» »

Problemi z athlonom v igrah

Problemi z athlonom v igrah

Bajo1 ::

Imam Freetech p7f200a2 slot a plato z amd 750 cipovjem, athlona 650, 96 mb pc100 ram, ibm 13gb 7200 disk, winfast geforce 2 mx, napajalnik 235W. OS so windows 98 final, gor je directx 7.0a. Tony Hawk pro skaterja sploh noce zagnat, pokaze crn ekran, pol pa namest da bi zloadal meni fukne u winse. V fifi 2001 fukne ven iz igre ce dam na software mode!, ce dam kot 3ddevice geforca pa se pojavljajo graficne anomalije (namesto mreze na golu je kr vse crn, ko spilas se vsake par sekund pojavi crta preko travnate povrsine in takoj izgine).
Podobno utripanje se pojavi tudi v Deus EX (vsake nekaj cajta pol zaslona za delcek sekunde potemni). Q3a dela se najbolj normalno, pojavljajo se rdece pike.
Probal sem razne nastavitve v biosu, dal load bios fail safe defaults, load optimised defaults, instaliral vse driverje za cipovja na plati (amd ide, agp, irq- najprej tiste ki so bli na cdju, pol sn z neta dlju najnovejse:amdirq_111.exe
miniport_480.exe
eide_132.exe.)
Probal sem driverje detonator 6.18., 6.31(official), 6.47, razlicne nastavitve resolucije desktopa, direct3dja in opengla.
Vse igre so kopije originalov in so prej delale povsem brez problemov na celeronu366 in popolnoma enaki ostali konfiguraciji razen plate in proca.
Konstruktivni predlogi dobrodosli (ne, cez okn ga se ne bom fuknu>:D).

miranpozar ::

Menda so (bile) neke tezave v navezi chipset AMD750 in GeForce. Nisem pa siguren... mogoce so to ze odpravili. Bi bilo pa za probat z eno drugo graficno (sposodi si kaksnega Voodoo3 pa probaj).
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Bajo1 ::

Hvala za pomoc. Sem probal geforca na drugem compu -p400- z istimi driverji dela normalno. Pol sem dal v athlona rivo tnt pa je isto sranje kot z gf2, tak da pomoje ni problem u grafi al pa nekompatibilnosti cipovja z geforce, ampak v procesorju ali plati. Pomoje je kriv proc, ceprav v winsih ne dela posebnih problemov, je pa res da ga se nisn orenk stestiral z raznimi programi za stabilnost (samo s sandro2001, kjer pa javi normalne rezultate). Juter grem itaq na servis, upam da mi bojo zamenjal;((.

msmiha ::

Mogoče bi kaj pomagalo, če bi namestil najnovejši BIOS za to matično ploščo (ne nameščaj ga dokler nisi 100% da bo delal).:D Potem še namesti najnovejše driverje za grafično in moglo bi delovat. Če še ni drugega BISOSa boš pa bogel počakat še kakšen teden ali dva, da bo izšel nov. 8-O

Senitel ::

Rabiš ene popravke. Vsi NVidini čipi so mel zmeri probleme z ne Intelovimi zadevami. Poišči na netu (kje točno nevem) kakšen patch. To tudi ni nov bios (se mi zdi), ampak en patch za windowse...

yjj ::

1. možnost - preveč navita kartica
2. Namesti detonatorje 7.xx
3. namesti najnovejši ALI agp driver

birdy ::

jest sicer nimam athlona mam pa t-birda
problemov mi sicer ni delal samo ko sem instaliral AGPminiport driver od amd-ja je zacela delat za cca 30% bolj(v half-life)

tko da probi to

drgac mam pa jest na sumu da mas delno skurjeno maticno(a si jo sam ugradu?? ce si a si se drzu pravil-ti jest povem da ne-ker jih niti ne ves-torej razmisli kok je moznosti da si delno pokuru plato med instalacijo(al proco saj ni vazn kaj al ram))

ne misli da stvar koker je delno pokurjena plata/proca/ram/grafa/zvocna...ne obstajajo prid k men pa bos vidu plato k se zna bootat z vsega razen z diska pa ram(256 pc100 :() ki dela cisto ok do cca 150 mb zapolnitve pol pa pokvarjen tranzistor in masina se obesi, pagrafa ki vsake tok casa na monitor vrze nekaj pixlov random(pa ni nikol bla navita) pa se bi lohka nastevu...

