Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
Kezman91 ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Tole z Mikrotikom je vse super, če seveda imaš kaj pojma na tem področju. Jaz sem tukaj zelo bos. :/
Defenitivo je to dnevna soba. Je Ubiquiti na tem področju res price/perfomance? Je 867 Mbps za 5Ghz dosti ali za ziher boljše 1300?
Kar ne znaš. se naučiš....?
Youtube je poln raznih navodil.... Drugače pa koga vprašaš, daš za pivo,....
Ko enkrat veš, da se nekaj 'da naresti', se že nekako zakoplješ in raziščeš kako se to dejansko naredi. Slabše je, če niti ne veš, čemu bi kaj 'naredil'.
867 Mbps je za tiste 2-3 uporabnike, ki jih boš imel gor več kot dovolj. Druga zgodba je seveda, če dobiš 1300 varianto za minimalno razliko (akcije, odprodaje,...). Potem bi seveda bil neumen, če bi vzel manj zmogljivega.
Se povsem strinjam s tabo.
Če povzamem:
- V predsobo poleg modema pustim Mikrotika za 2,4Ghz; v dnevno sobo pa na UTP vtičnico postavim Access Point za 2,4Ghz (pojačitev) in 5Ghz?
- Na Mikrotiku naredim skupine in vse skupaj omejim oz. sortiram
legion ::
Nekako nisem navdušen nad T-2 wifi-jem pa razmišljam o nakupu. Prostor je izjemno majhen za pokrit. Rad bi imel možnost nalaganja custom firmware. Kaj se kej dandanes nabavlja?
Vanadium ::
Odvisno kateri custom firmware. Tomato je bolj kot ne baje mrtev, OpenWRT miga (baje se dobro razume z Atheros in MTK procesorji), Asus ima MerlinWRT, ki tudi še kar miga,... Če ti npr OpenWRT ni tuj se splača kaki xiaomi router pogledat, oziroma malo njihov forum prebrskat kaj priporočajo...
Jaz imam npr Linksys EA8500 in gor zadnji openwrt in sem zelo zadovoljen tako kot z WIFI pokritostjo kot stabilnostjo, dejansko je set and forget... Edino kar razmišljam je kaki mikrotik da odstranim T-2 optični prehod in vtaknem optiko direkt v svojo napravo kot npr RB4011 serijo.
Jaz imam npr Linksys EA8500 in gor zadnji openwrt in sem zelo zadovoljen tako kot z WIFI pokritostjo kot stabilnostjo, dejansko je set and forget... Edino kar razmišljam je kaki mikrotik da odstranim T-2 optični prehod in vtaknem optiko direkt v svojo napravo kot npr RB4011 serijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
legion ::
cool hvala Vanadium. S tomato sem začel, MerlinWRT pa v službi uporabljal. Bom pogledal še Xiaomijeve naprave. Lokacija je res mini tako da ne rabim neke grozovite pokritosti.
budnost ::
Archerja C6 sem kupil ravno zaradi tega, da sem lahko na njega inštaliral openwrt. Tam zadeva dobi še večjo uporabo, predvsem udpxy in nekateri dodatki so nepogrešljivi. Preko openwrt se lahko inštalira kot na originalnem fw tudi tipka wifi on/off, kar je vsaj zame zelo praktično. Morebiti je signal wifija na openwrt nekoliko šibkejši kot na originalnem fw. Vsekakor sem zadovoljen.
mtosev ::
je kdo namestil openwrt na archer c5 v4? trenutno kolk sn vido ne mores flashat direkt iz stock fw.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Argica ::
kaj pa na tplink c9 se da lahko gor open wrt? :)
ASUS AC86U je malo cena padla, dobim ga lahko za cca 180-190€, preveč?
blackbfm ::
V tem cenovnem rangu imas že zmogljivejše ax routerje..
omni-vor ::
ASUS AC86U je malo cena padla, dobim ga lahko za cca 180-190EUR, preveč?
