» »

Nekaj utrinkov iz današnje Ljubljane

1 2
3
»

PNG ::

Jaz gnjavim da protestniki niso imeli pojma zakaj so tam in da mi je bedasto, da so imeli maske, pa sem pri -10ih stopinjah v hudem snegu stal na trgu leona štuklja.

Grumf ::

No jaz pa gnjavim ker namesto, da bi se usmerjali preko skupnemu cilju nekateri raje
kritizirajo in pametujejo. In čisto vseeno je, če je nekdo hodil okrog z "velecenjenim"
čez rame in trajno za frizuro. Samo da je bil tam. Manj škode kot tvoje diskreditiranje
prisotnih z uravnilovko. Pa če si bil tam ali ne.
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grumf ()

PNG ::

V bistvu nimaš prav, ker nihče ne posluša množice ki nima pojma kaj bi rada. Ljudje ki točno vedo kaj hočejo pokažejo resnično zainteresiranost in takšne ljudi se upošteva.

Goody ::

Najhuje je da so se zraven v "soje žarometov" priplozali Kurnik in njegovi OWSjevci...To je legitimnost protestov v mojih očeh znižalo kar precej...

c00L3r ::

i100k100 kakšen pa je tvoj načrt za ustavitev ACTA-e in podobnim bedarij?

kamiKaZaA ::

Sem bil na protestu v Mariboru in vem zakaj.

Ker mi vedno več svobode jemljejo, ker vedno bolj zastrupljeno hrano jem, ker sem poleti skoraj crkno v tuš kabini ko sem se tuširal (sploh nevem kaj so našopali v vodo), pa ker se je isto v tistem času zgodilo tudi bratu, tako da sem začel stvrai povezovati.

Upor je namenjen Eliti, katera misli, da je nedotakljiva in da lahko dela vse kar želi, ker trenutno ni sodišča, ki bi jih obsodilo.

In kot sem že dejal - mirno vsega tega nemislim gledati, zato pa sem šel na proteste. In čeprav Vem, da s protesti nebomo dosegli nič, ko pa se nas bo dovolj zbralo, pol bo pa čas - če to sedaj napišem bo komentar izbrisan.

Vglavnem, če sediš križem rok doma in upaš, da se bodo stvari uredile same po sebi - si za moje pojme bedak. Treba je oditi na ulico - najti enako misleče - tudi o alternativnih sistemih je bilo veliko govora - in jih je možno izpeljati, še pred tem pa moramo ukiniti za večne čase ta sistem in unikiti denar kot plačilno sredstvo - kajti samo denar daje Eliti moč in če jim ga vzamemo - izgubijo vse.

Denar ni motivacija za razvoj, ampak motivacija za pohlep.

Denar ni motivacija za nekoga, ki bi rad delal za dobro vseh nas. Denar je motivacija za pohlep. Veliki Nikola Tesla je naredil mnogo stvari, med njimi je želel še več dobrih, kot je naprimer Energija za vso človeštvo in to zastonj. Želel je uloviti strelo, pa so ga zatrli. Želel je narediti brezžično elektriko, pa mu je J.P. Morgan dejal, da če nemorejo postaviti pipice za račun, potem tudi tega nebodo naredili - brezžicna elektrika - projekt ukinjen.

Želel je narediti električni avto, pa ga je J.D. Rockefeller zavrnil, zaradi svojega naftnega imperija (Exxon Mobile). In dejali so mu, ko je neko stvar izumil, da ustvari licenco in od vsakega prodanega produkta zasluži 1$, pa je zavrnil in dejal da tega ni delal zaradi zaslužka ampak zaradi ljudi.

Dejal še je: vaša je sedanjost - moja je prihodnost.

On je živel v najhujšem času, v času kjer je profit bil več vreden od družbene koristi in tak čas je tudi danes. On se je rodil vsaj 300 let prehitro.

Ni mu bilo mar za denar. Njemu je bilo mar za razvoj. In verjemi, da kdor gre za kirurga, znanstvenika,... negre zaradi denarja ali standarda, ampak ker ima to v sebi, da želi pomagati, razvijati,...

