» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
54 / 185
»»

maslo12 ::

bedak je izjavil:

to uzam

http://www.mimovrste.com/artikel/272000...

odlična ponudba, boli "le" Windows RT. Upam, da naredijo podobno ponudbo za "neRT".

JamesQ ::

Živjo

@Cordoba: jaz sem jo naročil v SI (2GB RAM/16GB flash, Android 4.2 OS) in jo danes zvečer začnem testirat. Več napišem, ko se poigram z njo.

LDŽ

FlyingBee ::

uf, se mi je zdelo, da tiste cene nad 500 EUR za lanskoletne spec. in WinRT, ne bodo dolgo zdržale

keitai ::

Win RT je žal strel v prazno, sam OS je spodoben, ampak podpore neke žal ni in je tudi verjetno ne bo.

damjanll ::

WinRT se opusca, z novimi varcnimi intelovimi procesorji bodo bolj popularne intel tablice s pravimi windowsi. WinRT je slepa veja in slaba nalozba za prihodnost.

cordoba ::

James ja prosim. Lahko poveš kje v Sl si kupil? Lahko na zs...

mirancar ::

damjanll je izjavil:

WinRT se opusca, z novimi varcnimi intelovimi procesorji bodo bolj popularne intel tablice s pravimi windowsi. WinRT je slepa veja in slaba nalozba za prihodnost.

je to že uradno ali logično sklepanje

poglej v katero smer gre haswell in povsod logično tako sklepajo, kaj drugega od Intela niti nismo pričakovali, številke prodanih mobilnih napravic ti povejo vse, še posebej v primerjavi z PC-ji, ki pa so še vedno bog i batina, če mene vprašaš ... ljudje za opravila in tudi zabavo rabimo vedno tudi "ta velike"

Živjo.

@cordoba: malo sem se nahitro igral s tablico, zgleda res vredu. OK, je nekaj kitajskih napak pri izdelavi(USB micro ne gre pravokotno v tablico ampak mal pod kotom), drugače pa je zelo odzivna. Nažalost sem dobil z Android 4.1.1 naloženim OS, jutri nameščam uradni 4.2. Pri prvem zagonu me je pričakal kitajski meni, ampak se da to nahitro spremenit v slovenskega.

Chuwi V88 upgrade instructions: LINK

Več sledi v naslednjih dneh.

Kupil pa sem jo pri trgovcu Sprejemniki. Možakar na telefonu je zelo prijazen in pove vse detajle, tako kot je situacija.

Več sledi v naslednjih dneh.

LDŽ

ja, saj iPad je tudi na kitajskem narejen, pa nima kitajskih napak pri izdelavi, tole s temi "kitajskimi" je loterija

Ok hvala, čez čas pa le napiši ,kako si zadovoljen.

Lp

Gregor5816 ::

Kako se kaj obnese tablica Xoro? V oko mi je padla predvsem zaradi visoke ločljivosti, ima namreč 2048×1536 pikslov. To ima isti zaslon kot iPad domnevam?

Pa še nekaj...obstaja kakšna aplikacija za Android, ki je podobna slikarju v windowsih? Pač za kakšen graf na hitro narisat ali kaj podobnega.

Živjo

@cordoba:To je moja prva tablica in sem kar zadovoljen z nakupom. Baterija zdrži okoli 6 ur (trije fullHD filmi dolžine do 2 ure) ob zmerni uporabi. Sprejema wifi signala je soliden, če prav je malce manjši, če tablico držiš z dlanjo na strani, kjer je kamera.

Kitajskost izdelave se kaže v reži za microSD kartico, ki ne "pogoltne cele kartice", ne najboljšo notranjo postavitvijo konektorjev(USB priklop pod kotom) in nezmožnost polnenja preko microUSB. Potrebje je poseben USB-to-DC-2mm kabeljčkom, ki ni priložen. Je pa res, da se preko polnilnika (US priklop, EU adapter) napolni baterija v dobrih dveh urah.

