» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
70 / 185
»»

pegaso ::

Pred dvema tednoma sem kupil Nexus 10 za tasta (akcija enega od operaterjev), sam pa imam iPada 3. generacije.
Po primerjavi side by side lahko z gotovostjo potrdim, da je nakup rabljenega iPada boljša odločitev.
iPad ima zaslon, ki zasenči vse druge, je hitrejši, tekst res gladko drsi. Problem je lahko samo ta, da sistem ne podpira slovenščine, kar je za starejše velik minus.
Glede na ceno 144€ se je nakup vseeno splačal. Če pa bi moral odšteti zanj 300€, potem bi definitivno vzel rabljenega iPada.
Ima pa Nexus boljše zvočnike - stereo. Moje skromno mnenje.

AvtoR ::

Moraš vzeti v zakup da je nexus star že skoraj slabo leto in pol. Čas pri tablicah pa se meri v mesecih.
Pa tudi oblika mi je ena grših. Ampak tudi jaz sem jo vzel za 144€ + 5 mesecev brez naročnine ( praktično zastonj), tako da se šenkanemu konju ne gleda v zobe!

Alamar ::

Brez skrbi, da boš šenkanega konja zelo dobro plačal.

Še vedno je mlajši od ipada trojke.;) Nakup rabljenega ipada je definitivno boljša odločitev, če lahko živiš z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih ima ios (no, za nekatere sploh ni pomanjkljivosti:))). Na ipadu vse dela gladko, ker je ogromno aplikacij prilagojenih retina ločljivosti in 9.7 zaslonu. Na androidu je izbira aplikacij prilagojenih za visoko ločljivostne tablice zelo pičla napram iosu.

abyssus ::

http://www.mimovrste.com/artikel/272003...

Kakšna se vam zdi tale tablica?

Za svoj denar zelo v redu tablica. Obvezno moraš namestit zadnji firmware, ki zelo izboljša odzivnost. Je pa po izgledu čista kopija ipada 3/4 zato je zaradi razmerja 4:3 seveda top za internet in knjige, malo manj pa za filme in igre. Seveda ne moreš pa pričakovat gladkost, kot jo nudi recimo novi nexus 7 ali Ipad. Sploh ne, ker ima ta Prestigio retina zaslon in optimiziranih android aplikacij za ta zaslon ni prav veliko.

Najbolj moteče je imho malce štrleča sd kartica, če jo redno uporabljaš in dokaj slab wifi sprejem, seveda predvsem zaradi alu ohišja.

Tukaj si lahko prebereš mnenje enega Hrvata. Zadnji firmware res drastično izboljša tablico.
http://spacepetuniareview.blogspot.com/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Ta tablica me mika sedaj že kar nekaj časa. Prijatelj mi je rekel, da dela slabo zaradi velike resolucije. Je to res?

abyssus je izjavil:

Kakšna se vam zdi tale tablica?

Kolega ima tole tablico in jo odsvetujem. Wifi je na tej tablici čista katastrofa. Lahko da gre za mehansko okvaro ali pa za sofwersko napako? Priporočam, da pred nakupom preizkusiš delovanje wifija. Brez te napake bi bila to solidna tablica.

abyssus je izjavil:

Ta tablica me mika sedaj že kar nekaj časa. Prijatelj mi je rekel, da dela slabo zaradi velike resolucije. Je to res?
Sem ti gor višje napisal, da z 1.07 firmware dela zelo dobro. A si sploh prebral? Wifi sprejem je res slabši, ampak če se bo večinoma uporabljala v notranjosti stanovanja/hiše, ni problem. Problem bi bil lahko edino zunaj.

Sicer jo pa lahko v bigbangu preizkusiš, samo je tam na starem softwaru in dela počasneje.

Alamar je izjavil:

Brez skrbi, da boš šenkanega konja zelo dobro plačal.

Še vedno je mlajši od ipada trojke.;) Nakup rabljenega ipada je definitivno boljša odločitev, če lahko živiš z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih ima ios (no, za nekatere sploh ni pomanjkljivosti:))). Na ipadu vse dela gladko, ker je ogromno aplikacij prilagojenih retina ločljivosti in 9.7 zaslonu. Na androidu je izbira aplikacij prilagojenih za visoko ločljivostne tablice zelo pičla napram iosu.

Ja lahko, da me bodo poskušal nate..it, nikol ne veš.
Drugače mi je tablica za to ceno ok. Tudi deluju hitro in povsem tekoče - stock Android pač...
Drugače imamo tudi apple napravo doma, pa me s vojimi omejitvami ne prepriča.

