» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
19 / 184
»»

Alamar ::

Goody je izjavil:

Alamar je izjavil:

512 rama in android 4 je slaba kombinacija v kakršnikoli obliki. Precej netekoče delovanje. Probal sem pa na eni poceni tablici in tudi na android TV playerju.

Da v kakršnikoli obliki se nikakor ne strinjam, mali sem zrihtal SGS1 z AOKP romom (4.1.2) in dela odlično (tudi CM dela dobro)...
Ja, ampak tole ni uraden 4.x rom, ki ga imajo vse te cenene tablice. Težko bo dobil modificirane rome za no-name kitajske tablice, ki se prodajajo pri nas. Za kakšne Ainol ali pa Window (YuanDao) bi še šlo.

Lonsarg ::

No, te poceni tablice se dostikrat prodajo v tako majhnih količinah, da se noben ne loti Custom ROMov zanje delat(ali pa vsaj ne kvalitetnih, kot za S2 recimo), tako da se je treba pač ob nakupu sprijaznit, da ne bo upgradov.

krikoman ::

Pravkar sem iz TechTrada z novo Apollo Quicki 727 in moram povedat, da za slabih 70€ težko najdeš boljšo zadevo. Zaslon super odziven, prav tako sama tablica, kolikor sedaj vidim mogoče slabši sprejem wifija, ostalo moram še sprobat ampak že v trgovini prvi občutek za tak denar fenomenalen.

FlyingBee ::

slabši sprejem wifi se mi zdi velik problem

Gregor P ::

Upam, da se ne ponavljam, ampak katera tablica (oz. OS) omogoča najlažje oz. najbolj učinkovito urejanje raznovrstnih dokumentov (predvsem pisarniških) - verjetno ob pomoči "pisala"? Npr. če imam nek pdf dokument in hočem kracati po njemu (označiti dele dokumenta, z različnimi barvami, vnesti komentarje, risati itd.). Razumem, da se je treba na vse skupaj navaditi, ampak kateri najboljše (in hitro) opravi to funkcijo?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ipad

Gregor P ::

Sem se kar bal, da bo takšen odgovor:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kmetek ::

krikoman: rofl.

Dromar ::

Ti pa tvoj iPad. Moj predlog je kak Nexus.

Posvetu ::

za označevat in podobno verjetno Galaxy Note,pisalo dobiš že zraven in tudi programi so posebaj prilagojeni njegovi uporabi.
www.posvetu.si - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

boolsheat ::

Si resen? 500EUR za tablico za urejanje dokumentov? :8)

Gregor P, kako velik zaslon misliš imeti 7 ali 10? Če boš veliko urejal bo večji zaslon verjetno boljši...

Recimo Nexus 7:

Ampak veliko boljše kakšen ultrabook kot pa te "pohabljene wnbe" PCje...

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

Gregor P je izjavil:

Upam, da se ne ponavljam, ampak katera tablica (oz. OS) omogoča najlažje oz. najbolj učinkovito urejanje raznovrstnih dokumentov (predvsem pisarniških) - verjetno ob pomoči "pisala"? Npr. če imam nek pdf dokument in hočem kracati po njemu (označiti dele dokumenta, z različnimi barvami, vnesti komentarje, risati itd.). Razumem, da se je treba na vse skupaj navaditi, ampak kateri najboljše (in hitro) opravi to funkcijo?

ma clover trail tablice. ipadi androidi in podoben je šrot je srednji vek. stane pa nekaj več 600-700EUR brez offica.

se dobro vidi kak kvantni preskok je napram armjem. +500.ooo aplikacij ne nucaš ker flash preprosto dela. aja avtonomija 10ur.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

floyd1 ::

Goody je izjavil:

Alamar je izjavil:

512 rama in android 4 je slaba kombinacija v kakršnikoli obliki. Precej netekoče delovanje. Probal sem pa na eni poceni tablici in tudi na android TV playerju.

