Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
fireX88 ::
Yo
Mi lahko kdo priporoča enega izmed teh routerjev:
tp-linknn600
ali
linksys wrt160nl
Zadeva sicer ni zame, tudi točno nevem, če bo uporabljal router kaj več kot samo wifi dostop. Mogoče tudi kasneje za priklop diska na router. Nic se nisva o tem uporabljala. Izkušnje z enim ali drugim?
Hvala :)
Mi lahko kdo priporoča enega izmed teh routerjev:
tp-linknn600
ali
linksys wrt160nl
Zadeva sicer ni zame, tudi točno nevem, če bo uporabljal router kaj več kot samo wifi dostop. Mogoče tudi kasneje za priklop diska na router. Nic se nisva o tem uporabljala. Izkušnje z enim ali drugim?
Hvala :)
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
mare87 ::
Malo offtopic,.. tisti, ki uporabljate dd-wrt na wdr3600/4300 toplo priporočam najnovejši r23503 release, močno so izboljšali rx stabilnost in zdaj zadeva končno dela tak kot mora.
Hayabusa ::
Penderecki je izjavil:
Spock83,
lahko prosim s prve roke posreduješ kako si zadovoljen s prenosi na DIR-860L preko USB 3.0.
Kupec spodaj na geizhalsu je nad hitrostmi zelo razočaran. Pravi, da iz kište ne dobi več kot 10 MB/s, istočasno pa se mu zreducira obseg na 2.4 GHz.
Schlechte USB-Performance:
Link: http://geizhals.at/?sr=966368,-1
http://www.smallnetbuilder.com/wireless...
Table 3: File copy throughput
BlaY0 ::
Imama enega wr1043nd v1 odveč, če koga zanima. Dober router.
Meni je že r23204 rešil večino težav. V bistvu imam problem bolj kot ne samo še s tx-om, rx dela kot šus.
Malo offtopic,.. tisti, ki uporabljate dd-wrt na wdr3600/4300 toplo priporočam najnovejši r23503 release, močno so izboljšali rx stabilnost in zdaj zadeva končno dela tak kot mora.
Meni je že r23204 rešil večino težav. V bistvu imam problem bolj kot ne samo še s tx-om, rx dela kot šus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
cortez ::
Model No. TL-WR1043ND
Firmware Version:
3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000
dela več al manj bp.
Firmware Version:
3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000
dela več al manj bp.
AmokRun ::
Kaj priporočate za okoli 100EUR?
Rabim dober signal (uporablja se bo v hiši, pritličje + 2 štuka). Plus je, če podpira Tomato ali dd-wrt.
Kaj takega na primer
http://www.mimovrste.com/artikel/247001...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Rabim dober signal (uporablja se bo v hiši, pritličje + 2 štuka). Plus je, če podpira Tomato ali dd-wrt.
Kaj takega na primer
http://www.mimovrste.com/artikel/247001...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
silo ::
Zdravo,
Kateri routerji so danes zanesljivi in z malo vecjim dometom? Zaenkrat imam Linksys WRT54GL, ki bo ga treba v kratkem zamenjati, ker ze dalj casa ne oddaja signala po celi hisi (so kar debele stene). Rabim torej enega, ki je mocnejsi.
Pred casom sem bral reviewe o EA6500 in EA6700 in mislim, da so se takrat pritozevali, da se te zadeve veliko kvarijo. Glede na to da v zadnjih (mislim da) 8 letih odkar sem kupil 54GL nisem imel problem z routerjem (no, razen dometa), bi rad tudi za naprej kupil karseda zanesljiv router, da je z njim cim manj dela. Kako se torej obnesejo EA6x00 serije? Kaksen je domet? Morda pogledam se za 6900?
Ce ima kdo predlog se za kaksno drugo firmo, se priporocam :) Zaenkrat imam dobre izkusnje z Linksysom, zato sem se bolj osredorocil na te.
Edit: Naj omenim se, da nimam namena uporabljati kaksnih naprednih funkcionalnosti (HD streaming, cloud, itd ...). Prioriteta je domet.
Kateri routerji so danes zanesljivi in z malo vecjim dometom? Zaenkrat imam Linksys WRT54GL, ki bo ga treba v kratkem zamenjati, ker ze dalj casa ne oddaja signala po celi hisi (so kar debele stene). Rabim torej enega, ki je mocnejsi.
