» »

Kako bi procesor hitreje izračunaval?

Kako bi procesor hitreje izračunaval?

matonja1000 ::

Pozdravljeni,

sestavil sem program za računanje procesov na računalniku. Program za računanje procesov zaženem,vendar pa mi procesor pride le do 15% moči. Za čimhitrejše računanje bi rabil procesor obremeniti čim več.
1. Še drugače povedano, računalnik naredi 11.000 operacij v sekundi. 2. Meril pa sem še na drugem računalniku, ki je procesor obremenil 50% in tako zračunal 14.000 procesov v sekundi.
Kako bi s tem programov povečal izračun operacij oz. s programom bolj obremenil procesor?

1. Procesor : i7 2600K (3,4GHz), ki je na 15% z 11.000 operacijami na sekundo
2. Procesor : Intel Duo 2,6 GHz , ki je na 50% z 14.000 operacijami na sekundo

Hvala za odgovore

jype ::

Kodo programa potrebujemo.

blackbfm ::

v teoriji nekaj od tega:
- multithreading
- več enakih procesov
- odprava ozkih grl v kodi, če obstajajo

ZaphodBB ::

Meni se zdi, konkretno na prvem računalniku imaš težavo v I/O (disk, mreža?). Na drugem ti pa lepo požre cel CPU.

Sicer pa kot je dejal blackclw, več enakih procesov in optimizacija, multithreading je pa že svoje poglavje. Je pa vprašanje kakšen problem imaš in koliko se ga da paralelizirat.

Isotropic ::

kodo rabimo.
pa nebi skodilo, ce se poves, kaj bi rad racunal (po domace)

gendale ::

tvoj program ma očitno eno nit/proces

2600k lahko hkrati poganja 8 niti/procesov

core duo pa 2 niti/procese

torej eno nitni program bo 2600k obremenil nekje do 12.5% + še neki malenkosti zarad os in ostalih programov, core duo pa na nekje 50%
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

vorantz ::

^what he said

Boš moral nrdit zadevo na paraleln način, da izkoristi več jeder

DragonHeart ::

Če znaš, vključi še grafični procesor v tvoj program. Cuda je zakon kar se tiče računanja reči, če je problem tak da se da narediti tako da računa tudi grafična. Če je problem premajhen je bolje če ne vključiš grafične saj bo zadeva deovala bistveno slabše zaradi prevelike komunikacije med procesorjem in grafično.

Drugače pa uporabi pthreads.

Obvezno poizkusi izločiti ozka grla...morebitne zanke za katere ni potrebe da se izvajajo do konca itd..

Zgodovina sprememb…

matonja1000 ::

Hvala, za odgovore. Kodo bom prilepil čez 1 dan ko bom na kratko popravil stvari, katere ste mi svetovali.

Imam grafično k. Club Radeon 6950 2gb. Zanima pa me kako bi ta program računal z grafičnim procesorjem? Program je pisan v Visual Basicu.

Vesoljc ::

open cl rabis, ampak ne vem ce so bindingi za visual basic
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ZaphodBB ::

matonja1000 je izjavil:

Hvala, za odgovore. Kodo bom prilepil čez 1 dan ko bom na kratko popravil stvari, katere ste mi svetovali.

Imam grafično k. Club Radeon 6950 2gb. Zanima pa me kako bi ta program računal z grafičnim procesorjem? Program je pisan v Visual Basicu.

Ko boš rabil grafični procesor ne boš več rabil nas spraševat kako se to dela.

Zaenkrat si preberi malo o paralelnem računanju (Parallel computing). @ Wikipedia

Skratka, prva stvar ki jo boš moral ugotovit je v kolikšni meri se da tvoj problem porazdelit. Če imaš recimo množico 1000 elementov katere moraš obdelat in so operacije nad njimi neodvisne - potem bi lahko zagnal 1000 procesov, vsakemu dal en element in v idealnem scenariju bi se ves problem rešil hkrati.

Torej je sedaj tvoja prva naloga ugotovit kako najlažje problem razdelit na več delov. Ko boš imel rešen ta problem boš pa iskal ustrezno tehnično izvedbo glede na dane parametre.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gaming računalnik ampak slab

Oddelek: Kaj kupiti
121796 (1395) lommmp
»

Frekvenca procesorja in hitrost grafičnih aplikacij

Oddelek: Strojna oprema
221869 (1496) Senitel
»

niti (threads) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
775169 (3623) noraguta
»

Intel Pentium E2160 in Pentium E2140 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
569020 (6729) krneki0001
»

Štirijedrnik za 266 dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
629367 (6179) MrStein

Več podobnih tem