Forum » Zvok in slika » hitrost usb ključa
hitrost usb ključa
vir ::
V trgovini je akcija usb ključa, ki ima hitrost branje/pisanje samo 5,3 M / 3,6 M. Zanima me če se pri branju filma za tv pojavijo težave, ali je razlika samo ta da se na začetku malo kasneje zažene?
Izi ::
To je več kot dovolj hitro za filme. Vsi USB ključki, tudi tisti starejši in najcenejši so več kot dovolj hitri za predvajanje filmov, tudi najzahtevnejših HD filmov. HD Filmi 1080p rabijo povprečno samo okoli 1 MB/s hitro branje, kar pomeni, da so tudi najpočasnejši USB ključki na svetu vsaj 5-krat hitrejši kot je potrebno za predvajanje filmov.
Nekateri TV-ji pa tudi snemajo program na USB ključke, tam pa je treba že malo bolj pogledati na hitrost snemanja predvsem ker snemajo večinoma v MPEG 2, ki rabi vsaj še enkrat več prenosa podatkov kot MPEG 4. Ampak tudi tam je 3 MB/s snemanja povsem dovolj za HD. Če pa snemaš SD video potem pa hitrost sploh ni omembe vredna.
Tudi zaženejo se vsi ključki enako hitro ne glede na njihovo hitrost. Počasni ključki bodo pripravljeni za branje na TV ali PC povsem enako hitro kot najhitrejši USB ključki. Takrat je važen samo dostopni čas, ki je pri vseh USB ključkih enak ne glede na hitrost.
Edina razlika, ki so sploh lahko opaziš je ko boš iz računalnika hotel prenesti film na počasen USB ključek. Takrat pa bodo razlike precej opazne. Na hiter USB ključek boš en film velikosti 700 MB prenesel v pol minute, na počasnega pa boš isti film prenašal 3 minute. To je pa tudi edina razlika.
Hitri USB ključki imajo smisel samo če misliš nanje večkrat prenašati več GB velike podatke.
Da na primer na zgoraj omenjeni ključek s hitrostjo pisanja 3,6 MB/s zapišeš na primer 16 GB podatkov, kolikor so danes veliki povprečni USB ključki, bi rabil kar eno celo uro in četrt
Nekateri TV-ji pa tudi snemajo program na USB ključke, tam pa je treba že malo bolj pogledati na hitrost snemanja predvsem ker snemajo večinoma v MPEG 2, ki rabi vsaj še enkrat več prenosa podatkov kot MPEG 4. Ampak tudi tam je 3 MB/s snemanja povsem dovolj za HD. Če pa snemaš SD video potem pa hitrost sploh ni omembe vredna.
Tudi zaženejo se vsi ključki enako hitro ne glede na njihovo hitrost. Počasni ključki bodo pripravljeni za branje na TV ali PC povsem enako hitro kot najhitrejši USB ključki. Takrat je važen samo dostopni čas, ki je pri vseh USB ključkih enak ne glede na hitrost.
Edina razlika, ki so sploh lahko opaziš je ko boš iz računalnika hotel prenesti film na počasen USB ključek. Takrat pa bodo razlike precej opazne. Na hiter USB ključek boš en film velikosti 700 MB prenesel v pol minute, na počasnega pa boš isti film prenašal 3 minute. To je pa tudi edina razlika.
Hitri USB ključki imajo smisel samo če misliš nanje večkrat prenašati več GB velike podatke.
Da na primer na zgoraj omenjeni ključek s hitrostjo pisanja 3,6 MB/s zapišeš na primer 16 GB podatkov, kolikor so danes veliki povprečni USB ključki, bi rabil kar eno celo uro in četrt
Sssaga ::
Heh, le pazi, da ne boš kje dobil BLURAY z bitrate-om čez 40Mbit/s (5MB/s), kar bi za tak ključ bila meja. Itak pa bi za tak film nucal 64GB USB.
Jaz sem probal 1GB USB 1.1 dat v TV in mi ga ne zazna. Torej tudi slike in musko ne morem predvajati.
Očitno je nuja 2.0 verzija.
Sem pa pr frendu predvajal film prek USB-ja, na katerga je šel film z avg. hitrostjo 4-5 MB/s. Branje malo hitreje. Brez problema tudi HD.
Le original BluRaye pusti pri miru
Jaz sem probal 1GB USB 1.1 dat v TV in mi ga ne zazna. Torej tudi slike in musko ne morem predvajati.
Očitno je nuja 2.0 verzija.
Sem pa pr frendu predvajal film prek USB-ja, na katerga je šel film z avg. hitrostjo 4-5 MB/s. Branje malo hitreje. Brez problema tudi HD.
Le original BluRaye pusti pri miru
GrimReaper ::
3,6MB/s je prepočasno, to lahko umreš zraven ko kopiraš film na ključ. Tolk hitri so bli včasih slabši 1GB ključi, zdej imajo tako hitrost tut poceni 8GB ključi.
Patriot Mini 8GB za 11€ ti je še najboljši price/performance, imajo 8-10MB/s write.
Patriot Mini 8GB za 11€ ti je še najboljši price/performance, imajo 8-10MB/s write.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
vir ::
hvala za infote. ta ključ je 16 gb in stane 10E v müllerju. vendar pa dvomim da bi ga še dobil ker ko sem šel pred časom po podoben ključ v akciji ga že naslednji dan niso meli. najbrš imajo to samo da imajo kaj dat v reklamo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10826 (8539) | Han |
» | Kateri USB ključek?Oddelek: Kaj kupiti | 5924 (5414) | WyattEarp |
» | Kateri hiter USB ključek 8 ali 16GB?Oddelek: Kaj kupiti | 8902 (5463) | ||_^_|| |
» | Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 32138 (19051) | Izi |