Pred casom sem bral reviewe o EA6500 in EA6700 in mislim, da so se takrat pritozevali, da se te zadeve veliko kvarijo. Glede na to da v zadnjih (mislim da) 8 letih odkar sem kupil 54GL nisem imel problem z routerjem (no, razen dometa), bi rad tudi za naprej kupil karseda zanesljiv router, da je z njim cim manj dela. Kako se torej obnesejo EA6x00 serije? Kaksen je domet? Morda pogledam se za 6900?
Ce ima kdo predlog se za kaksno drugo firmo, se priporocam :) Zaenkrat imam dobre izkusnje z Linksysom, zato sem se bolj osredorocil na te.
Edit: Naj omenim se, da nimam namena uporabljati kaksnih naprednih funkcionalnosti (HD streaming, cloud, itd ...). Prioriteta je domet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: silo ()
LJ4L ::
Jaz imam enega TP Linka. Poglej v mojo temo o routerjih. Maš celo linke do trgovin.
LP from LJ
Ale3š ::
Zdravo,
Mislim da z linkysisom ne moreš zgrešit sam imam tp link ampak nisem preveč zadovoljen vsaj z pokritostjo je težava sam pa kot praviš imaš debele stene.
Tako ,da glej linkysis in pa http://www.belkin.com/us/Products/Netwo... belkin routerji imajo baje zelo dobro pokritost s signalom saj imajo baje 4 antene vgrajene . Mislim ,da sem nekje videl razstavljeno anteno od tp linka in ko potegne plastiko dol ostane spodaj čisto majhna antena.Tako ,da so antene bolj za zavajanje pri tp linku.
||Amd athlon x 4 640,LC power5550 V2.2
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||
Gigabyte ga 970 ds3p||
Ale3š ::
||Amd athlon x 4 640,LC power5550 V2.2
Gigabyte ga 970 ds3p||
Gigabyte ga 970 ds3p||
Tomson ::
Če želiš najboljšo pokritost (najmočnejši signal), poglej za Netgear WNDR4500, v Slo dobiš za 113EUR, v tujini od 90EUR dalje ... Ima daleč najmočnejši signal v svojem cenovnem razredu.
Sicer pa je Asus RT-N66U še vedno odlična izbira. Zanesljiv, tudi dober domet, v Slo za 116EUR, v tujini nič bistveno ceneje ...
Sicer pa je Asus RT-N66U še vedno odlična izbira. Zanesljiv, tudi dober domet, v Slo za 116EUR, v tujini nič bistveno ceneje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
pijavka ::
Tudi jaz kupujem nov router, ker je stari bolj tako tako. Živim v bloku, linija 100/10.
Naj bo preko kabla povezan PC, kmalu pride še TV in Playstation. Na Wi-Fi bodo konstantno povezani: 2 telefona, 1 tablica, 1-2 laptopa. Razmišljam o D-Link 868L. Cena okorg 100 € plus minus 20 €. Ali je to "preveč" zmogljiv za? Si lahko za napisane potrebe kaj cenejšega privoščim? Hvala.
Mogoče kak komentar glede izbire routerja?
mat xxl ::
Sem kupil tegale : http://www.asus.com/Networking/RTAC68U/ in lahko samo rečem kapo dol zadeva vleče hitrosti , noro, domet je pa na 5 GHZ tudi blazen. Zanima pa me, ker sem videl, da ta router podpira tudi dual WAN, sicer nima 2 stikal za WAN, vendar v programu določiš, da se eno LAN spremeni v WAN me pa zanima, ali je slučajno kdo kaj to v realnosti uporabljal in kako se obnese, ker te zadeve so do sedaj obvladovali bolj zaresni routerji kot Draytek ali Microtik, zadeva je uporabna v manjših firmah, kjer je ves čas redundanca ob enem pa zna tak router cel čas delovati preko 2 providerjev in celo posamezno sejo razbija na malo tu malo tam, kar pohitri zadeve in zmede eventuelne sledilce, kar je dobro z varnostnega vidika. Če ima kdo z Asusovimi Routerji tudi drugimi modeli izkušnje z dual WAN , kako v praksi zadeva deluje, naj tu napiše, sicer bom pa jaz en test naredil.
matt_30387 ::
Pozdravljeni.
Mi lahko svetujete za nakup Routerja. Pomenbno mi je da ima gigabit lan (sepravi preko žice, wifi samo da je) in po možnosti podporo za dd-wrt ali pa ze vgrajeno opcijo za postavitev vpn host.
