» »

Kateri router?

Kateri router?

««
12 / 133
»»

moat ::

Pozdravljeni.

Nisem neki mrežni fan, zato potrebujem pomoč pri nakupu rabljenega routerja. Do zdaj mi je dobro služil Linksys WRT54GL, vendar rabljeni še kar držijo ceno in se da za več kot pol manj denarja kupiti drugega, tudi takšnega z večjo prepustnostjo WI-FI signala. Toda, rad bi, da bi mi tudi IPTV delal tako, ko sem še imel Linksys WRT54GL router. Naj razložim.
Imam modem Sinope 568+, ki ga imam konfiguriranega tako, da ima tri izhode nastavljene za prenos video signala in enega za internet-data. Slednji port je bil povezan z routerjem Linksys WRT54GL, da sem lahko omogočil še dvema računalnikoma internetno povezavo. Za IPTV sem ime dva video izhoda iz Sinope 568+ direktno povezana na dva SIOL BOX-a (za dve TV LCD), preostali video izhod pa sem imel povezan z routerjem Linksys WRT54GL, ki je v mrežo pošiljal video signal in tako omogočal spremljanje IPTV še preko dveh računalnikov s pomočjo Multicast TV.
Zanima me ali bi lahko imel s kakšnim drugim routerjem probleme pri prenosu video signala v mrežo za spremljanje IPTV preko dveh računalnikov (s stikalom stvar ne deluje) in kaj mi priporočate za majhen denar. Hvala.

LP, moat.

Samo, da osvežim.
Hvala za morebitne nasvete.
LP, moat.

Daniel ::

Dela npr. z TpLink 1043ND ampak popolnoma sesuje routerjev WIFi v primeru, da kdo gleda TV na računalniku (splošna značilnosti Multicast prometa) Načeloma bi moralo delati tudi z npr. TpLink 741ND, ki ga dobiš že za skorajda smešno nizko ceno, ampak ne boš vedel, dokler ne poskusiš.

BorutK-73 ::

moat - TPlink WDR3600 ima vgrajeno podporo za IPTV. Osebno nimam IP tvja, sem pa opazil to v nastavitvah.

Iz routerja:
IGMP(Internet Group Management Protocol) works for IPTV multicast stream.
The device supports both IGMP proxy with enabled/disabled option and IGMP snooping.

Hvala obema. Torej, sem se odločil in preko bolhe naročil kar rabljen Linksys po razumni ceni. Je pa vprašanje, če ga bom dobil že danes, zaradi praznikov namreč. Bom moral pač potrpeti, toda vsaj ne bom z nakupom brcnil v temo.

Lp, moat.

Spock83 ::

Škoda, da si kupil rabljen router. Nove že dobiš za ugoden denar. Kot višji razred meni zmaga D-Link DIR-860L. Sem ga testiral in je res dober.

Invictus ::

Mene preseneča da folk še vedno kupuje tista stara Linksys jajca, ki zmorejo samo 5Mb/s bandwidtha.

Kot da ne moreš dobiti routerja, ki podela z lahkoto 100Mbps linijo s 4 giga porti za 20 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Spock83 in Invictus, zdaj je kar je. Vseeno hvala.
Vedel sem, da lahko bistveno boljši in hitrejši (WI-FI) router kot je tale Linksys WRT54GL dobim za manj denarja. Toda ponudba je bila res ugodna in sem jo sprejel. Seveda sem tudi čakal na hiter odgovor forumašev prav zaradi praznikov. In vprašanje se je nanašalo predvsem na to ali bi tudi pri drugih routerjih brez problema video signal iz modema (Sinope568+) lahko spuščal v mrežo (router Linksys WRT54GL) in tako router uporabil za gledanje IPTV tudi na računalniku.