Zaslon je svetelin odziven, barve so žive, vidni koti skorajda idealni. Zvok iz zvočnička je zadovoljiv. Gumbi za vklop/izklop ter glasnost +/- so an hrbtni strani in odzivni. Zna motiti ob uporabi oblekce. Načeloma se ta to tablico spariti z vsaj 4 torbicami za 7" tablice iz ponudbe BigBanga.

Kameri sta povprečni, za prvo silo in uporabni za nezahtevne uporabnike.

AndroidOs 4.1.1 je zelo odziven, Antutu mi je dal rezultat 18k+. Malo moti kitajščina ob zagonu, amak se to v manj kot minuti da nastaviti na slovenščino. Zaradi opozoril na forumu SlateDroid sem raje preskočil nadgradnjo na AndroidOS 4.2, ker bom tablico rabil na slendji mesec na potovanju.

Bluetootha nisem testiral.

Tablico sem prednaročil pri spletni trgovini Sprejemnik.si. Malce je trajalo, da sme dobil, ampak me je prodajalec sproti obveščal o stanju. Ker sem prenaročil, sme dobil poleg tablice še manjše stojalce za an mizo in podarjeno poštnino. To je bila zepo poštena poteza prodajalca in lahko rečem, da sem bil kar malce presenečen.

Upam, da bo komu tale mini-review pomagal.

LDŽ

Hvala za review. Zanima me pa samo, če si vzel tisto z 8 gb ali 16 gb?
Ker cena za 8gb je 200 eur, tam pri mojmu linku do dealextreme pa je 16 gb 120 eur. Skrbi me edino garancija, tujina.
Pa še ali je težko dati na 4.2 in pa bluetooth jst pogosto uporabljam, če se ti da testirati?

Lp

Živjo.

Naročil in dobil sem 2GB-RAM/16GB flash/BT verzijo. Pokliči pa se zmeni s prodajalcem. Pri njemu velja eno leto garancije. Če vse skupaj naročiš preko spleta in upoštevaš še DDV in carino prideš 10e razlike nekje. Se ti splača hecat s cariniki za 10€ razlike? Samo v razmislek.

Če si iz LJ, mi piši na ZS, pa se zmeniva in si v živo ogledaš tablico.

Nadgradnja ni težavan, problme je muhast SW od RockChipa. Tako sem jaz razumel ko sme bral na SlateDoid forumu.

LDŽ

TimoMass ::

A je že kdo kupil Prestigio PMP5588C (v BigBangu 129 EUR)? http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln...
Zelo bom hvaležen za tvoj kratek ali obširen opis pozitivnih in negativnih izkušenj s to tablico. Lahko tukaj ali pa na ZS!

Prosim, da pišejo samo tisti ki imajo dejanske izkušnje s to tablico (na pa tudi tisti, ki preprosto vse vejo)!

HVALA! :)

P.S.: Ne kupujete GoClever A971 - izredno hroščasta zadeva, kljub solidnim specifikacijam!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TimoMass ()

medenko ::

ni slaba, modelov je več

PMP5588C_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD (8.0''LCD,1280x768,8GB,Android 4.1,DC 1.5GHz,DC GPU,1GB,5000mAh,Webcam,microUSB,WiFi,Case) Black Retail

BIG BANGOV 16:9 8''

PMP5580C_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 Pro Duo (8.0''LCD,1024x768,8GB,Android 4.0,DC 1.5GHz,DC GPU,1GB,4700mAh,Webcam,microUSB,miniHDMI,Wi-Fi,Case) Black Retail

PMP7280C_BK_DUO PRESTIGIO MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 (8.0''IPS,1024x768,8GB,Android 4.1,DC1.6GHz,QC GPU,1GB,4100mAh,2.0MP,microUSB,WiFi,Case) Black Retail PRIPOROČILO

PMP5780D_DUO PRESTIGIO MultiPad 2 Prime Duo 8.0 (8.0''IPS,1024x768,16GB,Android 4.1,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,4400mAh,5.0MP,microUSB,miniHDM,WiFi,Case) Grey Retail

