Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
Motion ::
Najpogostejši je najbrš OpenWRT. Sam moraš pogledat da podpira tvoj model in verzijo routerja ki ga maš.
mat xxl ::
Probaj naložit predzadnji ali pred-predzadnji FW. Na SNB forumu nekaj jamrajo da je pri zadnji verziji Aimesh/Node izgublja povezavo, se ene vidi (sigurno za AC routerje morda je enako pri AX). Morda je pa v tem problem.
Probam še to in nazaj stok Asusu FW, ker na routerju imam sedaj Merlina Asus. Javim, bom se čez vikend poigral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
abazuu ::
Jaz sem moj Asus AC86U dal nazaj na mimovrste na servis. (napaka z droppanjem clientov). po 30h dneh sem dobil povrnjeno 100% kupnino, ker je bil napaka nepopravljiva. Sedaj sem vzel Tp-Link AX73 in ugotovil, da se ne da napravi odvzeti internet access brez, da bi še vedno imela LAN access... whaaat? Verjetno bom vrnil AX/3 in vzel nekaj drugega... zmanjkuje mi idej kaj bi še lahko vzel? v rangu 100-200€?
Asus mi je drugač top! Se pa bojim, da se bojo težave ponovile. Gledal sem AX82U... Ko vpišeš v google asus rt-ax82u problems so spet zadetki z dropping povezave. Da daš za router 200€ (meni že tako ogromno denarja) in da potem zadeva niti stabilna ni.....
Ales ::
Asus mi je drugač top! Se pa bojim, da se bojo težave ponovile. Gledal sem AX82U... Ko vpišeš v google asus rt-ax82u problems so spet zadetki z dropping povezave. Da daš za router 200€ (meni že tako ogromno denarja) in da potem zadeva niti stabilna ni.....
Poglej še ASUS RT-AX68U, odličen router za malo manj $$. Na žalost ne za prav veliko manj...
Nasploh so cene AX routerjev trenutno napihnjene do amena. Vsi lupijo kupce.
Han ::
Za 100 eur je AX56U za 145 eur pa AX68U.
https://www.nakupovanje.net/izvoz-cenej...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
https://www.shoppster.com/sl-SI/p/13965...
tuki je za 133€.
Vprašanje ali nov AX68U za 133€
ali rabljen AX82U za 120€
? :)
tuki je za 133€.
Vprašanje ali nov AX68U za 133€
ali rabljen AX82U za 120€
? :)
Kaj pa AX5400 TUF Gaming?
https://www.amazon.de/dp/B096KXCV4Y?th=1
ali pa celo tega ja. Kakšna pa je razlika med tem in AX68U/AX82U?
Mal me moti pri Asusovih routerjih, ker ne piše kolk naprav nej bi shandlal. Pri TP-linku AX73 je pisal, da shandla over 200 devices. Glede na to, da bom imel precej teh napravic/senzorjev, bi mi ta info prav prišel. Ne bo jih lih 200, ampak do ene 60-70 pa zna pridt.
Za razlike v hardveru guglaj model + wikidevi. Sicer pa model + review.
Zgoraj sem popravil povezavo na Shoppster, ki ima res dobro ceno za TUF Gaming AX5400.
Zgoraj sem popravil povezavo na Shoppster, ki ima res dobro ceno za TUF Gaming AX5400.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
še bolj ugodna varianta.
Edit. Vzel sem Asus tuf AX5400 v Bigbangu za 130€. Da vidimo, če bo ok :)
Za AX5400 TUF Gaming imaš zdaj na voljo tudi Merlin firmware.
https://github.com/gnuton/asuswrt-merli...
https://github.com/gnuton/asuswrt-merli...
Ales ::
Mal me moti pri Asusovih routerjih, ker ne piše kolk naprav nej bi shandlal. Pri TP-linku AX73 je pisal, da shandla over 200 devices. Glede na to, da bom imel precej teh napravic/senzorjev, bi mi ta info prav prišel. Ne bo jih lih 200, ampak do ene 60-70 pa zna pridt.
Ni to ne vem kak dejanski info, te cifre služijo predvsem za marketing.
Realno gledano ima lahko router težave že pri peščici priključenih naprav, če so te ekstremne na tak ali drugačen način, lahko pa komot zdrži cel kup drugih. Primerjaj chipset, RAM, pa malo tudi sam OS, in boš lahko sklepal na to, ali bo zadostoval tvojim potrebam, ali ne. Pa če piše 100, 200 ali pa 2000, vseeno.
dela ::
Iščem najcenejši možen router, ki zmore 200 mbit prenosa WAN na LAN in ki se dobro razume s 3rd party firmware-i, najraje Gargoyle. 15 naprav max. Glede wirelessa nimam nekih posebnih zahtev, mogoče je lahko celo žični router, če je kaj izbire med temi, pa dam AP posebej. Kako se kak WR1043ND obnese v primerjavi s kakšnim novejšim routerjem pod 40 € za zgornje zahteve? Se splača sploh igračkat z njim?
