Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
deadbeef ::
Jaz mam Linksys WRT1900AC že skor eno leto in dela okej doment je odličen! OpenWRT je gor že uradno podprt DD-WRT je pa v razvoju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deadbeef ()
ezikielrage ::
Jaz mam Linksys WRT1900AC že skor eno leto in dela okej doment je odličen! OpenWRT je gor že uradno podprt DD-WRT je pa v razvoju.
Koliko imaš prenos preko wirelesa AC (samba)?
Pa če imaš kaj težave z USB3 in 2.4 wireless? Ker eni vem da si imeli preslabo 'izolacijo' in ni bilo uporabno.
deadbeef ::
Nisem meril nikoli.... Meni deluje normalno, mam WD MyBook 4TB priklopljen gor na USB3.
SAMBA, USB3, AC so rešili v OpenWRT bil je en bug v driverju.
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php...
SAMBA, USB3, AC so rešili v OpenWRT bil je en bug v driverju.
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php...
mako768 ::
pozdravljeni :)
Imam problem z wifijem in zato vas prosim za pomoč.
Občasno se zgodi, da interenet ne dela (na karerikoli napravi), čeprav imam wifi signal. To se dogaja čisto naključno in ponavadi traja le kakšno minuto, nato se povrne v prejšno stanje (spet dela), ali pa če vse resetiram. Router je linksys wrt54gl z naloženim tomatom. Prosim za pomoč :)
Občasno se zgodi, da interenet ne dela (na karerikoli napravi), čeprav imam wifi signal. To se dogaja čisto naključno in ponavadi traja le kakšno minuto, nato se povrne v prejšno stanje (spet dela), ali pa če vse resetiram. Router je linksys wrt54gl z naloženim tomatom. Prosim za pomoč :)
Gapi ::
pozdravljeni :)
Kompjuter direktno v modem teh težav nima ali pač... Tako da izločimo router in obtožimo ISP.
No person is rich enough,to buy back his past.
katimm ::
https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...
Dobra cena, ravnokar naročil, da se malo tudi Slo trgovino podpre in pa zastojn poštnina :)
Dobra cena, ravnokar naročil, da se malo tudi Slo trgovino podpre in pa zastojn poštnina :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: katimm ()
mirkuma ::
Dobra cena, škoda da nima USB3.0 portov.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
N4m31355 ::
Dann!
tezava pri cheap TP link routerju.. Z telefonom ga redko vidim, racunalnikom pa vedno? Razdalija nima veze.. got je zadnji ddWRT..
Mnenja, kaj bi lahko bilo?
tezava pri cheap TP link routerju.. Z telefonom ga redko vidim, racunalnikom pa vedno? Razdalija nima veze.. got je zadnji ddWRT..
Mnenja, kaj bi lahko bilo?
N4m31355 ::
Tega sem zelel tudi naviti, pa ga lahko le malenkost.. ce vpisem vrednost visjo od 21 dbm, ostane na 21... Mogoce zarad drzave?
BlaY0 ::
Ne "navijaj"... raje spusti na 18 dBm.
Da dd-wrt ti glede na izbrano državo tudi privzame max moč. Lahko izbereš recimo Kanado pa poskusiš, če bo šlo kaj več, samo dvomim, ker tp-link že v samem wifi fw-ju to omeji glede na regijo.
Da dd-wrt ti glede na izbrano državo tudi privzame max moč. Lahko izbereš recimo Kanado pa poskusiš, če bo šlo kaj več, samo dvomim, ker tp-link že v samem wifi fw-ju to omeji glede na regijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
NejcSSD ::
S strani Monitor.si (http://www.monitor.si/revija/februar-20...
so bili v februarski številki pohvaljeni naslednji, vsak v svojem cenovnem razredu (okoli 20 so jih testirali):
ZLATI MONITORJI:
- Asus RT-N53 (54eur) razred 0-70eur
- TP-Link Archer C5 (96eur) razred 70-150
- Buffalo WZR-1750DHP (165eur) razred 150eur-
Še posebej je bil pohvaljen Archer C5 za dober domet (izven svojega razreda).
