» »

Bo šel Thermalrightov SLK900U na mojo Abit NF7-S

Bo šel Thermalrightov SLK900U na mojo Abit NF7-S

blazp88 ::

Ker se ne bi rad nategnil, me zanima, če bi zadeva šla gor (plata ma luknje), pa kako se zadevo pritrdi (do zdej sm mel sam hladilnike s clipom za pripet) potem pa ker ventilator nej dam gor (rabim nekaj tišjega, ki bo dost hladilo), pol pa še hladilna pasta (arctic ceramique?)

MALJUTKA ::

Na plato gre brez problema; na njihovi strani bos celo nasel seznam plat na katere gre brez problema oz. z majhnimi modifikacijami in na katere sploh ne gre (npr.kondiji v napoto).
Zna pa biti problem v ohisju. Sam imam Chieftecov full tower, NF7-S 2.0 , gor pa proc hladi SLK 900 U.
V ohisju tik nad plosco je pregradna stena, ki sicer ima narejen izogib za cooler, vendar ne za tako velikega, zato sem moral luknjo na "plafonu" povecat. Ne znam pa ti povedat, kako je z drugimi ohisji.
Glede namestitve hladilnika na plato pa tako: sama namestitev je sicer kar komplicirana (obvezno si prej preberi kaksna navodila na netu),je pa pritrditev coolerja zelo kompaktna oz. stabilna.
LP

asPeteR ::

MALJUTKA: SLK900 pase v cifteka do milimetra z NF7!;)

Namestitev je pa mogoce res mal tricky za zacetnika, za vse ki ste mel ze kdaj francoza v rok pa ne bi smel bit noben problem 8 vijaku privijaciti.

8-)
http://blog.stegnar.com

bomo že zmogli :)) 8-)

Tukaj

Kaj je pa s temi šraufi?

frudi ::

imam slk900u na nf7s 1.2, za katero bi naj po thermalrightovem rabil posebne vijake, ampak hladilnik čisto lepo paše na to plato, z 2.0 pa itak ni problemov. na 1.2 moraš edino uporabiti ta manjše podložke za vijake, ker so v bližini lukenj na plati razni elementi in bi jih velike podložke lahko poškodovale (obojne podložke, male in velike, so priložene).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

AsPeter:

Sam Cooler gre v ohišje res brez problema, ampak če boš sedaj rekel, da ti zgornja sponka oz. držalo za vent (pa naj bo za 80 ali 92 mm vent) brez modifikacije ne naseda na zgornjo pregradno steno nad plato, potem ali lažeš, ali imaš izvanserijske sponke, ali pa si jih ti naredil izvanserijske (kar pa se že šteje pod modifikacijo, in več ne moreš rečt da paše do mm). Res je, lahko bi pustil tako, da je zgornja klipsna stisnjena ob zgornjo steno (na silo zvita), ampak to pomoje NI TO, saj ti potem špana ne samo vent ampak celi kooler. In meni to ni bilo všeč, zato sem klipsni naredil prostor.

Ne razumem, kako tebe to ne moti. Za mene to ni original in pika, pa lahko ti tukaj pišeš cele spise.

NISEM pa rekel, da cooler ne gre na plato. Preberi še enkrat moj 1. stavek in naprej v mojem 1. postu.

asPeteR ::

MALJUTKA: Sej je kul.:) Vse kar sem hotel reci, da meni lepo pase, seveda brez modifikacij in rezanja in z originalnimi drzali! Ce ne verjames lahko prides pogledat.

8-)
http://blog.stegnar.com

AsPeter: Saj verjamem. Ocitno so minimalne razlike v merah ohisij, mogoce tudi v pozicijah lukenj za pritrditev plate, pa razlike v pozicijah lukenj okoli soketa...itd. Tukaj 0,1mm pa tam 0,5mm, pa spet drugje razlika za nevem koliko, pa se takoj nabere za 1mm oz. ravno toliko, da mi je klipsna nasedala.
Ampak bistvo je, da SLK 900 U na plato NF7-S 2.0 pase kot ata na mamo.

kako je s 1.2 in 2.0 ..... verzija plate? kje to piše? jst na plati nism nč našu. jst sm zadevo kupu marca v mlacomu

frudi ::

če je kupljena marca, zagotovo še ni 2.0. ali je 1.2 ali starejša pa izveš po barvi (1.2 je oranžno-rdeče barve, 1.1 in 1.0 pa klasično abitovsko rumeno-oranžne) ali po luknjah za montiranje hladilnikov okoli socketa (1.2 jih ima, starejše verzije pa ne).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332982 (2253) c3R4R

Kateri CPU cooler

Oddelek: Kaj kupiti
373626 (3044) boštjan
»

Problem zaradi navijanja na Abit NF7-S