@Alamar, vsekakor sem prebral, hvala za odgovor.

lovro535 ::

sam imam nexus 7 in ce ne rabis kaj vecjega je to top tablica ekran zelo lepa slika kamera tudi ampak to ni precej pomebno in pa ima 2gb ram in vse aplikacije delajo odlicno brez problemov

msdrat ::

Tudi jaz se odločam glede tablice. Pripravljen sem dati cca 300€, uporaba bo predvsem za internet in igrice in da bo imela dober wi-fi. odločam pa se med;
http://www.mimovrste.com/artikel/272004...
http://www.mimovrste.com/artikel/185011... v mercatorju cena 287€

oz kaj naj vzamem in kje?

M-XXXX ::

Absolutno prvo, je daaaleč najboljša :)

first_line ::

Android ni za vsakogar. Za ene so stvari ki imajo spredaj i, medtem ko zame to popolnoma odpade. Moj Tab 2 10.1 z CM11 dela veliko lepše kot katerikoli i___.

polde66 ::

Splača se po bolhi pogledat, ljudje kupujejo v telekomovih trgovinah in z boni pol pa takoj prodajajo naprej. Tako se vsem splača.
polde

Ang3lo ::

Jaz imam Asus FHD10 že kak mesec in dela ko urca. Tudi firmware kar redno posodabljajo in nazadnje je bil sistemski update na 4.3., tako da upam da bojo dali gor tudi KitKat slej ko prej.

Gledal sem še zaj tole tablico, ki je enaka kot quantum 9.7 po specifikacijah (razen RAM in seveda zaslon), pa me zanima, kakšna je praktična razlika med 7.85 in 9.7 zaslonom ter resolucijama, če bi tablico najbolj uporabljal za branje pdf/browsanje ter tu pa tam igral igro (GTA) ?

Praktična razlika je, da je 7,85 pač manjša in lažja. Sam se odloči, kaj ti bolj ustreza, večja naprava, ali bolj prenosna manjša. Če misliš tablico uporabljat v glavnem doma, potem je večji ekran verjetno prednost. Prestigio 7,85 bo deloval bolj tekoče od 9.7, ker ima praktično iste specifikacije in pol manjšo resolucijo. 7.85 boš lahko držal v eni roki medtem, ko za večjo rabiš stojalo, ali pa jo imet naslonjeno naj kaj...

Kot sem že rekel, je najbolje, če tablice preizkusiš v kakšni trgovini. V bigbangu jih imaš praktično vse, tudi kakšen comshop ima verjetno.

Poglej si tudi ta video, kjer so primerjane vse tri tablice iz Quantum serije

Jaz bi vzel Asus FHD 10!

Za njegovo uporabo branje/internet ni idealno razmerje ekrana. Tudi cena je kar višja.

Nasprotno 16:10 je idealno razmerje, boljše kot 4:3! Sem imel pred časom 4:3 talico, pa mi je 16:10 boljše, vsaj meni osebno.

Se ne strinjam. Splošno znano je, da je za internet in knjige boljše 4:3, ker je tablica uporabnejša v obe smeri in ima večjo površino.

Sicer pa, kot sem rekel, naj gre v trgovino malo pošlatat, pa se bo sam odločil, kaj mu najbolj ustreza.

Alamar je izjavil:

Se ne strinjam. Splošno znano je, da je za internet in knjige boljše 4:3, ker je tablica uporabnejša v obe smeri in ima večjo površino.

Sicer pa, kot sem rekel, naj gre v trgovino malo pošlatat, pa se bo sam odločil, kaj mu najbolj ustreza.

Za internet je mogoče res boljši 4:3 za pdf in knjige pa sigurno ne. 16:10 je dober kompromis med 4:3 in 16:9.
16:9 se mi zdi pa neuporaben (preozek) za kar koli drugega kot za film.

Za Prestigio ti bo prej ko slej žal, ni posodobitev, nima GPS, ko ga kupiš ga kupiš za vedno, pa glede na ceno boljše dat še 50 eur zraven za Asusa 10 FHD. Če hočeš 8" poglej za kakim Acer A1 810 ( v kratkem pride ven A1 830) cena je 199,90 eur v Big bangu, v Herviju jih je zmanjkal, Asus FHD po specifikacijah seka. Cena 299,90 je pa več kot ugodna. Sam sem iskal 8" tablico in sem vzel preko bolhe Samsung Tab 3 novo za 220 eur.
polde

Kako nima posodobitev? Seveda jih ima, saj sem gor pisal, kako pospeši delovanje zadnji firmware. Zadnja serija njihovih tablic Quantum je na precej višjem nivoju, kot predhodne. GPS na 10 palčni tablici se mi zdi neuporaben. Sicer pa imaš tudi manjše modele Prestigio z GPSom. Z Asus FHD10 se sicer ne more merit, se ga pa vseeno da dobit za 2/3 njegove cene.