Kje najdeš tega Asusa za tak denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: omni-vor ()
V tem cenovnem rangu imas že zmogljivejše ax routerje..
Si lahko kaj bolj specifičen kaj imaš v mislih? AX je menda nesmiselno kupiti, ker še nimamo takih odjemalcev, ki bi podpirali AX.
AC86U menda omogoča dobro pokritost in je pri meni že zato v igri.
blackbfm ::
Primer Asusa ?
https://geizhals.eu/?cat=wlanrout&xf=11...
Si lahko kaj bolj specifičen kaj imaš v mislih? AX je menda nesmiselno kupiti, ker še nimamo takih odjemalcev, ki bi podpirali AX.
Ax imajo ze lanski telefoni s10, iphone 11,.. V enem letu bo to ze mainstream
MrStein ::
ter: Samsung Galaxy Note 10 , OnePlus 8, itd...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Mesh pozabi.
Kupi dva eap225 v3, cca 140eur.
1.
Enega spodaj (das nekam na strop!), dobi obcutek kaj ti pokriva(tezko reci koliko pokrije, nisi povedal koliko prostorov, kolk debele stene,....)
2.drugi Eap zgoraj , priklopljen na powerline. Ce ti dela TV,bo zmogel se 10M interneta.
Zgornjega dej v eno drugo sobo, kao diagonalno od spodnjega na stropu.
Podoben problem imam tudi jaz, samo da imam jaz dosti boljši internet... in prav tako razmišljam o Mesh. Zakaj si mu napisal naj pozabi na Mesh, kaj je narobe s tem, da ga odstvetuješ?
Pri meni je hiša, dve nadstropji - vsako nadstropje okoli 80 m2, stene debeline 15, 22 in nekatere celo 28cm.
Uporabnikov -s tem verjetno misliš odjemalcev je vse skupaj 8-10 (od tega sta dva računalnika in ena tablica, ostalo druge manjše pametne naprave).
Kako sta med sabo povezana ta dva dva eap225 v3 ki ju ti predlagaš in kako se npr. mobilne naprave preklapljajo med obema dostopnima točkama?
Ker trenutno si malo pomagam z range extenderjem, ampak imam s tem slabe izkušnje, ker mi naprave ne preklopijo vedno na tisti AP kjer je boljši signal ampak vztrajajo na prejšnjem AP - potem resetiram wifi na odjemalcu in se mi priklopi pravilno. Upam da ta dva EAP225 ne delata na podobnem principu - če prav razumem pri Mesh ni težav s tem...?
ASUS AC86U je malo cena padla, dobim ga lahko za cca 180-190EUR, preveč?
Kje najdeš tega Asusa za tak denar?
https://www.pcplus.si/racunalnistvo/mre...
Vuli ::
In kakšna je razlika med tema dvema?
https://www.funtech.si/si/iskalnik/?sea...
eden je AC2400 drug pa AC2900. more bit napaka n naslovu, ker opise imata druge.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
A je to možno, da je pri enem garancija 2 leti, pri drugem dobavitelju pa 3 leta?
Ker sem na različnih straneh opazil različne podatke.
Ker sem na različnih straneh opazil različne podatke.
ASUS daje 3. 100%
baje je tudi tale zelo hud, če daš Open-wrt gor
https://www.smallnetbuilder.com/wireles...
https://www.proshop.de/Wlan-Router/Netg...
pa preko mailbox.de
baje je tudi tale zelo hud, če daš Open-wrt gor
https://www.smallnetbuilder.com/wireles...
https://www.proshop.de/Wlan-Router/Netg...
pa preko mailbox.de
Kakšna je razlika med npr. Linksys VELOP mesh ruterjem (2 ruterja) ter Asus-ovim mesh-om (se pravi imaš glavni ruter, potem pa dokupiš še en drug njihov ruter ki podpira mesh in to vse povežeš) ?
