Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
kmetek ::
yayo ::
Morda koga znajo zanimati nove, spuščene cene Samsungovih Galaxy Tab-ov v Italiji, vse glavne verige trgovin s tehniko imajo TAKŠNE cene.
carota ::
Morda koga znajo zanimati nove, spuščene cene Samsungovih Galaxy Tab-ov v Italiji, vse glavne verige trgovin s tehniko imajo TAKŠNE cene.
Uh, huda cena. Kaj imajo OS v italijanščini oz. se da enostavno preklopiti na angleščino (sorry, sem noob, vem)? Nexus 7 bi bil IMO boljši, če bi se ga dalo dobiti. Glede na to, da se mi ne mudi z nabavo bom najbrž počakal, septembra naj bi prišel v Italijo. Tako je vsaj nekdo na forumu napisal.
^TMS^ ::
Želim si nek lightweight bralnik, ker pa bi po večini bral bolj matematično orientirane knjige, berem da bralniki niso najboljša zadeva za takšne stvari. Očitno mi preostanejo še tablice. Trenutno vidim, da jih je na trgu kot listja in trave, zato bi vas prosil, če mi lahko kdo svetuje pri nakupu. Zahteve: čim bolj "lightweight", udobno branje, dobra avtonomija, cena nekje do 200/250€, druge zadeve kot recimo podpora multimediji, aplikacijam so nepomembne. Na kratko: tablica, ki je čim bolj podobna bralnikom z dobro podporo slikam. Hvala!
To iterate is human, to recurse divine.
Yossarian ::
TMS -> http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
Jaz jo imam. Najprej mi je čez 3 dni crknil ekranček, zato sem dobil novega in sedaj že tri mesece laufa brez problemov. Z njimi med drugim čitam tudi stripe.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
^TMS^ ::
Zgleda v redu, hvala. Tudi na reviewih jo bolj kot ne hvalijo. Sicer me pa zanima, če je kakšna huda razlika z manjšim bratom . Predvsem koliko se pozna velikost ekrana na berljivost.
To iterate is human, to recurse divine.
BlaY0 ::
Za Blayota el cheapo
7.0" Capacitive 5-point TFT Touch Screen Android 4.0.4 Tablet PC with 4GB Hard Disk, Wi-Fi,HDMI and 0.3Mega Pixel Camera (White & Black)
50€
To sem že vse pregledal. Za risanke rolat pa kakšen špil je po moje čez glavo zadosti.
Drugače imaš pa zdaj en nou JB Chinatab, ki je po karakteristikah dosti podoben N7. Tukajle s 5% popusta za slabih 140 EUR z davkom vred.
Tezaab ::
Malcek offtopic - Asus je zacel z nadgrajevanjem Transformer Pad-a (TF300) na Jelly Bean. Zaenkrat samo v Severni Ameriki, ampak... verjetno kmalu tudi drugje.
Pad je prvi, Prime in Infinity sledita "kmalu".
Pad je prvi, Prime in Infinity sledita "kmalu".
Wisor ::
Na svetovnem spletu se že dalj časa pojavljajo različne govorice o tem, koliko naj bi bilo potrebno odšteti za prihajajoče tablice s prednameščenima operacijskima sistemoma Windows RT in Windows 8. Medtem ko je doslej bolj kot ne šlo zgolj za špekulacije, se je tokrat o maloprodajni ceni novih tabličnih računalnikov razgovoril eden od izvršilnih direktorjev podjetja Lenovo. Ta je spregovoril za priznani spletni portal Bloomberg.
Kot vse kaže bodi tablični računalniki s prednameščenima operacijskima sistemoma Windows RT in Windows 8 Pro vsaj na začetku nesramno poceni. Maloprodajne cene vstopnih različic tablic s štirijedrnim procesorjem Nvidia Tegra 3 in mobilnim operacijskim sistemom Windows RT se bo namreč gibale med preračunanimi 160 in 240 evri. Tablico za preračunanih 160 evrov naj bi v prodajo ponudil Microsoft. Za tablice z Intelovimi procesorji in operacijskim sistemom Windows 8 pa bo potrebno odšteti med preračunanimi 490 in 570 evri. Microsoft skupaj s poslovnimi partnerji računa predvsem na to, da bodo z nizko maloprodajno ceno takoj osvojili pomemben delež trga tablic.