Samo tok mal za info,
LP :)
Tole je kr steal
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
ramiz?! ::
Linija na kablu je 100 downloada in 10 uploada. Zdej me pa zanima kateri router bi mi omogočil enako povezavo, torej, da bi mi tudi preko routerja downloadalo 10mb/s...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Daniel ::
Vsak, ki ima WAN to LAN Throughput več kot 100 Mb.
Izbira je kar velika:
http://www.smallnetbuilder.com/tools/ch...
Izbira je kar velika:
zee ::
Applova Time Capsula zgleda po petih letih, vecih selitvah (tudi v Azijo) naposled crkuje.
Zahteve:
- izredno mocan signal wifi (v zidih v Singapurju je izredno dosti jekla))
- podpora standardu ac (verjetno je to ze stalnica)
- stabilno delovanje (ni potrebe po resetiranju na dnevni/tedenski/... bazi)
- linija je 100/100 optika, jeseni verjetno gigabit (simetricen)
Dilema:
- spodoben router (recimo Asus RT-AC68U)
ali
- Mikrotik za zicni del (kateri?) in tole za wireless del
Stevilo uporabnikov:
- tipicno dva pametna telefona in dva prenosnika
- Chromecast
Kaj priporocate? Ni mi problem odsteti nekaj vec denarja, vendar hocem, da zadeva potem dela tipi-topi naslednjih (vsaj) pet let.
Hvala.
Zahteve:
- izredno mocan signal wifi (v zidih v Singapurju je izredno dosti jekla))
- podpora standardu ac (verjetno je to ze stalnica)
- stabilno delovanje (ni potrebe po resetiranju na dnevni/tedenski/... bazi)
- linija je 100/100 optika, jeseni verjetno gigabit (simetricen)
Dilema:
- spodoben router (recimo Asus RT-AC68U)
ali
- Mikrotik za zicni del (kateri?) in tole za wireless del
Stevilo uporabnikov:
- tipicno dva pametna telefona in dva prenosnika
- Chromecast
Kaj priporocate? Ni mi problem odsteti nekaj vec denarja, vendar hocem, da zadeva potem dela tipi-topi naslednjih (vsaj) pet let.
Hvala.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Mordecai ::
Jaz sem tudi v iskanju novega routerja. Zdi se, da moj tplink počasi umira. Pa me zanima, če je kdo že sprobal Archerja c5 za streamanje okoli 10GB filmov. Ali pa Asusa RT-AC55U?
BlaY0 ::
Full HD filmi H.264 gredo tam nekje do max 35 Mbps... se pravi mora biti router sposoben v vsakem momentu pošiljati vsaj 4 MiB/s in enako mora biti klient sposoben to sprejemati. V večini primerov je problem v klientih, ne AP-jih.
No sem ga nabavil in dela dobro. Streamam od računalnika preko routerja na tv. Kartica je intel ac 7260. Stream včasih rukne do okoli 10-12 MB/s ampak vzdrži.
Okoli 8 metrov skozi nadstropje. Moral sem ga fine tunat, da sem dobil -50 dBm in povezavo 325 mbit/s.
Likalnik ::
Fantje rabim pomoc...trenutno uporabljam telemachov modem in router v enem...nanj imam priklopljeno: tv,pc, ojacevalec, ps...plus vse brezicne dodatke (telefoni,tablice, prenosniki)... Sedaj pa imam moznost za 90€ kupiti D-link dir 860l in me zanima mi bo vse skupaj kaj bolje delovalo? Trenutni domet ni dober...ne lovi mi po celem stanovanju....to mi je velik minus...se bo z tem routerjem to kaj izboljsalo? Prav tako se trenutni modem/router redno...dva krat na mesec sesuje, nakar ga moram resetirat in je potem zadeva za par tednov zopet dobra....se bo ta pomanjkljivost tudi odpravla z novi routerjem?