Na raznih trgovinah online je zelo slab opis skoraj nikjer ne pišejo koliko je hitrost preko žice povsod samo hitrost wifija. :/ Sam pa se niti ne spoznam dosti. Cenovno bi zapravil čim manj, če se da tudi pod 100eur.
Ali moram še kaj paziti? Kakšne oznake? Npr zdej imam linksys wrt54 ki naj bi imel 4x10/100 ampak mi niti ni jasno kaj pomeni 10/100 ker vem da max download niti približno ni 100.
Vsaka pomoč dobrodošla.
Hvala.
Mi lahko svetujete za nakup Routerja. Pomenbno mi je da ima gigabit lan (sepravi preko žice, wifi samo da je) in po možnosti podporo za dd-wrt ali pa ze vgrajeno opcijo za postavitev vpn host.
Na raznih trgovinah online je zelo slab opis skoraj nikjer ne pišejo koliko je hitrost preko žice povsod samo hitrost wifija. :/ Sam pa se niti ne spoznam dosti. Cenovno bi zapravil čim manj, če se da tudi pod 100eur.
Ali moram še kaj paziti? Kakšne oznake? Npr zdej imam linksys wrt54 ki naj bi imel 4x10/100 ampak mi niti ni jasno kaj pomeni 10/100 ker vem da max download niti približno ni 100.
Vsaka pomoč dobrodošla.
Hvala.
4x10/100
4 lan porte ima, hitrost 10 ali 100 mbit (megabitov) oz 12.5 MB (mega bajtov).
katerega:
https://slo-tech.com/forum/t48152/p4341...
Kar tebe zanima je "wan to lan" prenos
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r...
wr1043nd dosega 122.7 mbit, kar pomeni da lahko z njim izkoristiš celotno 100 mbit wan linijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
fujtajksel ::
4x10/100 se nanaša na žične luknje (LAN). Na kratko, to pomeni da tvoj ni gigabiten. Ampak gigabitnost šteje ponavadi zlasti za komunikacijo po tvoji lokalni mreži, medtem ko je "uplink" ponavadi omejen s strani tvojega ISPja in hitrosti paketa, ki ga plačuješ; tudi z gigabitnim se zato glede hitrosti ul/dl verjetno ne bo zate nič spremenilo. Torej, kakšen internet priključek imaš?
Hitrost wifija je tipično nižja in prej postane omejujoč faktor, seveda če se povezuješ preko wifi. Tu je tudi več razlik - bg, bgn (hitrejši), abgn (dual-band), zadnji krik ac.
Sicer je bilo ravno v tejle temi že precej napisano o tehle zadevah.
Hitrost wifija je tipično nižja in prej postane omejujoč faktor, seveda če se povezuješ preko wifi. Tu je tudi več razlik - bg, bgn (hitrejši), abgn (dual-band), zadnji krik ac.
Sicer je bilo ravno v tejle temi že precej napisano o tehle zadevah.
Kato ::
Zdravo jst bi tudi prosil za pomoč pri nakupu novega routerja. Trenutno imam TP-LINK WR1043ND pa nisem zadovoljen s tem. Ima namreč nekaj hib. Prva med njimi je ,da pada wifi. To sem sicer za nekaj mesecev odpravil s menjavo fw-ja , zamenjal sem original s gargoylje. S tem novim softwarom sem bil dolgo zadovoljen ,ampak zdaj se je težava ponovno pojavila.
Poleg tega ima sicer router dober doseg (kar je tudi pogoj pri novem) ,ampak opazno pade hitrost tudi po parih metrih. Router je lociran v prvem nadstropju hiše v vgradnji omari, pokriva pa tudi pritličje in klet (presenetljivo), ampak če nisem oddaljen manj kot 3 metre dela zelo počasi.
Na router je priklopljenih par naprav:
1) Nas (žica)
2) Prenosnik (wifi)
3) 2 telefona (wifi)
4) XBMC Raspberry PI (žica)
Hkrti se pa gleda na recimo prenosniku youtube pa hkrati še na telefonu youtube in takrat ponavadi dela vse počasneje oziroma prekinja( to bi rad odpravil).
Nov router naj bo dual band, n standard je dovolj (trenutno še nobene ac naprave), čim bolj zanesljiv. Cena lahko okoli 100EUR. Rad bi tudi da je na tem seznamu podprtih naprav:
http://www.synology.com/en-global/suppo...
Če je router podprt s strani proizvajalca NAS je lažje nastaviti vse potrebne porte.
Aha pa še to imam optiko 100/10 ,če je to kaj pomembno pri odločitvi.
Hvala za pomoč
Poleg tega ima sicer router dober doseg (kar je tudi pogoj pri novem) ,ampak opazno pade hitrost tudi po parih metrih. Router je lociran v prvem nadstropju hiše v vgradnji omari, pokriva pa tudi pritličje in klet (presenetljivo), ampak če nisem oddaljen manj kot 3 metre dela zelo počasi.
Na router je priklopljenih par naprav:
1) Nas (žica)
2) Prenosnik (wifi)
3) 2 telefona (wifi)
4) XBMC Raspberry PI (žica)
Hkrti se pa gleda na recimo prenosniku youtube pa hkrati še na telefonu youtube in takrat ponavadi dela vse počasneje oziroma prekinja( to bi rad odpravil).
Nov router naj bo dual band, n standard je dovolj (trenutno še nobene ac naprave), čim bolj zanesljiv. Cena lahko okoli 100EUR. Rad bi tudi da je na tem seznamu podprtih naprav:
http://www.synology.com/en-global/suppo...
Če je router podprt s strani proizvajalca NAS je lažje nastaviti vse potrebne porte.
Aha pa še to imam optiko 100/10 ,če je to kaj pomembno pri odločitvi.
Hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
ali3n ::
Imam podobno konfiguracijo - kup naprav prek žice (tudi synology 212) in kup prek wifi (2 tablici, 2 telefona, 2 notebooka); optika t2 - 100/10;
stari wrtgl je imel odličen domet a premalo propustnost na wan (do 40 mbit); kupil Linksys EA2700 - ni blo ok (propustnost na wan 50 mbit);
Na koncu sem končal pri TP Link WDR3600 - dela b.p.; tovarniški firmware; ni se zaciklal od 30. oktobra lani;
Je pa res, da imam še gigabit switch ki fura lokalno mrežo (je ne furam preko routerja); za ta dnar (50 eur) je to to; preveri cene; WDR3600 ima večjega brata, ki ni veliko dražji
stari wrtgl je imel odličen domet a premalo propustnost na wan (do 40 mbit); kupil Linksys EA2700 - ni blo ok (propustnost na wan 50 mbit);
Na koncu sem končal pri TP Link WDR3600 - dela b.p.; tovarniški firmware; ni se zaciklal od 30. oktobra lani;
Je pa res, da imam še gigabit switch ki fura lokalno mrežo (je ne furam preko routerja); za ta dnar (50 eur) je to to; preveri cene; WDR3600 ima večjega brata, ki ni veliko dražji
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Hvala za odgovor. Torej si zadovoljen s routerjem, povej ali ga synologi prepozna in je podprt s strani ez internet (mislim ,da se tako imenuje)?
WDR3500 je podprt za 3600 pa ni podatka. Če prav vidim je razlika v GB LAN pri 3600 , 3500 ma pa 100MB. Malce sem skeptičen glede nakupa še enega routerja od TP Linka. Sej na začetku je bilo vredu ,potem so bili pa ti problemi z wifi-jem. Kako je pri tebi ,če imaš dve ali tri naprave pa na vseh gledaš internet video, se kaj zatika?
WDR3500 je podprt za 3600 pa ni podatka. Če prav vidim je razlika v GB LAN pri 3600 , 3500 ma pa 100MB. Malce sem skeptičen glede nakupa še enega routerja od TP Linka. Sej na začetku je bilo vredu ,potem so bili pa ti problemi z wifi-jem. Kako je pri tebi ,če imaš dve ali tri naprave pa na vseh gledaš internet video, se kaj zatika?
Kako je pri tebi ,če imaš dve ali tri naprave pa na vseh gledaš internet video, se kaj zatika?
Pri več odjemalcih (N) je velja formula max_pasovna_širina_za_wifi/N ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
ali3n ::
Ne razumem zakaj želiš, da Snology prepozna router?
Glede TV - na tablici (Nexus 7) T2 TV to Go dela ok. Prav tako na prenosniku. Itak prilagodi kvaliteto slike širini prenosa. Vsaj tak občutek imam.
TV in ostale mašine so pa preko kabla (na posebnem gigabit switchu).
Doseg - jakost signala je solidna. Se mi pa zdi da je stari wrtgl lepše pokrival. Pomaga, če ga daš na višje mesto, pa detajli (zasedenost kanalov itd.).
Glede TV - na tablici (Nexus 7) T2 TV to Go dela ok. Prav tako na prenosniku. Itak prilagodi kvaliteto slike širini prenosa. Vsaj tak občutek imam.
