Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
Magic1 ::
Vsaj pri 10 inčih se pošteno. Kje dobis pri nas asusa tf300 za 260€, ali pa infinity za 400€.
Magic
Bwaze6 ::
Nekaj primerjav fizičnih lastnosti večjih tablic. Še kar nisem odločen, kaj naj kupim. Čakam, če se bo glede Google Nexus 10 kaj premaknilo.
Nook HD+ - 210 EUR (16GB, ZDA, ni dobavljivo v Evropi)
Teža: 515 g
Velikost: 240.3 x162.8 x 11.4 mm
1920 x 1280 ločljivost, 9", 3:2 razmerje
256 PPI (pixels per inch)
Diagonala zaslona 228.6, širina 190.2, višina 126.8 mm
Kindle Fire HD 8.9 - 235 EUR (16GB, ZDA, ni dobavljivo v Evropi)
Teža: 567 grams
Velikost: 240 x 164 x 8.8 mm
1920x1200 ločljivost, 8.9", 16:9 razmerje
254 ppi
Diagonala zaslona 226.1, širina 197.1, višina 110.8 mm
Google Nexus 10 - 400 EUR (16GB, v trgovine baje ne pride pred sredino decembra)
Teža: 603 g
Velikost: 263.9 x 177.6 x 8.9mm
2560 x 1600 ločljivost, 10.055", 16:10 razmerje
300 ppi
Diagonala zaslona 255.4, širina 216.5, višina 135.4 mm
Apple iPad 4th generation - 500 EUR (16GB)
Teža: 652 g
Velikost: 241.2 x 185.7 x 9.4 mm
2048 x 1536 ločljivost, 9.7", 4:3 razmerje
264 ppi
Diagonala zaslona 246.4, širina 197.1, višina 147.9 mm
Samsung Galaxy Note 10.1 - 430 EUR (16GB)
Teža: 600 g
Velikost: 262 x 180 x 8.9 mm
1280 x 800 ločljivost, 10.1", 16:10 razmerje
149 ppi
Diagonala zaslona 256.5, širina 217.5, višina 136 mm
ASUS Eee Pad Transformer Infinity TF700T - 565 EUR (64GB)
Teža: 580 g
Velikost: 263 x 180.8 x 8.5 mm
1920x1200 ločljivost, 10.1", 16:10 razmerje
224 ppi
Nook HD+ - 210 EUR (16GB, ZDA, ni dobavljivo v Evropi)
Teža: 515 g
Velikost: 240.3 x162.8 x 11.4 mm
1920 x 1280 ločljivost, 9", 3:2 razmerje
256 PPI (pixels per inch)
Diagonala zaslona 228.6, širina 190.2, višina 126.8 mm
Kindle Fire HD 8.9 - 235 EUR (16GB, ZDA, ni dobavljivo v Evropi)
Teža: 567 grams
Velikost: 240 x 164 x 8.8 mm
1920x1200 ločljivost, 8.9", 16:9 razmerje
254 ppi
Diagonala zaslona 226.1, širina 197.1, višina 110.8 mm
Google Nexus 10 - 400 EUR (16GB, v trgovine baje ne pride pred sredino decembra)
Teža: 603 g
Velikost: 263.9 x 177.6 x 8.9mm
2560 x 1600 ločljivost, 10.055", 16:10 razmerje
300 ppi
Diagonala zaslona 255.4, širina 216.5, višina 135.4 mm
Apple iPad 4th generation - 500 EUR (16GB)
Teža: 652 g
Velikost: 241.2 x 185.7 x 9.4 mm
2048 x 1536 ločljivost, 9.7", 4:3 razmerje
264 ppi
Diagonala zaslona 246.4, širina 197.1, višina 147.9 mm
Samsung Galaxy Note 10.1 - 430 EUR (16GB)
Teža: 600 g
Velikost: 262 x 180 x 8.9 mm
1280 x 800 ločljivost, 10.1", 16:10 razmerje
149 ppi
Teža: 580 g
Velikost: 263 x 180.8 x 8.5 mm
1920x1200 ločljivost, 10.1", 16:10 razmerje
224 ppi
medenko ::
Če ima kdo priliko, da dobi kaj iz Zda, se tam da dobit mnogo ceneje.
garancija ti v EU ne velja, pa oni nimajo davka....odbij ddv pri nas pa si skoraj na istem.
v SLO?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
ASUS Eee Pad Transformer Infinity TF700T - 565 EUR (64GB) - Amazon.de. Preveril, prodajalec ne pošilja v Slovenijo. Cene so samo informativne.
M-XXXX ::
mislim, da tisti dodatek ... z dockom ... pove vse
Hm, ubistvu ne... Razlika brez docka je okoli 7% v prid Ipada. Tako, da ja Ipad baterija ni slaba, vendar že dolgo ni več boljša od konkurence, tam tam, oziroma slabša v primeru tablice z dockom (kar je must have!!)
TF201: 10.17h
Ipad: 11.08
TF201 z dockom: 16.35h
Zheegec ::
Problem TF201 in TF700 je, da sta lažja in tanjša od iPada... Ne pašeta tako lepo v roke. Prav tako se ne pregravata.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
:D Se iPad četrte generacije tudi (občasno) pregreva, a je to samo "feature" tretje generacije?
Magic1 ::
Jaz sem dobil Infinity 32GB za 410€ s vključenim 8% davka. Zakaj pa RMA nebi delal v Evropi?
Pri intezivnejši uporabi(špil) se zadnja stranica segreje, tako da je mlačna na odtip, cca 35°C.
Pri intezivnejši uporabi(špil) se zadnja stranica segreje, tako da je mlačna na odtip, cca 35°C.
Magic
hmm ::
Živjo, potrebujem tablico do največ 150€ (raje okrog 130), ki bo namenjena predvsem otrokom (starost 11 let). Sem pregledal temo in našel nekaj ponudb, ampak vseeno sprašujem, če ima kdo pozitivne izkušnje s čim v tem zelo poceni rangu.
Nazadnje sem recimo našel tole: Pipo S2, 8" 1024x768, RK 3066 1.6 GHz
Je to OK, kakšno zanesljivost lahko pričakujem (ali bo imel neuk uporabnik stalno težave?) in ali bo dostavljeno v roku 2 tednov? Kako pa je z google play, ali ga je težko naložiti oz. pravilno usposobiti, če ni že out of the box?
Obtaja za ta denar kakšen občutno boljši "kitajc" oz. kakšna primerljiva tablica z imenom in na voljo pri nas?
Nazadnje sem recimo našel tole: Pipo S2, 8" 1024x768, RK 3066 1.6 GHz
Je to OK, kakšno zanesljivost lahko pričakujem (ali bo imel neuk uporabnik stalno težave?) in ali bo dostavljeno v roku 2 tednov? Kako pa je z google play, ali ga je težko naložiti oz. pravilno usposobiti, če ni že out of the box?
Obtaja za ta denar kakšen občutno boljši "kitajc" oz. kakšna primerljiva tablica z imenom in na voljo pri nas?
Lonsarg ::
Jaz sem videl v Leclercu podobno zadevo za 105EUR enkrat. Je pa imela poln Google Play žegn pa 4.x Android gor pa vse te fore, tak da ni nujno tujina za 100EUR tablet, sam kake akcije je treba najt.
En tip, ki se ga drži. Niti slučajno ne kupovat zadev, k nimajo out-of-the box tako Google Play kot Android verzijo vsak 4.0. Če se tega ne držiš, boš imel problem, namreč pri poceni stvareh zanesljivega updajta ne bo. 4.0+ je pa nekaj, kar bo tudi čez 2 leti ali več normalno za imeti.
En tip, ki se ga drži. Niti slučajno ne kupovat zadev, k nimajo out-of-the box tako Google Play kot Android verzijo vsak 4.0. Če se tega ne držiš, boš imel problem, namreč pri poceni stvareh zanesljivega updajta ne bo. 4.0+ je pa nekaj, kar bo tudi čez 2 leti ali več normalno za imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
todman74 ::
mislim, da tisti dodatek ... z dockom ... pove vse
Hm, ubistvu ne... Razlika brez docka je okoli 7% v prid Ipada. Tako, da ja Ipad baterija ni slaba, vendar že dolgo ni več boljša od konkurence, tam tam, oziroma slabša v primeru tablice z dockom (kar je must have!!)
TF201: 10.17h
Ipad: 11.08
TF201 z dockom: 16.35h
Kako se baterija testira?....tele cifre, ki naj bi bile dobre, se mi zdijo precej majhne...
Kako se baterija testira?....tele cifre, ki naj bi bile dobre, se mi zdijo precej majhne...
Tole je test, ki je pri vseh tabih enak: če imam prav v glavi zaslon na 200nit, HD 720 Toy story 3 predvajanje, glede zvoka pa nisem čisto ziher.
boolsheat ::
Kaj pravite na tole, imel bi samo za branje PDFov...
http://www.ttc.si/163_Racunalniki/141_T...
http://www.ttc.si/163_Racunalniki/141_T...
To je to, kar sem prej govoril, o Good enough napravi. Android market in android 4.0 in Wifi. Z tem da je še cenejša, kot tista zadeva iz Leclerca, to je za kupit, takoj.
Z tem da moraš vedeti, da so za to ceno precej prišparali povsod, kar pomeni tudi na bateriji in ne boš kaj preveč dolgo bral brez da je povezana zadeva.
Z tem da moraš vedeti, da so za to ceno precej prišparali povsod, kar pomeni tudi na bateriji in ne boš kaj preveč dolgo bral brez da je povezana zadeva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Okapi ::
Ni važen dpi, ampak koliko pdf-ja vidiš na zaslonu v berljivi obliki. No, če hočeš ves čas zumirati in skrolati dokumente na švoh tablici, se tudi da.
7" ni dovolj za cel pdf ponavadi ja, odvisno kako male črke lahko bereš. Tako da se pač uporabi text reflow. Jaz sem zlo zadovoljen z ezPDF Readerjem(je bil enkrat v akciji 0,25€), mislim da je redna cena okoli 2€. Med Drugim ima zadeva prerendering, kar pomeni, da nima veze, če je počasna tablica(kar v bistvu ta sploh niti ni, počasne so une z 600Mhz procesorji), ker bo naslednjo stran že pripravilo, med tem ko prejšno bereš.
FlyingBee ::
s kitajcem si zadovoljen, ker si govoriš, da si itak dal malo denarja, v bistvu pa si kupil crap in edino za froce med 2 in 6 let je sprejemljivo
Posvetu ::
ne moreš vse v isti koš metati. Tisto zgornjo tablico Pipo S2 sem tudi jaz gledal, ima 1,6Ghz dual-core A9 procesor in quad-core Mali 400 GPU in po testih je nekje tam-tam z Galaxy S2. Ne moreš to primerjati s single core A8 procesorji v tablicah za manj kot 100€. Ločljivost in velikost ekrana je taka kot pri Ipad Mini. Seveda zaslon ni IPS, kontrole izdelave praktično ni, tako da imaš lahko srečo ali pa smolo. iamjo pa precej več uproabnih funkcij kot npr. novejše Android tablice, da o iPadih ne govorimo. Jaz recimo tablico uporabljam na krajših potovanjih, ko se mi ne da s seboj vlačiti prenosnika, zato mi je važno, da dela wi-fi, lahko berem eKnjige (npr, vodiče v pdf obliki, lastne zapiske), da otroci lahko gledajo filme (tudi preko HDMi v hotelski sobi) in igrajo igrice ter da lahko na tablico enostavno prenesem slike iz fotoaparata in filme iz kamere, jih malo uredim in pošljem na internet ter objavim še kakšen prispevek na spletni strani. Se pravi da rabim HDMI-out in USB OTG, česar pa npr. Nexus 7 nima, ta tablica pa ima recimo polni USB OTG vhod, tako da še vmesnika ne rabim. Recimo z iPadom za 500€ si ne morem prav nič pomagati, za doma po stanovanju pa ga tudi ne rabim.
www.posvetu.si - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu
joyp ::
Malce gledam tablici
ASUS TRANSFORMER TF300T
in
ACER ICONIA A510
Glede na vse pregledane teste na spletu se še vedno ne znam odločit.