In ogromno je takih ljudi, tako da denar lahko komot ukinemo, ker se je pokazal kot veliko zlo. In če želimo iz Civilizacije0 - prestopiti v civilizacijo1, bomo morali drugače razmišljati.

Le pohlepnega človeka motivira denar in on nebo nikoli nič razvil, nikoli se izučil za zdravnika,... on bo samo gledal kje lahko grabi tak kos papirja, brez da bi kaj ustvarjal.

In če kdo misli, da če ukinemo monetarni sistem, da uničimo razvoj - se zelo moti. Namreč še vedno bo za nekoga motivacija, da se izuči in ima možnost razvijati ali zdraviti, poučevati in še bi lahko našteval.

Tole pa so sedaj citati od drugih enako mislečih uporabnikov:

chadmaster1
ČLOVEŠTVO IMA 2 MOŽNOSTI

1) zamižimo na eno oko in tiho spremljajmo vse kršenje pravic, ter upajmo, da bomo nekako preživeli mirno življenje čeprav vsi zastrupljeni, bolani, obubožani....

2)uprimo se ne samo cenam, reformam, politikom,.......S TEM NIČ NE REŠIŠ........AMPAK SISTEM V KATEREM IMAJO KORPORACIJE GLAVNO BESEDO UNIČIMO!!!

Geronemo
Kaj bi dal, če bi vsaj polovica Slovencev prebrala USTAVO Republike Slovenije. Država nas je tako uzakonila da še na WC ne morete brez soglasja.. Slovenijo in njene zakonopisce ter politike je treba BOJKOTIRAT. V ustavi boste našli najmanj tri točke po kateri lahko že danes v tem trenutku kot državljani izvedete DRŽAVLJANSKO NEPOKORŠČINO (neplačevanje davkov, nespoštovanje, zakonov, javnih služb, ... ) Seveda nenasilno.. Najbolje pa bi bilo da se DRŽAVLJANI odrečemo tisti bajti ALA parlament, stopimo skupaj in skupaj delujemo za skupni cilj... Je to tako težko??? Zaradi te slepote in ignorance nam lepo pridno jemljejo svobodo in pravice ki so nam že po naravi dane kaj šel epo ustavi... Ampak... ok... mi smo ponosen narod... Najbolje bi bilo da se vsi nagnete in s prstom pokažete kam vas morajo nabijati, manj papirologije... hehehehe ;)

Geronemo
Sicer iz konteksta ampak vseeno:
Vsak neizkušen in duhovno nerazgledan voditelj bo prej kot slej padel pod apetiti materialnega sveta.. To je dejstvo, in ne mislite si da boste kjerkoli našli resnično poštenega politika (Razen Janša, on je poosebljena poštenost in se ga še Chuck Norris boji).. Kar potrebujemo je "Zdrav" Socializem v katerem bi VSI državljani oz. ZEMLJANI imeli povsod enake osnovne pravice:
- Pravica do zdravstvene oskrbe;
- Pravica do hrane in vode;
- Pravica do lastnega ozemlja;
- Pravica do potovanja;

Monetarni sistem bi morali ukiniti in s tem uveljaviti pravico do prostovoljnega dela... Če bi vsak zemljan delal to kar njemu paše in v čemur je talentiran, samo 4 ure na dan, bi celotna globalna družba imela zadostno količino hrane, vode in ostalih za preživetje potrebnih dobrin ki jih kot ljudje potrebujemo..

Pozabi mercedesa za 500.000€, bajto za 100mio itd... Vreden si točno toliko kot prispevaš družbi.. Imaš hiško, družino zdravje in hrano... Karkoli več, pa pridelaj po interesu in deli z celotno družbo...
Kaj mislite kaj bi bilo če bi naenkrat VSE INFORMACIJE TEGA SVETA BILE JAVNO DOSTOPNE??? Kaj bi se zgodilo s globalno politiko?? Kaj bi Ljudje ugotovili in izvedeli????

PNG ::

c00L3r je izjavil:

i100k100 kakšen pa je tvoj načrt za ustavitev ACTA-e in podobnim bedarij?


Žal ne verjamem v to, da lahko karkoli spremenimo.

Kamikaza, lepo da veš, saj nisem rekel da nihče tam ni vedel zakaj je tam. Bolj sem kazal s prstom na tiste, ki tega niso vedeli (in teh ni bilo veliko če smem dodati lastno pripombo, bistveno manj kot na študentskih protestih proti malemu delu (teh se sicer nisem udeležil)).

kamiKaZaA ::

Ok - razumem. Ampak nesmeš obupati in vreči puške v koruzo, če izgubimo eno bitko. Pa četudi dve, tri,... Dejstvo je, da dokler ne izgubimo vojne smo v igri. Tudi v srednjem veku se je kmetovalcem zdelo nemogoče spremeniti sistem (tako kot tebi danes), pa so ga kljub temu. In poglej kakšen preskok so naredili v razvoju - posledica je industrija.

Kapitalizem sploh ni napačen, samo so napačni ljudje na napačnih mestih in pohlep je prevladal nad razumom. Torej je brezveze zdraviti to bolezen (-> pohlep), ampak je bolje najti vzroke (-> denar) in ta vzrok ukinit (-> ukineš monetarni sistem) in posledično uničiš - zatreš bolezen (-> pohlep).

Spura ::

kamiKaZaA je izjavil:


in unikiti denar kot plačilno sredstvo - kajti samo denar daje Eliti moč in če jim ga vzamemo - izgubijo vse.
Ti si kolosalen bedak. Ne govori o denarju, ce nimas niti najmanjsega pojma kaj je osnovna funkcija denarja. Denar je menica, ki se uporablja pri prenosih vrednosti med subjekti v ekonomiji. Denar omogoca visoko likvidnost pri transakcijah. Blagovna menjava, po drugi strani, ima prakticno nicno likvidnost in je bolano neumen nacin delovanja druzbe. Denar ne bo nikoli izginil. Nikoli.

kamiKaZaA je izjavil:


Denar ni motivacija za razvoj, ampak motivacija za pohlep.

Denar ni motivacija za nekoga, ki bi rad delal za dobro vseh nas. Denar je motivacija za pohlep.
Aja, v sistemu brez denarja pa ce sem lastnik (bodisi kot oseba ali pa kot drzava) naftnega polja ne morem zahtevat vseh zivih stvari za svojo nafto?
Zelo dobr si to premislu.

kamiKaZaA je izjavil:


Veliki Nikola Tesla je naredil mnogo stvari, med njimi je želel še več dobrih, kot je naprimer Energija za vso človeštvo in to zastonj. Želel je uloviti strelo, pa so ga zatrli. Želel je narediti brezžično elektriko, pa mu je J.P. Morgan dejal, da če nemorejo postaviti pipice za račun, potem tudi tega nebodo naredili - brezžicna elektrika - projekt ukinjen.

Želel je narediti električni avto, pa ga je J.D. Rockefeller zavrnil, zaradi svojega naftnega imperija (Exxon Mobile). In dejali so mu, ko je neko stvar izumil, da ustvari licenco in od vsakega prodanega produkta zasluži 1$, pa je zavrnil in dejal da tega ni delal zaradi zaslužka ampak zaradi ljudi.
Ja ja, on bi izumil brezzicno elektriko, pa se zastonjsko po vrhu, samo so ga zatrli zdej pa v 100 letih izjemnega tehnicnega napredka še nobenemu ni ratalo naredit dobrega brezzicnega prenosa elektrike? Pejt ti komu drugemu bajke razkladat.

kamiKaZaA je izjavil:


On je živel v najhujšem času, v času kjer je profit bil več vreden od družbene koristi in tak čas je tudi danes. On se je rodil vsaj 300 let prehitro.

Ni mu bilo mar za denar. Njemu je bilo mar za razvoj. In verjemi, da kdor gre za kirurga, znanstvenika,... negre zaradi denarja ali standarda, ampak ker ima to v sebi, da želi pomagati, razvijati,...

In ogromno je takih ljudi, tako da denar lahko komot ukinemo, ker se je pokazal kot veliko zlo. In če želimo iz Civilizacije0 - prestopiti v civilizacijo1, bomo morali drugače razmišljati.