Da v kakršnikoli obliki se nikakor ne strinjam, mali sem zrihtal SGS1 z AOKP romom (4.1.2) in dela odlično (tudi CM dela dobro)...

Točno tako, s 3rd party FW delajo nekateri ko šus. V bistvu kar nisem mogel verjeti, kako tekoče je delal moj SGS s CM. In kako počasi Ainol z nekaj boljšimi strojnimi specifikacijami.

Posvetu: Ta bi moral delati OK. Če ima vsaj koliko-toliko narejen FW (tega pa ne več nikoli, razen če najdeš kak uporaben test naprave na netu). Če bi zanj obstajal še kak CyanogenMod in bi imel IPS zaslon pa bi bil praktično perfect ;).

noraguta ::

ma ne dela z par pognanimi aplikacijami pa da ga jebeš. mam telefon na pou giga. za silo encajt mal več odprtih tabov pa email ga pa še jebata.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

M-XXXX ::

Gregor P je izjavil:

Galaxy Note 10.1 daaaaleč najboljša rešitev. Kakšen ipad neki lol:D

floyd1 je izjavil:

Goody je izjavil:

Alamar je izjavil:

Točno tako, s 3rd party FW delajo nekateri ko šus. V bistvu kar nisem mogel verjeti, kako tekoče je delal moj SGS s CM. In kako počasi Ainol z nekaj boljšimi strojnimi specifikacijami.

Posvetu: Ta bi moral delati OK. Če ima vsaj koliko-toliko narejen FW (tega pa ne več nikoli, razen če najdeš kak uporaben test naprave na netu). Če bi zanj obstajal še kak CyanogenMod in bi imel IPS zaslon pa bi bil praktično perfect ;).
Pa si prebral moj odgovor? Kje bo pa dobil third party FW za čungalunga tablico? Oziroma, koliko ljudi neveščih postopkov nadgrajevanja in prirejanja, se bo tega sploh lotilo.

Še vedno trdim, da za stock 4.x ni priporočljivo manj kot 1GB.

krikoman je izjavil:

Pravkar sem iz TechTrada z novo Apollo Quicki 727 in moram povedat, da za slabih 70€ težko najdeš boljšo zadevo. Zaslon super odziven, prav tako sama tablica, kolikor sedaj vidim mogoče slabši sprejem wifija, ostalo moram še sprobat ampak že v trgovini prvi občutek za tak denar fenomenalen.

Jaz sem si tut to zadevo naročil, če bo delovala tako kot tule je to čisto zadovoljivo za 70€... 8-)

medenko ::

Lol jajca. 512/4/ 2.3 sistem đezus krajst...no sej samo, da je poceni, pa ni važno.

damjanll ::

Ma res kake smeti.

Tale na yt je 730, na ttc.si imajo 727, ki ima res 512mb in 4gb, ampak android 4.0.4 in A8 1.2ghz. Ja ne vem ljudje, za dva pdfja in par mp3-jev ne rabim 300EUR+ tablice še manj pa it na zavarovalnico. Vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krikoman ()

medenko ::

sej avto za premaknit iz a do b točke tudi ne rabiš za 15.000€+ ? lahko enega za 7000€?

v čem je tvoj point? Hočeš povedat, da sem reven ker imam avto vreden samo 4000€? Sori za offtopic, mislim raje povej kaj je narobe, da nebi smel kupiti stvari, ki mi ne predstavlja prevelikega materialnega stroška, stvari ki je ne bom nosil s sabo na wc in jo bom uporabljal ob priliki za veselje. Napisal sem svoje mnenje o tablici in prve izkušnje, če meniŠ/te, da so brezpredmetne, pišite adminu naj jih pobriše vključno s tem postom.

Alamar je izjavil:

Pa si prebral moj odgovor? Kje bo pa dobil third party FW za čungalunga tablico? Oziroma, koliko ljudi neveščih postopkov nadgrajevanja in prirejanja, se bo tega sploh lotilo.

