» »

Internet izven doma

Internet izven doma

Grozdje19 ::

Kaj uporabiti, ko svoj prenosnik odneseš izven svojega doma (na vikend, na morje ali kam drugam), kjer je wireless želiš pa, da ti internet deluje brezhibno. Ali je res samo ena možnost instant internet od mobilnih operaterjev? Kaj pa če ima prenosnik že vgrajen "modem", kako se ga "vzpostavi"? Namreč na vikendu (avtokamp) naj bi bil wireless vendar meni ne deluje. Kaj mi svetujete?

shadeX ::

Čaki malo. Ti sedaj mešaš malo štrene med wireless pa instant internetom od mobilnega operaterja. Praviloma ima vsak prenosni računalnik wireless adapter. To je pač nekaj v tvojem računalniku ki lovi wireless omrežja v tvojem dometu. Če je wireless omrežje zaščiteno z geslom ti seveda se ne moreš priključiti na internet ( logično, ker internet ni tvoj in nimaš dostopa do njega).

Namreč na vikendu (avtokamp) naj bi bil wireless vendar meni ne deluje. Kaj mi svetujete?

A to ti ga sploh ne zazna? Ali se ti poveže in ti sploh ne deluje? Povej kakšen prenosnik imaš?

Tisto kar je od mobilnih operaterjev je nekakšen modem ( ponavadi usb ključek ), ki nato lovi njihovo omrežje ter internet. ( podobno kakor telefon)

Če jaz ne najdem odprtega wirelessa uporabim kar moj telefon kot modem za dostop preko interneta. Imam HTC Desire ( Katerkoli Android telefon bo deloval ) in vklopim Wifi hot spot možnost. Telefon se poveže s 3G omrežjem in začne oddajati Wifi signal na katerega se nato moj računalnik poveže. (Vendar velja opomniti da ne smeš preseči dovoljenga prenosa podatkov, ker če ne boš drago plačala za vsako odprto stran - Sam sem pri simobilu in imam 300Mb prenosa podatkov zastonj)

Grozdje19 ::

Na nekaterih delih avtokampa (zelo blizu "štange") mi ga poveže na tem mojem mestu, kjer sem nastanjena mi pa nikakor noče povezat.
Ja saj vem razliko med wirelessom in instant internetom. Pri instant internetu dobiš zraven takšen modem, ki ga je treba seveda sproti polnit 1 eur/dan.

Imam Toshibo A300.

shadeX ::

Če ti noče povezati potem je na žalost zelo slab signal in najbrž ne bo nič ;D. Koliko pa je oddaljena tista "štanga" od tvojega mesta?

Grozdje19 ::

Enih 150 do 200 metrov. Potem je najbolje da vzamem instant internet? Hotla sem probat še wireless anteno in adapter, morda bi to kaj pomagalo?

francek1 ::

Usmerjena antenca ti bo zagotovo pomagala.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Mobilni internet za telebane (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
86108733 (12157) zobnik
»

Linksys WRT54G3G

Oddelek: Omrežja in internet
374064 (1264) Vanadium
»

USB prosti internet.... ali obstaja?

Oddelek: Loža
135623 (4817) c0dehunter
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192690 (2347) jerriho
»

Dial-up obupanec

Oddelek: Omrežja in internet
462882 (2006) Pesimist

Več podobnih tem