Hvala Alamar. 300€ se mi zdi preveč za tablico, GPS-a pa na tablici ne bom potreboval. Bom pa šel testirat 7.85 in 9.7 in se potem odločil. Hvala!

Seveda za 2/3 se dobi tudi Goclever pa Atheros, MPman...in potem jih lahko na bolhi kupiš še 1/2 ceneje. Od Prestigia imata ene 2 modela tablic celo vgrajen GPS, če ga rabiš je drugo vprašanje. Ima ga pa Samsung, Asus, Lenovo, Acer, LG.... Jst ga imam. če ga bom potreboval ko ga bom potreboval ga bom vklopil, med tem časom ga imam izklopljenega ko ga ne rabim.
Popravke slabih izdelkov je težko primerjati z posodobitvami. V kolikor si želi kdo pogledati posodobitve na Prestigiovi strani naj izvoli in se mi zdi da bo precej razočaran. Z vsako izdajo tablice in telefona je veliko buma, kako se bo zadeva v prihodnosti nadgrajevala in kakšna podpora bo zanj, vendar do sedaj nič od tega. Taka je bila tudi politika Philipsa in predvajalnikov DVD. Rajši nov model kot firmware update.

Nočem na nikogar vplivati s (absolutno)samo mojim mišljenjem, vendar pa močno verjamem, da se bo kdo čez čas spolnil na tole in si zaželel drugačen nakup.
polde

Smilee ::

Ali se tablica z microHDMI lahko priklopi na televizijo in igra igre gor?

polde66 je izjavil:

Seveda za 2/3 se dobi tudi Goclever pa Atheros, MPman...in potem jih lahko na bolhi kupiš še 1/2 ceneje. Od Prestigia imata ene 2 modela tablic celo vgrajen GPS, če ga rabiš je drugo vprašanje. Ima ga pa Samsung, Asus, Lenovo, Acer, LG.... Jst ga imam. če ga bom potreboval ko ga bom potreboval ga bom vklopil, med tem časom ga imam izklopljenega ko ga ne rabim.
Popravke slabih izdelkov je težko primerjati z posodobitvami. V kolikor si želi kdo pogledati posodobitve na Prestigiovi strani naj izvoli in se mi zdi da bo precej razočaran. Z vsako izdajo tablice in telefona je veliko buma, kako se bo zadeva v prihodnosti nadgrajevala in kakšna podpora bo zanj, vendar do sedaj nič od tega. Taka je bila tudi politika Philipsa in predvajalnikov DVD. Rajši nov model kot firmware update.

Nočem na nikogar vplivati s (absolutno)samo mojim mišljenjem, vendar pa močno verjamem, da se bo kdo čez čas spolnil na tole in si zaželel drugačen nakup.
No, Prestigio je pa le razred višje od zgoraj naštetih. Če bi malce višje prebral, bi videl, da je Prestigio 9.7 z zadnjim firmwarom kot prerojen. Da ne boš mislil, da govorim na pamet. To tablico imamo doma in jo žena z veseljem uporablja namesto Nexusa7, ki ga imam sedaj v avtu za naokoli in tudi za navigacijo.:) Sam imam spet ipada, ker vmes N10 ni zadovoljil mojih potreb. Ipad air je imho razred zase. Omejitve iosa me ne motijo, saj ga uporabljam le za internet-knjige in igre in tukaj s svojim formatom, težo in odzivnostjo gladko peljet scat n10 in podobne.

Abyssus ne rabi GPSa, tablico bo uporabljal v glavnem za internet-knjige in 300 EUR mu je preveč. Če hoče veliko tablico za dobrih 200 EUR, je Prestigio 9.7 idealna izbira. Če se mu bo zdela uporabnejša manjša, naj pogleda manjši Prestigio ali še veliko bolje Nexusa 7. Naj sam preizkusi v trgovini, pa bo videl.

Zheegec ::

Bom prav sprobal novi firmware, če je res razlika. Prej je deloval res počasi, poročam jutri :)

Firmware žal ni OTA zaradi velikosti. Če imaš 64 bitni OS, znajo biti problemi z gonilniki. Sam sem se kar nekaj časa igral in sploh ne vem, kako mi je na koncu uspelo nadgradit.:|

Seveda je še vedno daleč za odzivnostjo ipada ali novega nexusa, vendar je napredek očiten.

sthep ::

A je v bližnji prihodnosti na vidiku kakšna dobra 8" tablica za cca. 150€?

