Forum » Loža » Ljubljana-Benetke
Ljubljana-Benetke
Gagatronix ::
Eventi so za ljudi, ki hodijo po eventih. Ravno tako kot je nekaterim v uzitek riniti po cerkvah in podobnih zadevah. Nekaterim je pa v uzitek, da spilajo turista, pa magari v lastnem kraju.
Da bi pir pil, zraven je pa nek cigumigu ? Nah. Rajsi h kolegu na vrt, brez guslanja muzike. Tudi po ZDA se nisem spilal turista ampak sem bil bolj "tranzitni" (pa ceprav sem v NYC bil tri tedne). Ogledal sem si pac tistih nekaj stvari, ki so me zanimale iz taksnih ali drugacnih razlogov, v sirokem loku sem se pa ognil preostalim turisticnim bedarijam.
Da bi pir pil, zraven je pa nek cigumigu ? Nah. Rajsi h kolegu na vrt, brez guslanja muzike. Tudi po ZDA se nisem spilal turista ampak sem bil bolj "tranzitni" (pa ceprav sem v NYC bil tri tedne). Ogledal sem si pac tistih nekaj stvari, ki so me zanimale iz taksnih ali drugacnih razlogov, v sirokem loku sem se pa ognil preostalim turisticnim bedarijam.
Jazon ::
OK štekam, možnosti:
- nič te pretirano ne zanima, samo blodiš po svetu;
- če bi tu napisal kaj več o tvojih interesih, bi na podlagi profilacije nekdo lahko razkril, kdo se skriva za Gagatronix nickom. Tega pa nečeš.
Hčera od kolega nastopa, itak da grem
- nič te pretirano ne zanima, samo blodiš po svetu;
- če bi tu napisal kaj več o tvojih interesih, bi na podlagi profilacije nekdo lahko razkril, kdo se skriva za Gagatronix nickom. Tega pa nečeš.
Hčera od kolega nastopa, itak da grem
Imam svoje interese, ki se ne krizajo pretirano s tem, da clovek turista fura in za ta "privilegij" placuje.
Kamorkoli grem, se poskusam zliti z okolico, za razliko od nekaterih, za katere na tri milje vidis, da so turisti.
delavec44 ::
Pravi kameleon. Kaj je pa narobe z drugimi, ki so vidno turisti? Razen lopovov, ki jih hočejo nategniti.
no comment ::
Gagatronix je izjavil:
Kamorkoli grem, se poskusam zliti z okolico, za razliko od nekaterih, za katere na tri milje vidis, da so turisti.
Deluješ mi kot tak zelo advanced turist. No, niti nisi turist. Si nekaj več.
Pa mi povej, kako ti je uspelo videti vse v Benetkah v enem obisku? Koliko dni oz. tednov si bil tam?
Ker te kultura, zgodovina, arhitektura, umetnost... ne zanimajo dovolj ali ker si že vse videl, vse veš ("če si videl enega, si videl vse" princip)?
Aspektov zgodovine, ki me zanimajo, v Benetkah ni. Arhitektura vsekakor je zanimiva, ampak guzvati se med folkom, ki je pripravljen cakat v vrsti zato da pritisnejo tisto eno fotko kot jih je ze miljon na instagramu pac ne mislim. (podobno kot turisti v Louvru, ki se drenjajo okrog Mona Lize) Zato se takim lokacijam izognem. Je dovolj lepe arhitekture tudi po stranpoteh. Umetnost je pa spet tretja zgodba, ker je stvar pac subjektivna. Kar je za nekoga umetnost, bo za nekoga drugega kic.
In ker te bolj malo zanima v življenju se ti zdi nepojmljivo, da bi nekdo šel v Benetke več kot enkrat?
Ma ti nisi elitni turist, ti si obična seljačina kot vsi mi ostali.
Ma ti nisi elitni turist, ti si obična seljačina kot vsi mi ostali.
Po tistem, ko si "videl vse" ? Ja, mi je nelogicno.
Zame ni smisel dopusta, da grem nekam, vstajam po urniku za siht, in imam vsako minuto dneva v nulo splanirano. Tako sam sebe furas okrog kot psa na striku, namesto da bi k'o covjek pustil destinaciji, da govori sama zase.
Zame ni smisel dopusta, da grem nekam, vstajam po urniku za siht, in imam vsako minuto dneva v nulo splanirano. Tako sam sebe furas okrog kot psa na striku, namesto da bi k'o covjek pustil destinaciji, da govori sama zase.