PMP5880D_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 Ultra Duo (8.0''LCD,1024x768,16GB,Android 4.0,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,6000mAh,5.0MP,microUSB,miniHDMI,WiFi,Stylus,SmartCase) Black Retail

medenko je izjavil:

ni slaba, modelov je več

PMP5588C_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD (8.0''LCD,1280x768,8GB,Android 4.1,DC 1.5GHz,DC GPU,1GB,5000mAh,Webcam,microUSB,WiFi,Case) Black Retail

BIG BANGOV 16:9 8''

PMP5580C_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 Pro Duo (8.0''LCD,1024x768,8GB,Android 4.0,DC 1.5GHz,DC GPU,1GB,4700mAh,Webcam,microUSB,miniHDMI,Wi-Fi,Case) Black Retail

PMP7280C_BK_DUO PRESTIGIO MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 (8.0''IPS,1024x768,8GB,Android 4.1,DC1.6GHz,QC GPU,1GB,4100mAh,2.0MP,microUSB,WiFi,Case) Black Retail PRIPOROČILO

PMP5780D_DUO PRESTIGIO MultiPad 2 Prime Duo 8.0 (8.0''IPS,1024x768,16GB,Android 4.1,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,4400mAh,5.0MP,microUSB,miniHDM,WiFi,Case) Grey Retail

PMP5880D_DUO PRESTIGIO MultiPad 8.0 Ultra Duo (8.0''LCD,1024x768,16GB,Android 4.0,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,6000mAh,5.0MP,microUSB,miniHDMI,WiFi,Stylus,SmartCase) Black Retail

Model, ki me zanima je samo en - PMP5588C... Imaš izkušnje s točno tem modelom, ali pač delaš promocijo blagovne znamke? :)

Matofast21 ::

Ima kdo podoben problem z tablico v Wifi omrežju, ko je slab signal (1,2 črtici) internet dela zelo slabo oz. prekinja (Goclever R973), zraven testiral telefon Xperia Arcs, na njem deluje brezproblema. Imajo tablice cenovnega razreda vse ta problem? Sem bral, da imajo slabo vgrajeno Wifi anteno.

floyd1 ::

Ja, nekatere cenejše tablice imajo žal bistveno slabši wi-fi sprejem.

Mislim, da je problem v GoClever - tud meni je nagajalo na GC A971. Včeraj sem poizkusil na enem starejšem modelu Prestigio pa je vse gladko laufalo, čeprav je po specifikacijah precej slabši kot GoClever. GoClever je res slaba roba, naj vas ne zavedejo dobri podatki o strojni opremi (velja vsaj za naprave ki sem jih uspel dobiti v roke, za ostale ne vem)...

Formula 1 ::

Matofast21 je izjavil:

Ima kdo podoben problem z tablico v Wifi omrežju, ko je slab signal (1,2 črtici) internet dela zelo slabo oz. prekinja (Goclever R973), zraven testiral telefon Xperia Arcs, na njem deluje brezproblema. Imajo tablice cenovnega razreda vse ta problem? Sem bral, da imajo slabo vgrajeno Wifi anteno.

O sotrpin :D. Ja to je krivda tablice in nimaš kaj narediti. Imam jaz iste probleme. JBG cenena roba.

kuky ::

Jaz sem kupil to za 129e v bb. odzivnost tablice je zelo dobra. Baterija presenetljivo zdrzi. Zelo kul je 4.2 android .... Notificatione ima boljse in multitasking ..... Moznost ima vec profilov za uporabnike. Ekran je tn in ne ips ... Kar mislim da je razlog za tako ceno ..... Zraven dobis 8gb msd kartico in en tak simpl etui za pospravit tablico. Ce te zanima kaj specificnega kar vprasi.