Kako je z hitrostjo...downloada imam 60mb...predvidevam, da bo ostalo isto glede na paket katerega imam zakupljenega pri telemachu.....
Prebral sem, da bi moral, ce bi rad do konca izkoristil ta router dokupiti se ac adapter, preko katerega bi lahko dosegal max hitros katero ta router ponuja....
Vprasanje....naj sploh kupujem nov routar ali ne....se bo meni kot povprecnemu uporabniku sploh poznala zamenjava routerja?
Hvala za pomoc
Kako je z hitrostjo...downloada imam 60mb...predvidevam, da bo ostalo isto glede na paket katerega imam zakupljenega pri telemachu.....
Prebral sem, da bi moral, ce bi rad do konca izkoristil ta router dokupiti se ac adapter, preko katerega bi lahko dosegal max hitros katero ta router ponuja....
Vprasanje....naj sploh kupujem nov routar ali ne....se bo meni kot povprecnemu uporabniku sploh poznala zamenjava routerja?
Hvala za pomoc
Za to max hitrost ACja boš moral biti precej blizu, v isti sobi.
Poglej še za Archerja C5
Poglej še za Archerja C5
katimm ::
Archer A5 mi prebavi 72mb, na 2,4ghz vec itak ne gre... Tako da pomoje ciz dovolj zate Likalnik
LapD ::
Sam bom prešaltal na Telemach in ker njihov router verjetno ni kaj prida, bom kupil svojega. Predvidevam namreč da dobri stari WRT54GL ne zmore 120/4 linije?
Zato kratko vprašanje ... kupim TP-Link TL-WR1043ND pa je zadeva rešena?
Bi lahko potem starega Lynksisa uporabil eno nadstropje nižje kot repeater na katerega bi s kablom priklopil TV?
Zato kratko vprašanje ... kupim TP-Link TL-WR1043ND pa je zadeva rešena?
Bi lahko potem starega Lynksisa uporabil eno nadstropje nižje kot repeater na katerega bi s kablom priklopil TV?
web&motion designer
GTX970 ::
Predvidevam namreč da dobri stari WRT54GL ne zmore 120/4 linije?
Ne.Zmora cca 42 mbit wan to lan.
TP-LINK Ultimate Wireless N Gigabit Router (TL-WR1043ND) N300:#5 $47 122.7 mbit
Zmore.
broken/link ::
Zgornji podatke je za v1 routerja, ne za v2.
med obema verzijama je pa kar precejšnja razlika v HW-ju
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...
med obema verzijama je pa kar precejšnja razlika v HW-ju
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...
HW Version CPU Ram Flash Network Gigabit USB Serial JTag 1.x Atheros AR9132@400MHz 32MB 8MB 4x1 Yes Yes Yes Yes 2.x Qualcomm Atheros QCA9558@720MHz 64MB 8MB 4x1 Yes Yes Yes No
Kezman91 ::
Zdravo!
Kupujem router in se odločam med Asus RT-AC3200, Netgear Nighthawk X6 AC3200 in LINKSYS EA9200 AC3200.
Kateri je zmagovalec v tej skupini?
Kupujem router in se odločam med Asus RT-AC3200, Netgear Nighthawk X6 AC3200 in LINKSYS EA9200 AC3200.
Kateri je zmagovalec v tej skupini?
domzalcan ::
Zdravo fantje! Imam en mejhn problemčk! Do zdej sm meu linijo 20/20 Mb/s no in zdej smo na siolu šli na 100/20 Mb/s! Zdej pa mene zanima: Sem lastnik Routerja Linksys WRT54GL a bo on spravu čez 100/20 al ne? in če ne ker rutar kupt da ne bom obubožu pr dnarju (pa loh še en primer mal dražjega)! OZ. če sprav čes kako to naštimat ;) Hvala za odgovor! Lep dan še naprej :)!
darkolord ::
Ima, ja. Samo je precej hitrejši, tako routanje kot Wifi.
Tale ima pa giga: http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....