Ali je to praktično ena in ista stvar kar se tiče funkcionalnosti in kvalitete? Samo da se pri Linksysu to prodaja kot celoten "sistem", pri Asusu pa sam postaviš tako omrežje
Ali je to praktično ena in ista stvar kar se tiče funkcionalnosti in kvalitete? Samo da se pri Linksysu to prodaja kot celoten "sistem", pri Asusu pa sam postaviš tako omrežje
floyd1 ::
Pri meni je hiša, dve nadstropji - vsako nadstropje okoli 80 m2, stene debeline 15, 22 in nekatere celo 28cm.
Uporabnikov -s tem verjetno misliš odjemalcev je vse skupaj 8-10 (od tega sta dva računalnika in ena tablica, ostalo druge manjše pametne naprave).
Kako sta med sabo povezana ta dva dva eap225 v3 ki ju ti predlagaš in kako se npr. mobilne naprave preklapljajo med obema dostopnima točkama?
Ker trenutno si malo pomagam z range extenderjem, ampak imam s tem slabe izkušnje, ker mi naprave ne preklopijo vedno na tisti AP kjer je boljši signal ampak vztrajajo na prejšnjem AP - potem resetiram wifi na odjemalcu in se mi priklopi pravilno. Upam da ta dva EAP225 ne delata na podobnem principu - če prav razumem pri Mesh ni težav s tem...?
Skoraj enako kot je bilo pri meni. Hiša, 2 nadstropji, kvadratura, problemi enaki (prehodi med ap).
Jaz sem potem nabavil ER-X router in dve dostopni točki. Vse od Ubiquiti. Podrobnosti imaš v mojih starejših postih v tej temi. Dela v nulo, praktično brez ene omembe vredne težave. Edini slabši strani tega sta cena in nekaj več nastavljanja, preden vse deluje ok.
buttcrack ::
S T-2 routerjem nisem najbolj zadovoljen in se nagibam k dodatnemu. Za "drobiž" sem opazil xiaomijev 4a.
A bi z njim dejansko kaj pridobil na signalu napram innboxu v50 (pomoje, staro cca 6 let).
A bi z njim dejansko kaj pridobil na signalu napram innboxu v50 (pomoje, staro cca 6 let).
vse ena etaža, trenutno je sicer v špajzi za vrati (dnevna, kuhinja, hodnik odprto), ampak tudi če stojim pod njim je daleč od 100mega linije...
Master_Yoda ::
Archerja C6 sem kupil ravno zaradi tega, da sem lahko na njega inštaliral openwrt. Tam zadeva dobi še večjo uporabo, predvsem udpxy in nekateri dodatki so nepogrešljivi. Preko openwrt se lahko inštalira kot na originalnem fw tudi tipka wifi on/off, kar je vsaj zame zelo praktično. Morebiti je signal wifija na openwrt nekoliko šibkejši kot na originalnem fw. Vsekakor sem zadovoljen.
Kaksen pa je postopek za flashanje openwrt ? Gre kar iz namescenega FWja, ali je treba dosti carati ? Gre pol dati originalni FW nazaj gor (ter ali bostaja kje image originalnega sploh)?
Dovie'andi se tovya sagain.
vse ena etaža, trenutno je sicer v špajzi za vrati (dnevna, kuhinja, hodnik odprto), ampak tudi če stojim pod njim je daleč od 100mega linije...
Za polno hitrost boš moral narediti žično povezavo.
Glede na to, da tvoj router zgleda ne podpira AC standarda, ti lahko iz svojih izkušenj rečem, da je vse, kar AC podpira, bistveno hitrejše. Ne samo na papirju, ampak tudi v praksi, opazno. Seveda če se pogovarjamo o brezžičnem dostopu in pod pogojem, da tvoja WL naprava (client) ni zelo stara ali tista najcenejša, brez AC podpore.