kaj sem hotu povedat:
vse te stvari v osnovah delajo samo pr polni obremenitvi ali pa pri doloceni operaciji se pokaze bug....

vem da je to crn scenarij

upam da to ni tvoj primer
lp
birdy

Bajo1 ::

Na servis se nisem sel, ker imajo ob sobotah zaprto. Fak zdle me je pa kr mal strah, ker sem plato res sam vgradil pa res ne vem pravil instalacije. Gledal sem v glavnem na to, da je plata ravna v kisti in da se nikjer ne dotika ohisja. Ohisja nisem zamenjal je eno atx mini al midi. Prejsnja plata je bla mini atx in prsraufana na ohisje s stirimi sraufi. Med plato so bli se uni beli platicni cepki, ki sem jih pametno pustil na plati, ki sem jo prodal. U stacuni so mi dal podobne bele cepke, ki pa so bili preveliki za luknje na plati zato sem jih na spodnjem koncu sploscil na zgornjem pa malo odrezal in 3 vstavil med plato in ohisje (en konc u lukno na plati, drug konc pa na samo ohisje ne v luknjo na ohisju, kajti tezava je bla v tem, da se luknje na ohisju ne ujemajo s tistimi na plati).
Zdejsnja plata je precej vecja in ima 9 lukenj za sraufe, ampak sem jo pritrdil le z 7imi ker je v samem ohisju le 7 lukenj za sraufe, v preostale luknje sem pa dal une bele cepke. Se pa plata nikjer razen kak milimeter okrog vsakega sraufa ne dotika ohisja.
Brody prosim cimprej pojasni pravila instalacije plate v ohisje da bom vsaj na servis nesel pravilno vsraufano plato. Ali pa je morda se najbolje, da na servis nesem le plato in proc?

birdy ::

nisem mislil to s cim si pritrdil plato to kar si opisal je v osnovah OK mislil sem na to kako si jo not dajal
se pravi ali si prijemal po kontaktih ali si vedno ko si se prvic dotaknil kake komponente najprej prjel za nekaj zeleznega(zemljo) in sele nato za ostale stvari ali si komponente mel na ne staticni podlagi in se b lohka nastevu

drgac pa ti glej samo da je plata prpeta tako da ne more nikamor pobegnit pa bojo na servisu rekl da je ok

se pravi da si vse razpolozljive lukne v plati porabu....ali z spacerji (uno belo sranje) ali z studi(tisto k zasraufas)

drgac ne mores nic zgresit

z izrazo ko sem rekel da nisi vredu instaliru MB sem mislu da si jo poskodoval s statiko med dajanjem v ohisje....

se vedno je to najbolj crn scenarij
lp
birdy

Killy ::

Po moje tudi ti problem v plati, ko si se ravno sam spilal majstra. Saj ne, da ne bi znal.. samo taksne stvari je vseeno bolje prepustiti neki strokovno usposobljeni osebi. Jzt mam Athloncka 500 pa v3 2k inu 128mb pa je popolnoma vse igre igrati veselje :]
Lep pozdrav

Bajo1 ::

Problem je bil defekten proc, ki so ga na sreco zamenjali brez mojih hujsih kolericnih izpadov. Se 1x hvala vsem za pomoc. Zdaj lahko koncno uzivam v nabijanju q3 pri krepko cez 100fps.>:D

luni ::

po moje mas probleme s plato... kako staro verzijo AMD 750 cipovja ( do C3 steppinga ), ki ima zelo velike probleme z vsako vrsto grafike... probaj dat enega voodooja not v plato, ce bo pol delalo ves, da je plata kriva!
Artificial Intelligentia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517874 (6620) solatko
»

matična plošča + premalo nosilnih vijakov

Oddelek: Strojna oprema
455871 (5307) einstein :P
»

Kako močno privit vijake matične plošče

Oddelek: Strojna oprema
171435 (1064) x45
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955156 (3872) Timmah
»

Bo šel Thermalrightov SLK900U na mojo Abit NF7-S

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10920 (751) frudi

Več podobnih tem