TV in ostale mašine so pa preko kabla (na posebnem gigabit switchu).
Doseg - jakost signala je solidna. Se mi pa zdi da je stari wrtgl lepše pokrival. Pomaga, če ga daš na višje mesto, pa detajli (zasedenost kanalov itd.).
- "Rozi vidm." "S psom!"
"Ne razumem zakaj želiš, da Snology prepozna router?"
Zato ker mi prišpara pri živcih in času. Če router ni prepoznan moram ročno odpirat razne porte ,ki jih potrebuje NAS ,da lahko do njega dostopam ,ko nisem v svojem lokalnem omrežju in to mi bo kar nakaj časa vzelo. Opcija dve je pa podprt router tam pa samo pritisnem en gumb "ez internet" zažene se en wizard in mi on odpre vse potrebne zadeve.
Zato ker mi prišpara pri živcih in času. Če router ni prepoznan moram ročno odpirat razne porte ,ki jih potrebuje NAS ,da lahko do njega dostopam ,ko nisem v svojem lokalnem omrežju in to mi bo kar nakaj časa vzelo. Opcija dve je pa podprt router tam pa samo pritisnem en gumb "ez internet" zažene se en wizard in mi on odpre vse potrebne zadeve.
Nič odločil sem se za Asus AC66U, sicer je kar konkretno dražji od TP-linka ampak ga kupujem za več let. Prevzamem ga ,čez par dni potem čez vikend naredim mrežo, sporočim kako bo.
Vseeno hvala za pomoč.
Vseeno hvala za pomoč.
mihec87 ::
Kup predlogov sedaj se pa znajdi..Trenutno laufam wrt54gl z tomato sam ga že starost daje..
Rabim/zahteve
-dober domet/stabilnost
-3-10 wifi klientov(redno 3-4, ostalo občasni tablice ,telefoni)
-BGN če je AC zraven nič zato
-QOS
-nalaganje alternativnih fw-jev
budget 80eur
Rabim/zahteve
-dober domet/stabilnost
-3-10 wifi klientov(redno 3-4, ostalo občasni tablice ,telefoni)
-BGN če je AC zraven nič zato
-QOS
-nalaganje alternativnih fw-jev
budget 80eur
Nekako sem prišel do izbire med asus RT-N66U ter RT-AC66U razlike je 30eur. Trenutno je edina AC compatible naprava nexus 5 ampak ker se zadeva kupuje za 5+ let mogoče ni slabo..Ima gdo že AC zadeve v uporabi kako je z dometom? Trenutno wrt54gl "potegne" čez 2 železobetonski plati(čez 1bp, čez tadrugo pa že iščeš signal) je AC kaj bolje?
RejZoR ::
5GHz domet je porazen. Če rabiš domet je 2.4GHz še vedno edina opcija. Nažalost.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
V bistvu niti ni potrebe po 5Ghz saj je 2,4Ghz tu prost daleč naokoli, niti ne po ne vem kaki hitrosti saj internet priključek da dobre 10 mbit..Strojno sta pa n66 ter ac66 enaka kolikor gledam..
JerryP ::
Nekako sem prišel do izbire med asus RT-N66U ter RT-AC66U razlike je 30eur. Trenutno je edina AC compatible naprava nexus 5 ampak ker se zadeva kupuje za 5+ let mogoče ni slabo..Ima gdo že AC zadeve v uporabi kako je z dometom? Trenutno wrt54gl "potegne" čez 2 železobetonski plati(čez 1bp, čez tadrugo pa že iščeš signal) je AC kaj bolje?
No jaz imam ac66u in n5, uporabljam ga na 2.4ghz ker mi 5ghz ne lovi po celem stanovanju. Ravno tako sem pred tem mel wrt54g in lahko rečem, da je domet na 2.4ghz podoben. Glede hitrosti povezave pa za ac potrebuješ 5ghz wifi in doseže cca 200mbit, medtem ko mi na 2.4ghz n5 doseže cca 72mbit.
Ima gdo nastavljen qos na routerjih? Kaki so kaj pingi v igrah če npr.. negdo na drugem računalniku šopa YT?
mat xxl ::
Ja na Asusuih imaš lahko aktivno ali 2 ali 5 omrežje ali oba, celo SSID imata lahko popolnoma različen in prijavo tudi !
BorutK-73 ::
meXem ::
Pozdravljeni,
Prosim za pomoč oz. nasvete...
