» »

Win7 x64 H.Prem SLO brez kode v škatli - cena in kje?

Win7 x64 H.Prem SLO brez kode v škatli - cena in kje?

Alen T 1978 ::

zdravo.

vprašal bi kje kupiti in po kakšni ceni originalne windows 7 home premium x64 SLO na DVDju in škatli z knjigo vendar brez licenčne kode oziroma serial numberja ker imam kodo na laptopu. na laptopu sem imel kopijo winsow na neki hidden particiji ki sem jo po pomoti zbrisal. sedaj imam piratsko kopijo pa uporabljam priloženo kodo.

torej kje take winse v škatli na dvdju z knjigo kupit in kakšna je cena ter kako se sploh reče taki verziji winsow?

hvala in lep pozdrav.
Alen

KoMar- ::

1. Če imaš lastno kodo za Home Premium, potem načeloma nimaš piratskih Windowsov, četudi je medij skopiran.
2. To, kar pa iščeš (samo medij brez licence), pa skoraj ziher ne obstaja. Oz. pokliči na Microsoft Slovenija, koliko bi prišel nadomestni medij in poročaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

aha. ok.
hvala na odgovoru.
ce kdo ve za email naslov, ker ga sigurno ne bom našel ker majo ful kompleksno stran naj se javi.

zagi123 ::

ISO winsev je itak na voljo za dolpoteg, če uporabiš svoj kjuč se mi to ne zdi piratiziranje.
Če maš HPjev laptop, lahko naročiš nadomestni medij tudi iz njihove strani -> tukaj

ni HP. acer je. aspire.
ma bi kar microsoft slovenija vprašal. sam če kdo ve za nijhov e-mail naslov kam to vprašat se priporočam, ker vem, da majo internetno stran ful kompleksno pa ne bom našel. no, tko hipotetično pravim, ker majo .com stran precej nelogično pa dokaj messed.

drugače pa to ni piratstvo. samo piratsko kopijo z torrentom sem dol potegnil. no, niti to ni, ker zdraven ni nobenega cracka.

Zheegec ::

Če si uporabil licenčno kodo pod prenosnikom, potem imaš licenčne windows. Iz katerega medija si jih dobil Microsoft ne zanima. Važna je licenca in račun.
Kaj misliš, da ima vsak DVD Windows vgrajeno neko posebno kodo? Dandanes lahko Windows čisto normalno namestiš tudi iz USB ključka...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Duhec ::

Mislim, da to ni stvar MS Slo ampak firme Acer. Če si ga kupil pri nas, potem je to dobavitelj/zastopnik za Acer Slo. Obrni se na pooblaščen servis (ALTERNA INTERTRADE d.d., mogoče tudi Avtera d.o.o), da ti pošljejo (mogoči so stroški za medij) recovery DVD za tvoj model Acer Aspire prenosnika.
Sicer ima Acer (podobno kot HP) stran za naročilo ampak ne vem kakšni so stroški medija in pošiljanja.
http://us-store.acer.com/rcd/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

ne ne ljudje. dajte mir.

jaz bi rad kupil windowse na DVDju v škatli z knjigo. torej originalne v originalni pakungi.
ampak take, ki so serial number free. nekaj kao demo verzija, če ne vtipkaš prave kode.

Zheegec ::

Originalni v originalni pakungi so pač od 200€ dalje (za FPP različico).

Kakšen interes bi imel Microsoft prodajati škatlo brez kode? Za zbirateljske namene?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Duhec ::

Glej, MS je 1.5.2010 ukinil proizvodnjo medijev in doc (Disk Kit), še to so bile v okviru količinskega licenciranja.
Torej ti ostane (beri moj prejšnji post) brskanje za DVD medijem za tvoj model prenosnika po kanalih proizvajalcev brand name kompov (HP, Dell, Asus, Lenovo...) ali MS system bilderjev (sestavljalci kompov); v tvojem primeru kontaktiraj zastopnika Asus-a.

Seveda lahko snameš nek Win7 iso z neta in si vžgeš svoj DVD. Bo sevea brez gonilnikov za tvoj specifičen hw prenosnik. Da bo okužen in nedelujoč tvegaš sam.

Še to: Brand name proizvajalci (če je Win sistem predinštaliran že na disku), nudijo možnost izdelave backup Win inštalacijskega DVD-ja preko namenskega programja, ki je sestavni del ponudbe, ki si jo z nakupom kompa z Win sistemom že plačal.
Navadno se to naredi takoj ob dokončanju prve inštalacije.
Ker pa jih je veliko pametnih in formatirajo komp po svojih željah si tako odžagajo dvojno vejo, tako po skriti (recovery) particijo kot programski opremi, ki mu omogoča izdelavo backup kopije WIn7 DVDja z vsemi gonilniki in dodatno šaro za dotični komp.

moj komp je že vem iz garancije.
sem dobil odgovor iz microsofta kjer so povedali da take verzije ne prodajajo.
samo tisto FPP. ma nema veze. bom kupil originalno 8ko. pa nek nov laptop brez winsow zdraven. kul mi je met originalno pakungo. filing je dober. kot z CDji in glasbo.

ali pač vinilke. kokr za koga.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

http://www.mimovrste.com/artikel/262008...

Različica VUP (Version Upgrade) je namenjena vsem tistim, ki že imajo licenčno različico sistema XP ali Vista in želijo opraviti nadgradnjo sistema. Priloženi DVD vsebuje tako 32 kot 64-bitno različico sistema.
http://www.mimovrste.com/artikel/262005...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Windows 10 - katere izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
329449 (8713) Miha 333
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi