Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
JayKay ::
simple je: ocenitev kaksno je njeno delovno zannje in zanimanje za gadgete, pozanimas se kaj bi si tablico rada delala, pogledas kaj je navoljo kupit (v tvojem okolisu), povprasas na forumu in se pol odlocis.
Pred letom dni je moja hotela tel, da bi pocekirala mejle, poslusala glasbo, uporabljala kot gps tracker za vajo, zemljevide in soliden fotic. Pogledali smo budget in kaj je navoljo. Nisem ji kupil iphone ali top range android, pac pa Omnio 7.
And she's loving it!
Pred letom dni je moja hotela tel, da bi pocekirala mejle, poslusala glasbo, uporabljala kot gps tracker za vajo, zemljevide in soliden fotic. Pogledali smo budget in kaj je navoljo. Nisem ji kupil iphone ali top range android, pac pa Omnio 7.
And she's loving it!
carota ::
Ja fora je, da bi ona rada sam word pa excel urejala v postli.
Famous last words. Lahko po enem mesecu od nakupa objaviš kaj si ji kupil in kako je zadovoljna, prosim? Resno me zanima.
Sicer pa tista, ki si jo linkal, je morda kul, edino resolucija se mi zdi švoh. Nisem pa strokovnjak. Sam gledam za Nexus 7.
damjanll ::
Ja fora je, da bi ona rada sam word pa excel urejala v postli. Pac lenoba:) Pa za po internetu brskat bi tut mogla bit usaka tablica dobra? Glavno da ma wifi. Druga pa tak ne nuca.
Kaj taksnega nebi bilo v redu?
http://www.bolha.com/tablicni-racunalni...
Ima dual core, 512MB ram...
Fuj fej, to ima zaslon z locljivostjo telefona (800x480) za 7" tablico je za moje pojme minimum 1280x600.
Poleg tega noben app ne zna tako dobro delat z word in excel dokumenti kot bo to znal office od microsofta tako da ce rabi offic, pol rabi w8 tablet.
freesty ::
Ma ona dela neke baze podatkov v excelu, pac vecinoma copy paste iz browserja. Pac to bi rada delala v postli. Za to pomoje ne rabi tablice za 500€? :>
Sicer pa se strinjam, ce bi zase kupoval ziher nebi kupil shita za 100€ :D
Kaj pa kaksen kitajc prek e-baya? Ti imajo ponavadi dober hardware in so pac noname. Sicer pa mi tudi razni MPman nic ne pomenijo, ki se tako lepo prodajajo v sloveniji.
Sicer pa se strinjam, ce bi zase kupoval ziher nebi kupil shita za 100€ :D
Kaj pa kaksen kitajc prek e-baya? Ti imajo ponavadi dober hardware in so pac noname. Sicer pa mi tudi razni MPman nic ne pomenijo, ki se tako lepo prodajajo v sloveniji.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
MisterR ::
Copy/paste na tablici je pain in the ass, seveda če ne uporabljaš miške in tipkovnice, ampak potem ji kupi notebooka. Tako da tablica odpade.
SG_101 ::
v šparu bodo imeli od srede naprej za 99€ (s kuponom) takšnega http://www.tridom.si/tablicni-racunalni...
če mogoče koga zanima... :)
Magic1 ::
v šparu bodo imeli od srede naprej za 99€ (s kuponom) takšnega http://www.tridom.si/tablicni-racunalni...
800x460 na 9"...
Magic
McClane ::
Lahko kdo pokomentira tole zadevo? Vem da verjetno ni bogvekaj, ampak za net, kakšen film ali pa kakšen pdf strip pa je verjetno ok?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Magic1 ::
Sej sem, vse ok za neko osnovno rabo. Razen resolicija je pa popoln killer. Moje mnenje: prste stran.
Magic
bond007 ::
V letaku od špara je zraven pripopan še IPS logo - sam bog ve zakaj. Pa tale A13 je še malce oskubljen A10 chipset - recimo nima hdmi out.
carota ::
@freesty, morda kaj takega: Ainol Novo7 Mars, 95 USD. Edino procesor mi zbuja pomisleke, single core 1 GHz.
plavko61 ::
Sem poskušal naročit nexus 7 16GB iz nemčije, pa je 2-3 tedne dobava. :-(
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
first_line ::
Kaj pa Samsung Galaxy Tab 2 10.1 tisti, ki ga imate, kako se obnese?
Tudi sam se zanimam za Galaxy Tab 2. Kar sem gledal je kar dobra zadeva, podprta je tudi s strani CM, kar pomeni da ne bi zaostajal z romi.
Verjetno pa bom počakal na kakšnega Transformerja (ko se kaj poceni), predvsem zaradi ferkvance procesorja.
Se bom vzdržal do novega leta, morda bojo kakšne akcije.
Jaz sem imel Galaxy Tab 2 7.0" pa nisem bil ful navdusen nad hitrostjo, sem presel na Nexus 7 in je ful hitrejsi. Ne vem kako se obnese 10.0 ampak glede na to da ima isti cpu in vecjo resolucijo dela najbrz se pocasneje... Mislim, saj galaxy tab dela ok, ampak ne leti kakor Nexus.
FlyingBee ::
koliko si dal za nexus 7 in kje točno si kupil, da bi preveril zalogo ... drugače pa kaj recimo je drugač na tem v italiji kupljenem in recimo v angliji?
Jaz sem kupil v Marco Polo v Udinah. Monfalcone je sicer meni blizje ampak tam je bilo razprodano. Razlik po moje ni razen mislim da 25$ bonusa v play store. Namrec jaz nisem dobil nobenega bonusa, ampak to je najbrz odvisno od tega kje je tvoja kreditna kartica izdana. Mogoce ce bi imel amerisko bi dobil bonus, bu....
http://support.google.com/googleplay/bi...
http://play.google.com/intl/en_us/about...
http://support.google.com/googleplay/bi...
http://play.google.com/intl/en_us/about...
Jaz hočem 10'', drugače definitivno Nexusa 7. (Ali 7 zato ker ima Windowse 7 gor? - hecam se)
Gogo ::
Zanima me kaj pa menite o Sony Xperia Tablet S? Cena slabih 400 evričov.
http://www.marcopoloshop.it/vendita/tab...
http://www.marcopoloshop.it/vendita/tab...
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gogo ()
oberskitona ::
V mediamarktu je bila 16 gb 250 eu zjutraj je pisalo da jih je zmanjkalo sedaj pa je celo umaknjen iz prodaje, kje bi se dalo to zadevo dobit za koliko toliko spodoben denar iz kje narocit?
Tomazzzz ::
Za tiste ki kupujete 10 inčne tablice. Trenutno so dobra izbira tablice za okoli 200€ z allwinner a10 procesorji. Jaz mam recimo goclever a971 (cena 185€). Ko se enkrat gor naloži jellybean so kr hitre vendar je prisotno občasno zatikanje. Vendar pa bi priporočal da se z nakupom malo počaka, kmalu bodo na voljo dvojedrne tablice za približno enak denar. Popolnoma dovolj za solidno izkušnjo z androidom.
bmatko ::
Tudi sam se odločam za nakup tablice. Gledal sem tablice v rangu 10" zaradi večje preglednosti pri brskanju po internetu. V izboru sem imel: Tab 10.1; Note 10.1; TF 300; TF 700 in Prestigo 9.7 Ultra. Po medsebojni primerjavi sem izločil TF700(predrag), Tab 10.1( še malo dodam pa dobim dosti bolšji TF300), Prestigo (zaskrbljenost da ni preveč zanesljiv). Torej mi ostaneta Note 10.1 in TF 300. Specifikacije hardweara že poznam, zanima me kako se ta dva modela obneseta pri uporabi, predvsem mislim na odzivnost.
Ker grem naslednji teden v Nemčijo me zanima ali priporočate nakup tablice tam? Se splača zaradi garancije? Ali imam možnost angleškega menija brez ponovne naložitve sistema?
Ker grem naslednji teden v Nemčijo me zanima ali priporočate nakup tablice tam? Se splača zaradi garancije? Ali imam možnost angleškega menija brez ponovne naložitve sistema?
Heisenberg ::
se moj komentar:
Od nekje marca mislim da, uporabljam ASUS TRANSFORMER PRIME.
Lahko samo rečem, da ga polnim vsak drugi dan, pa ne da bi bila baterija slaba, ampak ker je konstantno v uporabi. Dejansko se laptop,namizni PC sploh ne priziga več pogosto.
Še posebej je punca navdušena ker ni ravno za racunalnike nadarjena a ji je transformer všeč.
Za surfanje, email, facebook in prebiranje novic, blogov ipd je odlična zadeva,
edino kar je minus - ce bi se temu lahko tako reklo je tipkovnica, ki je do danes še sploh nisem priklopil ker se je ne rabi.
USB, in podobne vhode se sploh ne rabi za to je Dropbox ali pa kak drug cloud program...
Kar bi si želel je edino da bi bil lazji, ker ko lezis na postelji in kaj beres lahko kaj hitro rata težak.
Glede moči in odzivnosti nimam pripomb, se je nekakjkrat sesul in samodejno resetiral a to so malenkosti ki me ne motijo,...-predvsem krivim za to slabo napisane aplikacije iz marketa.
toliko o tem :)
Od nekje marca mislim da, uporabljam ASUS TRANSFORMER PRIME.
Lahko samo rečem, da ga polnim vsak drugi dan, pa ne da bi bila baterija slaba, ampak ker je konstantno v uporabi. Dejansko se laptop,namizni PC sploh ne priziga več pogosto.
Še posebej je punca navdušena ker ni ravno za racunalnike nadarjena a ji je transformer všeč.
Za surfanje, email, facebook in prebiranje novic, blogov ipd je odlična zadeva,
edino kar je minus - ce bi se temu lahko tako reklo je tipkovnica, ki je do danes še sploh nisem priklopil ker se je ne rabi.
USB, in podobne vhode se sploh ne rabi za to je Dropbox ali pa kak drug cloud program...
Kar bi si želel je edino da bi bil lazji, ker ko lezis na postelji in kaj beres lahko kaj hitro rata težak.
Glede moči in odzivnosti nimam pripomb, se je nekakjkrat sesul in samodejno resetiral a to so malenkosti ki me ne motijo,...-predvsem krivim za to slabo napisane aplikacije iz marketa.
toliko o tem :)
bmatko ::
Če bi vzel TF300 bi ga verjetno vzel kar brez docka. Tista tipkovnica mislim da ni potrebna, ker potem tablica zgubi svoj čar tablice:) Edino dodatnih 5ur baterije je super. Če se ne motim je tudi pri note 10.1 potreben USB adapter?
Malo sem bral reviewe in so mnenja različna. Nekje so Note zelo pohvaili, drugje ga pa sku... po celi črti. Sam TF300 mi deluje super, vendar mi je Note boljši zaradi dotatnega GB Rama in pan-a, ampak je zaradi tega dražji za cca. 60€. Nevem ali se splača dodati toliko denarja za te malenkosti. Kje pa se trenutno najbolj splača kupiti omenjene tablice v sloveniji? Enaa ima kar dobre cene glede na ostale ponudnike. So še kake cenejše alternative nakupa?
Malo sem bral reviewe in so mnenja različna. Nekje so Note zelo pohvaili, drugje ga pa sku... po celi črti. Sam TF300 mi deluje super, vendar mi je Note boljši zaradi dotatnega GB Rama in pan-a, ampak je zaradi tega dražji za cca. 60€. Nevem ali se splača dodati toliko denarja za te malenkosti. Kje pa se trenutno najbolj splača kupiti omenjene tablice v sloveniji? Enaa ima kar dobre cene glede na ostale ponudnike. So še kake cenejše alternative nakupa?
sajmon ::
@Tomazzzz: vprašanje glede GoClever a971; kaj za tebe pomeni občasno zatikanje. Sam imam isto tablico in pri pregledovanju internetnih strani praktično pri vsakem osveževanju ali novem nalaganju strani postane tablica za nekaj sekund neodzivna. Takšno obnašanje je pri različnih brskalnikih. Prav tako postane tablica neodzivna pri osveževanju pošte. Ali so bili tudi pri tebi podobni problemi.
Omenjaš, da imaš naložen jellybean. Kje si dobil verzijo, ker uradni OS na strani je 4.0.3.
Omenjaš, da imaš naložen jellybean. Kje si dobil verzijo, ker uradni OS na strani je 4.0.3.
Alamar ::
Za tiste ki kupujete 10 inčne tablice. Trenutno so dobra izbira tablice za okoli 200€ z allwinner a10 procesorji. Jaz mam recimo goclever a971 (cena 185€). Ko se enkrat gor naloži jellybean so kr hitre vendar je prisotno občasno zatikanje. Vendar pa bi priporočal da se z nakupom malo počaka, kmalu bodo na voljo dvojedrne tablice za približno enak denar. Popolnoma dovolj za solidno izkušnjo z androidom.Izogibajte se teh enojedrnih procesorjev. Že nekaj mesecev so na voljo dvojedrni za manj kot 200 EUR. Seveda ne pri nas, kjer ponujajo zastarele modele z navito ceno. Recimo tale za 180 EUR s poštnino iz Nemčije je top za ta denar trenutno. Dobro podrt ima že nekaj časa JB nadgradnjo.
http://www.efox-shop.com/versandkostenf...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
Okapi ::
Najnovejši Samsungov Galaxy Note 10.1 je recimo pri Enaa cenejši kot na angleškem Amazonu.