LP, moat.

deadbeef ::

Odločam se med Linksys WRT1900AC ali ASUS RT-AC68U

Nekako bolj se nagibam k ASUS-u zaradi podpire DD-WRT in ASUSWRT-Merlin firmware-a.
V računalniku imam ASUS USB-AC56 adapter, ki podpira 5Ghz AC.
Trenutno uporabljam Cisco/Linksys EA3500, ki je pa totaln junk.

Ima kdo kakšne izkušnje s tema modeloma WiFi routerja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: deadbeef ()

mat xxl ::

Jaz imam z Asusom, lahko samo priporočim.

Hogar Grozni ::

Spock83 je izjavil:

Škoda, da si kupil rabljen router. Nove že dobiš za ugoden denar. Kot višji razred meni zmaga D-Link DIR-860L. Sem ga testiral in je res dober.

Zanima me, ali ga mogoče preizkusil z kakim UMTS usb modemom. Ta router nameravam nabaviti in bi ga imel s sabo na dopust, nanj pa bi priklopil 3G usb modem.

Lp.

deadbeef ::

Nakoncu sem vzel Linksys WRT1900AC. Dobim približno 3x boljši signal kot z EA3500.

AaBoy ::

Načrtujem nakup routerja. Večina vseh prenosnih naprav ima mrežne s ac ali n standardom, zato se zanimam kateri router bi bil dober s ac standardom. Gledal sem malo okoli in priporočajo tega:
http://www.hardwareversand.de/articlede...

Ima kdo kakšen predlog oz izkušnje s katerim. Vesel sem vaših predlogov.

Lep pozdrav.

gensi ::

AaBoy je izjavil:

Načrtujem nakup routerja. Večina vseh prenosnih naprav ima mrežne s ac ali n standardom, zato se zanimam kateri router bi bil dober s ac standardom. Gledal sem malo okoli in priporočajo tega:
http://www.hardwareversand.de/articlede...

Ima kdo kakšen predlog oz izkušnje s katerim. Vesel sem vaših predlogov.

Lep pozdrav.

Če se rad igraš, ga ni boljšega ruterja od Mikrotika: http://shop.virtua-it.si/mikrotik/route...

Sicer ima Mikrotik tudi dobro podporo in aktivno skupnost.
Poglej tole: http://wiki.mikrotik.com/wiki/User_Mana... .

Če hočeš "vse iz prve", potem Mikrotik ni zate.

Jinto ::

Mikrotik nima noben AC.

Sam bi pogledal za Netgear R7000, se je izgleda nekoliko pocenil, ima pa precej zmogljivejši CPU od TP-Linka.

http://www.amazon.de/dp/B00HBYGCOG/ref=...

RejZoR ::

Osebno bi izbiral routerje tkole...

Pogledaš tale link:
http://www.victek.is-a-geek.com/downloa...

In vzameš router, ki je na spisku. Zajebavanje s čemerkoli drugim je potrata časa in interneta. Sploh zaradi QoS-a. Ko tole enkrat nastaviš pravilno ti lahko pol gospodinjstva visi na netu in dela vse živo, pa boš v igrah imel še vedno praktično enak ping. Lahko nekdo na polno downloada, pa ti bo Youtube buffer laufal brez težave. Lahko nekdo uporablja P2P na polno, pa ti bo video chat preko Skypa še vedno deloval bp. Čista poezija in res ne vem kako lahko folk uporablja net brez QoS-a na routerju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

d0rK ::

Gnoj od TP-Linka je dokončno ugasnil in potrebujem router nujno. Ali je AC66 za kaj? Nighthawk in AC68 sta predraga.

medenko ::

N66 maš vrh glave pomoje.

JerryP ::

d0rK je izjavil:

Gnoj od TP-Linka je dokončno ugasnil in potrebujem router nujno. Ali je AC66 za kaj? Nighthawk in AC68 sta predraga.

