» »

Kateri router?

Kateri router?

««
14 / 133
»»

ttommy ::

Mi lahko kdo pomaga? Imam T-2 VDSL modem, ki nudi 3 IP-je. Imam priklopljena 2 računalnika direkt na modem in še router TP-link wr760n (192.168.0.1), ki sem ga upgradal na DD-WRT in ima sedaj default 192.168.1.1
Router se ne poveže več na internet, čeprav sem nastavil DHCP. Potem sem ga ponastavil nazaj na tovarniški firmware in se vseeno noče povezati.
Se da kaj postoriti, ali je pač treba počakati 24ur, da se IP sprosti?
Gamer

broken/link ::

na enem računalniku, ki je povezan direkt, zaženeš CMD in vpišeš:
ipconfig /release
dobiš obvestilo, da je IP sproščen. iztakneš UTP kabel. priklopiš router, se poveže, dobip IP. za 24ur priklopiš komp preko routerja, potem pa ga lahko daš nazaj na modem.

ttommy ::

Najlepša ti hvala!!!!!
Gamer

Daniel ::

first_line je izjavil:

Kako pa inštaliraš Gargoyle? A moraš prej OpenWRT? Trenutno sem na DD-WRT pa me matra firbec... (TP-Link WDR3600).
OpenWRT že dobro leto ni bil updejtan, medtem ko Gargoyle še updejtajo.

Razvoj na OpenWRT je praktično stalen, je pa res, da moraš iskati zadevo malo globlje, kot pa samo na prvi strani. Trenutno je aktualen trunk (Barrier Breaker). Imam na vseh routerjih in imam poštimano praktično vse razen IPv6, tega nikakor ne znam nastaviti.

Gargoyle je zgolj vmesnik za OpenWRT, tako kot Luci in X-WRT (ne vem ali še obstaja).

ropo009 ::

Ali ima kdo v uporabi router dlink dir-857?

Je router v primerjavi s konkurenco kvaliteten in zanesljiv pri uporabi?

Lp

first_line ::

black ice je izjavil:

firstline: Meni na WDR3600 DDWRT deluje bolje kot Gargoyle, predvsem WiFi.

Škoda. Men ga DDWRT zadnje čase zelo serje s sambo.

fosil ::

Mene pa zanima kater router do nekje 50 EUR bi bil trenutno najboljši nakup.
In sicer z originalnim firmwarom, pomembno pa je da dobro deluje wifi in da ne počepne pri torrentih.
Skratka dober signal in stabilnost bi bili najpomembnejši.
Razne dodatne funkcije so nepomembne.
Tako je!

Tomson ::

Tomson je izjavil:

Z D-Link DIR-605L ne boš zgrešil, če ne potrebuješ Gbit žičnega priključka. Ga dobiš od 25€ dalje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Wolfman ::

Živijo.
Kar sem prebral, je kar dosti izbire, mene pa zanima bolj iz tega stališča, kaj sploh potrebujem:
Imam Siolov Iskratel sinope568+ in kvazi 1mbit linijo (ostalo pobere tv). Potreboval bi dober signal po celi hiši. Vse naprave podpirajo N, tako da to ni problem.
Gor bodo redno obešene 3-4 wifi mašine. Gor bi rad dal dd-wrt ali kaj podobnega. Zanima me, koliko se bo poznalo če je router za 100EUR (recimo Asus RT-N66U) proti tistemu za 50EUR (recimo TL-WDR3600).
Ker je linija bolj slaba se na hitrosti neta seveda ne bo poznalo, vseeno kateri router, ampak verjetno bo manj motenj in boljši signal?
Budget je trenutno odprt, zanima me predvsem, ali se sploh splača? (Trenutno sem imel neka belkin jajca za 15EUR). Ping do starega routerja je v povprečju trajal nekaj čez 100ms, kar se mi zdi kar precej.
Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wolfman ()

jebach ::

Lep pozdrav.
Sedaj pa bi še jaz primaknil eno vprašanje...

V cenovnem razredu nekje do 100€-kaj se splača?

TP-Link 1043nd v2
Asus N66U (RT-N66U)
Ali mogoče kak Mikrotik?

Rad bi čim daljši domet ter stabilnost/hitrost linije 100/6 Mbps.

Hvala že vnaprej.

black ice ::

MIkrotik, ostalih sploh ne glej.

Hvala za nasvet ;)

Mogoče kaj takega? https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...

V spletni trgovini Wlan Sat dobiš za 13€ ceneje.

Sem bral malo recenzije in je za ta denar res super nakup-kljub notranjima natenama.
Sem pa tudi tega zasledil http://shop.wlan-sat.com/strojnaoprema/...

Kakšno mnenje?

Preseravanje, glede na to, da sam ne veš kateri router je bolj primeren za tvoje potrebe.
Omenjeni model 951G je čisto ok, omogoča WiFI oddajanje z močjo do 1W, kar je 10x več kot je dovoljeno v EU.

Thx za predlog ;)
Se bom kar za 951G odločil.
Lp

medenko ::

Kaj je ta Mikrotik tok posebnega?