O.
O.
medenko ::
Cene so take kot so, niso pa navite...če vi mislite, da je 10-15% marža navita cena kaj je potem pri hrani, obutvi, obleki, kafičih, lokalih, gostilnah? Tam pa nihče ne pojamra po forumih?
Ne morete primerjati kitajskih spletnih trgovin proti bilokateri svetovni spletni, če so dejansko "doma" pri proizvajalcu?
Ne morete primerjati kitajskih spletnih trgovin proti bilokateri svetovni spletni, če so dejansko "doma" pri proizvajalcu?
BlaY0 ::
Zakaj bi jamral zaradi lokalov, kafičev, gostilen če ne hodim tja? Jamraš tam, kjer te "boli", ne tam kjer te ne. Če je zadeva 50€ dražja kot če jo nabavim direktno, brez količinskih popustov, z vsemi dajatvami in poštnino vred, potem je to zame navita cena. Če pa gre za za napravo, ki jo dobim za 100€, pri nas pa je 150€, potem pa je to ibrnavitacena za 50%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ne more biti navita cena, če mora dobavitelj vzeti po rednem kanalu, kakor mu principal oziroma njegov dobavitelj ukaže, po pogodbah ipd. Ti kot kupec, greš mimo teh zapovedi.
Misliš, da SLO dobavitelj tega ne želi narediti? In pri tablicah ni navita cena 50% ampak nekje 10-15% pri trgovcih, dobavitelj pa nekje 5-8%, 10% je za njih že iluzija.
Misliš, da SLO dobavitelj tega ne želi narediti? In pri tablicah ni navita cena 50% ampak nekje 10-15% pri trgovcih, dobavitelj pa nekje 5-8%, 10% je za njih že iluzija.
Ne more biti navita cena, če mora dobavitelj vzeti po rednem kanalu, kakor mu principal oziroma njegov dobavitelj ukaže, po pogodbah ipd. Ti kot kupec, greš mimo teh zapovedi.
A mafija jim komandira 'nabavite od nas'? Bi lahko posneli Boter 4 o naših trgovcih.
@adapipika: Kdo mu ukaže? In ja, on tega NE ŽELI! Saj sem ti dal primer. Jaz jo dobim za 115€, on pa tukaj pri nas enako prodaja za 165€. Razlika torej 50€ in pri 115€ je to 43% cene. BTW on je pa ne dobi za 115€ tako kot jaz ampak za 95€! Pa njemu ni zadosti 20€ na tablico, on bi rad 70€...
Zgodovina sprememb…
Cene so take kot so, niso pa navite...če vi mislite, da je 10-15% marža navita cena kaj je potem pri hrani, obutvi, obleki, kafičih, lokalih, gostilnah? Tam pa nihče ne pojamra po forumih?
Zakaj zdaj sem mešaš ostale produkte? Debata je o tablicah.
Povej ceno za 8", dual core, ips,1280x800, ics,hdmi. Iz EU je 120€ (poštnina je brezplačna).
Lahko daš katerokoli noname tablico pa bomo pogledali kake so marže.
@adapipika: Kdo mu ukaže? In ja, on tega NE ŽELI! Saj sem ti dal primer. Jaz jo dobim za 115€, on pa tukaj pri nas enako prodaja za 165€. Razlika torej 50€ in pri 115€ je to 43% cene. BTW on je pa ne dobi za 115€ tako kot jaz ampak za 95€! Pa njemu ni zadosti 20€ na tablico, on bi rad 70€...
Če verjameš v pravljice za lahko noč in dokažeš, bom tiho do groba, v nasprotnem bodi tiho ti.
Drugače se odmikam od debate, ker je brez veze. Kupujte vse v tujini, pri nas naj vse propade, čim več na Zavod proti 200K :). Hellas II.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
noraguta ::
Če verjameš v pravljice za lahko noč in dokažeš, bom tiho do groba, v nasprotnem bodi tiho ti.
