Forum » Operacijski sistemi » Dual boot ---> WinXP - WinXP
Dual boot ---> WinXP - WinXP
DanKick ::
Malo begajoče vprašanje.
Rabil bi namreč dual boot sistema in sicer naj bi bila oba WinXP. Torej, na eni particiji WinXP, na drugi prav tako WinXP, ob zagonu računala pa možnost izbire, kateri sistem zagnati.
Kako to narediti in ali je sploh v praksi izvedljivo?
Ne sprašujte, zakaj rabim dva enaka sistema ločeno na dveh particijah. Pač, vsaka svinja rabi svoje blato.
Rabil bi namreč dual boot sistema in sicer naj bi bila oba WinXP. Torej, na eni particiji WinXP, na drugi prav tako WinXP, ob zagonu računala pa možnost izbire, kateri sistem zagnati.
Kako to narediti in ali je sploh v praksi izvedljivo?
Ne sprašujte, zakaj rabim dva enaka sistema ločeno na dveh particijah. Pač, vsaka svinja rabi svoje blato.
Maxtor ::
Jaz samo sklepam, kako bi lahko šlo, vendar ne garantiram. Ko greš nameščat drugič, ti poišče prejšnje verzije Windowsov in ti da možnost popraviti obstoječe na c-ju. To prekliči in izberi Clean install ter particijo d. Ko boš namestil do konca, bi po moje morala biti izbira. V kolikor ne bo, pa popravi datoteko boot.ini kar v notepadu in dodaj drugi sistem zraven. Tedaj se ti bo pojavila izbira.
Še enkrat. Vse skupaj ugibam, mislim, pa da bi moralo iti brez problema na opisani način.
LP
Še enkrat. Vse skupaj ugibam, mislim, pa da bi moralo iti brez problema na opisani način.
LP
Tr0n ::
Hmm, locena uporabniska imena nista dovolj?
Sicer pa ne bi smelo bit tezav. Instaliras XP enkrat na prvo, potem na drugo particijo. Datotecni sistem naj bo enak.
Sicer pa ne bi smelo bit tezav. Instaliras XP enkrat na prvo, potem na drugo particijo. Datotecni sistem naj bo enak.
ToniT ::
To lahko narediš brez problema. Enkrat namestiš xp-je na eno paricijo, drgič pa na drugo. Potem pa je dobro spremeniti boot.ini, da boš vedel kateri xp je na c in kateri na d:
meszaj ::
da ne bom odpiral nove teme:
Mene zanima, ce je kak hitrejsi postopek, kot pa da dvakrat instaliram windowse vsakic na svojo particijo.
--->Da bi naprimer instaliral windowse na c: in potem nekako prekopiral fajle na d: in popravil boot.ini in bi imel dual boot
a to gre?
thnx za pomoc
Mene zanima, ce je kak hitrejsi postopek, kot pa da dvakrat instaliram windowse vsakic na svojo particijo.
--->Da bi naprimer instaliral windowse na c: in potem nekako prekopiral fajle na d: in popravil boot.ini in bi imel dual boot
a to gre?
thnx za pomoc
Lith ::
ne glih, če pa se bi ukvarjal s kakimi boot programčki pa lahko (Partition Manager - Boot)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sys c: ekvivalent v winXP?Oddelek: Operacijski sistemi | 844 (745) | Red_Mamba |
» | linux disk crknil, ne morem v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1074 (1023) | mile |
» | Win 98 se, win xpOddelek: Operacijski sistemi | 1261 (1119) | duh |
» | Dvojni XP-ji na enem računalnikuOddelek: Operacijski sistemi | 1085 (915) | freejack |
» | WinXP in nato še Win98Oddelek: Operacijski sistemi | 1282 (1165) | ToniT |