Se mi zdi, da v tem segmentu manjka pravih tablic.

vozlov225 ::

Ja madonca, kdaj bo v Slo Yoga 10 na voljo? Me resno rajca in cena zanima. Sicer je Thinkpad 8 tud brutalen videti, ampak prehud samo za couch browserja..

Tomson ::

Danes pa ja ni takšen "bavbav" kaj naročiti iz tujine. ;) Sploh iz npr. Amazon.de - KLIK. Dobiš tole Yogo 10 za 298€ s poštnino vred. Naročiš pa od trgovca Amazon.de za 279€, ker ta prvi (Ginodo) ne pošilja v Slovenijo...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Lonsarg ::

Se strinjam, vsak ki se je zmožen registrirati na slo-techu nima kaj omejiti svoje nakupovanje na Slovenijo.

Hja, mene tujina odbija zgolj zaradi garancij. Možno je tudi, da imam le jaz tako butasto mnenje, a me še nihče ni prepričal nasprotno. Res me je malo strah nakupa elektronike v tujini..

Lonsarg ::

Jah, če je zadeva poceni pač ne kompliciraš, če pa gre za večji kos elektronike pa poslati paket po EU res ni problem, daš tistih 15€ al kolko je, saj ziher si več od tega profitiral pri nakupu, pa še popravilo zna biti hitrejše, kot če daš v Sloveniji.

Jaz sem Dell Venue 8 Pro 64GB kupil celo v Ameriki in se pač odpovedal garanciji. Ampak 240€ namesto 350€ v nemčiji vsekakor upraviči to odločitev. Pa še 64GB kartica me je prišla 25€ namesto 45€ Nemčija, da Slovenskih cen raje ne omenjam.

Če ne bi imel priložnosti nakupa v US bi najverjeteje bil še vedno brez tableta in bi počakal na 8" Asus ali celo Surface Mini, vgrajeni kickstand je pač zmaga, sam da poleg Microsofta in Lenovo Joga tableta to še noben ni pogruntal...

Ja hvala za obrazložitev. Ne naročam veliko,še manj pa iz tujine :) Nisem omejen na Slo, to nisem nikjer zapisal, samo tukajšnje cene bi rad izvedel. Preden jaz kaj kupim, se še 346x premislim :) Moram vse pretuhtati v detajle. Bolj ko gledam Yogo 10, manj mi je všeč, zaradi resolucije ekrana.Po drugi strani je pa to najboljše oblikovana tablica (kot si omenil, kickstand), baterija dolgo drži, kar je tudi pomembno. Hudih zmogljivosti pa tako ne potrebujem. Pa, bomo videli, kaj bo čas prinesel.

Sem pred kratkim nekje omenjal, pa še tukaj napišem recimo dva primera uveljavljanja garancije v tujini:

1.primer
Seasonic napajalnik kupljen v Avstriji pred 6-leti, po 5-letih odpovedal, trgovine v Avstriji več ni bilo. Kontaktiram direktno prek maila proizvajalca v USA, prek spleta oddam poročilo za uveljavljanje garancije, kljub temu da je bilo nekaj čez garancijo, mi postopek odobrijo, pošljem napajalnik na nizozemsko (plačal 20€ da so ga dobili v 2dneh) sicer bi trajalo 7dni in stalo 9€ če se ne motim. Po enem tednu dobil na dom čisto nov, novejši model napajalnika.

2.primer
Trdi disk kupljen v Sloveniji (Seagate), malo pred koncem garancije, po 3-letih odpovedal. Kontaktiram trgovca v Sloveniji, trdi da je disk izven garancije. Ne pridemo do konca. Kontaktiram uvoznika, je kazalo bolje, na koncu ugotovi da je izven garancije. Neka zbrka z modeli, da niso ugotovili ali ima 1letno ali 3letno garancijo. No, oni zatrjevali da ima 1letno, jaz da 3-letno. Na koncu obupal in kontaktiral Seagate kjer so ugotovili da ima 3letno. Kontaktiram pooblaščeni servis in ugotovijo da je mogoče to res, ampak da je kljub temu izven garancije (čeprav je glede na datum računa še bil v 3-letni garanciji) in je ne priznajo. In se niso več hoteli pogovarjat. Kontaktiram zopet Seagate, jim razložim da je verejtno šlo za scenarij da se je doba garancije aktivirala preden sem ga pri nas kupil, jim pošljem račun, se strinjano, jim pošljem disk (10€), dobim v 10dnevih čisto novega.