Imam AC66 že dobre pol leta in sem zelo zadovoljen z njim. Prej sem mel linksysa wrt54g in sem ga nadgradil s tplinkom wdr3600, ki pa je bil zelo nestabilen, njegov wifi signal ni nesel niti tako daleč kot star linksys. Potem sem se odločil za asusa, nanj sem namestil ddwrt in mi deluje stabilno, vse naprave se povežejo z njim in tudi signal nese dalj od prejšnjih dveh ruterjev. Skratka, če asusa dobiš za ugodno ceno ti priporočam nakup.

Kakšne bojazni da bi Asusev router zafrkaval s TPlinkovo drugo opremo pa verjetno ni?

Uporabljam še PCI kartico v PCju [TL-WN951N] in neko zunanjo enoto [TL-WA5210G].

JerryP ::

Težko rečem, načeloma bi moralo vse delati kot se šika. Po drugi strani pa sem ravno pri tp linku imel težave, kjer se na njihov ruter niso hotele povezati wifi kartice z broadcom čipi. Sedaj z asusom še nisem imel nobenih težav z vrsto različnih naprav.

Jinto ::

Poglej še AC56U.

black ice ::

JerryP: WDR3600 z novim DD-WRT firmwarom ne zeza (več).

first_line ::

black ice je izjavil:

Kateri ti dela OK? Ker meni par zadnjih samba neki je*e.

A ta?

tl-wdr3600-webflash.bin 7.69 MB 2014-05-27

Zaenkrat vse lepo laufa na AC66. Škart od TPlinka sem pa z macolo razbil.

AC 68 je pa še razred više, pa ne tako zelo dražji............

first_line ::

first_line je izjavil:

black ice je izjavil:

Kateri ti dela OK? Ker meni par zadnjih samba neki je*e.

A ta?

tl-wdr3600-webflash.bin 7.69 MB 2014-05-27

Po zadnjem updejtu in z malo štelanja mi sedaj vse lepo laufa. Prenos datotek preko wirelessa iz usb diska na ruterju na laptop leti z 7-10MB/s (na 2.4GHz, ker nimam 5GHz wireless kartice). Poveže s 300Mb/s. Android le z 72Mb/s, ne vem zakaj :(

mat xxl je izjavil:

AC 68 je pa še razred više, pa ne tako zelo dražji............

1. Je dražji.
2. Ni potreben.
3. Razred višji pri AC1900, ostalo pa praktično isto. Itak sploh še nimam AC PCIE kartice.

Že tako mi je totalna neumnost da sem dal 140 evrov za domač router. Ampak naj vsaj dela.

Hogar Grozni je izjavil:

Spock83 je izjavil:

Zanima me, ali ga mogoče preizkusil z kakim UMTS usb modemom. Ta router nameravam nabaviti in bi ga imel s sabo na dopust, nanj pa bi priklopil 3G usb modem.

Lp.

Prepozno sem videl. Mislim, da ta nima več te možnosti, da se lahko na njega obesi USB modem. Verjetno, ker je D-Link začel na polno delati samostojne zadeve. Imam DWR-730 z baterijo. Dela super. Lahko ti ga prodam, ker ga ne nucam.

joker16_7 ::

Iščem router do nekje 30 EUR, zgolj best price/performance varjanto. Sklepam, da samodejno dodeljevanje IP-jev napravam imajo že vsi vgrajeno? :)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

RejZoR ::

DHCP imajo vsi routerji.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

joker16_7 je izjavil:

Iščem router do nekje 30 EUR, zgolj best price/performance varjanto. Sklepam, da samodejno dodeljevanje IP-jev napravam imajo že vsi vgrajeno? :)

http://geizhals.eu/?cat=wlanrout&xf=528...

Tomson ::

joker16_7 je izjavil:

Okoli 30€ dobiš precej soliden D-Link DIR-605L. V Slo ga najdeš od 22€ dalje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

RejZoR:
Hvala!