Ne se razburjat, pač povedal sem svoje mnenje, pa ga bom še argumentiral. En tak primer je npr. Ainol - ima dobre cene, solidne modele in precej velik community, kjer se dela na raznih rešitvah. Se da marsikaj narediti z njega. Za nekatere njihove modele obstaja tudi CyanogenMod.
Kdo bo nadgrajeval? Vsak gotovo ne. Vendar smo tu na Slo-techu večinoma ljudje, ki ob (zelo natančnem) "step by step" navodilu, ki vedno pride zraven s takim FW, to z lahkoto naredimo. Ali pa ti to naredi nekdo drug. Ko pa imaš enkrat gor CM je nadgradnja stvar 2 "klikov, kjer potrdiš, da se strinjaš z downloadom in (popolnoma "avtomatsko") nadgradnjo. Velik bav-bav je to.

hmm ::

Kaj je torej optimalno do 150€ in se da dobiti pri nas oz. iz EU (= v doglednem času). Očitno je maksimum 800x480(600) / 1 gb ram / 1-1,2 ghz a8 / 8 gb. (Izjema je Conradov akcijski Archos 10d G3, ki ne bo na voljo še vsaj nekaj tednov.)Tipičen primer: Odys Next

Ali se trenutno da dobiti kaj boljšega? Komentarje o tem, kako ne bi smel kupovati tako poceni tablic, si lahko prihranite.

Res je, a avto je uporabna, zelo, uporabna zadeva, ki ti močno olajša vsakdanje življenje. Pravzaprav si je brez avta danes težko predstavljati življenje. Podobno je pri meni recimo prenosnik, tu ne bi "šparal". Tablica je pa igrača in bo kot taka tudi neka cenena dovolj dobra, če le ne bo crknila. Pač ne vem no, saj vas razumem, dajete po nekaj 100€ za takšne zadevice, ki so pač "in" a kaj več kot igrača pa žal niso. In dati toliko za igračo je nepotrebno.

800x480 je resolucija primerna za do 4" telefone, ne pa 7" ali pa celo 10" tablice....

djordjevic ::

Second that. Odkar imam One X, mi 1280x720 na tablici deluje prav zrnato ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

todman74 ::

djordjevic je izjavil:

Predvidevam potem, da televizije sploh ne gledaš....

K sreči imam rahlo dioptrijo na daleč. ;)

800x480 je 133dpi, iz 20 cm razdalje se piksli ne bi smeli več videti, sodeč po zaslonu na prenosniku ki ima 128dpi.

ne se hecat, odkar sem na 285ppi na Note, ne morem gledat pod 200ppi na tablici in na telefonu, bog ne daj, da je TN

FlyingBee je izjavil:

ne se hecat, odkar sem na 285ppi na Note, ne morem gledat pod 200ppi na tablici in na telefonu, bog ne daj, da je TN

Maš tudi ti dioptrijo na daleč?

Nočem izpast snob, toda s konja je težko iti na osla, če me razumeš.

zaenkrat zelo dobro vidim in govorim iz lastne izkušnje, res pa je, da sem večinoma za zasloni s precej manjšim ppi, ampak pri prenosnih je drugače

dokler ne primerjaš nimaš razloga za menjat, se pustiš v nevednosti in uživaš, ampak je pač relativno

djordjevic je izjavil:

Nočem izpast snob, toda s konja je težko iti na osla, če me razumeš.

Razumem in tudi ne razumem.....verjamem, da se lahko razvadiš, če imaš dobro "strojno opremo". Po drugi strani pa ne razumem navdušenja nad tablicami, telefoni in njihovimi "super" aplikacijami....mislim, to je Windows poganjal že pred 15 leti. Sem med ogromno Android igrami našel eno, ki me je res par ur zabavala, neko streljanje in dirkanje z avtomobilčki, dejansko pa ta špil niti do kolen ne seže recimo kakšnemu Re-voltu, ki sem ga igral že 10 let nazaj.