Moraš pa vedeti, da zelo pomaga, če imaš potem tak router v istem prostoru, kot napravo, s katero se povezuješ. Ker 5 GHz pač ne vleče tako dobro kot stari 2.4. Kaka tanjša stena še gre, vse kar pa je več, pa nima smisla. Ker se ti potem tvoja naprava večinoma priklaplja na počasno 2.4 GHz mrežo.
Kolega ima en starejši poceni AC xiaomi router postavljen kot "bridge AP" za klet in je zelo zadovoljen, stvar dela odlično za tistih ca. 30EUR, kolikor je dal za to pri kitajcih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
hvala floyd1!
Glede na to, da košta drobiž, bom reskiral, če ne ga pa nekomu šenkam ali bolha.
Glede na to, da košta drobiž, bom reskiral, če ne ga pa nekomu šenkam ali bolha.
TheHusky ::
Bi mi kdo znal svetovati? Za domačo uporabo iščemo Router po tem ko nam je TP- Link Wr1043nd malo kiknsil. Nekak bo služil kot ojajčevalec signala saj modem ima ze svoj WLAN ampak ne doseže v večino hiše. Soliden stabilen router, kake malo boljše firme :)
Hvala.
Hvala.
Koliko prostorov pa ti to mora pokriti in skozi koliko sten naj bi to vleklo? Stene so iz...? Kabla ne moreš spraviti od modema do tega AP (oz. routerja)? Bi verjetno delalo veliko hitreje. Obstoječ router podpira AC ali vsaj 5GHz ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
TheHusky ::
Kake 3-4 prostore bi bilo dobro pokriti (v dolžino). Opečne / betonske. Soba z modemom je malo odročna in lovi nekako v 2 prostora, zato je kabel ven iz tam povezan na router na katerega so povezani prenosniki in telefoni.
OK, imaš torej povezavo s kablom in že obstoječ router-modem.
Ena varianta, ki pri meni preizkušeno dela zelo dobro je dostopna točka ubiquiti UAP-AC-LR. Sicer ni najcenejša, a je vredna vsakega €.
Za cenejše variante bo verjetno še kdo drug kaj povedal, a po mojem karkoli od Asusa ne bi smelo delat težav. Delajo menda zelo stabilno, večina folka je zelo zadovoljna. Seveda obvezno s podporo AC standarda. Sicer sam tu nimam izkušenj, je pa pri Asusu dodaten bombonček tudi to, da srednji in boljši modeli podpirajo Merlin FW, ki je zelo dober, stabilen, nastavitev pa ogromno. Ampak to niti ni nujno, mora delati OK tudi out of box.
Ena varianta, ki pri meni preizkušeno dela zelo dobro je dostopna točka ubiquiti UAP-AC-LR. Sicer ni najcenejša, a je vredna vsakega €.
Za cenejše variante bo verjetno še kdo drug kaj povedal, a po mojem karkoli od Asusa ne bi smelo delat težav. Delajo menda zelo stabilno, večina folka je zelo zadovoljna. Seveda obvezno s podporo AC standarda. Sicer sam tu nimam izkušenj, je pa pri Asusu dodaten bombonček tudi to, da srednji in boljši modeli podpirajo Merlin FW, ki je zelo dober, stabilen, nastavitev pa ogromno. Ampak to niti ni nujno, mora delati OK tudi out of box.
A mogoče kdo ve kaj se dogaja z Asusom, že celo večnost prodajalci obljubljajo dobavo robe, pa je še kar ni, cene so šle pa v višave.
scythe ::
Kateri router se splača kupiti, da lahko kakšno panel anteno dam gor? Imam 2 antene 10dbi mini panel in bi jih rad ponucal :D
p0ki ::
Zdravo,
Iščem nov router, tega ko imam je že bol bogi in ga mislim prestavit v spodnje nadstropje kot dodatno točko, modem in glavni router sta povezana s kablom, v dnevni sobi zgornjega nadstropja, kjer je tudi glavnina naprav, stari router bi bil v spodnjem nadstropju, povezan na novega s kablom. Iz tastarega gre potem kabel tudi v pisarniške prostore cca 25m stran (ni potrebe po hitri povezavi) in v TV.
