» »

Kolesarjenje v mrazu

Kolesarjenje v mrazu

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 10
»»

jype ::

Ker se ljudje čudijo, zgražajo in ne morejo verjeti, da je človeštvo v 21. stoletju sposobno kolesarit pri nizkih temperaturah, čeprav motoristi očitno lahko vozijo motorje, sem to temo odprl, da bodo tisti, ki dejansko imajo izkušnje s kolesarjenjem pozimi, lahko ostalim razložili kako se zaščitijo pred mrazom.

Par reči, ki meni omogočajo, da sem na biciklu suh in na toplem:
http://www.gorebikewear.com/remote/Sate...
http://www.thorlo.com/socks/hunting-soc...
http://www.respro.com/products/urban-co...
http://www.x-bionic.com/men/biking/road...
http://www.x-bionic.com/men/energy-accu...

Nujno je treba imet sloj flisa, če pričakujete, da boste stali v mrazu. Vse navedene reči so odlične za vzdrževanje temperature med fizičnimi napori, pri stanju na mrazu pa lahko pomaga samo debel sloj zračne izolacije.

http://www.windrushgear.com/index.php/s... je še ena reč, brez katere nočem, odkar sem jo prvič preizkusil. Ušesa ne zmrznejo, sliši pa se bolje, kot če na ušesih ni nič (no, vsaj jaz, ker imam ogromne štrleče uhlje).

šernk ::

pridi na primorsko kolesarit, ko ti piha veter z 100km/h kontra :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Rippy ::

Koliko pa pomaga ta maska pred hladnim zrakom? Ihmo najtežje je, če nimaš dovolj kondicije za dihanje skozi nos ob takšnih temperaturah.

Janac ::

meni ni problem tudi se voziti po snegu 2km in več daleč, čisto običajno oblečeno:P

jype ::

Rippy> Koliko pa pomaga ta maska pred hladnim zrakom?

Zelo, je pa v njej znatno težje dihat (meni gre pulz ob isti obremenitvi za več kot 10% dol, če snamem masko, ampak pozimi tega ne delam).

dolenc ::

Ko sem jaz raziskoval to temo sem nekako prišel do tega. Največ je seveda odvisno od posameznika kdaj ga zebe :). En znanec ne gre na mraz pa da se nevem kaj zgodi, pa zelo rad koleri in ima dostop do najbolše opreme :D.

Zelo pomembno je spodnje perilo - prvi sloj. Za pozimi je super merino volna, ti daje občutek suhosti in lepo drži temperaturo. Majčke in hlače se dobi relativno poceni.
Potem pa čim več slojev, to nekak najbl zagreje. Dodaš tolk koker te pač zebe. Pa zgornji sloj je še kar pomemben, jaz sicer ne kompliciram in nosim eno običajno softshell jakno, priporočajo pa kolegi kaj takega ki dobro lovi veter a kljub temu diha. Za vrat/usta, če je kriza ena rukta, pa je čisto dovolj. Za glavo, pa se dobijo take tanke kape, ki dobro zaščitijo in ne motijo tudi če na vrhu nosiš še čelado.
Štumfe imam jaz zmeraj mokre - prešvicane, tko da tle ne znam pomagat, vem pa da so ene (SealSkinz), ki dihajo in ne prepuščajo vode, eni so navdušeni.
Pa rokavice so tudi fajn, ker če maš trde prste teško bremzaš, tud če te v roke zebe, boš mel občutek da te povsod. Se dobijo za 20-30eur že dobre zimske/kolesarske rokavice.

Na beciklu le migaš in te zebe kasneje kot če bi samo stal. Poskrbet moraš samo, da odvajaš vlago, obleke bodo tko in tko mokre, samo ti ne smeš imet občutka da si :), pa da lepo loviš veter. Še bolš je pa da greš v hosto kolesarit, kjer vsaj delno to opravijo drevesa :D, pa še lepo je.

Beli_Zajcek ::

Ok, vse lepo in prav. Nase lahko daš milijon slojev in te ne zebe. Kakšen pa prideš na šiht? Prešvican? Rabiš tuš?

@Jype: Koliko km narediš (ali kdorkoli drug) na svoji dnevni (ali najbolj pogosti) turi do službe.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Beli_Zajcek> Rabiš tuš?

Ja.