Jabuk za siromašne.

gensi ::

medenko je izjavil:

Težko je reči kaj je tako posebnega... ... je pa super.
Ima zelo dobro razmerje med ceno in kvaliteto.
Za Mikrotik je pripravljenih precej skript, zato si lahko marsikaj prilagodiš. Ko si enkrat vse nastaviš, ga ne menjaš več.

Je pa res, da na začetku izgubiš precej časa, da ga osvojiš. V Sloveniji žal ni organizirane skupine, foruma.

V kolikor se vam ponudi možnost, pojdite na organizirano srečanje MUM - letos žal ni nobenega več v naši bljižini: http://mum.mikrotik.com/2014/IT/alleven... .

Gapi ::

mikrotik-rb2011uias-2hnd Imajo prostore v Sežani. Ja je 80EUR
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

SeMiNeSanja ::

adapipika je danes ob 19:49:29 izjavil:

Uporabniki imajo različno znanje in različne zahteve (ki ponavadi z znanjem naraščajo).

Tako za navadnega uporabnika brez posebnega znanja in zahtev čisto zadošča router z proizvajalčevim firmware-om.

Nekoliko 'naprednejši' uporabnik si bo želel dodatne možnosti in si gre na router naložiti dd-wrt ali tomato firmware, ki nudi kup dodatnih možnosti, ki jih originalni ne podpira.

Kdor je po znanju še korak višje in mu tudi alternativni firmware ne pokrije 'apetitov', pa se potem ponavadi prične spogledovati z Mikrotik-om. Cenovno gledano je Mikrotik na nivoju malo dražjih rešitev za domačo rabo, po zmožnostih in performansah pa že precej blizu bistveno dražjim profesionalnim usmerjevalnikom.

Cenovno gledano nad Mikrotikom dolgo ne pride nič primerljivega, zato je tudi postal tako priljubljena izbira, kadar je potrebna malo bolj zmogljiva komunikacijska rešitev za zmeren denar, ki si jo lahko privoščiš tudi za domačo rabo.

JanezH ::

Ampak recimo kaj uporabnega ima ta mikrotik več kot ima npr asus RT-N66U?

Daniel ::

Gapi je izjavil:

mikrotik-rb2011uias-2hnd Imajo prostore v Sežani. Ja je 80EUR

Nekako sem vedel, da je predobro, da bi bilo res. Če prebereš še Terms and Conditions na koncu piše:

5.Pricing

All prices showed on www.nv-networks.com are VAT excluded.

Verjetno ni potrebno razlagati kaj to pomeni...

SeMiNeSanja ::

JanezH je izjavil:

Ampak recimo kaj uporabnega ima ta mikrotik več kot ima npr asus RT-N66U?

Na to vprašanje si boš najbolje odgovoril sam, tako da si greš ogledati upravljalski vmesnik Mikrotika.

Če ti bo večina tam notri španska vas, potem zate nima kakšne bistvene dodatne 'uporabne vrednosti'.
Za moj okus ima sicer rahlo 'štorast' spletni vmesnik, tako da nekatere stvari ne opaziš na prvi pogled in moraš malo dlje brskati, da jih odkriješ, če se z njim prvič srečaš.

Sicer pa nisem Mikrotik uporabnik, pa sem zato malo bolj kritičen do uporabnosti spletnega vmesnika.

Zadevo lahko poleg telneta upravljaš tudi z Windows programom Winbox, ki si ga pa nisem šel nalagati, da bi videl, če je kaj bolj prijazen za upravljanje, kot spletni vmesnik.

Hogar Grozni ::

Pozdravljeni.

Pred kratkim sem nabavil TP-LINK router TL-WR1043ND v2.
Na strani dd wrt sicer nisem zasledil, da bi obstajal firmware za ta router.

Zanima me, ali pridobi router tudi kaj na stabilnosti s tem firmwarom, ali pa ti odpre le dodatne možnosti in podobno.
Do sedaj še s tem nimam izkušenj, zato sprašujem. Ali pa je boljše zaenkrat pustiti zaradi garancije, tako, kote je.

Lp.

boogie_xlr ::

Za TL-WR1043ND v2 obstaja OpenWRT nightly:
http://downloads.openwrt.org/snapshots/...
Ali pa RC:
http://downloads.openwrt.org/barrier_br...
Pomoje se nam kmalu obeta release. Novi Luci vmesnik je pa tudi kar všečen.

amacar ::

Če ne rabiš dodatnih možnosti in je router stabilen lahko pustiš na uradnem firmwaru.
Meni osebno se je nov WDR3600 vsaj enkrat na teden sesul ob samo 3 napravah (2*lan +1*wlan) in 1gbit wan liniji. Ob prehodu na dd-wrt je mir najmanj 1 mesec skupaj.

BorutK-73 ::

amacar je izjavil:

Če ne rabiš dodatnih možnosti in je router stabilen lahko pustiš na uradnem firmwaru.
Meni osebno se je nov WDR3600 vsaj enkrat na teden sesul ob samo 3 napravah (2*lan +1*wlan) in 1gbit wan liniji. Ob prehodu na dd-wrt je mir najmanj 1 mesec skupaj.

