Forum » Programiranje » Andorid: več spremeljivk z istim imenom a drugačno končnico
Andorid: več spremeljivk z istim imenom a drugačno končnico
Pehko ::
Delam en app v katerem imam prikazane vse dneve tedna v obliki gumbov in hočem osvetlit današnji dan. Idji gumbov so button0,button1,...
Dan pa dobim iz :
Calendar c = Calendar.getInstance();
i = c.get(Calendar.DAY_OF_WEEK);
Zdaj bi me pa zanimalo če je možno to opravit brez tega da bi pisal 7x if itd..predstavljal sem si nekaj podobnega temu:
Button backward_img = (Button) findViewById(R.id.button$i);
backward_img.setBackgroundColor(Color.BLUE);
Vem da je $ namenjen php-ju tu sem ga samo postavil ,da bi lahko bolje prikazal kaj mislim... torej če je dan 3 da bi v findViewById vpisalo R.id.button3.
Hvala za pomoč in Lp.
Dan pa dobim iz :
Calendar c = Calendar.getInstance();
i = c.get(Calendar.DAY_OF_WEEK);
Zdaj bi me pa zanimalo če je možno to opravit brez tega da bi pisal 7x if itd..predstavljal sem si nekaj podobnega temu:
Button backward_img = (Button) findViewById(R.id.button$i);
backward_img.setBackgroundColor(Color.BLUE);
Vem da je $ namenjen php-ju tu sem ga samo postavil ,da bi lahko bolje prikazal kaj mislim... torej če je dan 3 da bi v findViewById vpisalo R.id.button3.
Hvala za pomoč in Lp.
Pehko ::
Ze imam odgovor :
final String PREFIX = "button"; Resources res = getResources(); int resID = res.getIdentifier(PREFIX + dayOfWeek , "id", getPackageName()); Button danasnji = (Button) findViewById(resID); danasnji.setBackgroundColor(Color.BLUE);
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1089 (952) | marjan_h |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1781 (1106) | hurlimannxt |
» | Programiranje problem androidOddelek: Programiranje | 1173 (938) | g333kk |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2399 (1670) | g333kk |
» | [android] crashOddelek: Programiranje | 1338 (1147) | messi |