Kaj je to ogromno? Od cesa pa ti zivis?

kamiKaZaA je izjavil:


Le pohlepnega človeka motivira denar in on nebo nikoli nič razvil, nikoli se izučil za zdravnika,...
Ravno v ameriki se je cel kup otrok priseljencev izucilo za zdravnike zaradi denarja in druzbenega polozaja. Sej je kr smesno kok zmoten si.

kamiKaZaA je izjavil:


In če kdo misli, da če ukinemo monetarni sistem, da uničimo razvoj - se zelo moti. Namreč še vedno bo za nekoga motivacija, da se izuči in ima možnost razvijati ali zdraviti, poučevati in še bi lahko našteval.
Problem unicenja monetarnega sistema ni to, da bi rabili denar za motivacijo, ampak da rabimo sredstvo s katerim vrednotimo dobrine udelezene v miljonih transakcij vsak dan (naprimer ko grem kupit cike). Sej ce ne bil cisto neizobrazen bi to ze sam vedel.

kamiKaZaA je izjavil:


Monetarni sistem bi morali ukiniti in s tem uveljaviti pravico do prostovoljnega dela... Če bi vsak zemljan delal to kar njemu paše in v čemur je talentiran, samo 4 ure na dan, bi celotna globalna družba imela zadostno količino hrane, vode in ostalih za preživetje potrebnih dobrin ki jih kot ljudje potrebujemo..
Čista laž, seveda navedba ni z ničemer utemeljena. Vecina ljudi nima nobenega namena pocet prostovoljno stvari za druge, vsekakor ne v takem obsegu. Vecina ljudi ni talentirana za nic. Vecina potrebnih opravil je takih, da ne zanimajo skoraj nobenega. Koliko ljudi veseli delo za tekocim trakom? Koliko ljudi veseli smetarstvo? Ali pa ce gremo v lazja pisarniska dela... koliko ljudi veseli nek x y drek prostovoljno pretipkavat? Osnovnosolski otroci so manj naivni kot NWO-jevci.

NWO retardi so ena izmed najbolj glasnih, nadleznih, neumnih in neizobrazenih golazni na tem svetu. Imajo ekstremna mnenja, ki jih vseskozi tiscijo drugim v fris, ki temeljijo bodisi na lazeh (naprimer tele 100000x slisane (vedno od istega tipa ljudi) zgodbice o Tesli), nepodprtih navedbah ki so ocitno zmotne, argumentih v katere naredi luknje 5 leten otrok in podobnih stvareh. To je seveda za pricakovat od ljudi ki imajo plasnice in vidijo samo svoj cilj. In ta cilj je: opraviciti svoje luzerstvo - se posebno perece za moske, ker moski mora biti uspesen. Ali zivis pri starsih pri 28 letih, brez kariere in z diplomo, ki je nihce noce? Psiholosko je najlazje kriviti druge, in ker je v druzbah drzav "prvega" sveta ljudem omogoceno prakticno vse, da uspejo v zivljenju, je lahko edini krivec (poleg cloveka samega - kar je itak v startu izkljuceno) zarota druzbe. The Man is keeping me down. To, da se v revnih drzavah ne ukvarjajo s tem, ker imajo boljse stvari za pocet je jasno. Drugi razlog zakaj se ljudje grejo NWO je narcisizem. Narcisizem je najpogostejsa moska motnja v sodobni druzbi. S tem ne mislim, da gre za cloveka zaljubnega v samega sebe, ampak gre za cloveka, ki je glavna oseba v svojem filmu, drugi ljudje so pa pol osebe in zanj obstajajo samo odnosno do narcisa samega. In tako si nafantazirajo Iluminati. Nekje se bogatasi zbirajo in se ukvarjajo s tem, kako njega zasuznjit. No, ne samo njega, kar veliko ljudi, ampak tudi njega. Torej so kljub temu da se nikoli ne vidijo, se vedno povezani. "oni me hocejo zasuznjit". On ostane glavni karakter filma. Seveda za narcisa oni obstajajo samo v tej funkciji, preko katere so povezani z njim, in zato jih je nesposoben dojet kot polne osebe.
Rezultat je predvidljiv. Hardline NWOjevci so skoraj vedno moski, niso sposobni razumeti sveta okoli sebe, ker precejsnji del sveta so ljudje in da razumes njihove interakcije in obnasanje potrebujes uvid v naravo drugega cloveka, ki ga pa ti ljudje ne morejo imeti, ker so drugi za njih poldimenzionalne karikature.
NWOjevci so tko kot jehove price k ti trkajo na vrata in ti tezijo ce si ze spoznal jezusa. Samo da ti oni recejo, da si ovca neumna in ti povejo da so superiorni, ker so spoznali resnico. Kaksno ze?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spura ()

kamiKaZaA ::

Ne bodi staromoden. Lahko uvedemo katero koli še dozdaj neuporabljeno alternativo. Bom opisal eno.

