» »

Asistenca Triglav, avtovleka

Asistenca Triglav, avtovleka

jalovec09 ::

Je kdo že koristil asistenco Triglav, menda stane letna premija okol 25 evrov in se lahko kadarkoli doda k polici med zavarovanjem, le da se premija zmanjša, .....no ne vem, zato sprašujem, avto ni več tisto kar je bil in se mal bojim da bi kje 100km stran od doma ostal na cesti, kako hitro pride asistenca ob vikendih.

Enkrat sem brez asistence naročil avtovleko in mi je za 30km v eno smer, nakladanje, razkladanje računal 60-70 evrov, kar pa zna bit 100km stran okol 120 evrov (na pamet).

Se ta asistenca lahko koristi tud, če je avto karamboliran. Je kakšna omejitev glede starosti vozila ?

jalovec09 ::

Triglav mi pa sploh noče odpret brskalnik, ampak sem enkrat že bral, da krijejo do 1500 evrov/letno, kar je zadosti za avtovleko. Avto bo lahko takole delal še 5 let, lahko pa spusti dušo v roku 1 meseca.

malini ::

Pozdravljen!
Asistenca je v določenih primerih zelo dobra zadeva in ni mi žal da sm jo mel in tako bo tudi naprej :). Sm jo že sprobal ko se mi je avto pokvaru v Srbiji. Poklical sem od Triglava klicni center in povedal kje sem in naprej so oni poklicali avto vleko ki me je prišla iskat in peljala domov z avtom vred. Seveda te vprašajo kam hočeš da ti avto peljejo. (domov, servis, ...). Takrat bi me prišla avto vleka okol 1000€ če nebi imel asistence, tko da se mi je sigurno izplačala za tistih par €/leto.

Sm pa mel na tej poti eno težavo na meji srbija - hrvaška. Seveda so probleme delali naši bratje hrvatje, bolj natančno njihovi cariniki. Niso hoteli avta spustit naprej. Tko da sm mogu dat 20€ da je dal en brezvezen žig. Po domače povedano ga je blo treba podkupt. Pa še na tovorni terminal so nas preosmerli. Tko da sm na meji zgubu velik časa pa živcu.

lp
M

Ziga Dolhar ::

Asistenca je super. Ampak sem zaradi slabih izkušenj s Triglava prešaltal na Coris in sem zlo zadovoljen.
https://dolhar.si/

fosil ::

Jaz imam super izkušnje s Triglav asistenco.
Koristil že dvakrat in obakrat brez problemov.
Enkrat je bil spraznjen akumulator, drugič je bila treba pa vleka.
Imajo pa pogodbo z amzs-jem, tako potem pride kar amzs.
Imajo pa dve možnosti asitence, eno bolj osnovno in drugo ki ti krije več.
Samo za Slovenijo bi morala bit osnovna zadost, za tujino pa se splača vzet tista mal dražja.
Tako je!

SkIDiver ::

Pri asistencah se lahko tudi razlikuje kaj krije določena asistenca. Ene ponujajo samo prevoz avtomobila do najbližjega uradnega servisa, druge prevoz avtomobila na dom oz. po želji na določeno lokacijo, krijejo stroške transporta vseh potnikov in prtljage nazaj v domovino, nočitve v hotelu, nadomestno vozilo, pripeljejo gorivo, če ti ga zmanjka (gorivo se plača), itd...

Cene niso pretirane in se splača imet dobro asistenco.

fosil ::

Sicer pa je alternativa asistenci tudi članstvo v amzs, "ugodnosti" so podobne, je pa nekaj razlik, odvisno kaj rabiš.
Se splača pogledat.
Tako je!

amigo_no1 ::

Amzs asistenca krije tudi tujino (oz imajo baje boljše pogoje za zavarovance).
http://www.amzs.si/si/793/Pomoc_clanom_...
http://www.amzs.si/si/406/Pomoc_na_cest...
http://www.amzs.si/si/407/Pomoc_na_poti...

jalovec
Kje si našel cenik Triglav asistence ?
http://www.triglav.si/zavarovanja/posam...
Jaz ga ne najdem.

Kolikokrat na leto se ti lahko vozilo pri Triglav asistenci pokvari ?

Zeberdee ::

+ Triglav. Včeraj mi je šel alternator. Vleka v 20 minutah, dostava, nadomestni avto za 4 dni. Majka.