Beli_Zajcek> @Jype: Koliko km narediš (ali kdorkoli drug) na svoji dnevni (ali najbolj pogosti) turi do službe.

10 tja in 10 nazaj po krajši, a nevarnejši poti oziroma 14 tja in 14 nazaj po poti, kjer prometa praktično ni, velika večina križišč pa je preglednih in brez obscenih ureditev kolesarskih stez.

Obe poti (ob upoštevanju prometnih predpisov) vzameta približno isto časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Robertos664 ::

jaz se vozim v službo s kolesom ko so normalne temperature (do 5C). Naredim pa 26km v eno smer in cca 160m višincev.

lp

gruntfürmich ::

mislim da bi morali veliko pozornosti dati na zaščito kolen. ker zdaj ko ste še mladi nimate problemov z njimi, ko boste pa stari pa ker imate kronično prepihane in podhlajene znate imeti hude probleme z njimi, ker vas bo izredno boleče 'trgalo'.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jype ::

gruntfürmich> ker imate kronično prepihane in podhlajene

Nimamo. Poglej v prvi post.

Rippy ::

Za spodnje perilo je verjetno najboljše smučarsko. Nekaj dni nazaj sem kupil smučarske podhlače (za smučanje jih nikoli nisem potreboval) primarno za pod jeans. Pač za kofetkanje po nizkih temperaturah, da me v noge ne zebe :).

Takšna zadeva pa ni samo za smučanje ampak tudi za kolesarjenje, tek in ostale športe, ko je mrzlo (in seveda za lenobe, da je bolj toplo).

para! ::

Sam kjere hude oprijete jakne :) Bo treba še kolo nabavt vidm.
Death before dishonor!

jype ::

šernk> pridi na primorsko kolesarit, ko ti piha veter z 100km/h kontra :D

Sej se obrneš, pa ti v hrbet!

para!> Sam kjere hude oprijete jakne :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Okapi ::

Za na glavo je najboljši ta topel buff (polar)
https://www.buffwear.com/catalog/index....

O.

jype ::

Jaz pustim vrat prost, da tisti x-bionic vapor transport pravilno deluje, itak je visok ovratnik, če pa res zelo mrzlo piha, si pa en tanek windstopper trak za na glavo dam okoli vratu, ni pa to za več kot eno uro po mrazu.

Še par slikc, ki so jih posneli sodelavci:

Januar:

November:
http://twitpic.com/7c2emj
Pa še bicikl za vožnjo brez tuša na cilju, odporen proti kraji:

sherman ::

OK, jaz tudi kolesarim v vseh vremenskih pogojih (recimo vceraj je bilo zjutraj okoli -8, pa veter je pihal) :), pa sploh nimam nobenih posebnih oblacil. Nogavice so neke standardne, ki jih nosim tudi poleti, obut sem v supergah, ki jih nosim ze dve leti, ker dovolj velikih cevljev ne dobim za razumno ceno, hlace so pac hlace, ki jih nosim vsak dan, nic posebnega torej, zgoraj pa imam samo majico s kratkimi rokavi in jakno/bundo ter sal. Na glavi eno standardno kapo. Aja, pa rokavice imam. Neke usnjene za 10 eur, kupljene na razprodaji, ki se sicer delno razpadajo.

Pa me ne zebe, sploh po prvem kilometru ne :). In nisem si mislil, da je to kaj posebnega. Ker tu ko sem, vecina ljudi kolesari tako kot jaz, eni se manj obleceni. Pa noben ni wizard. Ko pridem na cilj se pac stusiram, preoblecem spodnjo majico in to je to.

jype ::

Koliko časa in kilometrov pa vožnja traja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Seti5000 ::

Če greš počasi (10kmh) in po ravnem, se pri -5C ne potim. Ene podhlače za pod hlače, zgoraj pulover in flis, rokavice, polarni buf, navadna kapa, navadne nogavice in je v redu.

Pa gume spustiš na 1,5 bara, da bolje v snegu držijo. :)

WarpedGone ::

Hmnja, kolesarjenje v mrazu/zimi ima nekaj problemov:
1. V štartu je mal "hladno", dokler se ne zagreješ (ne glede al je 10 al -10)
2. Problematičen je stik s podlago če so sub-zero temperature. Dokler se pelješ relativno naravnost, stabilnost ni problem tut če je poledica. Hitri manevri pa znajo bit problematični. Snežna podlaga je pa tretja pesem.
3. Obleka je bol umazana kot pomladi/poleti/jeseni
4. Izpadeš 'vaški posebnež' v očeh neposvečenih, ki tega nikol niso probal/počel in vejo, da se itak ne da kolesarit ker je mrzlo.