Živimo v digitalni dobi. Imaš kartico na kateri imaš naložene delovne ure. Torej ure, minute, skunde. To bi bila valuta. In kruh bi stal na katerem koncu Sveta npr. 1 minuto dela, stanovanje pa npr. 2000 ur. Bank nebi bilo, prav tako bi ukinili nevidni davek - inflacijo - in ker bi bilo delo merilna enota, bi kg kruha leta 21.540 stal isto kot danes. In vsi podatki bi bili vidni vsem. Tako, da recimo nekdo, ki je star 50 let, nebi mogel imeti na kartici 2.000.000 ur. Namreč če človek dočaka 100 let je to preračunano 876.000 ur (nisem računal prestopna let). Torej nebi si mogel izposoditi denarja, niti ga posoditi, zapravil bi lahko toliko kolikor si si zaslužil.

Ker pa živimo v digitalni dobi, bi se vsi podatki hranili na kartici (v računalniški bazi podatkov) in bi bili dostopni vsem, da nebi prihajalo do goljufij opiasnih zgoraj.

Torej na kartici bi bilo:
- koliko ur si ustvaril do sedaj
- kaj vse si kupil in za kaj vse si uporabil ure,
- koliko ur še imaš dejansko na kartici.

Na tak način bi ukinili korupcijo. In vsaka ura dela bi bila enako ovrednotena, ker bi vsako delo bilo potrebno za obstoj civilizacije.

Kaj meniš? In to je samo ena od alternativ. Lahko ti jih še več naštejem. Lahko tudi drugi podate svoje mnenje.

#

Se bomo pogovarjali, ko bodo ACTO sprejeli, pa neboš smel doma posaditi solate, vso živino, ki jo boš vzgojil, jo boš moral prodati korporacijam in tudi od korporacij boš lahko kupil živino. Razlika bo le, da jo boš ti pital z zdravo hrano, katero meso bo potem jedel nek bogataš, ti pa boš od korporacije dobil gensko mutirano hrano. In ko ti bodo čip vgradili, se bomo pogovarjali kdo je tukaj teoretik zarot.

Zakaj mediji pišejo o ACTI kot krčenju svobode na internetu, ne pa da je tu noter še zajeta hrana?

Odgovor: ker so pod vplivom korporacij in se dejanski namen in resnica nesme izvedeti.

Spura: odpri oči. Svet ni pravljica kot ti misliš.

Spura: tudi meni je jasno, da se ljudje, ki imajo polno rit vsega, temu nebodo odrekli in bodo ostale preptričevali, da je kapitalizem najboljši sistem, da brez monetarnega sistema človeštvo izumre, vglavnem vse žive metode boste uporabljali, da bi obdržali vse privilegije, ki jih imate.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Spura: tudi meni je jasno, da se ljudje, ki imajo polno rit vsega, temu nebodo odrekli in bodo ostale prepričevali, da je kapitalizem najboljši sistem, da brez monetarnega sistema človeštvo izumre, vglavnem vse žive metode boste uporabljali, da bi obdržali vse privilegije, ki jih imate.

Ampak žal mene nisi prepirčal s svojim pisanjem. Jaz živim iz dneva v dan slabše in si želim sprememb, sprememb na bolje, pa če to razumeš ali ne. Vsak delaven človek si zasluži dostojno življenje in ostale bonitet, tega pa mi ta sistem ne nudi. Zato bom delal na tem, da uvedemo spremebe. Vse kar jaz vem da -> SITI, LAČNEGA NE RAZUME.

Grey ::

@kamiKaZaA: +1 na vse, kar si napisal. Se vidi, da si eden tistih, ki razmišlja, kako naprej.