DimmniBurek ::

Prav tako moji punci včeraj alternator crknu, pride te 30€ na leto, krijejo ti ful, meni so peljali avto iz Logatca v Ilirsko Bistrco. Zakon stvar, nov ali star avto, nima veze, se mi zdi da se novi še bolj kvarijo, pa še sam ne morš nč narest.
Poglejte si pogoje, imaš tudi neke premium zadeve, ki krijejo tujino z nastanitvijo v hotelih in nadomestne avte..
There Is No Stronger Drug Than Reality

fosil ::

Ali je Zeberdee punca od DimnegaBureka ali pa so včeraj množično crkovali alternatorji :))
Tako je!

solatko ::

Oba sta zaposlena na Triglavu!
Delo krepa človeka

JanK ::

Je pa ena slabost Triglava v primerjavi z AMZS. Pri Triglavu je zadeva vezana na vozilo, pri AMZS pa na cloveka. Ce imas vec vozil, je AMZS za podobno "zavarovanje" hitro cenejsi.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

DimmniBurek ::

fosil je izjavil:

Ali je Zeberdee punca od DimnegaBureka ali pa so včeraj množično crkovali alternatorji :))

Bwahahah :D
Možnost obstaja :))
Crkovali pa..eh Renault, jest mam Hondo 8-)
There Is No Stronger Drug Than Reality

šernk ::

asistence pri triglavu nimam, ker je ne rabim, je pa cena nekje 30€ se mi zdi...30x10 let je 300€...če se avto pokvari se ga povečini popravlja na mestu kjer je ostal...recimo danes zjutraj je obstal doma :))

je pa z asistenco tako, kličejo pogodbenika, ki ti je takrat najbližje, ni rečeno da je vedno AMZS.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St235 ::

Precej je odvisno od tega kdo vozi in na kakšne relacije. ČE je 90% voženj v radiju 2km od hiše potem je vprašanje kako smiselna je asistenca.

Če pa se nekdo (še posebej manj vešč mehaničnih spretnosti) dnevno vozi 100km in je dnevno odvisen od avtomobila pa se v 10 letih teh 300€ več kot enkrat vrne.

Jaz sem samo z nadoemstnim vozilom pokril stroške asistence, ki sem jih imel v zadnjih 10 letih. Še vsaj toliko pa je bilo v dveh vlekah. Enkrat so mi brez vprašanja prepeljali pokvarjeno vozilo iz pirana na servis v Ljubljano. Drugič pa iz Jesenice, ko mi je eden priletel v avto.

DimmniBurek ::

šernk je izjavil:

asistence pri triglavu nimam, ker je ne rabim, je pa cena nekje 30€ se mi zdi...30x10 let je 300€...če se avto pokvari se ga povečini popravlja na mestu kjer je ostal...recimo danes zjutraj je obstal doma :))

je pa z asistenco tako, kličejo pogodbenika, ki ti je takrat najbližje, ni rečeno da je vedno AMZS.

Kaj boš naredil, ko se boš sredi šume zagozdil v blato, ko si boš zaklenu ključe v prtljažnik, ko ti bo spuščala guma ponoči v nekih rovtah, ko se ti bo spraznla baterija, ker nisi ugasnu luči, bla bla bla... To so sicer malo verjetni scenariji, ampak ko te doletijo, zelo "zabavni". :D
There Is No Stronger Drug Than Reality

šernk ::

Pri vseh zgornjih scenarijih me najdražje stane nova guma oz. baterija, 3x pot do avta je ceneje kot pa eno leto asistence. Lahko se ti poplača takoj, lahko jo pa preplačaš v 10ih letih 2x, pa čeprav jo enkrat umes izkoristiš.

imamo doma 5 avtov, od tega 2x asistenco, 1x asistenco plus (za tujino in kaj vem kaj še vse)in 2x je nimamo, jaz sem jo imel na avtu 2 leti...pa je letos nisem vzel več, tako kot ne rabim 7 let garancije, ker vem da moraš imeti prekleto nesrečo, da se ti izplačata obe stvari. tistim kateri ne znajo gume zamenjat verjamem, da se jim izplača asistenca
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DimmniBurek ::

Ni problem gume menjat recimo. Alpa neki popravt ko si 5km stran od doma, pa letiš po kable alpa liter vode, kaj pa če greš iz Lj v Zagreb na koncert?
Meni je avto ribnu v Logatcu. Bil sem na poti v Ljubljano, drugače iz Primorske. Do petka sem pustu avto tam, nato mi ga je avtovleka prpeljala domov. Če nebi mel asistence, kaj bi naredu? Plačal avtovleko 300€? Itak:)
There Is No Stronger Drug Than Reality

jalovec09 ::

Jaz sem asistenco imel samo 1x ko mi je mehanik rekel, da bo motor kmalu zaribal, skoraj da je res le da je bil to SUZUKI in je kljub 3 cilindrom delal ko subaru pa sem se komot do doma še pripeljal, letos pa imam spet avto kateri je slab, tulijo ležaji, pije olje, pušča vodna, popravilo se ne splača, zato jo bom vzel, ker grem dostikrat tud 200-300km dolgo vožnjo.

jalovec09 ::

Sem bil na Triglavu stane slabih 40 evrov (osnovno) in se deli.

