Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
damirj79 ::
Mogoče poglej še Aruba Instant On serijo, ki je cenovno ugodna (AP WiFi-AC), tam rang 80-90€ (https://www.enaa.com/brezzicna-mrezna-o.... Vem da so v sštartu imeli nekaj težav s stabilnostjo povezave ipd, ki je pa sedaj menda odpravljena. Pred AmpliFI (pa tudi Ubiquiti Unify AC-Lite) ima prednost, da je MU-MIMO, če imaš takšne naprave.
blackbfm ::
Poleg tega najbrž niti nimaš odjemalcev za WiFi6 ?
Imas, vsak spodoben telefon ima ax
To si mora vsakdo sam odgovoriti. Mogoče pri tem pomaga pomisliti, koliko časa je trajalo od takrat, ko je prišel ven AC standard - pa ga danes marsikatera (nova!) naprava ne podpira. Kdor ni hitel na AC, tega večinoma niti ni pogrešal
Katera ga pa ne? Wrt54gl? Ac je danes mainstream
SeMiNeSanja ::
Poleg tega najbrž niti nimaš odjemalcev za WiFi6 ?
Imas, vsak spodoben telefon ima ax
To si mora vsakdo sam odgovoriti. Mogoče pri tem pomaga pomisliti, koliko časa je trajalo od takrat, ko je prišel ven AC standard - pa ga danes marsikatera (nova!) naprava ne podpira. Kdor ni hitel na AC, tega večinoma niti ni pogrešal
Katera ga pa ne? Wrt54gl? Ac je danes mainstream
90% IoT krame še 5GHz ne podpira!
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
wifi žarnica ne rab 30 MB / s prenosa
V večini primerov tudi mobitel ne...
Pa ni poanta tega, da se IoT ne daje na 5GHz v 'nepotrebni' hitrosti prenosa - bistvo je v dometu: kaj ti koristi WiFi žarnica, katere signal ne doseže routerja?
Kar se pa tiče AX-a... VSAK nov mobitel ga podpira? Od kdaj? Mnogi danes podpirajo AC, ne pa da bi kar vsi podpirali AX.
Pa tudi če bi - kaj pri vas vsake dve leti pomečete stran vse stare telefone, da imate podprt najnovejši krik mode...čeprav bi celo z N standardom čisto komot shajali?
Pa tudi če je AC 'mainstream' - AC Wave2 je kljub temu še vedno dokaj redek in razmeroma drag.
Kar se pa tiče AX-a... VSAK nov mobitel ga podpira? Od kdaj? Mnogi danes podpirajo AC, ne pa da bi kar vsi podpirali AX.
Flagshipi imajo ax ze od lani.. In mnogo je ljudi ki je v zadnjem letu menjalo tel
Pa tudi če je AC 'mainstream' - AC Wave2 je kljub temu še vedno dokaj redek in razmeroma drag.
Višje cenovne ac opreme se ne splaca kupovat, ker je tehnologija obsolete.. Smiselno je vzet ali budget ac ali pa ax
AC tehnološko obsolete?
Odvisno kdo/kaj si.
Poznam tudi take, ki bodo rekli, da je AC z Wave2 'dozorel', AX pa je še 'v peleničkah' in bo moral najprej dati skozi 'otroške bolezni', da bo za nabaviti za kakšno bolj resno uporabo.
Drugače pa za moje pojme brezvezna debata, ker 90% uporabnikov jamra zaradi dometa, ne pa zaradi prepustnosti. Za slednje pa v povprečnem gospodinjstvu zadošča N standard.
Neredko pa se na koncu celo izkaže, da tisti 'že zdavnaj obsolete' standard v mnogih primerih tudi performančno daje boljše rezultate od 'zadnjega krika mode'.
Ostalo pa je bolj vprašanje 'prestiža' in 'luksuza', kakor pa dejanskih potreb.
Če meriš dejanski bandwidth na povprečnem domačem AP, je izkoriščenost presneto nizka. Tako da je tista strahotna superiornost bolj ali manj zgolj izgovor, da ne izpadeš snob, ker mečeš denar proč za nekaj, kar bo čez dve leti precej cenejše, danes pa ti v praksi ne predstavlja bistvene prednosti.
Vedno so bili ljudje, ki so hoteli imeti zadnji krik, flagship-e in znamke. Industrija in prodajalci pa jim rade volje ustrežejo.