Oprema? Kakšne rokavice in kapa, da lažje štartaš neogret v mraz. Bunda katere ni škoda tut če se povaljaš v njej, neke tople in elastične hlače, močni čevlji. Pravilo je samo, da ne začet kolesarit sredi zime. Pljučnica garantirana. Štartat je treba lepo pomladi/poleti redno in pogosto, ter potem le držat frekvenco skozi jesen v zimo. Trik je, da ne preskočiš kakšnega močnega upada temperature iz +10 na 0. Da greš ven tut parkrat vmes na vmesnih temperaturah. Tko je zadeva dobesedno enostavna. Sproti čutiš kakšna in koliko obleke še nucaš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Oberyn ::

Čist pretiravate s to visokotehnološko robo, saj pri nas nikoli ni res mrzlo.
Evo, jaz sem bil včeraj na svojem običajnem sprehodu, sicer peš, ampak primerljivo biciklu, ker je orenk pihalo. 400 višinskih metrov, blo je pa -10. Obleku sem pa čez spodnjo majico 3 čisto navadne srajce iz flisa, kakršne prodajajao na tržnici po 10€. Spodaj pa termo dolge gate plus navadna trenirka iz bombaža. Za dol grede sem pa še 4. srajco dal gor, isto tako za 10€. Rokavice čist običajne na prste. Volnena kapa, doma naštrikana. Anoraka niti nisem vzel, ker ni bilo tolk mraz, pa samo za dve uri sem šel. Tud za sekundo me ni zeblo, pa nisem imel na sebi niti za 100€ obleke. Prov fletno toplo mi je bilo.
Drugače sem bil pa že na -60. Pa spal sem na -25 v snegu na tleh (no, na armiču). Za tist res rabiš nekaj opreme, da se pa v službo pelješ 20 minut na rahlo svežem zraku z vso to opremo, pa pretiravate.

jype ::

Oberyn> Čist pretiravate s to visokotehnološko robo, saj pri nas nikoli ni res mrzlo.

Temp + wind chill je bil včeraj zjutraj pri -30.

Oberyn> Obleku sem pa čez spodnjo majico 3 čisto navadne srajce iz flisa, kakršne prodajajao na tržnici po 10€.

Fino, ampak na biciklu te ne smejo obleke ovirat pri premikanju, ker te to ob (še precej bolj verjetnih, če si tog) morebitnih padcih lahko stane udarjanja z glavo po tleh, tega pa nočeš.

Oberyn> da se pa v službo pelješ 20 minut na rahlo svežem zraku z vso to opremo, pa pretiravate.

Tako kot si tisti, ki se vsak dan vozijo 200km v službo omislijo velik in udoben avto, nima nikakršnega smisla vsak dan rint na bicikl zavit v šotorko, če si lahko za slabe tri jurje nakupiš šaro, ki ti omogoča kolesarit tudi v takšnih razmerah.

Pri zimskem kolesarjenju zelo pomagajo tudi ustrezne gume. Če je res sneg in led, potem
http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte...
sicer pa
http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte...

Gray_Warden> kaj vse počne narod ki si ne more privoščiti avta.

Jah, znajt se je treba. Nismo se vsi rodil bogatim staršem.

http://vimeo.com/35927275

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Okapi ::

Če je res sneg in led, potem
A niso ježevke prepovedane?;)

Drugače pa imam ene podobne žebljane čevlje, Icebug, za ledene razmere.



O.

jype ::

Okapi> A niso ježevke prepovedane?;)

Na avtomobilih, ja.

sherman ::

jype je izjavil:

Koliko časa in kilometrov pa vožnja traja?


Kilometri so 4 v eno smer, traja pa mislim da okoli 15-20min. Grem skozi center mesta, tako da je veliko ustavljanj.
Obcasno grem dlje, ~10km. Koliko traja pa nisem dejansko meril.

Malajlo ::

šernk je izjavil:

pridi na primorsko kolesarit, ko ti piha veter z 100km/h kontra :D

A pa bi se dalo? V prvo pa proti vetru? Kaj se zgodi?

jype ::

Zelo počasi gre, kakih 5-10 km/h.