Okapi ::

Pa si ta re-volt lahko igral na vlaku, na računalniku, ki si ga lahko vtaknil v žep?

Saj nihče ne trdi, da so programi na tablicah ali telefonih boljši od tistih na pecejih. Samo veliko bolj uporabni so marsikdaj, ker jih imaš lahko vedno pri roki. Kaj ti recimo pomaga super-duper navigacija na PC-ju s 27" monitorjem? Boš to tovoril na potovanje?

O.

Okapi je izjavil:

Pa si ta re-volt lahko igral na vlaku, na računalniku, ki si ga lahko vtaknil v žep?

Saj nihče ne trdi, da so programi na tablicah ali telefonih boljši od tistih na pecejih. Samo veliko bolj uporabni so marsikdaj, ker jih imaš lahko vedno pri roki. Kaj ti recimo pomaga super-duper navigacija na PC-ju s 27" monitorjem? Boš to tovoril na potovanje?

O.

Ne trdim, da so tablice, high end telefoni neuporabni....včasih prav pridejo, ampak za tisti "včasih" boš dal 500+ evrov.....

Ne razumem pa, kako nekatere moti še čisto spodobna resolucija na neki napravi, po drugi strani pa nimajo problemov s tretjerazrednimi aplikacijami....npr. sam sem ljubitelj RPG špilov kot so Skyrim, Dragon Age, Fallout, Deus Ex in so mi tisti predpotopni špili za tablice, telefone, čist brezveze.

Okapi ::

včasih prav pridejo,
Za marsikoga je ta "včasih" vsak dan.

O.

todman74 je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Nekaj razlike je vseeno. Med tistimi 30cm, s katere gledam tablico in 4,5m s katerih gledam TV. Tudi jaz sicer vidim malo slabše na daleč ;). Sicer pa ja, televizije (večina laptopov prav tako) so glede ekrana proti boljšim tablicam (telefonom) prav predpotopni.

ja, seveda kakor komu paše, res pa je tudi, da je vse "pocketable" in je pri grafiki ter zmogljivosti procesorja v primerjavi z PC-ji spet vse jovo na novo

hmm je izjavil:

Kaj je torej optimalno do 150EUR in se da dobiti pri nas oz. iz EU (= v doglednem času). Očitno je maksimum 800x480(600) / 1 gb ram / 1-1,2 ghz a8 / 8 gb. (Izjema je Conradov akcijski Archos 10d G3, ki ne bo na voljo še vsaj nekaj tednov.)Tipičen primer: Odys Next

Ali se trenutno da dobiti kaj boljšega? Komentarje o tem, kako ne bi smel kupovati tako poceni tablic, si lahko prihranite.

Poglej tukaj:
tukaj

dobiš za ta denar tudi tablice, bazirane na 1,6 GHz dual core a9 procesorju npr. procesor RK3066.

Poglej recimo kratek test ene tablice s tem procesorjem, ki je tudi na prodaj na tej nemški strani (in ki mene v tem trenutku najbolj mika):
Pipo s2

edit: nagajali so mi HTML Linki

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Posvetu ()

Berija ::

hmm je izjavil:

Kaj je torej optimalno do 150€ in se da dobiti pri nas oz. iz EU (= v doglednem času). Očitno je maksimum 800x480(600) / 1 gb ram / 1-1,2 ghz a8 / 8 gb. (Izjema je Conradov akcijski Archos 10d G3, ki ne bo na voljo še vsaj nekaj tednov.)Tipičen primer: Odys Next

A ta Conradov pa je vreden svojega denarja?

zakaj bi kupoval tablico z enojedrnim procesorjem a8, če za isti denar dobiš podobno z dvojedrnim modernejšim a9?

Berija ::

Posvetu je izjavil:

zakaj bi kupoval tablico z enojedrnim procesorjem a8, če za isti denar dobiš podobno z dvojedrnim modernejšim a9?