Ni to ne vem kak dejanski info, te cifre služijo predvsem za marketing.
Realno gledano ima lahko router težave že pri peščici priključenih naprav, če so te ekstremne na tak ali drugačen način, lahko pa komot zdrži cel kup drugih. Primerjaj chipset, RAM, pa malo tudi sam OS, in boš lahko sklepal na to, ali bo zadostoval tvojim potrebam, ali ne. Pa če piše 100, 200 ali pa 2000, vseeno.
definitivno to drži, ampak pojma nimam kako izračunat kolk resoursov dejansko porab nek porabnik. Ne vem niti, če več resoursov pomeni več resoursov za cliente (zarad dodatnih funkcij k jih ponujajo boljši routerji).
scipascapa ::
še bolj ugodna varianta.
Edit. Vzel sem Asus tuf AX5400 v Bigbangu za 130€. Da vidimo, če bo ok :)
Nujno javi, še mene mika :)
dvihtelic ::
Kako je s temi Mikrotiki? Sam gledam da bi namestil v hišo nek spodoben wifi router, da bi delal tako kot je treba in brez težav.
Tidule ::
Pol ne gledat Mikrotik :)
šalo na stran, Mikrotik za svoj denar ponuja v bistvu enterprise rešitve za domače uporabnike. Nivo nastavitev je povsem neprimerljiv z ostalimi consumer produkti za enako ceno.
Seveda pa to zahteva tudi bolj poglobljeno poznavanje tematike in veliko bolj kompleksne nastavitve.
Je pa ena od kritik ravno wifi, kjer ne dosegajo hitrosti (dražje) konkurence.
šalo na stran, Mikrotik za svoj denar ponuja v bistvu enterprise rešitve za domače uporabnike. Nivo nastavitev je povsem neprimerljiv z ostalimi consumer produkti za enako ceno.
Seveda pa to zahteva tudi bolj poglobljeno poznavanje tematike in veliko bolj kompleksne nastavitve.
Je pa ena od kritik ravno wifi, kjer ne dosegajo hitrosti (dražje) konkurence.
Daniel ::
Mikrotik je spodoben, če ne rabiš WiFi6 hitrosti. Ac3 z Wave2 paketom dosega tam nekje 600 Mbit na 5 ghz, to je pa najbrž največ kar ta oprema zmore. Oni so bolj osredotočeni na routing, VPN in podobne zadeve, kjer lahko res nastaviš skorajda vse kar si zamisliš, počasi bo na njih možno poganjati tudi recimo Pihole v containerjih ampak to je še zadeva v razvoju.
MrStein ::
Pihole gre tako tudi na drugih ruterjih. Ali pa kaki konkurenčen softvera.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Saj to je poanta. Direktne noben.
Motiti se je človeško.
mat xxl ::
Jaz sem moj Asus AC86U dal nazaj na mimovrste na servis. (napaka z droppanjem clientov). po 30h dneh sem dobil povrnjeno 100% kupnino, ker je bil napaka nepopravljiva. Sedaj sem vzel Tp-Link AX73 in ugotovil, da se ne da napravi odvzeti internet access brez, da bi še vedno imela LAN access... whaaat? Verjetno bom vrnil AX/3 in vzel nekaj drugega... zmanjkuje mi idej kaj bi še lahko vzel? v rangu 100-200€?
AX 86U
AX 86U
precej dražji...
Sem vzel sedaj ax5400 asus tuf. Če to ne bo ok, bom očitno res moral mal globje pogledat v denarnco :/
damirj79 ::
Youtube oglasov ne more blokirati, ker dela na DNS nivoju, Youtube pa oglase streže iz svoje domene.
Sploh ne vem kdaj sem nazadnje videl youtube oglas. na Kompu adblock, adblock plus. na telefonu vanced in na tv boxu smart tube next :D
Odprl sem Asus TUF-AX5400. brez problema lahko zablokiraš napravi dostop do interneta, medtem ko ima LAN access. Jutri v stanovanju stestiram še range/speed v primerjavi s Tp-Link AX73. Ima pa tudi parental control in je brezplačen za razliko od tp-linkovega 6€/mesec :O
Odprl sem Asus TUF-AX5400. brez problema lahko zablokiraš napravi dostop do interneta, medtem ko ima LAN access. Jutri v stanovanju stestiram še range/speed v primerjavi s Tp-Link AX73. Ima pa tudi parental control in je brezplačen za razliko od tp-linkovega 6€/mesec :O
Vanadium ::
Sploh ne vem kdaj sem nazadnje videl youtube oglas. na Kompu adblock, adblock plus. na telefonu vanced in na tv boxu smart tube next :D
Vanced? Tebi še dela ker meni je pred cca 1 mesecem crknil in od takrat že študiram ali vzet premium ali ne...