Kupujem zato, kej sedaj imam spodaj navadni switch in mi v nekaterih prostorih ne lovi WiFija, v tistih ko pa ga pa je slaba povezava. Z nabavo novega in premikom starega hočem soliden wifi v spodnjem nadstropju in zunaj na vrtu.
cena sicer ni pomembna bi pa želel čimboljše price vs performance.
Glavni router bo skrbel za kar zahtevne porabnike.
V bajti nas je 4 do 5, 2 zgoraj, 2-3 spodaj.
Vsak ima svoj telefon, tablico, včasih še kaki laptop. Obiskov je dosti, sploh tamladi se vsi povezujejo na omrezje. Preko kabla so na omrezje prklopleni 2x TV, 1x PS4, 4 do 5 računalnikov.
Iščem nov router, tega ko imam je že bol bogi in ga mislim prestavit v spodnje nadstropje kot dodatno točko, modem in glavni router sta povezana s kablom, v dnevni sobi zgornjega nadstropja, kjer je tudi glavnina naprav, stari router bi bil v spodnjem nadstropju, povezan na novega s kablom. Iz tastarega gre potem kabel tudi v pisarniške prostore cca 25m stran (ni potrebe po hitri povezavi) in v TV.
Kupujem zato, kej sedaj imam spodaj navadni switch in mi v nekaterih prostorih ne lovi WiFija, v tistih ko pa ga pa je slaba povezava. Z nabavo novega in premikom starega hočem soliden wifi v spodnjem nadstropju in zunaj na vrtu.
cena sicer ni pomembna bi pa želel čimboljše price vs performance.
Glavni router bo skrbel za kar zahtevne porabnike.
V bajti nas je 4 do 5, 2 zgoraj, 2-3 spodaj.
Vsak ima svoj telefon, tablico, včasih še kaki laptop. Obiskov je dosti, sploh tamladi se vsi povezujejo na omrezje. Preko kabla so na omrezje prklopleni 2x TV, 1x PS4, 4 do 5 računalnikov.
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p0ki ()
dejanslo ::
Zdravo, v hišo dobimo optiko (f*ck yeah!), ker pa gre za hišo starejšega datuma in brez UTP razvodov, je sedaj dober trenutek za to.
Želim imeti tri med seboj ločena omrežja - eno za iot, eno za službo in eno za vse ostalo (media, etc). Za modemom bi postavil router, ki bi imel tudi wifi, na njega pa preko kabla še dva AP z wifi. Po hiši bi dal vsaj 8 vtičnic.
Moje vprašanje je, ali lahko na "glavnem" routerju ustvarim ta tri omrežja in jih preko APjev delim naprej? Torej, da en AP deli vsa tri omrežja? Kaj rabim za to? Hvala!
Želim imeti tri med seboj ločena omrežja - eno za iot, eno za službo in eno za vse ostalo (media, etc). Za modemom bi postavil router, ki bi imel tudi wifi, na njega pa preko kabla še dva AP z wifi. Po hiši bi dal vsaj 8 vtičnic.
Moje vprašanje je, ali lahko na "glavnem" routerju ustvarim ta tri omrežja in jih preko APjev delim naprej? Torej, da en AP deli vsa tri omrežja? Kaj rabim za to? Hvala!