Drugače se odmikam od debate, ker je brez veze. Kupujte vse v tujini, pri nas naj vse propade, čim več na Zavod proti 200K :). Hellas II.
propad nekaj štacunarjev pri nas ne bo prav hud udarec za gospodarstvo, kvečjem nekoliko se bo začelo delati na kupcu bolj ugodnih cenah in bolšem servisu. ni pa pričakovat da bo to povsem enakovraedno s tujino. ampak jebiga. majhnost ima svoje prednosti in slabosti, smo pa leta 2012 kjer ni problem dobit kos HWja izzameje kot je bilo to 30 let nazaj.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Kaj naj ti pa dokažem? Da dobiš pri "wholesale" trgovcu komad za 20€ ceneje če jih vzameš 50? Še tvoj logo ti lahko gor naštancajo...
Propade? A bo Petrol propadel, ker je Gen-i znižal cene plina?
EDIT: Evo da ne boš jokal sem potegnil prvega (gre za istega trgovca):
consumer
wholesale
Zgodovina sprememb…
adapipika je verjetno eden izmed tistih, ki prodajajo to robo in ga sedaj boli za domače gospodarstvo. Dejansko pa o gospodarstvu in podjetništvu nima pojma.
Ni podal še niti ene povezave, ki bi dokazovala marže manjše od 15% ampak je raje primerjal elektroniko z oblačili in kavicami.
Vsa ta podjetja, ki prodajajo tablice kupujejo komad po komad, ker si več ne morejo privoščit, ker vedo da za 100€ profita na tablici je ne bo nihče kupil. Da pa bi jih prodal 10 komadov z 10€ profita pa tudi ni rentabilno(zanj).
Garancije ti ravno tak ne nudijo, verjetno tudi zamenjave ne.
Zadnjič sem ravno na bolhi zasledil oglas za Sanei tablico (10"), cena 160€, ko hočem zbit na 140(vzel bi če bi se srečala na 150) mi reče, da ne more ker jo on dobi za 150€.
Prodajalcu pošljem link do EU strani s ceno 120€ pa mi reče da te pa naj tam kupim.
Mislim, njemu bi dal 150€ kar je 30€ več kot me stane iz tujine ampak ne, on mora odjebat kupca, zato je gospodarstvo v kurcu, ne pa zaradi nas ki kupujemo v tujini.
P.S.
noname tablic na bolhi je ogromno, sploh ta je dobra
klik
ali ta klik
Ni podal še niti ene povezave, ki bi dokazovala marže manjše od 15% ampak je raje primerjal elektroniko z oblačili in kavicami.
Vsa ta podjetja, ki prodajajo tablice kupujejo komad po komad, ker si več ne morejo privoščit, ker vedo da za 100€ profita na tablici je ne bo nihče kupil. Da pa bi jih prodal 10 komadov z 10€ profita pa tudi ni rentabilno(zanj).
Zadnjič sem ravno na bolhi zasledil oglas za Sanei tablico (10"), cena 160€, ko hočem zbit na 140(vzel bi če bi se srečala na 150) mi reče, da ne more ker jo on dobi za 150€.
Prodajalcu pošljem link do EU strani s ceno 120€ pa mi reče da te pa naj tam kupim.
Mislim, njemu bi dal 150€ kar je 30€ več kot me stane iz tujine ampak ne, on mora odjebat kupca, zato je gospodarstvo v kurcu, ne pa zaradi nas ki kupujemo v tujini.
P.S.
klik
ali ta klik
Mislim da je dosti trgovin ki so delale zalogo zato da so dobile popust morale zapret stacuno ker niso uspele prodat zaloge, zato so se pa razpasle internetne prodajalne brez zaloge kar pa navije ceno, ce morajo nabavljat kos po kos. No v resnici pojma nimam samo spekuliram pa se off topic smo ;)
Alamar ::
Kaj bluziš? Dal sem ti link do 9.7 dvojedrne brand kitajske tablice za 180 EUR s poštnino iz Nemčije. Torej plačani vsi carinski postopki in DDV pri uvozu v Nemčijo.
lucky13 ::
adapipika je verjetno eden izmed tistih, ki prodajajo to robo in ga sedaj boli za domače gospodarstvo. Dejansko pa o gospodarstvu in podjetništvu nima pojma.
P.S.
klik
ali ta klik
Prva je absolutno predraga. Čeprav je "noname" roba, bi lahko vseeno dopisali proizvajalca. Kupca ponavadi zanima kaj kupuje.
madog ::
Alternativa prvi pa še cenejša je klik
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC