Prijavi se z GoogleID

» »

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost

strani: 1 2 »

krepki ::

Mislim da ste tule malo mimo vsekali,to ni noben zabušant je priden deloven človek,ki ima za sabo več kot 25 let delovne dobe in podjetje ,ki je pridno delal 4 leta na zadnje je šlo v stečaj.

Ostal je brez treh plač,odpravnine,regresa.


Na zavodu bi lahko izkoristil polnih 12 mesecev,ker pa ni lenuh,si je po enem mesecu sam poiskal zaposlitev.
Sedaj je na istem kot prej plačo bi moral dobiti 15.9.2012 danes smo 18.9.2012 kdaj bo plača pa ne ve nobeden.
V glavnem to podjetje ima res dve podjetji,ki ma v prvem podjetju blokirane vse račune in delavci nimajo plačanih prispevkov,že več kot eno leto.

Sedaj po mesecu in pol ima tudi drugo podjetje blokirano vse račune.
Za nameček mu je direktor v obraz rekel,da ni zadovoljen z njegovim delom in da lahko,neha delat takoj če želi.

V tem je vsa umetnost,druge zaposlitve trenutno ne najde,da bi delal še en mesec in pol do poteka tri mesečne pogodbe ne pride v poštev,če že prve plače ni dobil a naj še dela za dve.

Zato rabi pametno rešitev,da se čim prej prijavi na zavod dobi preostalo pomoč za brezposelnost in si v miru poišče novo zaposlitev.
Lp

Furbo ::

Če mu podjetje 3 mesece zaporedoma ne izplača plače, gre lahko na zavod in mu pripada pomoč, tudi če mu firma ne da odpovedi.
Lp,f

krepki ::

Ko bi vsaj eni prebrali zakaj se v resnici gre.

NeMeTko ::

Če podjetje ne izpolnjuje svojih pogodbenih obveznosti, ne sme biti dileme.

Napišeš odpoved iz krivdnih razlogov na strani delodajalca (bognedaj, da se pustiš nasrati v nekakšno sporazumno odpoved) in pobereš šila in kopita.

Nihče ni dolžan delati zastonj, ne glede na vrsto pogodbe.

Drugače pa bi moral zavod za zaposlovanje imeti urejeno svetovanje za takšne primere.

MadMicka ::

Furbo, če plače delavec ne dobi dvakrat! (in ne trikrat in ne nujno zaporedoma), lahko da izredno odpoved pogodbe (3. aliena 1. odstavka 112. člena ZDR). Prav tako lahko poda izredno odpoved, če je plača v zadnjih 6 mesecih trikrat zamudila, kadarkoli in ne nujno zaporedoma.

krepki ::

Če ta delavec,ne dobi plače dva meseca,potem je tako ali tako že minilo tri mesečno obdobje,ki ga ima pri tem delodajalcu.
In bil je danes na zavodu za zaposlovnje in dobil odgovor,da je edina rešitev druga zaposlitev.
Ali počakat da mine tri mesece in potem se lahko prijavi na zavod brez problemov.

Vice ::

če bi ti navedel vsa dejstva in ne samo neke traparije potem sploh nebi bilo debate in je tako kot je napisal MadMicka. Žal tukaj zavod zavaja (kot ponavadi), če je res tako kot si napisal in če nisi spet pozabil na pomembna dejstva. Če ima 50€ naj gre na posvet k odvetniku, je zelo verjetno da jih bo hitro dobil nazaj.

krepki ::

Vice a ti zastopiš,da tale varijanta,ki jo je navedel MadMicka v tem primeru ne koristi nič,ko mine dva meseca in ne dobiš plače,manjka samo še pol meseca in lahko uradno rečeš delodajalcu adijo in se prijaviš na zavod.

Ampak izgubiš tri plače,zato je ta sistem slab,da pred potekom treh mesecev ne moreš na zavod in zahtevat nadomestilo,zaradi tega ker te je nov delodajalec nasral že prvi mesec zaposlitve.

st0jko ::

Obujam staro temo, vem, ampak zanima me, če so kake novosti na to temo. Namreč potekla mi je pogodba, in je nisem/ne bom podaljšal pod trenutnimi pogoji, čeprav mi je bila ponujena nova. Ali bom na zavodu dobil nadomestilo oz. kaj moram vedet, da me ne nategnejo? Zaposlen sem bil 2 leti.
keks?

harmony ::

st0jko je izjavil:

Obujam staro temo, vem, ampak zanima me, če so kake novosti na to temo. Namreč potekla mi je pogodba, in je nisem/ne bom podaljšal pod trenutnimi pogoji, čeprav mi je bila ponujena nova. Ali bom na zavodu dobil nadomestilo oz. kaj moram vedet, da me ne nategnejo? Zaposlen sem bil 2 leti.


Zakaj ne bi dobil nadomestila? Tvoja pogodba je potekla in to je to. Zato pa je za dolocen cas.

Messiah ::

Nekdanji zaposleni mi je pred časom potožil, da so ga (v začetku leta) črtali iz evidence kljub temu, da je bil upravičen do nadomestila za brezposlnost 9 mesecev. (Ker ne zna uporabljati računalnika, je za obveščanje o novih zaposlitvah izbral navadno pošto. Vabila na razgovor po pošti naj ne bi prejel.) Napisano v zadnjem oklepaju ne morem potrditi, da je resnično. Jaz mu takrat kaj drugega kot to, da poišče pravniško pomoč, nisem znal svetovati.

Pred časom sem ga ponovno srečal in povprašal. Dejal je, da ni imel sredstev za pravnike, in mu drugega kot se sprijazniti z nastalo situacijo ni preostalo. Mi je pa človeka žal, saj zaradi izbrisa 6 mesecev ni bil upravičen niti do socialne pomoči. Ima kdo morda kakšen brezplačen pravniški nasvet? Ali pa ime kakšnega odvetnika, ki bi ga zastopal 1/2 pro bono. Polovico stroškov morebitnega sodnega postopka sem pripravljen pokriti jaz.

EDIT: Sem že našel. Če bo še kdo potreboval:
http://www.odv-zb.si/predstavitev/dan-o...
https://tinyurl.com/y6a33u76

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

Bizkit45 ::

prva zaposlitev - 6.mesecev - ali ti pripada kakršnokoli nadomestilo in če ja, koliko? Seveda govorimo za primer, da pogodba ne bo podaljšana.

MadMicka ::

Če si mlajši od 30 let, ti pripada nadomestilo v trajanju dveh mesecev, kot to določa 7. odstavek 60. člena ZUTD.

Bizkit45 ::

hvala za kratek in jedrnat odgovor.
Mogoče veš koliko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bizkit45 ()

MadMicka ::

80% od povprečne plače v zadnjih 5 mesecih. Gledaš neto plačo, če si imel plačo nizko, potem zna biti celo malo več, ker podjetja pri nizkih plačah običajno narobe obračunavajo akontacijo dohodnine, tj. ne upoštevajo pravilne davčne olajšave.
strani: 1 2 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnost

Oddelek: Loža
377028 (5425) Lakotnik29
»

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
557676 (6000) Pithlit
»

Prekinitev delovnega razmerja z moje strani

Oddelek: Loža
193099 (2059) jan_g
»

Sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215768 (11156) Lakotnik29
»

Prosim za nasvet: sporazumna odpoved

Oddelek: Loža
289374 (8774) MadMicka

Več podobnih tem