@spura: Takih odgovorov in ljudi ne potrebujemo v civilizaciji - ukalupljeni polavtomat. Prav je, da ostaneš kjer si bil - za računalnikom. Dejstvo je, da so težave v tem svetu. Dejstvo je, da moramo gledati globalno na civilizacijski napredek in ne na to, ali si boš lahko kupil omiljeni športni avto čez 5, 10, 20 let. Denar je zlo tega sveta...v imenu denarja so se odvijale in se še odvijajo vojne.

PNG ::

Resnica je najverjetneje nekje vmes. Vmes je to, da je denar nujno zlo in brez njega ne bi mogli obstajati in to, da bi se nujno moral bolje razporediti med ljudi.

Osebno mi je vseeno če ima nekdo milijarde in milijarde...ni mi vseeno, da nekateri nimajo za kruh.

jype ::

i100k100> Žal ne verjamem v to, da lahko karkoli spremenimo.

Jaz sem že pomagal spremeniti, uspešno.

Ne s takimi protesti, jasno - z zelo jasnim in informiranim nasprotovanjem s tehtnimi argumenti.

Iatromantis ::

PNG je izjavil:

Resnica je najverjetneje nekje vmes. Vmes je to, da je denar nujno zlo in brez njega ne bi mogli obstajati in to, da bi se nujno moral bolje razporediti med ljudi.

Kaj pa reputation economy?

The Emerging Wisdom Revolution

Nekaj bo že treba nadmudriti, kamorkoli pogledaš, povsod znaki o nevzdržnosti sistema, kot se pelje zdaj naprej. Npr:

2 Billion Jobs to Disappear by 2030

jype ::

Iatromantis> 2 Billion Jobs to Disappear by 2030

To se sliši grozno, ampak v 2030 bo treba precej manj ljudem dejansko delat, pa veliko več možnosti za visokotehnološko zaposlitev bo.

Grey ::

jype je izjavil:

Iatromantis> 2 Billion Jobs to Disappear by 2030

To se sliši grozno, ampak v 2030 bo treba precej manj ljudem dejansko delat, pa veliko več možnosti za visokotehnološko zaposlitev bo.

Mhm...ampak do takrat bo treba korenito spremeniti ekonomijo, da bo podpirala toliko "lenuhov".

jype ::

In progress.

Okapi ::

Nekako ni videti. Čedalje več brezposelnih je in čedalje več težav zaradi tega. Kje je progress?

O.

jype ::

Na internetu.

thramos ::

Preveč vas je proti UTD.

kamiKaZaA ::

Meni se najbolj smilijo ljudje, kot so "Spura". Bom obrazložil.

Cilji Novega Svetovnega Reda. Sekundarni: vzpostavit eno vlado, eno valuto, eno vojsko,... Primarni cilj pa je: totalna kontrola in vdanost sužnjev eni peščici ljudi. Da se kaj takega uvede - moraš sistem križati z diktaturo na eni strani in fašizmom na drugi strani. V filmu "V for Vendetta" je to lepo prikazano. No pa saj Vas ga je večina gledala. Kako uvesti Nov Svetovni Red? Kdor ima kontorlo nad hrano ima kontrolo nad ljudmi. In ACTA je dejansko začetek NWO-ja. Potem pa mene "Spura" označia za nekega narcisoidnega teoretika zarot.

Torej ACTA, na eni strani prepoveduje pridelavo domače hrane, na tak način želijo uničiti male kmetovalce in ostale vrtičkarje. Ne predstvaljam si, da si v kazenskem postopku in tudi pravnomočno obsojen, če popiješ kozarec mleka od lastne krave, ali pa poješ kokšje jajce, ali pa si narediš solato. To je ACTA in kot kaže "Spura" ne vidi povezave, da je to dejansko začetek NWO in da bodo sledile FACTE, ŽAKTE, ĐACTE in ostali sporazumi, katere bodo ministrstva vseh držav počasi sprejela (seveda s pokupninami) in potem ko bo vse črno na belem, nas bodo lepo začeli zapirati v razna taborišča - FEMA CAMPS.