There`s More Than One Way To Do It
Nikonja ::
Lahko tudi več če hočeš, zahteva mal več dela ampak z ločenimi vlan-i lahko vse to narediš.
https://www.routersecurity.org/vlan.php
Jaz osebno sem IOT priklopil na wifi guest network, in vse ostalo na normalno mrežo tko da IOT nima dostopa do domačega omrežja. Opcija je da npr IOT priklopiš na wifi od ISP-a, potem ti ostane na ruterju prost gues in normalen wifi za službo in ostalo.
https://www.routersecurity.org/vlan.php
Jaz osebno sem IOT priklopil na wifi guest network, in vse ostalo na normalno mrežo tko da IOT nima dostopa do domačega omrežja. Opcija je da npr IOT priklopiš na wifi od ISP-a, potem ti ostane na ruterju prost gues in normalen wifi za službo in ostalo.
dejanslo ::
Nikonja, hvala, zelo informativno. Če sem prav razumel, na glavnem skonfiguriram vlane, potem so pa lan porti do WiFi APjev v trunk modu.
Vlan za službo bi dal samo na en lan port, bi pa rad, da wifi APji delijo iot in splošni vlan na wifi in lan portih.
Na RPi mi laufa pi-hole. Lahko tega uporabljajo potem vsi klienti v vseh VLANih?
Aja, to še. Če imam v prostoru eno vtičnico, bi pa imel wifi AP in pa IPTV STB, se tudi to spravi skozi z VLANi?
Nagibam se k Mikrotiku, ker en hap že imam, služi kot wifi repeater in enostavno dela.
Lahko takšno konfiguracijo postavim z MikroTikovimi produkti? Kateri router bi priporočili za glavnega? Želim vsaj 8 gbit portov, po možnosti da ima wifi g/n, pa da ni 300€ :) nekaj RB2011UiAS-2HnD-IN like, samo da bi imel vse gbit porte.
Vlan za službo bi dal samo na en lan port, bi pa rad, da wifi APji delijo iot in splošni vlan na wifi in lan portih.
Na RPi mi laufa pi-hole. Lahko tega uporabljajo potem vsi klienti v vseh VLANih?
Aja, to še. Če imam v prostoru eno vtičnico, bi pa imel wifi AP in pa IPTV STB, se tudi to spravi skozi z VLANi?
Nagibam se k Mikrotiku, ker en hap že imam, služi kot wifi repeater in enostavno dela.
Lahko takšno konfiguracijo postavim z MikroTikovimi produkti? Kateri router bi priporočili za glavnega? Želim vsaj 8 gbit portov, po možnosti da ima wifi g/n, pa da ni 300€ :) nekaj RB2011UiAS-2HnD-IN like, samo da bi imel vse gbit porte.
There`s More Than One Way To Do It
Nebomgabiksa ::
Basic home use... WRT54g sem zamenjal z Archer C6, ki pa je bil korak nazaj.
V hiši je kakšen mrtev kot, predvsem pa je veliko skoraj mrtvih, kjer je prenos katastrofa.
Zato se prevečkrat zalotim, da preklopim na LTE.
Odjemalcev je nekje 15~20; kakšen youtube, plex streaming, občasno p2p... v hišo pride optika 100/20 Mbps.
Tako, da bi (postopoma) postavil mesh sistem. Opcije:
- TP-Link Deco (M4 ali P7 - okolica 200€ za 3-pak)
- Ubiquiti AmpliFi HD je cenovni max (350€)
Ali pa kar routerje, ki podpirajo mesh; cene za kos - tukaj bi začel z 2-pakom
- Xiaomi AX1800 (80€) oziroma AX3600 (140€)
- Asus AiMesh router (n.pr. RT-AC66U 115€)
Pod črto, je na papirju Xiaomi najboljši in edini, ki za normalno ceno podpira WiFi6.
V hiši je kakšen mrtev kot, predvsem pa je veliko skoraj mrtvih, kjer je prenos katastrofa.
Zato se prevečkrat zalotim, da preklopim na LTE.
Odjemalcev je nekje 15~20; kakšen youtube, plex streaming, občasno p2p... v hišo pride optika 100/20 Mbps.