Že leta imamo v hiši router Linksys WRT54GL in čas je, da ga zamenjam, saj se nam je povečalo območje po wi-fi signalu in ta router enostavno več ne ustreza zahtevam.
Torej imel bi nekaj močnejšega, pa ne predragega.
Kaj naj kupim oz. na kaj naj pazim pri nakupu?
Hvala!
Prosim za pomoč oz. nasvete...
Že leta imamo v hiši router Linksys WRT54GL in čas je, da ga zamenjam, saj se nam je povečalo območje po wi-fi signalu in ta router enostavno več ne ustreza zahtevam.
Torej imel bi nekaj močnejšega, pa ne predragega.
Kaj naj kupim oz. na kaj naj pazim pri nakupu?
Hvala!
Asus RT-N66U je precej ok zadeva. Ga dobiš od 105€ dalje ...
Če iščeš pa še ceneje je npr. dobra opcija TP Link WDR3600 za 57€.
integral15 ::
Tudi sam iscem en dober rutar tam do 70€ da ima odstranljivo anteno pa gledam tega http://www.mimovrste.com/mrezna-oprema/... sam niti nevem ali se da anteni odstranit in pa ali je dober ?
Antene se da odstranit, imam isti router že več kot leto dni, brez problemov.
par slik
http://uk.hardware.info/reviews/3423/2/...
ps - v tem linku sta testirana 3600 in 4300 routerja, 4300 ima tri antene.
par slik
http://uk.hardware.info/reviews/3423/2/...
ps - v tem linku sta testirana 3600 in 4300 routerja, 4300 ima tri antene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Nism vedu da obstaja 4300. Tnx za tole. Kaksno moc pa imajo antence ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: integral15 ()
amacar ::
Moč oddajanja ni preveč dobra, meni se je tudi redno obešal preden sem nanj namestil dd-wrt, sedaj je zadeva ok. Js osebno ne vem če bi ga še kupil enkrat, bi rajši kakšnega asusa, ker ga ima sosed dva štuka nižje, pa mi zazna njegov signal, od tega routerja pa se že po istem nadstropju razgubi.
Antence se kupi za 12€ dobis 9dbi anteno. Asusovi so dragi nism vidu nobenga iz pod 90€
Galaxy ::
TP-Link TL-WDR4900 N900 Dual Band Gigabit Wireless Router
Kaj pravite na tole zadevo? A bi to zadovoljil potrebe/doseg povprečne dvo-nadstropne hiše?
Kaj pravite na tole zadevo? A bi to zadovoljil potrebe/doseg povprečne dvo-nadstropne hiše?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Galaxy ()
TP-Link TL-WDR4900 N900 Dual Band Gigabit Wireless Router
Odvisno je koliko železa je v betonu in stenah.
Meni že WDR3600 vleče po celotni hiši (2 nadstropna) pa še zunaj, sam nisem meril koliko daleč nese. PA imamo prvo plato armirano (veliko železa in beton) in vleče skozi
Je pa router zelo blizu sredine hiše, tako vertikalno kot horizontalno.
Tero ::
Kateri router predlage do 100 eur? Uporabljal ga bom samo kot wifi točko, mora imet gigabitne porte(moj internet je 100/10mbit mogoče kdaj kaj več) in zaželjeno je da podpira dd-wrt. Ne potrebujem da bi imel močan signal saj se bo uporabljal le v krogu 10m od routerja.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
Asus RT-N66U je precej ok zadeva. Ga dobiš od 105€ dalje ...
Jenej01 ::
Zdravo,
kateri žični 1Gbit router priporočate ? Na njega bodo priklipljeni 3je računalniki + en router (wrt54gl) ki bo skrbel za wlan.
Zadeva more biti stabilna, gre predvsem za prenose velikh datotek, backupi ...
Gledal sem nekaj v tem rangu :
http://www.linksys.com/en-eu/business/p...
LP,
Jernej
kateri žični 1Gbit router priporočate ? Na njega bodo priklipljeni 3je računalniki + en router (wrt54gl) ki bo skrbel za wlan.
Zadeva more biti stabilna, gre predvsem za prenose velikh datotek, backupi ...
Gledal sem nekaj v tem rangu :
http://www.linksys.com/en-eu/business/p...
LP,
Jernej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D
mepa ::
Sam imam Asusa RTN-66U in moram rečt da je zelo dobra zadeva. Redne posodobitve firmwara in stabilno delovanje. Glede na to da so cene temu routerju padle tudi pod 100 € vsekakor priporočam nakup.
mepa