Izvršilni direktor podjetja Lenovo se seveda ni mogel izogniti vprašanju, koliko naj bi bilo potrebno odšteti za njihovo super tablico ThinkPad Tablet 2, ki se lahko pobaha z operacijskim sistemom Windows 8, brezstično tehnologijo NFC, bralnikom prstnih odtisov in priročnim pisalom, shranjenim v ohišju tablice. Ker ta ni želel razkriti maloprodajne cene, je podal le oceno. Ta ocenjuje, da bo potrebno za tablični računalnik ThinkPad Tablet 2 odšteti med preračunanimi 240 in 400 evri. Glede na to, da gre za izjemno zmogljivo tablico, bodo trgovci onkraj luže zanjo po vsej verjetnosti zahtevali več kot preračunanih 350 evrov.
!
Vir: http://www.racunalniske-novice.com/novi...
Hell, jaz cakam na W8 tablco za 160€
damjanll ::
Vir: http://www.racunalniske-novice.com/novi...
Hell, jaz cakam na W8 tablco za 160€
Heh tega pa ne bos dozivel, mislim da je tukaj poudarek na "preracunanih" 160 eur torej 200 usd kar bo pri nas vsaj 200 eur, ampak glede na to da ze samo win8 stanejo 80 usd, bo cena po moje se visja... tam med 250 - 300...
Versand aus DE >> Tablet PC
A to se nanasa na win8 komentar? Po moje z uno tablico ki je na cenku ne dobis win8 zraven...
keitai ::
Za win8 tablice za 200$ se že špekulira, da bo takšna cena z neko mesečno naročnino (ms cloud, 365 office, etc). Upajmo, da temu ne bo tako.
Yossarian ::
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
A lahko kdo te pokomentira:
10" 1280x800 IPS 170 EUR
http://tinyurl.com/cwzb4ee
Evo, znižana še za 16%! 143 EUR
10,1" 1280x800 IPS
1,2 GHz
1 GB rama
16 GB flasha
Bluetooth
GPS
WiFi
2x 2M kamera
baterija 7000 mAh
To je pa že na prejšnji strani napisano... 170 EUR, skratka pol ceneje recimo od najcenejšega Samsunga.
Nordmende dn-7013 na pošti.
Specifikacije
Da? Ne?
Meni se zdi 800x480 premalo za tablico...
genesiss ::
Imam Prestigiota. Je kdo probal 3g usb modem? Podprti dongli: http://marketing.prestigio.com/$Custome...
Ta je podprt: http://www.dealextreme.com/p/huawei-e15...
Zanima me kako zanesljive so te zadeve?
Ta je podprt: http://www.dealextreme.com/p/huawei-e15...
Zanima me kako zanesljive so te zadeve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
genesiss ::
Zaenkrat sem samo inštaliral par stvari, pa sprobal če dela rtvslo stream (dela), filmi s podnapisi (delajo). Splošen vtis je tudi ok, ni blo nobenega problema s čimerkoli, dela tekoče, občutek v roki je dober, zaslon ok.
Sem ga pa nabavil za mamo, ki ni zahteven uporabnik.
Če te pa kaj konkretno zanima mi povej pa lahko sprobam.
Sem ga pa nabavil za mamo, ki ni zahteven uporabnik.
Če te pa kaj konkretno zanima mi povej pa lahko sprobam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
FlyingBee ::
sem ga probal v bigbangu in je odziven, vendar ostri robovi in vseeno cheap filing, navkljub boljšim materialom in ips zaslonu ... s podobno konf. je za 50 EUR manj xplore xp710 v bigbangu v hali 7 ali na mimovrste za 60 EUR manj goclever
cordoba ::
Lp imam asus tf300t pa zanima, če lahko uporabim usb modem huawei model e220 za internet, ker imam samo wireless?
Pa kdaj dobimo v evropi update na jb?
Pa kdaj dobimo v evropi update na jb?
jukoz ::
Hej!
A kdo pozna kako android tablico z e-ink displejem?
Itak bi jo uporabljal samo za branje, samo mi je fajn če ni tolk neumna kot Kindle?
Zdej, ne vem ali narobe iščem ampak do sedaj sem našel samo opcijo Nook Simple Touch + rootanje ali pa Sony PRS-T1 + rootanje.
Itak bi jo uporabljal samo za branje, samo mi je fajn če ni tolk neumna kot Kindle?
Zdej, ne vem ali narobe iščem ampak do sedaj sem našel samo opcijo Nook Simple Touch + rootanje ali pa Sony PRS-T1 + rootanje.
Hej!
Um, ce nameravas samo brat (in itak na e-ink displayu drugega ne mores delat) zakaj rabis rootat? (Saj na kindla lahko spravis zdownloadane knjige brez problema...)
