Forum » Strojna oprema » Displayport - utripanje zaslona
Displayport - utripanje zaslona
matonson ::
Živjo,
odkar imam monitor z Displayportom (u2311h) mi ta včasih utripa, če je priključen preko DP. To dela dokler ne restartam računalnika.
Izgleda približno takole:
Dogaja pa se predvsem pri gledanju video posnetkov, igranju iger. Je pa čisto naključno. Včasih cel teden ni nič, potem pa se mu spet strga. Preko DP imam povezan tudi TV, ki pa deluje na HD resoluciji in deluje tako kot treba.
Problem je baje zelo pogost in naj bi bil vzrok priključek sam. Dogaja se na veliko različnih grafičnih karticah. Vzrok pa je baje prenizka napetost.
Preko DVI teh problemov nimam. (DVI imam za PS3)
Je kdo že rešil podoben problem?
odkar imam monitor z Displayportom (u2311h) mi ta včasih utripa, če je priključen preko DP. To dela dokler ne restartam računalnika.
Izgleda približno takole:
Dogaja pa se predvsem pri gledanju video posnetkov, igranju iger. Je pa čisto naključno. Včasih cel teden ni nič, potem pa se mu spet strga. Preko DP imam povezan tudi TV, ki pa deluje na HD resoluciji in deluje tako kot treba.
Problem je baje zelo pogost in naj bi bil vzrok priključek sam. Dogaja se na veliko različnih grafičnih karticah. Vzrok pa je baje prenizka napetost.
Preko DVI teh problemov nimam. (DVI imam za PS3)
Je kdo že rešil podoben problem?
blackbfm ::
Sem imel podoben problem z dp-hdmi adapterjem, kateri je bil očitno fuč, ker z drugim deluje normalno.
Mitja358 ::
Jaz imam popolnoma enak problem. Jaz imam Dell U2311H na HD 5770 in sem moral prevezat nazaj na DVI, ker je res moteče.
mgermo ::
Imam enak problem na enakem monitorju. DP na DP 2m. Se pa dogaja redko (3x blinkne na dan max, po teden dni nič). Potrebujem vse 3 izhode na kartici, zato tudi ostajam na DP.
Očitno je ta monitor krivec. Trenutno imam TV in monitor na duplicate in mi monitor utripa, TV je pa ql.
Našel sem še, da naj bi ta monitor zahteval kabel, ki nima priključenega 20pina. Ta namreč skrbi za elektriko. Nisem pa prepričan, da je krivec za to blinkanje in ne vem, če imam tak kabel.
File:DisplayPort Connector.svg @ Wikipedia
File:DisplayPort Connector.svg @ Wikipedia
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blinkanje monitorja po spanjuOddelek: Zvok in slika | 2119 (1810) | MacGyver141 |
» | Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22067 (17268) | hotig |
» | Monitor na desni bolj osvetljen kot na leviOddelek: Zvok in slika | 974 (689) | deejay2 |
» | Garancija Dell monitorjevOddelek: Zvok in slika | 3460 (2996) | deejay2 |
» | Dell U2311H EyefinityOddelek: Zvok in slika | 3368 (2861) | krho |