Avtovleka recimo Vrhnika-Kransjka Gora stane okol 250 evrov, se je splača vzeti, če ni več avto brezhiben.

delavec44 ::

Kako lahko potem na Generaliju ponujajo asistenco za 5€ (prej je bila celo 1€). Za 40€ je ne bi nikoli vzel.

jalovec09 ::

Kar izvoli vzami Generali ni nekih zadovoljnih strank, medtem ko Triglav vsi hvalijo pride kar AMZS avtovleka in ti pelje kamo češ, domov, na servis, k domačem mehaniku, mislim ti crkne avto ga pelješ domov in lahko spet kličeš avtovleko in ti ga zapelje do kupca, če je avto še reg., če ti poči guma pridejo, če ti zmanjka bencina pridejo, vse do 500 evrov, lahk pa vzameš dražjo in krijejo do 1500 evrov, to je bolj za tujino.

Generali krije samo do prvega servisa, Triglav PO ŽELJI.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Zaradi predrte gume (obvezna rezerva) in bencina ne bo vleke, bo mehanik zamenjal če sam ne znaš/moreš ali dolil gorivo.

jalovec09 ::

itak

arjad ::

Pri AMZS je tako - iz izkušnje ob prometni nesreči. Avto res odpeljejo. Obljubijo, da bodo ugasnili luči. Tega seveda ne storijo in še akumulator je fuč. Ko prideš po nekaj dneh iz bolnice po avto vidiš, da je kljub poškodbam pod milim nebom (na dežju), plačaš pa kot bi bil v hotelu 5*. Potem pa ti model še reče, da če bi bil njegov avto, bi ga še mrtev prišel pokrit pred dežjem. Pa bodi njihov član in jih plačuj-barabe.

delavec44 ::

Do prvega servisa je vse kar rabim (do sedaj še nisem knok knok). Seveda je avto redno servisiran in vzdrževan, tako da pri takih zadevah malce preračunam verjetnost in cost-benefit.

Seveda, če se vam to dogaja večkrat na leto, potem pa ni problema z izbiro dražjega paketa ali članstvom v AMZS. Meni se to ne splača, pa mislim da večini tudi ne.

DimmniBurek ::

Pa sej na novmu avtu lohk lih tko pozabš luči užgane alpa se pokvari. IMHO se novejši avti bolj kvarijo kot določene stare kante
There Is No Stronger Drug Than Reality

WarpedGone ::

Na novem avtu, kateremu lahko rečeš avto, luči ne pozabiš užganih, ker ti jih sploh ni treba ročno vklaplat in iz klaplat.

Kakšne kante vi to vozite? :|
Zbogom in hvala za vse ribe

fosil ::

Luči moraš še vedno prižgat v kakšnem tunelu, da se ti osvetlijo števci in če imaš avto, kjer ti luči sicer ni treba prižigat in ugašat jih potem zlahka pustiš prižgane.
Tako je!

šernk ::

a jih ne senzor prižge v tunelu?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amigo_no1 ::

Pri naših "dnevnih lučeh" mislim da je armatura 24/7 osvetljena.

noraguta ::

arjad je izjavil:

Pri AMZS je tako - iz izkušnje ob prometni nesreči. Avto res odpeljejo. Obljubijo, da bodo ugasnili luči. Tega seveda ne storijo in še akumulator je fuč. Ko prideš po nekaj dneh iz bolnice po avto vidiš, da je kljub poškodbam pod milim nebom (na dežju), plačaš pa kot bi bil v hotelu 5*. Potem pa ti model še reče, da če bi bil njegov avto, bi ga še mrtev prišel pokrit pred dežjem. Pa bodi njihov član in jih plačuj-barabe.

pa tud v tujini se znjihov članstvom ni glih najlažje zanjt. tud coris pa zavarovalnica gladko zmagata.
sicer pa ja splača se. sploh ob nesreči ko si zmeden pa poln adrenalina, če pa policaj to zrihta je pa ponavadi kar nekaj dražje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

energetik ::

jalovec09 je izjavil:

Generali krije samo do prvega servisa, Triglav PO ŽELJI.
Pozabil si napisat do prvega pooblaščenega servisa. In če se ti nekje v tujini pokvari avto, mislim da boš kar vesel, da oni določijo in organizirajo prevoz. Ker močno dvomim, da poznaš vse servise recimo sredi Avstrije, in med njimi še najboljšega, kamor bi rad da ti peljejo avto.