Cena je podobna ASUS (430€) ACER (395€)
ASUS je lažji in ima boljši zaslon. ACER direkntni usb port,stereo zvočnika in malo boljši na testih.
Ali ima kdo kakšne izkušnje, jih je sprobal ?
Kaj priporočate ?
Gre pa za zelo podobna izdelka tako da po karakteristikah ne moreš določiti zmagovalca.
ASUS TRANSFORMER TF300T
in
ACER ICONIA A510
Glede na vse pregledane teste na spletu se še vedno ne znam odločit.
Cena je podobna ASUS (430€) ACER (395€)
ASUS je lažji in ima boljši zaslon. ACER direkntni usb port,stereo zvočnika in malo boljši na testih.
Ali ima kdo kakšne izkušnje, jih je sprobal ?
Kaj priporočate ?
Gre pa za zelo podobna izdelka tako da po karakteristikah ne moreš določiti zmagovalca.
floyd1 ::
Kar precej razlike je pri ekranu: A510 ima TFT, medtem ko ima Asus IPS ekran. Če enkrat daš toliko denarja, potem (vsaj po mojem mnenju) obvezno IPS.
s kitajcem si zadovoljen, ker si govoriš, da si itak dal malo denarja, v bistvu pa si kupil crap in edino za froce med 2 in 6 let je sprejemljivo
Kaj si pa govoriš, ko si kupiš tablico za 400€+, potem ko ugotoviš, da ima sicer lepe animacije pa angry birds je fajn za špilat za kaj več je pa neuporabna naprava in ti bolj ali manj leži nekje na polici?
Tablice bodo izumrle nadomestili jih bodo ultrabooki, kmalu, ko bodo ljudje ugotovili kako neuporabne zadeve dejansko so to... Podobna cena a uporabnost milijokrat bolj na strani (mini) laptopa. No bodo seveda še obstajale a s ceno tja do max 200€.
Že sedaj imam kadar koli rajši kakšnega netbooka kot pa tablico...
Tablice bodo izumrle nadomestili jih bodo ultrabooki, kmalu, ko bodo ljudje ugotovili kako neuporabne zadeve dejansko so to... Podobna cena a uporabnost milijokrat bolj na strani (mini) laptopa. No bodo seveda še obstajale a s ceno tja do max 200€.
Jaz sem bil pa nedolgo nazaj v dilemi če dejansko rabim računalnik, ali bi bila samo tablica na zaslonu dovolj? Če nebi igral League of legends bi se verjetno odločil za SAMO tablico.
ToniT ::
Jaz pa mislim, da bo ravno obratno. Tablice bodo nadomestile male notebooke. Mogoče ne ravno ultrabook-ov, manj zmogljive prenosnike pa...
Okapi ::
Jaz pa mislim, da bo ravno obratno. Tablice bodo nadomestile male notebooke.Jaz sem prepričan, da bo tako. V resnici bodo manjši notebooki vsi kot Asusovi Transformerji - kot tablice z dodatno tipkovnico, v kateri bo še akumulator za daljšo avtonomijo.
O.
Berija ::
Je kdo že kupil v Leclercu tablico GOCLEVER TAB A104 za 114 EUR, oz. pozna koga, ki bi imel izkušnje z njo? Mislim, da je enaka temu:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Jaz pa mislim, da bo ravno obratno. Tablice bodo nadomestile male notebooke.Jaz sem prepričan, da bo tako. V resnici bodo manjši notebooki vsi kot Asusovi Transformerji - kot tablice z dodatno tipkovnico, v kateri bo še akumulator za daljšo avtonomijo.