Ne vem pa, če so ti ljudje zato kaj bolj srečni, saj jih neprestane preganja strah, da bo juti spet nekaj še bolj 'cool' prišlo na trg in bo ponovno treba menjavati. Na koncu pa zadeva ker ni 100% dozorela prinese s seboj še kopico bugov, da imaš še dodatno veselje.
Sosed zraven pa še kar goni tisti predpotopni WRT54gl, ki nikakor noče crkniti, pa mu youtube video tudi na WC ni še nikoli zaštekal....
Odvisno kdo/kaj si.
Poznam tudi take, ki bodo rekli, da je AC z Wave2 'dozorel', AX pa je še 'v peleničkah' in bo moral najprej dati skozi 'otroške bolezni', da bo za nabaviti za kakšno bolj resno uporabo.
Drugače pa za moje pojme brezvezna debata, ker 90% uporabnikov jamra zaradi dometa, ne pa zaradi prepustnosti. Za slednje pa v povprečnem gospodinjstvu zadošča N standard.
Neredko pa se na koncu celo izkaže, da tisti 'že zdavnaj obsolete' standard v mnogih primerih tudi performančno daje boljše rezultate od 'zadnjega krika mode'.
Ostalo pa je bolj vprašanje 'prestiža' in 'luksuza', kakor pa dejanskih potreb.
Če meriš dejanski bandwidth na povprečnem domačem AP, je izkoriščenost presneto nizka. Tako da je tista strahotna superiornost bolj ali manj zgolj izgovor, da ne izpadeš snob, ker mečeš denar proč za nekaj, kar bo čez dve leti precej cenejše, danes pa ti v praksi ne predstavlja bistvene prednosti.
Vedno so bili ljudje, ki so hoteli imeti zadnji krik, flagship-e in znamke. Industrija in prodajalci pa jim rade volje ustrežejo.
Ne vem pa, če so ti ljudje zato kaj bolj srečni, saj jih neprestane preganja strah, da bo juti spet nekaj še bolj 'cool' prišlo na trg in bo ponovno treba menjavati. Na koncu pa zadeva ker ni 100% dozorela prinese s seboj še kopico bugov, da imaš še dodatno veselje.
Sosed zraven pa še kar goni tisti predpotopni WRT54gl, ki nikakor noče crkniti, pa mu youtube video tudi na WC ni še nikoli zaštekal....
Drugače pa za moje pojme brezvezna debata, ker 90% uporabnikov jamra zaradi dometa, ne pa zaradi prepustnosti.
Ax gre tudi prek 2.4ghz, tako da domet ne more biti slabši. Je pa jasno da mrtvega kota v hiši ti ne bo pokril noben nov standard, bo treba dodaten AP postavit
Za slednje pa v povprečnem gospodinjstvu zadošča N standard.
Lih N standard je bil najbolj faljen, ker je ogromno naprav bilo po "draft-n" tj. ne-zaključenem standardu, posledicno je prihajalo do naključnih prekinitev, upočasnitev, videno neštetokrat
Pa se ko deluje, je kopiranje po mreži skozi N kar boleče ko se zacnemo pogovarjat o 100mb+ datotekah
Kul, ce njemu zadostuje.. Marsikero gospodinjstvo ima pa vec kot enega wifi odjemalca, pa 100mbit linijo ki jo omenjeni router na nikakrsen nacin ne more izkoristit
Furbo ::
wifi žarnica ne rab 30 MB / s prenosa
Res je. Rabi pa router, ki omogoča ločeno 2,4 mrežo, ker s 2,4+5 kombo jih kar nekaj ne deluje, oziroma če že, potem slabo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Nebomgabiksa ::
Ej, ste zajadrali. Ampak nekako sem se odločil, da bo "budget AC" varianta.
AX odjemalcev nimam (še), pa tudi cenovni rang je vsaj x2, če ni Xiaomi.
Trenutno gledam TP-Link Deco P7 3-pak, Linksys Velop 3-pak in 2x RT-AC68U.
Kaj pa bo čez 2 dni in 11 ur pa ne vem :-)
Višje cenovne ac opreme se ne splaca kupovat, ker je tehnologija obsolete.. Smiselno je vzet ali budget ac ali pa ax
Nebomgabiksa je izjavil:
Itak ima vsakdo svoj pogled na to poglavje. Deloma zaradi izkušenj, deloma iz 'verskih prepričanj', pa vse tja do 'socialnega statusa'. Cel kup stvari, ki vplivajo na to, kaj nekdo zagovarja ali ne.
Jaz npr. sem zagovornik 'zdravega' razmerja žično povezanih in brezžičnih odjemalcev. Stacionarni računalniki in vse ostalo, kar ima UTP priključek, je pri meni obsojeno na žično povezavo - razen če se gre za prvenstveno 'mobilno' napravo za katero je priklapljanje 'nerodno'.
Tako se ti potem že takoj zreducira število brezžičnih naprav na 1-2 / osebo.
Ob neki povprečni razporejenosti dostopnih točk, tako na koncu redko presežeš 2-4 uporabnike na isti dostopni točki.
Mesh sistemi so sicer kvazi 'moderni' - a pod črto gledano, so tudi samo alternativa za tiste, ki ne morejo napeljati kablov. Še tako dober in idealno postavljen mesh sistem ne more nadomestiti performans in zanesljivosti žičnega omrežja. Ravno tako ne more biti boljši od žično povezanih dostopnih točk.
Mislim pa, da marsikateri mesh sistem podpira klasično postavitev kot navadne žično povezane dostopne točke. Podobno, kot nekatere žično povezljive dostopne točke podpirajo tudi mesh tehnologijo. Preveri pri prodajalcu.
Budget AC je za moje pojme za domačo čisto ok, razen če se ne gre za nek krš. Kot sem napisal gor, imaš doma redko več kakor 4 odjemalce na istem AP, če imaš stvari nekako optimalno porazdeljene. Za to ne rabiš high-end AP-jev, ki so delani za namestitev v konferenčne dvorane in podobno, kjer se lahko na enega poveže tudi po 30 uporabnikov, ki so zapovrhu vsega lahko še vsi aktivni. Doma pa.... ne poznam ga, ki bi hkrati na dveh mobitelih gledal youtube posnetke. Se pravi, tudi če imaš več naprav, bo bolj ali manj samo ena/uporabnika zares aktivna, kar seveda bistveno zniža zahteve do dostopne točke.
igor0203 ::
Nebomgabiksa je izjavil:
A te ne bi mnogo ceneje prišel nek srednje cenoven router + AP?
Nekako sem se odločil za (zaenkrat) dva RT-AC68U AiMesh. Predvsem zato, ker ima Ethernet backhaul in bistveno večje število LAN portov... iz Nemčije bo cca. 135€ za oba. Dovolj budget in dovolj zmogljivo :-)
svicar ::
Pozdrav...kje v Nemčiji to kupuješ? Ali kdo ve katera je zadnja hardware version RT-AC68U?
Pišuka... ena zadeva me matra.
2x Synology MR2200AC za 220EUR (poškodovana embalaža, 2 leti garancije)
To je v primerjavi z Asusom ena raketa ... vprašanje če jo rabim ... če je jutri ni več na eBayu, pol je problem rešen :-)
Drugače pa se prodajata dva kosa RT-AC68U po 80EUR/kos (komplet za 140EUR) :-)
To je v primerjavi z Asusom ena raketa ... vprašanje če jo rabim ... če je jutri ni več na eBayu, pol je problem rešen :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nebomgabiksa ()
Argica ::
Nebomgabiksa je izjavil:
Pišuka... ena zadeva me matra.
dej link.
So Synology routerji res tako dobri?
http://trgovina.xenon-forte.si/p-134767...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Argica ()
Na ebyu seveda + mailbox.de:
https://www.ebay.de/itm/Synology-MR2200...
In da si kar sam odgovorim... po različnih testih, je mesh brez RT2600ac je bolj bogi. Trenutne redne cene so za AC router čisto previsoke. Realno bi bilo RT2600AC za 200€ in MR2200AC za 100€.
https://routerchart.com/compare/synolog...
https://www.ebay.de/itm/Synology-MR2200...
In da si kar sam odgovorim... po različnih testih, je mesh brez RT2600ac je bolj bogi. Trenutne redne cene so za AC router čisto previsoke. Realno bi bilo RT2600AC za 200€ in MR2200AC za 100€.
https://routerchart.com/compare/synolog...
scipascapa ::
Jaz ne vem kok časa želim menjati TPLINK C9....kako stopnjo ali dve boljšega.
Kaj praviš, da potem RT2600AC ni dober?
Kaj praviš, da potem RT2600AC ni dober?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Za starše iščem nek soliden router, ne rabi bit nič posebnega. Trenutno imata Asus RT-N12, ki pa zelo pogosto meče kliente z wifija itd., tako da bo potrebna zamenjava. Če ima router še malce močnejšo moč oddajanja wifi signala, še toliko bolje.