Mah, ne bom samo bral. Večinoma da, ne bo pa to vse. Mislm, bom tudi kak web stran gledal, pa kak ssh povezavo itd.
Rootan nook ali pa sony je sicer opcija, zanima pa me če obstaja kakšna tablica ki ni zaklenjena.
Rootan nook ali pa sony je sicer opcija, zanima pa me če obstaja kakšna tablica ki ni zaklenjena.
Mah, ne bom samo bral. Večinoma da, ne bo pa to vse. Mislm, bom tudi kak web stran gledal, pa kak ssh povezavo itd.
eink je za to neuporaben, prepocasen refresh... vsaj meni se zdi neuporabno za take namene (imam kindla) za branje je pa super ... ne vem ce se na novejsih modeli kaj hitreje osvezuje ekran ampak dvomim. Ce bi rad browsal pa ostalo, raje kupi navadno tablico z lcd ...
Za moje potrebe bo OK.
Torej, ve kdo za kako android talico z e-ink displejem? Ki se jo da kupiti/uvoziti v EU?
Torej, ve kdo za kako android talico z e-ink displejem? Ki se jo da kupiti/uvoziti v EU?
Zheegec ::
Na iPad je potrebno dodatno naložiti programe, ki so podobni Wordu, Excelu, PowerPointu, ampak pač prilagojeni za tablice (manj funkcij itd...). Vsak pride 8€, torej 3x8€.
Android tablice imajo to večinoma že gor prednaloženo zastonj...
Android tablice imajo to večinoma že gor prednaloženo zastonj...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
JayKay ::
The hardware is pure, unadulterated garbage. The build quality is so bad, I think it gave me cancer.
note 10.1 review na androidpolice
note 10.1 review na androidpolice
oberskitona ::
http://www.efox-shop.com/superpad-flyto...
v sem je fora tega ce ne druga bi bla vsaj za navigacijo dobra za ta denar
v sem je fora tega ce ne druga bi bla vsaj za navigacijo dobra za ta denar
Močno dvomim da ima vgrajen GPS. Pri veliko Chinatabih piše da imajo GPS v resnici pa to pomeni samo to, da lahko gor priheftaš externi GPS receiver.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ja, zgleda da dejansko je GPS čip notri. Tole sem našel na Android forumu:
The GPS isn't the best, it uses a HopeRF XN203 gps chipset and an active external antenna. Some people have problems getting the gps to lock on and are stuck in Shanghai. The external antenna can be a pain but then again it means it can be placed on a car roof to improve reception..
Jerry000 ::
sm gledal note 10.1 ni slaba zadeuca:). Sam nevem bi moral sprobat a bi blo 10" ok al je preveč glomaznm ali bi bil 7" (nexus) dovolj:)
Kar se tiče GPS-ja je veliko boljša varianta, če imaš kako SiRF zunanjo bluetooth enoto in pač tablico z bluetooth-om. Te notranji so ponavadi podn in rabijo pol ure za fix če nimajo agps/xtra podatkov, ki pa jih jasno nimajo če telefon/tablet ni priheftan na internet.
Predstavljaj si da pičiš v nek tunel nekje sredi francije, GPS jasno zgubi signal, pripelješ iz tunela kjer pa te čaka 17 kombiniranih izvozov. Če ti GPS hitro ne dobi fix-a nazaj je bolje da uporabljaš karter in se orientiraš po tablah.
Predstavljaj si da pičiš v nek tunel nekje sredi francije, GPS jasno zgubi signal, pripelješ iz tunela kjer pa te čaka 17 kombiniranih izvozov. Če ti GPS hitro ne dobi fix-a nazaj je bolje da uporabljaš karter in se orientiraš po tablah.
Hmm, no zdaj pa gledam še spodaj in piše, da je notri XN966 SiRF čip???
Hja, je za probat... 36 EUR + 15 EUR poštnine + 20% davka = 61 EUR
Hja, je za probat... 36 EUR + 15 EUR poštnine + 20% davka = 61 EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ne vem kakšni problemi bi lahko bili? Edino malo dlje (par dni) čakaš, kar pač vzameš v zakup.
floyd1 ::
Samo 2 besedi: rezistivni zaslon. Kot navigacija pa bi bil (če je seveda njegov GPS koliko-toliko OK).
Vedno (ampak res VEDNO) je neka fora, zakaj je tablica tak poceni...
Vedno (ampak res VEDNO) je neka fora, zakaj je tablica tak poceni...