Forum » Navijanje » A je mozno naviti AMD XP 2100+
A je mozno naviti AMD XP 2100+
Tomaz27 ::
Res me zanima ker kolko vem je to zadnjic procesor na 0,18 mikronski tehnologiji narjen. 2200+ je ze 0,13 mikronska. Tak da dvomim da se
da se 2100+ navit ker bi pol itak se dalje kaki model naredli. Al pa je 2100 ze na meji pregretja tak da bi se z navijanjem pol res fuuull grela ;)))!
A ve kdo odgovor mogoce?
tnxy
da se 2100+ navit ker bi pol itak se dalje kaki model naredli. Al pa je 2100 ze na meji pregretja tak da bi se z navijanjem pol res fuuull grela ;)))!
A ve kdo odgovor mogoce?
tnxy
- zaklenil: kuglvinkl ()
Jackass ::
Ja odvisno kolk se tvoj CPU zdej segreva!
Sam pomoje bi šlo do 2300+!!
Al pa vsaj do 2200+, pa to brez odklepanja...
Sam v biosu navij pa bi mogl čist ok delat!!
Sam pomoje bi šlo do 2300+!!
Al pa vsaj do 2200+, pa to brez odklepanja...
Sam v biosu navij pa bi mogl čist ok delat!!
jAcKaSS
kuglvinkl ::
Morph in Owca, vesta kaj me matra?!! Da bi za vsako vprašanje tipa do kok lohka navijem postavil TEMO in jo prlimal na vrh oddleka. Mislita, da bi to zaleglo? Seveda, da ne bi...
Berite FAQ, zaenkrat še prosim.
Berite FAQ, zaenkrat še prosim.
Your focus determines your reallity
Tomaz27 ::
Kaj se te nekaj pametnega delas kuglvinkl. Sej vem da je o navijanju blo napisano oh in sploh in sn kr dosti prebral tudi ampak tu me zanima za 2100+ zato, ker je zadnji na 0,18 mikronski tehnologiji narjen in se baje ze itak greje da ga komaj hladis. In to nenavit.
Sej zato je pa zadnji taki ker verjetno 2200 vec sploh niso mogli nareit ne da bi ga skurlo.
In zato me zanima a se sploh lahko 2100 se kaj navije al je ze sam po sebi skoraj maksimalno izkoriscen.
Ce pa nias pojma o tem pol pac valda napises nekaj o tem kak bi ti to prestavo na vrh teme!
Zdaj glede na to da odgovora na moje vprasanje nimas lahko spet kaj pametnega napises spodaj, mogoce kaj o avtih al pa srnah?
Sej zato je pa zadnji taki ker verjetno 2200 vec sploh niso mogli nareit ne da bi ga skurlo.
In zato me zanima a se sploh lahko 2100 se kaj navije al je ze sam po sebi skoraj maksimalno izkoriscen.
Ce pa nias pojma o tem pol pac valda napises nekaj o tem kak bi ti to prestavo na vrh teme!
Zdaj glede na to da odgovora na moje vprasanje nimas lahko spet kaj pametnega napises spodaj, mogoce kaj o avtih al pa srnah?
morphling1 ::
Dej Lover22 ne pametuj, 2100+ se nič bolj ne greje kot kak nižje frekvenčni palomino naviti na 2100+ , torej če se 1600+ navije na 2000 MHz z vodnim ali pa 1900 MHz z dobrim zrakom se lahko tudi 2100+ tam nekje, segreval se bo pa predvsem od voltaže odvisno. Pri default voltaži in frekvenci pa ta procesor ni problem hladiti, samo za višja navitja moraš dvignit napetost zaradi česar se ti bolj segreva. Navijanje je pa odvisno predvsem od dobre serije in steppinga, ker če imaš kak agoia ali aroia stepping ter 4 ali y v drugi vrstici ga spraviš na dober zrak do 1900 MHz ampak to je vse odvisno od cel kup stvari, zato je pa vrašanje do koliko lahko navijem ta pa ta procesor čisto brezvezno.
In o tem je bilo tu že ogromno napisanega zato samo vleči analogije iz nešteto primerov ostalih uporabnikov tu in drugje.
Zaklepam.
In o tem je bilo tu že ogromno napisanega zato samo vleči analogije iz nešteto primerov ostalih uporabnikov tu in drugje.
Zaklepam.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
kuglvinkl ::
Lover22
Sej vem da je o navijanju blo napisano oh in sploh in sn kr dosti prebral
V preberi me je prav lepo razloženo, kam se gleda, za odgovore na vprašanje do kolk se navije. V _bazo_. Ker ti nihče tu niti z enakim tipom procesorje ne more povedat, do koliko MHz se lahko navije. Če ne veš zakaj, si zelo slabo bral.
O navijanju imam kar nekaj pojma. Verjetno sem tudi zato moderator na tem oddelku, a?
Glede na to, da si popolnoma nov tu, ti svetujem, da pred takimi odgovori vsaj dvakat premisliš. Tokrat naj ti bo.
Sej vem da je o navijanju blo napisano oh in sploh in sn kr dosti prebral
V preberi me je prav lepo razloženo, kam se gleda, za odgovore na vprašanje do kolk se navije. V _bazo_. Ker ti nihče tu niti z enakim tipom procesorje ne more povedat, do koliko MHz se lahko navije. Če ne veš zakaj, si zelo slabo bral.
O navijanju imam kar nekaj pojma. Verjetno sem tudi zato moderator na tem oddelku, a?
Glede na to, da si popolnoma nov tu, ti svetujem, da pred takimi odgovori vsaj dvakat premisliš. Tokrat naj ti bo.
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | amd 2100+ odklenjenOddelek: Navijanje | 1194 (984) | dxx |
» | Linux pred MacintoshiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2076 (2076) | kilergas |
» | Kateri Athlon?Oddelek: Kaj kupiti | 1853 (1202) | Dr_M |
» | kako prepoznat thoroughbread-a ??Oddelek: Strojna oprema | 2833 (2353) | jani |
» | večna drama, kateri AMD XP kupit za max izkoristek cpu hitrost/OC/cena ???Oddelek: Navijanje | 2173 (1477) | Cako |