In za "Spura" so vsi luzerji, kateri se vstanejo ob 2h zjutraj in gredo delati v pekarno, kateri delajo za tekočim trakom računalniške komponente, ali pa sesastavljajo avtomobile, ali pa šivajo oblačila. Spura sporočam ti, da brez teh ljudi, bi danes vsi hodili goli okrog in živeli na drevesih.

In jaz zagovarjam, da moramo uvesti sistem, ki bi vsa nujno potrebna dela za obstoj civilizacije tudi ustrezno nagradil. To pomeni, da bi vsak živel neko dostojno življenje. To je vse kar sem želel dopovedati. To, da kapitalizem zatira dela in jih slabo plačuje, katera lahko opravlja 90% ljudi, to je največja napaka tega sistema.

Zakaj nek pek, delavec za trakom (komponente, avti,..) ali pa šivilja - so obsojeni na bedo in revščino, pod pretvezo ker se niso izobraževali, pa čeprav vsi vemo, da jesti in piti moramo, da je fajn če si lahko kakšen kos oblačila oblečemo in da je tudi fajn če si lahko nabavimo kakšen gadget, po drugi strani pa zagovrjamo, da so ti ljudje sami krivi, da tako malo zaslužil.

In tu je napaka tega sistema in alternative obravnavajo vse ljudi enako in zato tudi protestiramo, ker želimo živeti, ne pa da 90% ljudi životari, 9% živi lepo, 1% pa neve kje bi zapravljal denar in se gredo nek nogometen market, kjer kupujejo in prodajajo gladiatorje za več 10 milijonske zneske, da pa bi ti ljudje zvišali standard svojih zaposlenih - a to pa ne. Nek nogometaš je vreden toliko kolikor je nekdo zanj pripravljen odšteti. In ker ima že dosti ljudi milijarde, se tako poigravajo in delajo sramoto svojim zaposlenim.

Sicer pa "Spuri" postavljam vprašanje. Kaj bi se zgodilo, če bi se 7 milijard ljudi izobrazilo za Hi-Tech Administratorja. Ali bi potem vsi živeli eno dostojno življenje, pa nobenemu se nebi bilo treba zgodaj vstajati in oditi na njivo delat, ali pa v pekarno, za tekoč trak,... Ali obstaja, da mi vsi luzerji-z mano vred, potem živimo eno dostojno življenje. Je res vse v izobrazbi? Torej vsi se izobrazimo - kaj pa potem?

Že vnaprej se ti zahvaljujem za odgovore - najpametnjši in najsposobnejši človek na tem forumu.

jest10 ::

Torej ACTA, na eni strani prepoveduje pridelavo domače hrane, na tak način želijo uničiti male kmetovalce in ostale vrtičkarje. Ne predstvaljam si, da si v kazenskem postopku in tudi pravnomočno obsojen, če popiješ kozarec mleka od lastne krave, ali pa poješ kokšje jajce, ali pa si narediš solato. To je ACTA in kot kaže "Spura" ne vidi povezave, da je to dejansko začetek NWO in da bodo sledile FACTE, ŽAKTE, ĐACTE in ostali sporazumi, katere bodo ministrstva vseh držav počasi sprejela (seveda s pokupninami) in potem ko bo vse črno na belem, nas bodo lepo začeli zapirati v razna taborišča - FEMA CAMPS.


Čakam na link, kjer bo potrditev te neumnosti. Jasno youtube in zarotniške strani me ne zanimajo.

kamiKaZaA ::

Trenutno ti sedaj nemorem ustreči. Vsi videi so na youtube in nobena vladna stran ni pripravljena napisat resnice. Vsi se skrivajo za dejstvom, da je potrebno uvesti avtorske pravice za dela, nobeden pa ne govori, da ACTA je dejansko še nekaj več kot pa internet in avtorske pravice za njihovo trženje izdelkov (mp3, software, igre,...).

Zato vse kaj lahko še dodam - potrebno bo počakati in vse to bomo vidli in tudi občutili.

Ideja, da nekdo prevzame kontrolo in oblast nad vsemi - še ni izumrla. To je torej končni cilj, ACTA pa je začetek uresničevanje vsega tega. Temu še bodo sledili ostali sporazumi, dokler ne dosežejo končnega cilja.

