Forum » Programiranje » Problem z PHPMailer-jem
Problem z PHPMailer-jem
matijaz74 ::
Pozdravljeni!
En enostaven primer pošiljanja pošte sem naredil iz primerov vendar mi ne deluje. Pojavi se napaka:
En enostaven primer pošiljanja pošte sem naredil iz primerov vendar mi ne deluje. Pojavi se napaka:
Could not instantiate mail function.Iščem po netu da bi bolj natančno mi prikazal napako, vendar nisem je najdel. Moj simple primer.
if(is_file("phpmailer/class.phpmailer.php")){ require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer; $mailer->CharSet = "UTF-8"; # VSEBINA #################### $body = "Testna vsebina"; $body = eregi_replace("[\]",'',$body); # POŠILJATELJ ############## $from = 'info@zelis.si'; $mail->SetFrom($from, 'ŽELIŠ SI'); # NASLOV PREJEMNIKA ######## $address = $_POST["txt_naslov"]; # IME ###################### $name = $_POST["txt_name"]; $mail->AddAddress($address, $name); $zadeva = $_POST["txt_zadeva"];; $mail->Subject = $zadeva; $mail->MsgHTML($body); if(!$mail->Send()){ echo "<p style='color:#FF0000; border:#FF0000 2px dashed; padding:10px;'>Napaka pošte: " . $mail->ErrorInfo."</p>"; }else{ echo "<p style='color:0000FF; border:#0000FF 1px solid; padding:10px;'>Sporočilo je uspešno poslano.</p>"; } }V čem je problem. Hvala vam za pomoč.
lp
Matijaž
Matijaž
misek ::
Morda na sistemu nimaš skonfigurairano vsega za pošiljanje maila.
Zato poskusi preko SMTP. Recimo takole.
Zato poskusi preko SMTP. Recimo takole.
MisterR ::
misek, če nastavitve nebi bile pravilne potem bi dobil drugačno napako ali pa je sploh nebi dobil.
Na strežniku nimaš vklopljene mail funkcije.
Preveri pri adminu.
PHPMailer mi javi napako. Funkcija od PHP
mail()pa deluje brez problema.
lp
Matijaž
Matijaž
Najdel rešitev.
Hvala za pomoč!
$mail->IsSMTP(); // telling the class to use SMTP $mail->Host = "smtp1.site.com;smtp2.site.com"; $mail->SMTPAuth = true; // enable SMTP authentication $mail->SMTPKeepAlive = true; // SMTP connection will not close after each email sent $mail->Host = "mail.yourdomain.com"; // sets the SMTP server $mail->Port = 25; // set the SMTP port $mail->Username = "yourname@yourdomain"; // SMTP account username $mail->Password = "yourpassword"; // SMTP account passwordTo kodo sem prilagodil in uspel poslati testno e-pošto.
Hvala za pomoč!
lp
Matijaž
Matijaž
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] Nedelujoči mail()Oddelek: Programiranje | 1498 (1368) | Miko55 |
» | Funkcija mail() v PHPOddelek: Izdelava spletišč | 3389 (3013) | 4kik4 |
» | mail send php scriptaOddelek: Programiranje | 1508 (1057) | xsenon |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9099 (8069) | shorvat |
» | PHP sendmailOddelek: Izdelava spletišč | 1443 (1123) | thelole |