Forum » Programiranje » [Java]Overloaded metoda
[Java]Overloaded metoda
KernelPanic ::
Spostovani!
V razredu imam dve metodi:
V razredu imam dve metodi:
public String username() { return this.m_oUsername.getText().toString(); } public EditText username() { return this.m_oUsername; }Zakaj hudica mi to java ne pozre, saj je druga le enostavna overloaded metoda prve?
- spremenil: KernelPanic ()
Metoda je lahko overloaded glede na vhodne parametre.Aja matr, sj res, ker v runtime, ce imata identicne parametre (tukaj sta obe brez, torej imata identicne parametre), ne ve, katero vzet, je tako? Saj je ista fora v C++, kajne? A v Javi torej lahko dobim ta objekt kako drugace, z kako get funkcijo, k je ze v Javi? Ne bi rad direktno privatnega memberja naslavljal ampak preko getter funkcije. Namrec, v login acivity-ju bi rad ob neuspelem loginu dal fokus spet na vnosno polje za username.
Zgodovina sprememb…
KaRkY ::
Zakaj pa nimaš pač 2 metod z različnim imenom? Recimo username in usernameTxt.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
Hehe Visual C++ hungarian notiation za spremenljivke v Javi.A je s tem kej narobe? :D
Zakaj pa nimaš pač 2 metod z različnim imenom? Recimo username in usernameTxt.Grdo mi zgleda, ampak bo treba spremenit, tako kot si predlagal. :D
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java metode;Oddelek: Programiranje | 4939 (4131) | ragezor |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9692 (8353) | b3D_950 |
» | PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12096 (10563) | kivi113 |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3405 (2326) | Mavrik |
» | [Naloga][Java] Fri Oaps1 vajaOddelek: Programiranje | 1921 (1752) | aljaz33 |