O.
Ja tablica z dodatno tipkovnico je pa nekaj čisto drugega kot mali laptop kajne? Recimo MS Surface RT se prodaja za 500$, ampak naj bi skoraj vsak kupec zraven kupil še tipkovnico, ki pride 200$!? Skupaj 700$. Torej dobiš pohabljen netbook za ceno ultrabooka z i5 procesorjem in celim W8, ki ga lahko uporabiš tako kot igračo - metro ali resno - klasičen namizni vmesnik. Wat?
Je kdo že kupil v Leclercu tablico GOCLEVER TAB A104 za 114 EUR, oz. pozna koga, ki bi imel izkušnje z njo? Mislim, da je enaka temu:
JUST DON'T.
Ja tablica z dodatno tipkovnico je pa nekaj čisto drugega kot mali laptop kajne? Recimo MS Surface RT se prodaja za 500$, ampak naj bi skoraj vsak kupec zraven kupil še tipkovnico, ki pride 200$!? Skupaj 700$. Torej dobiš pohabljen netbook za ceno ultrabooka z i5 procesorjem in celim W8, ki ga lahko uporabiš tako kot igračo - metro ali resno - klasičen namizni vmesnik. Wat?
Glede na reviewe je Surface vse drugo kot dobra-odlična tablica, tako da ne vidim razloga zakaj bi jo vlekel v to debato?
thramos ::
floyd1 ::
Kaj je tako sranje? Veš to iz izkušenj ali iz tehničnih karakteristik?
Iz izkušenj.
Dokler gor čekiraš le e-maile in pogledaš kak film se še da preživet (če se sprijazniš s "pikastim" ekranom zaradi slabe ločljivosti, torej si zelo nezahteven uporabnik), za kako informacijo na "hitro" na netu pogledat še gre, kaj več pa raje ne. Moja je bila "zastonj", zato pač to vzamem v zakup, a vseeno zdaj, po temeljitem preizkusu, ne bi dal 100 EUR za to.
Nekdo je v tej temi že enkrat rekel (in se popolnoma strinjam) - če vzameš poceni kitajca, prečekiraj vsaj podporo alternativnih ROM-ov (npr. CyanogenMod), ki znajo zadevo narediti veliko hitrejšo in uporabnejšo. Ampak navadno potem spet trpi baterija, tako da...
Alamar ::
512 rama in android 4 je slaba kombinacija v kakršnikoli obliki. Precej netekoče delovanje. Probal sem pa na eni poceni tablici in tudi na android TV playerju.
todman74 ::
Kaj si pa govoriš, ko si kupiš tablico za 400€+, potem ko ugotoviš, da ima sicer lepe animacije pa angry birds je fajn za špilat za kaj več je pa neuporabna naprava in ti bolj ali manj leži nekje na polici?
Se strinjam s tabo, čeprav se mi netbooki ne zdijo nič kaj bolj uporabni. Zame je "stacionarc" še zmeraj zakon in še kar dolgo bo. Dobra alternativa je zmogljiv laptop, kdor ga pač potrebuje za "delo" na terenu, ostalo je daleč zadaj, oziroma zgolj za nekaj dni zabave.
Najvrjetneje dela v trgovini, zato bi rajši, da dražjo zadevo kupiš pri njih.
Kmetek, si to ti?
gledam kjer je ceneje, je to slabo?
kdo?
512 rama in android 4 je slaba kombinacija v kakršnikoli obliki. Precej netekoče delovanje. Probal sem pa na eni poceni tablici in tudi na android TV playerju.
