Forum » Loža » Obrezovanje sadnega drevja
Obrezovanje sadnega drevja
papasmrk ::
Pozdravljeni,
čas je za pomladansko obrezovanje drevja in imam eno mlado drevesce za katero ne vem kako najbolj optimalno obrezati, da bom pravilno oblikoval krošnjo. Na sliki sem z rumeno označil št. vej in bi prosil nekoga, da mi malo nakaže katero vejo odstraniti. Jaz bi odstranil vse veje razen št. 3. Mislite da je to prav ? Verjetno je kdo že obrezoval in ima izkušnje...
hvala.
čas je za pomladansko obrezovanje drevja in imam eno mlado drevesce za katero ne vem kako najbolj optimalno obrezati, da bom pravilno oblikoval krošnjo. Na sliki sem z rumeno označil št. vej in bi prosil nekoga, da mi malo nakaže katero vejo odstraniti. Jaz bi odstranil vse veje razen št. 3. Mislite da je to prav ? Verjetno je kdo že obrezoval in ima izkušnje...
hvala.
Fave ::
Lepo si se potrudil (slikca pa to). Jaz bi se obrezovanja lotil naslednje leto. Nisem pa strokovnjak.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
dzinks63 ::
Pravilno, odstrani vse tik ob glavnem deblu, razen 3. Bi pa moral že lansko leto odstraniti 1 in 4, 2 je videti enoletna zadeva, tako da je lani niti nisi mogel odstraniti. Tam kjer si odrezal vejo pa zamaži z cepilno smolo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obrezovanje sadjaOddelek: Loža | 4951 (935) | fikus_ |
» | Vinogradništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13997 (6559) | misticnimrk |
» | Prepoved kurjenja v SlovenijiOddelek: Loža | 5114 (3597) | dzinks63 |