Torej kaj bi priporočali za recimo tam 50,60€? Videl sem da se precej priporoča Archer C6, je to še zmeraj dober price/performance?
Torej kaj bi priporočali za recimo tam 50,60€? Videl sem da se precej priporoča Archer C6, je to še zmeraj dober price/performance?
Routerji imajo približno isto moč oddajanja (zakonsko omejeno). Probaj na obstoječem izklopit N standard če želiš več stabilnosti, drugače pa katerkol AC router bo za starše vrh glave.. kljub temu bi jz raje vzel asus kot tplink
ropo009 ::
Hi,
zamenjal bom obstoječe routerje in me zanima kateri od teh bi bil boljša izbira.
Asus RT-AC1200G+
Asus RT-AC58U V2 AC1300
TP-Link Archer C7 AC1750
Kolikor sem uspel pobrskat bi naj vsi imeli za 3g/4g usb modem. Ima kdo izkušnje?
Lp.
zamenjal bom obstoječe routerje in me zanima kateri od teh bi bil boljša izbira.
Asus RT-AC1200G+
Asus RT-AC58U V2 AC1300
TP-Link Archer C7 AC1750
Kolikor sem uspel pobrskat bi naj vsi imeli za 3g/4g usb modem. Ima kdo izkušnje?
Lp.
Routerji imajo približno isto moč oddajanja (zakonsko omejeno). Probaj na obstoječem izklopit N standard če želiš več stabilnosti, drugače pa katerkol AC router bo za starše vrh glave.. kljub temu bi jz raje vzel asus kot tplink
Nekako izbiram med Mikrotik hAP ac2 in TP-Link Archer C7. Katerega bi raje priporočili?
Nekako izbiram med Mikrotik hAP ac2 in TP-Link Archer C7. Katerega bi raje priporočili?
Če nisi ravno 'računalničar', niti nimaš kakšnega prijatelja s to kvalifikacijo, potem ti bo Mikrotik znal biti problematičen pri določenih posegih, ki zahtevajo nekoliko več tehničnega znanja.
Po drugi strani, če imaš znanje.... potem znajo biti napredne možnosti, ki jih ponuja Mikrotik dokaj vabljive.
Če si pa navaden smrtnik brez pretiranih tehnoloških ambicij, potem bo tudi kakšen TP-Link ali Asus 'opravil delo'.
scipascapa je izjavil:
Kaj praviš, da potem RT2600AC ni dober?Pravim, da če v Synology meshu nimaš RT2600AC je bolj jajc (torej mesh samo iz MR2200AC). Pa tudi načeloma synology mesha ne hvalijo ravno pretirano - nimaš dostopa do OS na meshih (kar je še nekako logično, ampak nihč ene zna povedati kako je z updejti), nimaš dostopa dostopa do njihovih USB-jev...
SeMiNeSanja je izjavil:
Če nisi ravno 'računalničar', niti nimaš kakšnega prijatelja s to kvalifikacijo, potem ti bo Mikrotik znal biti problematičen pri določenih posegih, ki zahtevajo nekoliko več tehničnega znanja.
Po drugi strani, če imaš znanje.... potem znajo biti napredne možnosti, ki jih ponuja Mikrotik dokaj vabljive.
Če si pa navaden smrtnik brez pretiranih tehnoloških ambicij, potem bo tudi kakšen TP-Link ali Asus 'opravil delo'.
Rad bi predvsem "set and forget" router, predvidevam da bi bila oba ok za to?
Rad bi predvsem "set and forget" router, predvidevam da bi bila oba ok za to?
Vsak router je lahko 'set&forget' - kar pa je potem tudi največja nevarnost pri celotni zgodbi.
Če nič drugega, je potrebno (tudi) routerje redno posodabljati. Če govorimo o routerjih, je to firmware, ki lahko skriva ranljivosti, ki se čez čas odkrijejo in pričejo zlorabljati. Če naprave redno posodabljaš, se bistveno zmanjša možnost, da bi tudi tvoja naprava pristala med množico ranljivih ali celo zlorabljenih.
Na splošno pa je z 'set&forget' tako, da manj ko si 'kompliciral' in napravo uporabil izključno za najbolj osnovno povezljivost, prej boš 'pozabil' na njen obstoj.
Če pa uporabljaš vse mogoče funkcionalnosti, ki jih neka naprednejša naprava ponuja, potem jo bo vse težje 'pozabiti'.
Tako npr. lahko na Mikrotiku narediš en kup pravil na požarni pregradi, da se ti omrežje čim bolj optimalno zaščiti - na koncu pa dejansko rabiš poseg v router vsakič, ko boš nekaj spreminjal na omrežju.
Če povzamem - nek Asus ali TP-Link bo prej 'pozabljen' kakor en Mikrotik - se pa vsekakor da tudi Mikrotika tako nastaviti, da ga boš 'pozabil' že po enem tednu. Vprašanje pa je, ali si res želiš, da bi ga pozabil....
xandros ::
To sploh (hap ac2 vs archer c7) ni za primerjat!
1.archer c7 ORIG fw:
- rocna namestitev popravkov leto dve
- samostojno posodabljanje ni mogoce
2.archer c7 OpenWRT:
- upgrade package-ov preko scripte je mogoca
- upgrade verzij mora biti rocno, in se to se bo samo sistem posodobil, package-e(in posebej config-e) je potrebno na roke nastavljat
3.hap ac2, upgrade-i so redni in bodo se dolgooo
- rocna namestitev
- managed namestitev iz oddaljene lokacije
- scripta na teden/mesec omogoca samostojno posodobitev
1.archer c7 ORIG fw:
- rocna namestitev popravkov leto dve
- samostojno posodabljanje ni mogoce
2.archer c7 OpenWRT:
- upgrade package-ov preko scripte je mogoca
- upgrade verzij mora biti rocno, in se to se bo samo sistem posodobil, package-e(in posebej config-e) je potrebno na roke nastavljat
3.hap ac2, upgrade-i so redni in bodo se dolgooo
- rocna namestitev
- managed namestitev iz oddaljene lokacije
- scripta na teden/mesec omogoca samostojno posodobitev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xandros ()
Naj se pa sam posodablja, kot npr. google smart home naprave.
Komunikacijske naprave, sploh pa varnostne naprave se naj nebi kar tako nenadzorovano same posodabljale!
Po eni strani s tem odpiraš vrata za možnost podtikanja kompromitiranega firmware-a, po drugi strani pa zna proizvajalcu 'pobegniti' kakšna buggy verzija in se ti namestiti, ko to najmanj potrebuješ.
Potem boš pa ravno sredi pomembne videokonference, po možnosti take, kjer si ti predavatelj..... ko ti bo šel router delat reboot po namestitvi.....pa da se nato še 'pobrat' noče in se mučiš, da bi ga downgrade-al.....
Mislim, da bi bil to zadnji router z možnostjo samodejnega posodabljanja, ki si ga kdaj kupil.....
Han ::
Za domačo uporabo so takšni črni scenariji smešni.
Če ne rabiš USB, je Archer C6 boljši nakup kot C7.
Sem se odločil kar za Mikrotika, ker je tudi precej manjši od Archerja in mi bo omogočilo lažjo montažo.
Za domačo uporabo so takšni črni scenariji smešni.
Dokler ti ISP ne zagrozi, da te bo odklopil, ker tvoj router pošilja spam maile naokoli....
Ali kaj si mislil, da je nemogoče? Da bo router samodejno izbral čas za restart, ko je to najmanj ugodno? Zakaj vraga mi je to Windows vedno počel, dokler ga nisem užgal po prstih?
Očitno še nisi slišal za tisti zakon z kruhom in marmelado, kjer kruh vedno pade na tla z namazano stranjo? Muphy's law?
broken/link ::
je bilo že večkrat rečeno - mikrotik ima malo bolj napreden/zapleten vmesnik. kakorkoli hočeš temu rečt. in je pri nakupu potrebno to vzet v zakup. Tako da za nekoga, ki nima pojma o omrežjih, je zanj bolj smotrno oz. celo bolj varno, da gre v smer ne-mikrotika.
za lažjo predstavo - uporabi youtube, pa si poglejte en in drugi vmesnik.
Ali pa, če imate raje lastno izkušnjo, mate emulatorje oz demo page:
- demo GUIja za mikrotika (išči: demo. ): https://mikrotik.com/software
- demo GUIja za asusa: http://demoui.asus.com/
- demo GUIja za tplinka: https://www.tp-link.com/us/support/emul...
za lažjo predstavo - uporabi youtube, pa si poglejte en in drugi vmesnik.
Ali pa, če imate raje lastno izkušnjo, mate emulatorje oz demo page:
- demo GUIja za mikrotika (išči: demo. ): https://mikrotik.com/software
- demo GUIja za asusa: http://demoui.asus.com/
- demo GUIja za tplinka: https://www.tp-link.com/us/support/emul...
scipascapa je izjavil:
Igor2003 kaj si vzel potem?
