» »

Ne morem ponovno naložiti Chroma

Ne morem ponovno naložiti Chroma

borovec ::

Iz prižganega prenosnika, priklopljenega na elektriko, sem vzel ven baterijo. Potem nisem mogel več zagnati Chrome browserja ("corrupted chrome.exe file"), a vse ostalo dela normalno. Preko nadzorne plošče sem odstranil Chrome in ga poskušal ponovno naložiti, a mi ves čas pravi: "Videti je, da je namestitveni imenik za Google Chrome že v uporabi. Ponovno zaženite računalnik in poskusite znova". A ne pomaga. Iz registra sem ročno odstranil vse v zvezi s Chromom, a je še vedno "namestitveni imenik že v uporabi". Kaj to pomeni, kaj lahko naredim? Chkdsk v Windows 7 ne prime, sem poskusil iz ukazne vrstice v varnem načinu.
  • spremenil: borovec ()

Cold1 ::

Chrome se namesti v mapo C:\Users\Uporabniško Ime\AppData\Local\Google, možno je, da so v njej ostale kake komponente (morda v mapi ...Google\Update\ še vedno tiči GoogleUpdate.exe, ki preprečuje ponovno namestitev ali kaj podobnega) preglej in po potrebi pobriši.

Opomba: mapa AppData je skrita, da prideš do nje, moraš v Raziskovalcu najprej omogočiti prikaz skritih map: odpri meni "Organiziraj" klikni na "Možnosti mape in iskanja" ter se v pogovornem oknu premakni na zavihek "Pogled", nato pa v seznamu opcij izberi možnost "Pokaži skrite datoteke, mape in pogone".

------------------------------------


Kaj je trenutno pognano (zagnani programi lahko blokirajo dostop do datotek ali imenikov, ki so jih odprli) pa si lahko pogledaš z Upraviteljem opravil - desno klikneš na opravilno vrstico in v meniju izbereš "Zaženi upravitelja opravil".

borovec ::

Vse zgoraj opisano sem že poskusil in sem dejansko našel še neke datoteke, vendar "mapa je poškodovana in neberljiva" in je enostavno ne morem zbrisat. Zdaj bi rabil en program, da mi počisti te poškodovane datoteke. V Windowsih 7 na noben način ne morem pognati chkdsk - niti v varnem načinu v opravilni vrstici, niti iz start menija > msd (tudi, če se prijavim kot administrator). Tudi tisti postopek, ko naj bi se chkdsk zagnal ob ponovnem zagonu pri meni ne deluje. V upravitelju opravil je 150 opravil, a nič od Chroma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borovec ()

Cold1 ::

Kar opisuješ, kaže na težavo z datotečnim sistemom (če imaš srečo): skopiraj podatke na drug disk, ki preverjeno deluje, ter ponovno formatiraj disk in namesti Okna in programe, nato skopiraj podatke nazaj.

Če nimaš sreče pa je morda posredi strojna napaka: testiraj pomnilnik (memtest) in trdi disk.

borovec ::

Kako to da lahko vidim eno Chrome mapo v raziskovalcu tule C:\Users\Uporabniško Ime\AppData\Local\Google , v registru pa ne najdem nič več od Chroma (zbrisal vse), pa sem se prijavil kot administrator?

borovec ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se po izbrisu računa iz programa lahko obnovi stare maile?

Oddelek: Loža
161646 (920) nokia6310
»

redirect skoraj na vsaki strani.

Oddelek: Pomoč in nasveti
152364 (1298) Manager
»

Recover Google Bookmarks

Oddelek: Pomoč in nasveti
8847 (685) solatko
»

Izgubljen profil - Firefox

Oddelek: Programska oprema
273954 (3284) BorutK-73
»

Novi windows in stari podatki

Oddelek: Pomoč in nasveti
111338 (1194) Cold1

Več podobnih tem