Manu ::

jest10 je izjavil:

Torej ACTA, na eni strani prepoveduje pridelavo domače hrane, na tak način želijo uničiti male kmetovalce in ostale vrtičkarje. Ne predstvaljam si, da si v kazenskem postopku in tudi pravnomočno obsojen, če popiješ kozarec mleka od lastne krave, ali pa poješ kokšje jajce, ali pa si narediš solato. To je ACTA in kot kaže "Spura" ne vidi povezave, da je to dejansko začetek NWO in da bodo sledile FACTE, ŽAKTE, ĐACTE in ostali sporazumi, katere bodo ministrstva vseh držav počasi sprejela (seveda s pokupninami) in potem ko bo vse črno na belem, nas bodo lepo začeli zapirati v razna taborišča - FEMA CAMPS.


Čakam na link, kjer bo potrditev te neumnosti. Jasno youtube in zarotniške strani me ne zanimajo.


Kar se tiče patente in kontrola nad semeni - to niso neumnosti.

There are lots of other problematic provisions in ACTA, having to do with seed patents, generic drugs and other matters
Vir

Farmers throughout the world are the victims of a war for control over seeds. Our agricultural systems are threatened by industries that seek to control our seeds by all available means. The outcome of this war will determine the future of humanity, as all of us depend on seeds for our daily food.
.....Industry has invented many ways of stealing our seeds in order to manipulate them, mark them with property titles, and thereby force us, the farming peoples of the world, to buy new seeds from them every year, instead of saving and selecting them from our harvest to plant the following year. The industry’s methods include genetically modified organisms (GMOs) and hybrid seeds, which cannot be reproduced by farmers, as well as industrial property over seeds, including patents and plant variety certificates, all of which are imposed through international treaties and national laws. These are but different forms of theft, as all industrial seeds are the product of thousands of years of selection and breeding by our peoples.
Vir

Eight Ways Monsanto Fails at Sustainable Agriculture
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

kuglvinkl ::

ta vikend bodo štrajki po celi Evropi. Slovenija je bla prejšnjo soboto zgleda med ta prvimi.



http://maps.google.com/maps/ms?msid=212...

Tudi v tej luči je verjetno Nemčija vsaj odložila poddis.

@nny ::

Tisti s piko so že bili?

Na soočenju v Kiberpipi sem dobila občutek, da je bilo pri podpisu ACTA nekaj ljudi mastno podkupljenih. Ne pošljejo gradiva informacijski pooblaščenki, ne seznanijo javnosti, ne razpravlja parlament, podpiše ga veleposlanica, ki nima pojma na drugem koncu sveta in kar je najhuje - ministrstvo ni opravilo NOBENE študije vpliva ACTA na gospodarstvo! Ni potrebno biti ravno Sherlock, da ugotoviš, kam korporacije taco pomakajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

kamiKaZaA ::

kuglvinkl

zelo dober link. Na njem so vsi datumi in kraji kdaj in kje bodo protesti (piše: Ljubljana in Maribor 4.2.2012, večina Poljske 25.1.2012) - sedaj pa še večina ostalih. To je dober znak, predvsem tistih, ki so nas opozorili na nepravilnosti in pa vseh nas, ki smo bili pripravljeni oditi na ulice. Morda smo dobili prvo bitko, zagotova pa ne cele vojne.

Je pa to dobro za v prihodnje, ker smo dali vedeti, da četudi vlade podpišejo škodoželjne podgodbe, smo se le-tem pripravljeni upreti. Z ACTA profitirajo samo korporacije. Nas pa s pomočjo nje lahko po hitrem postopku obsodijo. Kršiš pravila prehrane ali npr. glasbe in dobiš v najslabšem primeru nekaj 1000€ kazni, če že ne zapor. In te tako bolj obsodijo, kot nekoga, ki se dejansko bavi s kriminalom.

Zaključek: uničijo ti življenje. To pa je tudi namen Elite oz. tistih, ki so sestavili in spisali ACTA.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LD PC-V8 Sestava.... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11513107 (8259) Xserces
»

Custom Build L.2006

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71512 (1342) xsannyx
»

S-T čez drn in strn - mariborsko Pohorje

Oddelek: Loža
104156 (1828) CaqKa

Več podobnih tem