Čakam tvoja nadaljna navodila :)
Kje in katero?

en primer za 105€, brezplačna dostava iz Nemčije v Slovenijo (edino baterija je samo 3000 mAh, kar je malce švoh). Nakup poceni tablic pa seveda le na lastno odgovornost:

CPU Rockchip_RK3066
Prozessor ARM Cortex-A9
Frequenz Dual Core 1.6GHz
GPU MALI-400 Quad-Core
Speicher 1 GB
Festplatte 8 GB
Betiebssystem Android 4.1
Auflösung 1024×600
Bildschirm-Verhältnis 16:9
Größe 7 Zoll G+G Double-Layer gehärtetes Glas

link

floyd1 je izjavil:

Alamar je izjavil:

Ne se razburjat, pač povedal sem svoje mnenje, pa ga bom še argumentiral. En tak primer je npr. Ainol - ima dobre cene, solidne modele in precej velik community, kjer se dela na raznih rešitvah. Se da marsikaj narediti z njega. Za nekatere njihove modele obstaja tudi CyanogenMod.
Kdo bo nadgrajeval? Vsak gotovo ne. Vendar smo tu na Slo-techu večinoma ljudje, ki ob (zelo natančnem) "step by step" navodilu, ki vedno pride zraven s takim FW, to z lahkoto naredimo. Ali pa ti to naredi nekdo drug. Ko pa imaš enkrat gor CM je nadgradnja stvar 2 "klikov, kjer potrdiš, da se strinjaš z downloadom in (popolnoma "avtomatsko") nadgradnjo. Velik bav-bav je to.
Zakaj bi se razburjal? Ainol je brand kitajska tablica in ne čungalunga, ki jih prodajajo v naših trgovinah. Za te noname tablice je verjetnost custom roma izredno majhna.

Pa si prepričan da je 1024×600 resolucija? Ker v opisu naprave piše 800*480.

todman74 je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Ugibam da si s tem hotel povedat, da kako lahko gledamo TV ki ima resolucijo 1920x1080, na 60", ce pa nismo zadovoljni z 800x480 na 7" in zahtevamo na primer 1280x700 ali vec na 7", torej po tej logiki bi morali zahtevat na 60" TV: priblizno 12000x7000. Si to hotel povedat?

Tukaj se motis ker v pomembna je kotna resolucija.

Optimum HDTV viewing distance @ Wikipedia

http://gizmodo.com/5926295/your-tv-is-a...

Existing 60 inch 1920x1080 HDTV is a "Retina Display" when viewed from 7.8 feet or more

(7.8 feet = 2.4 metra)

Jaz gledam 60" HDTV z razdalje 3 metrov, zato se mi 1920x1080 resolucija na 60" TV-ju ne zdi premajhna.

Poleg tega je se omembe vredno dejstvo da na TV-ju ponavadi ne beres teksta ampak gledas filme, medtem ko na tablici pa poleg filmov veliko tudi beres (web, pdf, e-book,...)

Ena stran, ki vam bo prišla prav pri računanju DPI zaslona:
http://isthisretina.com/

Sem dobil napravo Apollo Quicki 727 in moram rečt da 7 inčna naprava res ni primerna za PDFje, vsaj knjige ne. Če si odpreš cel A4 list je tekst premajhen.

Kar se naprave tiče, nekaj takega kar sem pričakoval. Čez menije je povsem tekoč, recimo Angry Birds (Star Wars) dela tekoče, video predvaja tekoče, market dela.

Ni pa naprava primerna za neko resno brskanje po spletu, se preveč zatika, vsaj privzeti brskalnik.

boolsheat je izjavil:

Sem dobil napravo Apollo Quicki 727 in moram rečt da 7 inčna naprava res ni primerna za PDFje,

Ni tolko problem v 7" ampak v 800x480 ki ni primerna resolucija za brat pdf-je, tudi ce bi imel 10" zaslon bi bilo se vedno neuporabno s tako resolucijo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damjanll ()
««
19 / 184
»»