In kaj je nauk te zgodbe, vsaj v mojem primeru? da sem z reševanjem garancije v tujini vedno rešil zadevo v mojo korist in to ne za velike stroške, medtem ko v Sloveniji kljub nakupu pri nas to ni šlo ...

Smilee ::

Sem videl, da ima telekom akcijo, da dobim Nexus 10 ali Galaxy Tab 3 10.1 za 144€(24x6) pa sem se malce zagrel. Internet + Siol TV itaq imam že od 2005 dalje, Top trio Mega HD sem imel namet vzet pa bi zraven izkoristil še to akcijo.

Kaj bi vi predlagali? Nexus ali Galaxy tab?

Yossarian ::

Smilee je izjavil:

Sem videl, da ima telekom akcijo, da dobim Nexus 10 ali Galaxy Tab 3 10.1 za 144€(24x6) pa sem se malce zagrel. Internet + Siol TV itaq imam že od 2005 dalje, Top trio Mega HD sem imel namet vzet pa bi zraven izkoristil še to akcijo.

Kaj bi vi predlagali? Nexus ali Galaxy tab?

Po mojem z nobenim ne boš kaj dosti zgrešil (razen če rad igraš potratne igrice), lahko pa ti povem, da imam sam Nexus 10 in ti potrdim, da gre za odlično tablico. Nikoli še mi ni zmrznila, hitro odpira spletne strani, seveda pa najbolj pomembno - prvi dobiš uradni apdejt Androida.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Nexus 10 je overall precej boljša od Galaxy Tab 3 in se pravzaprav zelo težko primerjata. Če imaš na izbiro ... :)

matjash ::

Kolebam med aususom t100 32gb (330€)
Lg G-pad 8.3 (288€) in nexus 7 (220€)

Vse cene iz mediaworld.it

Vaša mnenja? 350€ bi bila nekje moja zgornja meja.
... bolje pozno kot nikoli.

Težko podat kakšno mnenje, če pa se še nisi odličil niti za Android/Windows niti za 7"/10" ...

Kot gledam na strani je Nexus 7 (2013) 349€. Drugega nimajo. V primerjavi z LG G-Padom (ki sploh ni slab), je kljub višji ceni boljši nakup. Za to ceno pa dobiš tudi Nexus 10, če ti je velikost pomembna ... Asus T100 je super za svojo ceno, se pa po kvaliteti, zmogljivosti ne more primerjat z Nexusom, a tudi to je relativno, saj ima Windows 8, ki pa prinaša druge prednosti ...

Tomson je izjavil:

Težko podat kakšno mnenje, če pa se še nisi odličil niti za Android/Windows niti za 7"/10" ...

Kot gledam na strani je Nexus 7 (2013) 349€. Drugega nimajo. V primerjavi z LG G-Padom (ki sploh ni slab), je kljub višji ceni boljši nakup. Za to ceno pa dobiš tudi Nexus 10, če ti je velikost pomembna ... Asus T100 je super za svojo ceno, se pa po kvaliteti, zmogljivosti ne more primerjat z Nexusom, a tudi to je relativno, saj ima Windows 8, ki pa prinaša druge prednosti ...

Imam Nexus 10, žena pa Asusa t100 in če bi se še enkrat odločal bi vzel Asusa. Edina prednost Nexusa je zaslon.
Na splošno mi Asus deluje bolj tekoče in ima daljšo avtonomijo (kljub polnim win8.1), sicer pa tudi Nexus ni napačen in zaenkrat povsem zadovoljuje moje potrebe.

medenko ::

Tomson: kaj ima to bilo kakšno vezo s tablicam?

matjash ::

Nexus 7 wifi je bil po 222€, zgleda da so razprodali.

V glavnem sem dobil asusa, ko stestiram podam mnenje.
... bolje pozno kot nikoli.

@adapipika

Če se nanašaš na primera glede uveljavljanja garancije v tujini, je to odgovor za @vozlov225, ki ga nakup iz tujine odbija zgolj zaradi uveljavljanja garancij ... iz osebne izkušnje sem razložil zakaj ga ne rabi skrbet.

Hvala za obrazložitev :)

Border ::

Pri telekomu imam izbiro za naup tablic: Google Nexus 10 ali Galaxy Tab 3 10.1 za 144€(24x6). Katero priporočate, ko gledate vse + in -? Hvala!
««
70 / 185
»»