Mogoče nam daš seznam destinacij kjer ni obvezen štrik, ki ga očitno vsi drugi navadni turisti nosimo?
BuDi79 ::
acookook ::
V EU je razlika v ceni na podlagi nacionalnosti strogo nezakonita.
To povej Hrvatom. Khm khm
No, saj bom jutri šel. Če je 11€ v eno smer, ni panike....itak si vse delimo na 3.
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: acookook ()
nejc_nejc ::
V EU je razlika v ceni na podlagi nacionalnosti strogo nezakonita.
To povej Hrvatom. Khm khm
No, saj bom jutri šel. Če je 11€ v eno smer, ni panike....itak si vse delimo na 3.
Lahko greš po regionalki do Palmanove in tam na Avtostrado. Boš prišparal, cestnina je cenejšs, 8.8 €
Sorry za pozen odgovor, smo naredili takole. Na AC smo šibali kar direkt iz Gorice do Benetk in smo plačali 10.6€ v eno smer in 10.4 v drugo (?!). Vstopnine v mesto ni, smo pa potem na Tronchettu plačali 27€ za dnevno parkirnino in potem je bilo to, to.
.
FrRoSt ::
Če prav vem in razumem, za Benetke se vstopnina ne zaračanuva vsak dan, ali/in pa je celo različna!
S tem hičejo nekako omejiti tiste največje gužve, hkrati pa še malo zaslužiti.
Kakorkoli, meni to ni všeč. Potem potrebuješ še en kup časa, da se prek interneta prebiješ do takih zadev in jih urediš. Podobno je na Japonskem! Tam moraš biti rezerviran in imeti plan že vnaprej. Pa tudi po Italiji, po covidu, se je to nekako zelo raspaslo. Blagajne skoraj ne obratujejo več, če prav razumem, kupiš lahko na internetu, ali pa od kakšnega preprodajalca....
Tudi v Avstriji lahko kupiš za točno določeni uro, imaš takorekoč rezervacijo ali prednostno karto! Samo, če pa zamudiš, ker si nekje kiksnil, ali pa težko prišel do parkirnega prostora, je pa verjetno sranje in padeš v navadno vrsto...
S tem hičejo nekako omejiti tiste največje gužve, hkrati pa še malo zaslužiti.
Kakorkoli, meni to ni všeč. Potem potrebuješ še en kup časa, da se prek interneta prebiješ do takih zadev in jih urediš. Podobno je na Japonskem! Tam moraš biti rezerviran in imeti plan že vnaprej. Pa tudi po Italiji, po covidu, se je to nekako zelo raspaslo. Blagajne skoraj ne obratujejo več, če prav razumem, kupiš lahko na internetu, ali pa od kakšnega preprodajalca....
Tudi v Avstriji lahko kupiš za točno določeni uro, imaš takorekoč rezervacijo ali prednostno karto! Samo, če pa zamudiš, ker si nekje kiksnil, ali pa težko prišel do parkirnega prostora, je pa verjetno sranje in padeš v navadno vrsto...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Ni vstopnine v Benetke. Bi pa iskanje informacij lahko poenostavili, ja....že informacije o cestninah mi ni uspelo dobiti (tako hitro kot na Hrvaških avtocestah)
.
FrRoSt ::
Saj pravim! Vstopnine NI. So pa nekaj uvedli, eksperimentirajo z dovolilnicami za vstop, menda naj bi jih uvedli poskusno to leto, na začetku, samo za nekatere in določene dneve, ko je bila ponavadi gužva.... Poiskati moraš na spletu in si pridobiti to dovolilnico za vstop!! Sicer ne kontrolirajo na "vhodu", če te pa naključno vstavijo tisti njihovi "redarji" in zahtevajo, da jim jo pokažeš; če je nimaš izpadeš kot švercer!!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parking v benetkahOddelek: Loža | 2304 (618) | Solocen |
» | Letališče Marco Polo - center BenetkOddelek: Loža | 2879 (1834) | UganiKdo |
» | GoOpti izkušnjeOddelek: Loža | 4893 (2087) | Invictus |
» | Poceni v Francijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23490 (18489) | Karaya 52 |
» | Kako iz letališča v Benetkah v Ljubljano?Oddelek: Loža | 9774 (8947) | darkolord |