Kitmy ::

Odločam se za tablico, ne pretirane cene (do cca. 200EUR). Nebi pa kupila najcenejše (in ponavadi posledično tudi najslabše) s katero bi prej izgubila živce kot karkoli naredila. Imela bi jo za branje knjig, kakšne slike, igrice, verjetno tudi splet. Najbolj mi dišijo tiste z 8", v poštev pridejo tudi 7", 10" pa mi je že prevelik.
Odločam se najbolj med naslednjimi:
Prestigio MultiPad Duo 8" (http://www.mimovrste.com/artikel/272001...
tale: http://www.mimovrste.com/artikel/272001...
in še ta: http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
Pa čeprav vem da je nazadnje omenjena najbolj 'močna' od vseh, me moti 'le' 8gb, za več pa nisem gledala pri tej tablici, ker že preseže cenovni budget in mi ni več uredu :)

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Kitmy ()

nexus 7 bo pravi zate, prestigio in ostala jajca so sami sebi namen

Kaj pa Samsung galaxy tab na zadnjem linku?
Razmeroma hvaljen je tudi tisti Asus ki je na drugem linku.
Nexus 7 mi je kar všečen, samo mi je cena že kar visoka >< in nisem popolnoma prepričana.

Samsung je overrated glede na moje izkusnje. Prestigio ima dobro price/performance razmerje, enkrrat sem se v bb igral z njimi, kar vsecne zadeve.

Jaz bi ti tudi priporocal da dodas se 50€ in vzames nexus 7.

Kje pa se dobi najceneje nexus 7? Ker resnično nisem imela namena iti preko 200€ ampak očitno bo treba :/
Še vedno pa imam zgoraj omenjene tri v ožjem izboru, ker po prebranem le niso tak shit (sploh samsung) in so kar solidna zadeva za to ceno :)

200 € na amazon.de, če pridejo v poštev tuje trgovine.

Zheegec ::

Če ima še kakšnega Bigbang bo tudi nekje 200€ z 20% popustom (do sobote).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mat xxl ::

Katero tablico svetujete za xp gor naložiti + en dokaj enostaven program mora znati furati recimo če excel pa office delata bo to OK, mora pa biti za xp ali w7 in ne za kak os za tablice , kak nasvet.

Zheegec ::

Na tablico bi dal Windows XP ali Win7? Hmmmm, težka bo. Tudi, če ti nekako uspe (vsaj z novejšimi tablicami bo težka), bo stvar delala slabo, pa touch bo izredno slabo odziven. In vse ostalo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Comshop ima ASUS NEXUS 7 16GB za 199,99.
ASUS MEMOPAD za 139,99.

Hvala za vse odgovore :)
Kakšen pa je ASUS MEMOPAD?

slab ni...

ima pa nexus 7 prednosti: ekran ips / resolucija, gps, podpora, direktne posodobitve od googla.

Najverjetneje se bom končno odločila kar za nexus 7, čeprav sem na začetku ciljala do tam 150€ pa se ga zgleda kar splača kupiti, vsaj živcev nebom zgubila ob prvi uporabi :P

floyd1 ::

Edino, kar pri N7 res manjka je kaka TV-out možnost. Je kdo že naletel na kakšne novice o Miracast podpori? Bi bilo fajn, če bi z novim Androidom dobili še to.

Lonsarg ::

Brat je kupil Yarvik Xenta 10ic, zadeva je fenomenalna, kvaliteta izdelava vsaj na filing spominja na 500€ tablice, dizajn je tut noro lep en najlepiš tabletov, v bistvu sta mi ta xenta in pa Xperia Z Tablet najlepša tableta nasploh, še posebaj glede na vse dolgočasne galaxy-stil tablete-ovaljne ploščice, ki jih vidiš vsepovsod. Specifikacije so kot se spodobi, stane pa samo 220€.

In še v živo sm potrdil kar sem že dolgo vedel: idealna tablica ima 16:10 ratio in ne prevelike bezle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ostre robove ima in slabšo izdelavo...kako je s wifi sprejemom in baterijo?

Phantomeye ::

kakšno mnenje je o note 8.0?

drugace razmisljam, da bi kupil kindle fire 8.9, sam me moti od amazona UI. cena je podobna na koncu...

Lonsarg ::

FlyingBee je izjavil:

Ostre robove ima in slabšo izdelavo...kako je s wifi sprejemom in baterijo?

