Forum » Operacijski sistemi » XP - velikost hiberfil.sys in pagefile.sys
XP - velikost hiberfil.sys in pagefile.sys
whatson ::
Na root direktoriju XPjev c:\ imam dve zgleda sistemski datoteki: hiberfil.sys in pagefile.sys. Ti datoteki sta skupaj veliki prek 1 gigabajt.
Zadeva mi zavzema precej placa in me zanima kako ju zmanjšat (na začetno stanje recimo) in kaj sploh ti dve zadevi delata?
In še eno vprašanje. Izklopil sem si System recovery... Kje so zdaj ti fileji, kam je XP shranjeval sys rec. podatke, da jih izbrišem? :)
filen dank
:>
Zadeva mi zavzema precej placa in me zanima kako ju zmanjšat (na začetno stanje recimo) in kaj sploh ti dve zadevi delata?
In še eno vprašanje. Izklopil sem si System recovery... Kje so zdaj ti fileji, kam je XP shranjeval sys rec. podatke, da jih izbrišem? :)
filen dank
:>
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
SasoS ::
pagefile.sys je swap file (virtual memory), njegovo velikost pa lahko štimaš v control panel->system->advanced->performance.
hiberfil.sys je file kamor se zapiše ram če mašino hiberniraš. Če te funkcije ne uporabljaš lahko file zbrišeš tako da ugasneš Enable Hibernation v Power Options->Hibernate, prav tako v Control Panelu.
hiberfil.sys je file kamor se zapiše ram če mašino hiberniraš. Če te funkcije ne uporabljaš lahko file zbrišeš tako da ugasneš Enable Hibernation v Power Options->Hibernate, prav tako v Control Panelu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kloniran disk "večji" od originalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1819 (1288) | broken/link |
» | Win 7 - rabim prostor na SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 1747 (1532) | Cveto |
» | Premalo prostora na C:\ diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 3821 (3437) | Invictus |
» | Slikar (paint.exe) ter Photoshop začasne datoteke (temp files) pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2201 (1748) | Ziga Dolhar |
» | Malo prostora na COddelek: Pomoč in nasveti | 1821 (1452) | SkIDiver |