Meni pa 3600 dela ok na default. (2lan, 4wifi klienti)

Mogoč naključje, mogoče ga pa linija zmatra. Sem bil pa v glavnem razočarannad delovanjem, pa tudi domet ima bolj slab.

Kupil sem ta router http://shop.wlan-sat.com/strojnaoprema/... in bi vljudno prosil kakega poznavalca, kaj namestiti nanj in kako konfigurirati...
Hvala že vnaprej ;)

Najlepša hvala ;)

mepa ::

V rangu do 100 vsekakor priporočam asus rtn 66u. Imam ga že poldrugo leto in dela brez problema. Dobra podpora, dober software, ni potrebe po alternativah in dober domet. Pokriva mi celotno hišo, pa ruter ni na sredini in vmes betonske stene. Za ta denar dober nakup, priporočam.
mepa

medenko ::

ASUS RT-N18U brezžični usmerjevalnik, 802.11g/b/n, 600Mbps kaj je to nekaj novega?
ASUS RT-N66U Dual-Band brezžični usmerjevalnik, 802.11a/g/b/n, 900Mbps

Steinkauz ::

Ok iščem router s katerim bi preko ene močne antene lovil signal od soseda, nato pa bi preko druge antene imel svoje lastno omrežje (na drugem kanalu, vendar še vedno 2.4ghz), ki bi delilo internetno povezavo sosedove povezave.
Domet oddajanja ni toliko važen, sprejem pa bi rad mel precej močen.
Potem je še zaželjeno, da ima giga porte, vsaj en usb port, da dela zanesljivo in da je čim cenej.

Predlogi?

Zgodovina sprememb…

N4m31355 ::

mikrotik SXT G-2HnD

Ni to glih kar iščem.

Anteno že mam montirano in pripeljan kabel v notranjost.
Sedaj bi rad gor obesil router, ki mi bo oddajal drugo omrežje na drugem 2.4ghz kanalu preko druge antene, da se ne bosta motila.
Prav tako bi rad več kot 1 ethernet priklop.

Skoda, da ta mikrotik podpira samo n standard.

Tudi AC podpira Pdf na mikrotik.com

Hmm za model RB2011UiAS-2HnD-IN o katerem je govora tule na forumu piše v specifikaciji "Wireless standards 802.11b/g/n".

Hitreje berem kot mislim. Se opravičujem.

Steinkauz je izjavil:

Ni to glih kar iščem.

Anteno že mam montirano in pripeljan kabel v notranjost.
Sedaj bi rad gor obesil router, ki mi bo oddajal drugo omrežje na drugem 2.4ghz kanalu preko druge antene, da se ne bosta motila.
Prav tako bi rad več kot 1 ethernet priklop.

V tem primeru si omisli kar dva routerja. Vsak repeater ti razpolovi pasovno širino na pol. Razen če ima sosed 5 Ghz router na katerega se povežeš na 5 Ghz pasovni širini in na svojem routerju prek 2.4 Ghz oddajaš naprej. Torej rabiš dual wireles router, pravtako sosed.

RB435G + ustrezne brezžične kartice je verjetno predrago? Z tem da mikrotik ne pozna DNLA protokola za multimedijo,ki jo ti verjetno rabiš zato tudi usb zahteva.

Ne sosed ima običen 2.4ghz.
Ma ni mi tolk do pasovne dokler prežveči 20m/4 mbit internet.
Usb bi imel bolj za network storage.

Kaj res ni nobenga routerja, ki bi imel 2 2.4ghz čipa, da bi eden oddajal npr na kanalu 1, drug pa na npr 13? Al pa neki podobnega vsaj.

darkolord ::

In kaj bi bil point tega?

Ok to je best case scenario.
Območje je full zasičeno in je že tko velik motenj, zato nebi rad, da sta moje in njegovo omrežje na istem kanalu.
Ampak ok, recimo, da tega ne rabim nujno.
Rabim pa router, ki pobere wifi in ga preko mojega z lastnim SSID in nastavitvami pošera naprej.
Obstaja sploh kej tazga?

"Rabim pa router, ki pobere wifi in ga preko mojega z lastnim SSID in nastavitvami pošera naprej.
Obstaja sploh kej tazga?"

Seveda. vsak router ki podpira WDS kakor je meni znano.

A ni pri wds tako da so iste nastavitve za wlan kot pri AP točki? Ker on bi imel svoj wlan z svojimi nstavitvami na svoji strani.

No potem pa kot repeater. (čeprav to naj bi nekaj razpolovilo, js na 10/1 liniji ne opazim razlike)

amm js sm meu 2 identicna tplinka via wds z razlicnimi SSID-ji in je delal

Sem si mal prebral o WDS. V bistvu ma skor vsak to.
Idealno bi blo dobit, da podpira še oddajanje na drugem kanalu, sam to bi verjetno rabu 2 čipa.
To pa sklepam, da noben nima.

Potemtakem iščem router, ki ima vsaj 1 usb (kul bi blo če bi bil usb 3.0) ter zaželjeni 4 giga porte pa 2 priključka za antene.
Pa čim boljši za svoj keš.

RTN66U mi zgleda kr ok.
««
14 / 133
»»