Kaj pa tole v Conradu, z 1GB Rama in 1,2 GHz procesorjem za 129 EUR?
http://www.conrad.si/websale7/?Ctx={ver...
djordjevic ::
Pri teh rečeh običajno velja, da malo denarja pomeni malo muzike. Dokler ne sprobaš naprave, ki teče _res_ gladko, pa pač misliš, da si naredil ne vem kako kupčijo. Sem imel zadnjič priložnost vzeti v roke eno od tablic iz spara - že izdelava je šepala, preizkusiti pa je nisem mogel, ker se je po enem tednu na zaslonu izrisal android z odprtim pokrovom na trebuhu - kao hin sem. Stran vrženih 100 in še nekaj evrov, če se mene vpraša.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Goody ::
Da v kakršnikoli obliki se nikakor ne strinjam, mali sem zrihtal SGS1 z AOKP romom (4.1.2) in dela odlično (tudi CM dela dobro)...
Ma jaz bi rabil eno tablico za branje časopisov v postelji in na WC-ju (sem odpovedal Dnevnik, hehe..). res se mi neumno zdi dati 400 in več EUR za iPAD ali Samsungov tab ob skoraj novemu (službenemu) prenosniku in dveh domačih stacionarcev...
Pa saj imajo tudi poceni tablice neko garancijsko dobo, Goclever v Leclercu npr 2 leti!
Pa saj imajo tudi poceni tablice neko garancijsko dobo, Goclever v Leclercu npr 2 leti!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Berija ()
Pač zadeva je počasnejša in manj kvalitetna(prej jo bo kak apdec uničil) to je pa tudi to. 1Ghz procesor in pa 512MB je pa za android tista meja, ko postane naprava nemsto grozno počasna samo malenkost počasna. Kar pomeni da razne osnovne aplikacije, kot so gmail še vedno odpre instantno.
Surface sem dal za primer, ker sem ravno bral opis in sem vedel cene. Lahko pa vstaviš poljubno tablico za nekje nad 400€ in je rezultat enak.
V mislih imam zadeve tipa Asus Taichi, ASUS Transformer Book ali pa Sony Vaio Duo 11, Samsung ATIV Smart PC...
Torej lahko je tablica ali pa celoten PC, ki je s temi Intel CPUji (ali AMD Fusion) popolnoma dovolj hiter, da ga priklopiš ne večji zaslon in nadaljuješ resno delo v PC obliki. Kar pomeni, da je naprava dejansko uporabna za kaj več kot igračkanje.
ATIV:
Sony Vaio Duo 11:
Asus Taichi (ta je smešen):
ASUS Transformer Book
V mislih imam zadeve tipa Asus Taichi, ASUS Transformer Book ali pa Sony Vaio Duo 11, Samsung ATIV Smart PC...
Torej lahko je tablica ali pa celoten PC, ki je s temi Intel CPUji (ali AMD Fusion) popolnoma dovolj hiter, da ga priklopiš ne večji zaslon in nadaljuješ resno delo v PC obliki. Kar pomeni, da je naprava dejansko uporabna za kaj več kot igračkanje.
ATIV:
Sony Vaio Duo 11:
Asus Taichi (ta je smešen):
ASUS Transformer Book
Cca 80-90% vseh računalnikov nikoli v življenju ne opravlja resnega dela za kar tablica nebi ustrezala (internet, skype, pisanje, filmi in ostale pisarniške stvari).
FlyingBee ::
enga namiznega družinskega, če je treba kaj resnega narediti, vse ostalo tablice ... to je sigurno prihodnost, razen v corporate okolju
Posvetu ::
Se pravi tablica s tako specifikacijo (cena 110€ z brezplačno dostavo iz Nemčije) bi vsaj na papirju morala prebaviti vse:
Dual-core 1,63GHz A9
quad core MALi 400 GPU
1 GB RAM
8Gb spomina + razširljiva z Micro SD karticami
7", ločljivost 1024*600
Android 4.1
podpora USB OTG, tudi zunanjim 3G ključkom
Dual-core 1,63GHz A9
quad core MALi 400 GPU
1 GB RAM
8Gb spomina + razširljiva z Micro SD karticami
7", ločljivost 1024*600