DimmniBurek ::

WarpedGone je izjavil:

Na novem avtu, kateremu lahko rečeš avto, luči ne pozabiš užganih, ker ti jih sploh ni treba ročno vklaplat in iz klaplat.

Kakšne kante vi to vozite? :|

Aja, to majo standardno vsi novejši avtomobili? Pa senzorje za temo in dež in nevem še kaj?
Med drugim ne vozimo vsi novih avtov, verjetno manjšina. ;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

WarpedGone ::

Svetlobnih senzorjev verjetno res še ne vsi ampak avtomatski vklop kratkih luči ko štartaš avto in njihov avtomatski izklop, ko ugasneš, sm mel že skoraj 10 let nazaj v kršu od Lagune. To naj bi bila taka znanost da danes nov avto nima tega? In pol se še najde kdo, ki trdi da je to dober izdelek in ga plača?
Zbogom in hvala za vse ribe

energetik ::

WarpedGone je izjavil:

Svetlobnih senzorjev verjetno res še ne vsi ampak avtomatski vklop kratkih luči ko štartaš avto in njihov avtomatski izklop, ko ugasneš, sm mel že skoraj 10 let nazaj v kršu od Lagune.
To funkcijo je meu vgrajeno že Yugo. Resno.:)

WarpedGone ::

Exactly my point.
Zbogom in hvala za vse ribe

noraguta ::

WarpedGone je izjavil:

Svetlobnih senzorjev verjetno res še ne vsi ampak avtomatski vklop kratkih luči ko štartaš avto in njihov avtomatski izklop, ko ugasneš, sm mel že skoraj 10 let nazaj v kršu od Lagune. To naj bi bila taka znanost da danes nov avto nima tega? In pol se še najde kdo, ki trdi da je to dober izdelek in ga plača?

ma nima veze, sam sm zanč z notranjo lučko spraznu akumulator(ja posodu avto pa so šaltal zakasnjen vklop, jst pa na hit popravu zvečer k sm ga dobil nazaj). v glavnem da se, če se potrudš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

šernk ::

energetik je izjavil:

To funkcijo je meu vgrajeno že Yugo. Resno.:)


ja ampak je očitno to za nekatere proizvajalce še vedno le kot dodatna oprema :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DimmniBurek ::

WarpedGone je izjavil:

Exactly my point.

Ni pa point te teme :)
Tudi novemu avtu z vso možno opremo lahko sprazneš baterijo, če se zadosti potrudiš. Sploh pa se ne gre samo zaradi baterije, ampak npr. zaklenjenih ključev, počene gume, kreša?
There Is No Stronger Drug Than Reality

šernk ::

No ko smo že tu: a če se nekdo zabije v tebe krije njegova zavarovalnica avtovleko ali moraš sam?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

noraguta ::

hja stvar tožbe potem, na mestu morš ti odvlečt svojo kripo, če si sposobn. policaj se ne ukvarja z krivdo na mestu dogodka ampak popiše zadevo pa poda neko okvirno sliko dogodka. kdo je kriv pa odloča sodišče, oz zavarovalnice.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

fosil ::

Kasneje ti zavarovalnica povrne, ampak dokler se ne odvije procedura moraš pa sam krit.
Tako je!

jalovec09 ::

V čem je potem point asistence, da moraš sam plačat avtovleko, če si kriv in tud pocen ni 40 evrov/leto to predstavlja skoraj 1/4 premije, osnovno s polnim popustom.

Zgodovina sprememb…

AngelOfDeath ::

jalovec09 je izjavil:

V čem je potem point asistence, da moraš sam plačat avtovleko, če si kriv in tud pocen ni 40 evrov/leto to predstavlja skoraj 1/4 premije, osnovno s polnim popustom.



Ti pa malo slabo bereš ali ?
edit: Slovnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asistenca

Oddelek: Na cesti
365994 (817) zobnik
»

Asistenca izven Triglava, amzs

Oddelek: Na cesti
284130 (3224) matobeli
»

Članstvo AMZS , vleka vozil omejitev km ??

Oddelek: Na cesti
289690 (5580) lopov
»

Kaj narediti ko se vam na cesti pokvari avto?

Oddelek: Na cesti
315604 (4845) energetik

Več podobnih tem