Ostri robovi so zame plus, to je stvar dizajn, sony stil. Tak kjer pa primeš z roko je počasi zadeva zaoblena proti zadnji stranici v Surfice stilu, torej tega ostrega roba se ne dotikaš, ko zadevo držiš. Kvaliteta izdelave je pač kakršna je, ne bom ga na tla metal da bi preizkušal, vsaj na otip pa zgleda bolj ornh kot samo poceni kitajske tablice. Wifi signal je dober, za baterijo bo pa treba dlje počakat, gre pa zadeva dosti hitro v sleep, ko izklopiš ekran, tak da standby zna biti kar cel teden, ni šla vidno dol baterija v standby.

cebelar123 ::

Kitmy je izjavil:

Najverjetneje se bom končno odločila kar za nexus 7, čeprav sem na začetku ciljala do tam 150€ pa se ga zgleda kar splača kupiti, vsaj živcev nebom zgubila ob prvi uporabi :P

http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Tole novico sem zasledil o Nexus 7 prolemu. Ali lahko kdo to potrdi?

Ohh, trenutno sem spet v dvomih -.-
Nimam več pojma, kakšno solidno tablico izbrati, da nebom obžalovala nakupa.
V izbor sem ponovno dodala ASUS Memopad ter Prestigio Multipad DUO 8.
Zgornji članek o Nexusu 7 pa me je začel nekako odvračati od N7-ke. Nimam več pojma kaj kupiti, zdaj se zelo nagibam k Memopadu Asus, a me skrbi da je z njim prav tako kot z N7-ko :8)
Pomoč?
Seveda se bo našlo kar dosti zagovornikov Nexus-a 7, a bi vseeno rada iskreno mnenje, in poročila tistih ki N7-ko imajo in če se je pri njih res zgodilo kot govori v zgornjem članku.

Kitmy je izjavil:

Ohh, trenutno sem spet v dvomih -.-
Nimam več pojma, kakšno solidno tablico izbrati, da nebom obžalovala nakupa.
V izbor sem ponovno dodala ASUS Memopad ter Prestigio Multipad DUO 8.
Zgornji članek o Nexusu 7 pa me je začel nekako odvračati od N7-ke. Nimam več pojma kaj kupiti, zdaj se zelo nagibam k Memopadu Asus, a me skrbi da je z njim prav tako kot z N7-ko :8)
Pomoč?
Seveda se bo našlo kar dosti zagovornikov Nexus-a 7, a bi vseeno rada iskreno mnenje, in poročila tistih ki N7-ko imajo in če se je pri njih res zgodilo kot govori v zgornjem članku.

Nexus 7 je nekaj švoh z zalogo. V big bangu so mi recimo povedali, da majo zalogo samo še v murski soboti in novi gorici, pri simobilu ne vem kako je, samo oni hocejo zanj (v prosti prodaji) 370€, v večini trgovin je pa povsod kao neka čakalna doba... (a.k.a. ni na zalogi)

comshop ima zalogo, seveda obstaja samo big bang.

medenko je izjavil:

comshop ima zalogo, seveda obstaja samo big bang.

A ima? ker kot sem gledal na spletni strani, piše, da nimajo...

broken/link ::

+ bigbang ima trenutno 20% akcijo na vse produkte, kar zbije nexusu ceno za cca 50eur in je na koncu precej privlačna. Sem se šel tudi sam zanimat za 32GB model, ki pa je žal razprodan :(

broken/link je izjavil:

+ bigbang ima trenutno 20% akcijo na vse produkte, kar zbije nexusu ceno za cca 50eur in je na koncu precej privlačna. Sem se šel tudi sam zanimat za 32GB model, ki pa je žal razprodan :(

Vse razen Applove produkte (typical -.-)

No, zdaj sem se bolj začela obračati k Asus Memopad, ker mi N7 po zgornjem članku ne diši več tako zelo. GPS ne potrebujem, memopad ga sicer tudi nima, a ga res ne rabim na tablici, imam zato druge reči :)

Torej izkušnje z Memopad-om so?

Trgovine: kitmy :)

in teh napak nismo zasledili....daj vzami model prestigio 7280c belega 169,99€, dobiš še torbico.

model je super.
««
54 / 185
»»