Tale ima pa giga: http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....
domzalcan ::
PS! Routar more met tud za WI-FI 100/20 torej brezžični :) pozabu oment! Kaj pa kej svetujete od Linksys?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: domzalcan ()
Lonsarg ::
Wifi 100/20 boš dobil preko ac protokola z ruterjem v isti ali sosednji sobi, oziroma z n protokolom v isti sobi kot naprava. WiFi ac mora poleg ruterja podpirati tudi naprava, ki jo uporabljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
FrEaKmAn ::
ta router si odlegujem že nekaj časa in zgleda top. Zanima me samo kako je z priklopom zunanjega HD, ki ima napajanje preko usbja. Ali kdo ve če zdrži?
Škoda edino da nima USB 3, to je edina pomanjkljivost, domet je odličen
FrEaKmAn ::
Škoda edino da nima USB 3, to je edina pomanjkljivost, domet je odličen
dobr, to bom preživel.. vendar ali dela usb HD?
gazibo ::
Imam Asus RT-AC66U, zadnji FW.
Dogaja se mi da pri prenosu vecjih datotek, recimo 5-10Gb, preko Wifi, vrze omrezje dol in moram ruter restartat.
Se se komu to dogaja ? Razmisljam da bi vrgu kak starejsi, bolj zanesljiv fw gor.
Dogaja se mi da pri prenosu vecjih datotek, recimo 5-10Gb, preko Wifi, vrze omrezje dol in moram ruter restartat.
Se se komu to dogaja ? Razmisljam da bi vrgu kak starejsi, bolj zanesljiv fw gor.
JerryP ::
Imam Asus RT-AC66U, zadnji FW.
Zdravo, na forumu od ddwrtja sem zasledil veliko uporabnikov tega ruterja z letošnjimo verzijami firmwara, da imajo težave s stabilnostjo wifija.
Zadnje dni sem preizkušal najnovejši merlin in imel podobne težave kot ti, preko 5ghz wifiija mi je pri prenosu datotek na usb disk, ki ga imam priklopljenega na ruter wifi nehal delovati. Na novejšem firmware sem tudi imel težave s stabilnostjo 2.4ghz omrežja, ki že pri normalni uporabi ni deloval stabilno.
Tako sem se odločil in šel nazaj na oktobersko verzijo ddwrtja od brainslayerja, ki sem jo imel pred tem in mi vse zopet deluje stabilno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()
GTX970 ::
Zdravo fantje! Imam en mejhn problemčk! Do zdej sm meu linijo 20/20 Mb/s no in zdej smo na siolu šli na 100/20 Mb/s! Zdej pa mene zanima: Sem lastnik Routerja Linksys WRT54GL a bo on spravu čez 100/20 al ne? in če ne ker rutar kupt da ne bom obubožu pr dnarju (pa loh še en primer mal dražjega)! OZ. če sprav čes kako to naštimat ;) Hvala za odgovor! Lep dan še naprej :)!
Ne, wrt54gl zmore 42 mbit wan to lan.
tale zmore 94.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Jaymz ::
Živjo,
Imam nek relativno poceni d-link modem, ki dela dobro, a mi ne nese 10m do terase. Mi lahko predlagate kakšen modem v srednjem cenovnem razredu, ki ima dobro hitrost prenosa, je zanesjiv in bi mi nesel tiste 2m dlje kot rabim sedaj?
Hvala
Imam nek relativno poceni d-link modem, ki dela dobro, a mi ne nese 10m do terase. Mi lahko predlagate kakšen modem v srednjem cenovnem razredu, ki ima dobro hitrost prenosa, je zanesjiv in bi mi nesel tiste 2m dlje kot rabim sedaj?
Hvala
...MorE BeeR...
raceboy ::
Živjo,
Hvala
ASUS RT-N18U ...cca 80€. Po testih zelo odlicen z wifi pokritostjo. Oziroma Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN cca 130€. Pokrije se prevec:)
Archer C5, če je to še srednji razred (zame je od 70-150),
stane 91 na mimovrste (zadnjič ko sem gledal)
stane 91 na mimovrste (zadnjič ko sem gledal)