Dela dela! a si mogoče spremenil gmail pass pa te je vn vrglo? jst ga mam v avtu na android tablci in telefonu. moja ga ma isto na telefonu in deluje BP.
Na xiaomi boxu TV mi Vanced ni delal ok, ker je narjen za telefone in sem si inštaliral smart tube next. tist je pa Vanced na steroidih, sčekiri ;)
Na xiaomi boxu TV mi Vanced ni delal ok, ker je narjen za telefone in sem si inštaliral smart tube next. tist je pa Vanced na steroidih, sčekiri ;)
Ne dejansko so nehali razvijat app in očitno je google spremenil api in mi ni več nobenih posnetkov našlo... zdej pa pač iščem alternative
https://www.xda-developers.com/best-you...
Sam dovolj offtopic je tema za routerje
https://www.xda-developers.com/best-you...
Sam dovolj offtopic je tema za routerje
pirlo ::
Vanced? Tebi še dela ker meni je pred cca 1 mesecem crknil in od takrat že študiram ali vzet premium ali ne...
Vzameš premium in se ne zajebavaš več z alternativami če gledaš. Če ti je 7e preveč za v SLO si narediš v Argentini za 1,5e. Poznam več ljudi ki so si to naredili in dela.
ja, če vzameš preko kake tretje države te pride family za 5 uporabnikov dobra 2 EUR pa odpade vse igračkanje z alternativnimi programi in plugini ter dobiš še youtube music.
BorutK-73 ::
ja, če vzameš preko kake tretje države te pride family za 5 uporabnikov dobra 2 EUR pa odpade vse igračkanje z alternativnimi programi in plugini ter dobiš še youtube music.
Do explain this kako oziroma kje to skleneš, se potrebuje spet kaki VPN? To imaš potem lahko na več gmail računih? Dva evra še požrem na mesec za 5 uporabnikov, za 1 uporabnik pa 7.19€/mesec pa raje gledam reklame
raceboy ::
broken/link ::
po moje pa ne, ker folk ne loči med network napravami. Bi reku da je tako vsaj v večini tistih, ki iščejo nasvet.
raceboy ::
broken/link je izjavil:
po moje pa ne, ker folk ne loči med network napravami. Bi reku da je tako vsaj v večini tistih, ki iščejo nasvet.
ja te razumem. sam potem je tle prblem, ker svetovalci nabijajo za mikrotik, ki je top shit router (delam znjim ze 15 let) in svetovalci, ki nabijajo za pokritost in delovanje wifija..kar trenutno mikrotik ni...
no pa se tole ...vsak ima doma od ponudnika modem. ce hocete pokrit po hisi signal si dodajte nekega Ubiquiti LR (long range) dostopno tocko..in bo zadeva resena
Zgodovina sprememb…
- spremenil: raceboy ()
scipascapa ::
rini ::
A ta UBIQUITI UniFi UAP AC LR Dual Band 450+867Mbps UBNT je boljš kot router TP-Link Archer C80?
Imam T2 in bi imel svoj WiFi za dva računalnika in 4 telefone + kaj poleg.
Imam T2 in bi imel svoj WiFi za dva računalnika in 4 telefone + kaj poleg.
načeloma je sistem z uporabo namenskih lokalnih AP bolj učinkovit od budget routerjev kot AP. Sam po drugi strani pa je to totalen overkill za dva računalnika in 4 telefone. Nikakor pa AP ne more nadomestit primarnega routerja, ker to pač ni router.
Dejansko je z vidika price performance mikrotik v kombinaciji z 1-3 (odvisno od velikosti in materialov hiše) ubiquiti AP zmagovalna kombinacija. Bi pa osebno raje dal dva "normalna" AP kot en LR.
Pa tudi bodimo pošteni za tvoj user case bodo tudi mikrotik cAP vrh glave.
Dejansko je z vidika price performance mikrotik v kombinaciji z 1-3 (odvisno od velikosti in materialov hiše) ubiquiti AP zmagovalna kombinacija. Bi pa osebno raje dal dva "normalna" AP kot en LR.
Pa tudi bodimo pošteni za tvoj user case bodo tudi mikrotik cAP vrh glave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Zimonem ::
rini ::
Hvala. Raje več plačam, pa da lahko dlje uporabljam in da je boljša zaščita. V bloku bi rad imel z signalom pokrita dva manjša (sosednja) stanovanja.