Invictus:
Izbire je polno, to vem. Ravno zato me zanima specifično kaj bi izbrali okrog te cene, ker takrat velikokrat odločajo kake druge podrobnosti, ki niso ravno osnovne specifikacije. Te znam tudi sam posortirat.

Tomson:
Žal ta router ne podpira gigabitne žične mreže (se opravičujem, da nisem napisal), jaz pa jo bom na žalost potreboval. Saj tudi če se najde kaj recimo za par EUR dražje bo tudi vredu. Samo da ni slučajno konkretno preko 50 EUR router, ker tisto mi je pa že malo preveč.
Bill Bradley

joker16_7 je izjavil:

Invictus:
Izbire je polno, to vem. Ravno zato me zanima specifično kaj bi izbrali okrog te cene, ker takrat velikokrat odločajo kake druge podrobnosti, ki niso ravno osnovne specifikacije. Te znam tudi sam posortirat.

Glede na tvoje zahteve najdeš tam vse. Dodatne zahteve si pa sam poklikaj, saj so navedene.

Sem naredil kot praviš. V vrednosti do 40 EUR mi vrže ven samo tegale:

- http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Kaj pravite? Gledal pa sem to, da ima 300MBs teoretičen prenos, 4× gigabitni port in opcijsko tudi za USB vhod, kar nameravam izkoristit za tu in tam priklop zunanjega diska.
Bill Bradley

ttommy ::

Mene pa zanima ali je router TP-LINK TL-WR741ND po stabilnosti primerljiv z Linksys WRT 54GL?
Gamer

BorutK-73 ::

ttommy je izjavil:

Mene pa zanima ali je router TP-LINK TL-WR741ND po stabilnosti primerljiv z Linksys WRT 54GL?

Kratek odgovor: NE
WR741ND je ok za nezahtevno delo, zato so ga pa "šenkali" zraven modema pri telemachu.

skico ::

BorutK-73 je izjavil:

ttommy je izjavil:

Kratek odgovor: NE
WR741ND je ok za nezahtevno delo, zato so ga pa "šenkali" zraven modema pri telemachu.

V misel vzemi, da WR741ND z DD-WRT-jem normalno in brez sesuvanj fura Telemachovo 100mb linijo!

lp

trnvpeti ::

ttommy je izjavil:

wr740n za 11eur z dd-wrt bo stabilen in razred ali dva boljsi od wrt 54gl

s6c-gEL ::

Wan -> lan, kakšno hitrost dosegaš ?
Ne verjamem da zmore handlati 100 mbit linijo.

s6c-gEL je izjavil:

CPU Atheros AR9331 @ 350 MHz,RAM 32MB

Probaj najti.

54gl je na 200Mhz, pa prides do kaksnih 40m

AvtoR ::

trnvpeti je izjavil:

ttommy je izjavil:

wr740n za 11eur z dd-wrt bo stabilen in razred ali dva boljsi od wrt 54gl

Meni dela s stock firmware-om BP. Za ta denar člsta zmaga. pa še poraba je pod 1 wattom, kar zame ni nezanemarljivo.

Sem kupil TP-Link wr740n in čakam, da modem sprosti en IP, pa ga potem priklopim. Itak bom pa spet kupil še Linksys WRT 54GL, ko dobim od zavarovalnice zaradi uničenja zaradi strele.
Gamer

Imam jaz za prodat če rabiš javi.................. na ZS

Zanimivo da je ljudem dosti G na wifiju.

In kaj manjka G-ju?
Ta poceni TP-Link dela solidno za svoj denar. Še z WI-FI signalom se lahko primerja z Linksys-om.
Gamer

Bandwidth? Meni domet ni problem. No vsakemu svoje. G je čisto dost za Facebook.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

skico ::

s6c-gEL je izjavil:

mislim, da hendla tam do max 80-90.

tp-link wr1043nd pa preko dd-wrtja sedaj fura 100mb brez omejitev.

lp
««
12 / 133
»»