Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem z Ventilatorjem
Problem z Ventilatorjem
Janac ::
pozdravljeni
pri ventilatorju sta se mi zlomila 2 kraka, zdaj je ventilator zeeeelo glasen in vse vibrira, vezan je na 12 voltov sem probal dat na 5 voltov ampak potem ne gorijo ledice ker je pac led ventilator... kaj se da narediti? ne bi kupoval novega...
l.p
pri ventilatorju sta se mi zlomila 2 kraka, zdaj je ventilator zeeeelo glasen in vse vibrira, vezan je na 12 voltov sem probal dat na 5 voltov ampak potem ne gorijo ledice ker je pac led ventilator... kaj se da narediti? ne bi kupoval novega...
l.p
Robi :P ::
pozdravljeni
l.p
tut men se je neki takega zgodil in vibrirlo je za znorent bilo je tut glasno.... mogoče bi dobil kak drug vent iste velikosti in zamenjal lopatice oz celo veternico ( nisem prepričan da je to izvediljivo )
težka bo če ni ventilator velike vrednosti ga zamenjaj z novim kot sm jaz ampak takoj in brez opreme je nemogoče... razn če uzameš nek pokrov od vikikreme ( plastičen ) in iz tistega zavitega roba izrežeš nove lopatice ter jih s seknudnim pritrdiž na mesto odlomljenih,,, en frend je meu pou leta tak ventilator pa jje blo ok torej je začasna rešitev...
BALAST ::
Pa tudi če popraviš, se ti bo hitro začelo obrabljati ležaj. Vetrnica mora biti enakomerno obtežena, da ne povzroča prevelikega stresa na os ali ležaj.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
BALAST ::
To je še najboljša rešitev.
"You may fool all the people some of the time;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sobni ventilatorOddelek: Loža | 4256 (3055) | Highlag |
» | grafična karticaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1260 (997) | dondon |
» | Zelo, Zelo Glasen RačunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2581 (2314) | opeter |
» | Ventilatorji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16673 (14342) | IvoJan |
» | 12 cm fanOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1738 (1607) | TESKAn |