Jaz bom AC86U, je čisto dovolj zmogljiv.
V bistvu nobenega od predlaganih ampak RT-AC58U V2.
Za mikrotika se nisem odločil na podlagi kritik glede stabilnosti wifija in me bo mama za j...a obesila, če ji bo wifi delal slabše kot zdaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
Karen ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Ej, ste zajadrali.
Doma pa.... ne poznam ga, ki bi hkrati na dveh mobitelih gledal youtube posnetke. Se pravi, tudi če imaš več naprav, bo bolj ali manj samo ena/uporabnika zares aktivna, kar seveda bistveno zniža zahteve do dostopne točke.
Očitno nimaš dveh najstnic doma... prid k men pogledat .. 2x youtube, pa 2x ni za rečt da vzporedno še TikTok posnetka ne dela, haha.
Eno vprašanje, če ima kdo Edimax router doma: kako narediš port forward iz zunanjega ip-ja recimo 8000 na notranjo mašino 10.0.0.2 na port 80? Bil pri kolegu zadnjič, pa ni nikjer za notranji port za vpisat, ip s /80 ali :80 pa ne prime.
Argica ::
Se tega kje dobi pri nas za zmerno ceno?
Netgear Nighthawk X4S R7800 AC2600 Gaming Router - Wireless Router AC Standard - 802.11ac
Netgear Nighthawk X4S R7800 AC2600 Gaming Router - Wireless Router AC Standard - 802.11ac
SeMiNeSanja je izjavil:
Ej, ste zajadrali.
Doma pa.... ne poznam ga, ki bi hkrati na dveh mobitelih gledal youtube posnetke. Se pravi, tudi če imaš več naprav, bo bolj ali manj samo ena/uporabnika zares aktivna, kar seveda bistveno zniža zahteve do dostopne točke.
Očitno nimaš dveh najstnic doma... prid k men pogledat .. 2x youtube, pa 2x ni za rečt da vzporedno še TikTok posnetka ne dela, haha.
Eno vprašanje, če ima kdo Edimax router doma: kako narediš port forward iz zunanjega ip-ja recimo 8000 na notranjo mašino 10.0.0.2 na port 80? Bil pri kolegu zadnjič, pa ni nikjer za notranji port za vpisat, ip s /80 ali :80 pa ne prime.
Nič bati - imam tri mulce pa laufa ravno tako Youtube, prenosi torrentov, TV2Go, spletne igre,.....
Glede Edimax-a - nisi napisala kateri model. V principu pri njih gre pri port forwaed-u samo 1:1 kar se porta tiče.
Se pa lahko nekaj 'naštrika' pod opcijo 'virtualni strežnik', kjer lahko definiraš javni in privatni port za 'virtualni strežnik'. Vendar se bojim da več kot enega ne moreš imeti (kot je to tipično pri consumer napravah). Morda pa tudi to zadošča?
dejanslo ::
scipascapa je izjavil:
Igor2003 kaj si vzel potem?
Jaz bom AC86U, je čisto dovolj zmogljiv.
V bistvu nobenega od predlaganih ampak RT-AC58U V2.
Za mikrotika se nisem odločil na podlagi kritik glede stabilnosti wifija in me bo mama za j...a obesila, če ji bo wifi delal slabše kot zdaj
Mene tudi motijo ti posti o slabem wifi performancu, da nisem že nabavil mikrotika hap ac2. Je to v 2020 boljše? Sicer ponavadi navajajo slabše hitrosti. Bolj kot hitrost ali daljnosežnost povezave pa je meni pomembna stabilnost, torej da dela tistih 50-100mbit brez da mrkne okum in da se povezava ne prekinja. Ima torej kdo izkušnje / probleme?
There`s More Than One Way To Do It
Han ::
RT-AC58U V2 je podhranjena druga revizija s slabimi antenami. Archer C6 je cenejši in boljši.
Bobr123 ::
Izgleda da ima naš 2 leti star Xiaomi R3G probleme z buffer bloatingom ali nekaj podobnega.
Iščem alternativo zanj (optika 100/10). Kaj menite o Tp-link AX1500 Wi-Fi 6 Routerju?
Lp
Iščem alternativo zanj (optika 100/10). Kaj menite o Tp-link AX1500 Wi-Fi 6 Routerju?
Lp