Tako, da bi (postopoma) postavil mesh sistem. Opcije:
- TP-Link Deco (M4 ali P7 - okolica 200€ za 3-pak)
- Ubiquiti AmpliFi HD je cenovni max (350€)
Ali pa kar routerje, ki podpirajo mesh; cene za kos - tukaj bi začel z 2-pakom
- Xiaomi AX1800 (80€) oziroma AX3600 (140€)
- Asus AiMesh router (n.pr. RT-AC66U 115€)
Pod črto, je na papirju Xiaomi najboljši in edini, ki za normalno ceno podpira WiFi6.
SeMiNeSanja ::
Višje kot greš z WiFi številkami, na krajši domet lahko računaš.
Poleg tega najbrž niti nimaš odjemalcev za WiFi6 ?
Istočasno pa gledaš, da marsikateri proizvajalec niti AC Wave2 še ni osvojil in se potem sprašuješ, če ti je AX res potreben.
To si mora vsakdo sam odgovoriti. Mogoče pri tem pomaga pomisliti, koliko časa je trajalo od takrat, ko je prišel ven AC standard - pa ga danes marsikatera (nova!) naprava ne podpira. Kdor ni hitel na AC, tega večinoma niti ni pogrešal....
Drugače pa sem nedavno govoril z enim od TP-Link distributerjev glede njihove Omada linije 'poslovnih' dostopnih točk in moral z razočaranjem ugotoviti, da o njih praktično nič ne vedo in nimajo nekega zaupanja vanje (mogoče pa zato, ker se dobro prodajajo nekoliko dražji Ubiquiti AP-ji, katere tudi dobavljajo).
Po drugi strani pa sem na Spiceworks forumu že videl prve dokaj pozitivne izjave uporabnikov teh dostopnih točk.
Žal se pri našemu distributerju ni dalo dobiti niti vzorčnega primerka, da bi se lahko sam prepričal, kaj zadeva nudi (v principu bi morala biti precej podobna Ubiquiti zmožnostim).
Poleg tega najbrž niti nimaš odjemalcev za WiFi6 ?
Istočasno pa gledaš, da marsikateri proizvajalec niti AC Wave2 še ni osvojil in se potem sprašuješ, če ti je AX res potreben.
To si mora vsakdo sam odgovoriti. Mogoče pri tem pomaga pomisliti, koliko časa je trajalo od takrat, ko je prišel ven AC standard - pa ga danes marsikatera (nova!) naprava ne podpira. Kdor ni hitel na AC, tega večinoma niti ni pogrešal....
Drugače pa sem nedavno govoril z enim od TP-Link distributerjev glede njihove Omada linije 'poslovnih' dostopnih točk in moral z razočaranjem ugotoviti, da o njih praktično nič ne vedo in nimajo nekega zaupanja vanje (mogoče pa zato, ker se dobro prodajajo nekoliko dražji Ubiquiti AP-ji, katere tudi dobavljajo).
Po drugi strani pa sem na Spiceworks forumu že videl prve dokaj pozitivne izjave uporabnikov teh dostopnih točk.
Žal se pri našemu distributerju ni dalo dobiti niti vzorčnega primerka, da bi se lahko sam prepričal, kaj zadeva nudi (v principu bi morala biti precej podobna Ubiquiti zmožnostim).
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
Nebomgabiksa ::
Saj to z dometom mi je jasno, čeprav AX obljublja marsikaj.
Seveda klientov nimam, ampak sem WRT54g zamenjal po 10+ letih,
tako je to ena bolj dolgoročna zamenjava...
Malo bom spremljal eBay, če bo kakšen ugoden mash, drugače pa RT-AC68U.
Seveda klientov nimam, ampak sem WRT54g zamenjal po 10+ letih,
tako je to ena bolj dolgoročna zamenjava...
Malo bom spremljal eBay, če bo kakšen ugoden mash, drugače pa RT-AC68U.