Malajlo ::

Mogoče res...
Kakorkoli, kot mulc (do prvega avta) je moja sezona trajala vsaj 11 mesecev. Samo v najhujšem mrazu sem se z avtobusom vozil. 10km je le preveč pri -15 pred letom 1990, ko je bil vojaški plašč edina zaščita pred mrazom.
Zdaj me pa bicikel vidi samo ko ga moram umakniti :|

Bojevnik ::

Tudi sam kolesarim v teh razmera in nisem nič kaj posebej oblečen in me tudi ne zebe preveč.
Razen v prste. Trenutno kolesarim z dvojnimi rokavicami, pa me še zmeram zebe v konice prstov.

Tako da me zanima katere dobre rokavice priporočate.

win64 ::

Bojevnik je izjavil:

Tudi sam kolesarim v teh razmera in nisem nič kaj posebej oblečen in me tudi ne zebe preveč.
Razen v prste. Trenutno kolesarim z dvojnimi rokavicami, pa me še zmeram zebe v konice prstov.

Tako da me zanima katere dobre rokavice priporočate.

Jaz prisegam na usnjene. Sicer te ne segrejejo, vendar veter ne pride skozi.

jype ::

Bojevnik> Tako da me zanima katere dobre rokavice priporočate.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode...

in

http://www.langtoninfo.com/showitem.asp...

noraguta ::

Temp + wind chill je bil včeraj zjutraj pri -30.
ma ni blo. jst sm čist komot 4 ure klov drva pa ni blo ene panike. pol sm šu pa na zajtrk. Ni pa nevem kolk pihal al kva?al pa sm že mal sprijen. tele temperature so men idealka. res pa da ne vozm nkol kolesa, sam če delam al pa smučam al pa se"sprehajam" mal naokrog gre pa tkole.


base layer, čez ene hlače iz sport2000 do -5 navadne najlon varjanta glih tolkm, da nis umazan pri manj pa podložene(to praktično nosm ceu let, k če kej nase prtisneš pas sam u delovnih hlačah s prec odrgnjen). gor pa čez base volnena srajca pol pa flis al pa brezrokavnik v softshellu zakuham.

za oštarijo pa na base layer woolrich malone gate en štrikan pulovar pol pa puhovko al pa čej rez mraz odrto ovco. pa zuni per pijem pa napizdevam nekadilce nej spizdijo k ni placa za take zuni. se že prov bujim kv spet pomlad.

dolenc probi še merino štumfe. karrimore je ma neko kombinacijo z coolmaxom men se obnesejo. sicer zašvicaš samo zebe te pa ne vnjih. je pa res da ko se nekolk zademfajo tudi niso pretirano topli.
še najman vem kako se našavrat kadar je dež.

rokavice pa tele Keron WINTER RACER se jim reče dobiš na zadrugi
http://www.hlevskaoprema-stern.si/proda...
mam tud za smučat kadar vem da ne bo pod -10
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

noraguta ::

aja pa še glede glave, počas me je izučil pa se zadnjič obrijem nekje sred oktobra pol pa začetk marca in dela zadeva. s striženjem pa podobno. in mi zadostuje ze lahka kapa. edin nos je pa problem ene dve let nazaj m je na sedežnici ujel "pošten" veter. pol sem pa tlačil nos v rokavice.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Looooooka ::

Jah, znajt se je treba. Nismo se vsi rodil bogatim staršem.

Bit presvican in smrdljiv, da te noben noce v sluzbi gledat...in 2x vec prat ker je vse presvicano in smrdljivo res ni neko sparanje.
Bogatasi majo sobno kolo zato, ker vejo, da ni nobenega zdravega razloga, da se v tem vremenu vozis s kolesom.Presvican in pregret + veter = bolezen.
Pr mladih se ni tak problem, ker majo mal vec odpornosti...sam ko vidis tiste babice, ki so te mlade z revmo ze prehitele(jup...ce te redno zebe in si moker jo bos slej k prej fasu)...to pa sam upam, da jih ne vidim past s kolesa.
V bistvu ni cudno, da mamo urgenco skoz polno.Ljudje ne znajo bit lepo doma, ko ni nujnega razloga za kolesarjenje :)

šernk ::

Malajlo je izjavil:

šernk je izjavil:

pridi na primorsko kolesarit, ko ti piha veter z 100km/h kontra :D

A pa bi se dalo? V prvo pa proti vetru? Kaj se zgodi?


seveda se da, ampak boš na dobrih 100m porabil energije za prevozit 5km. ni lepšega kot majhen klanec in veter v obraz. gonil boš kot da si na kronometru na touru, premikal se boš pa vsega 10-15km/h, če boš imel sploh dovolj ravnotežja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Okapi ::

Rokavice so pa lahko na tem forumu samo ene - HP (limited edition by Rossignol).;)



O.

compaq ::

Tudi sam zelo rad kolesarim, v šolo se sicer tudi vozim, razen ko je na cesti sneg, me pa temperature ne skrbijo, oblečem se primerno zimi, okoli obraza pa šal, je pa na štartu zelo mraz zato par sekund peljem na polno v drugi prestavi, da se zagrejem naprej je lažje, edini problem je da se mi solzijo oči, imam pa dober kilometer v eno smer, pa še jutranja telovadba je zdrava za telo.

L.p

Relanium ::

Zakaj nebi blo mogoče kolesarit v snegu?
Ko še nisem bil mobiln, šola pa 4km stran sem šel z biciklom v največjem snegu, sam da sem lahk dlje spal.

V starih časih ko so ble zime še močnejše je pa padel sneg, pol je za površina dosti zamrznila in so se vozli po vrhu snega z bicikli :D

chuck ::

Jst sem tudi 5 dni v tednu na kolesu, ne glede na razmere (k sreči je danes sobota). Sem pa ravno v petek iskal rokavice, saj usnjene niso dovolj za temperature pod nič. Iskal sem nove v specializirani trgovini za hribolazce, na koncu pa kupil ene za 8 EUR v Yellow.
Obute imam gojzerje in zimske zokne, spodnji del trenirke, čez pa navadne kavbojke. Zgoraj mikico, pulover in bundo s kapuco. Usta si prekrijem s šalom.
S potenjem nimam težav, saj se le redko potim in imam kondicijo.

Sem pa že razmišljal o kakšni bolj profi opremi, ampak preden si bo ogledal stvari bo tako konec zime.

Še najbolj tečno mi je uporabljat šal. Enkrat sem dobil kapuco čez glavo, ampak zgleda isto kot jo uporabljajo roparji v filmih... Je še kakšna alternativa za zaščito obraza na kolesu?

Okapi ::

Buff.


marvin42 ::

Okapi je izjavil:

Buff.


pozimi po možnosti polar izvedba
Mostly Harmless

tx-z ::

Js ne prenesm tega mraza. Od 5°C naprej brez vetra mi ni noben problem, tut 0° še gre če ni un ostr mrz..učas je lah minus pa je še zmer občutk da je toplo..Ampak to k je zdej zuni pa ni šanse da me kdo vid na kolesu :)
tx-z

gzibret ::

Takle, do -5 in brez snega še gre. Kar je manj, ni več ravno užitek (no, kar je pod 10 ni več užitek, samo je še znosno...). Problem je, ker se zadiham, in me pol peče po grlu ko diham tisti mrzli zrak. Nos imam cel čas zamašen, tako, da dihanje skozi nos ni opcija. In pa lica, ki imam ledena, ko pridem do šihta/doma.

Kako se zavarujem mraza... Štrampli pod hlačami obvezno (smučarske podhlače ali kako ste že nekateri to imenovali), smučarska jakna, šal, debela volnena kapa in smučarske rokavice, pa dvojni zokni. K sreči imam lastno pisarno, tako, da mi ni problem pol se preoblečt, ko pridem na toplo.

Najbolj pa mi gre na živce, ko me sodelavci zjutraj sprašujejo, če me nič ne zebe. Neeeeee, nič me ne zebe, prav užival sem pri -10, preveč sem se oblekel in mi je bilo ful vroče... budalo... >:-)
Vse je za neki dobr!

oo7 ::

Danes sem videl enega na kolesu,ko je najbolj padal sneg:)).
Drugače pa se dobi vse živo proti mrazu.Zdaj če je minus ne vem kaj bi oblekel,drugače pa tadolge kolesarske hlače podložene in anorak najbrž:P.
Drugače pa nisem še probal v tem času kolesarit.Kolesarim ponavadi tam od aprila pa do septembra potem pa zamenjam kolo za sobno kolo in ob televiziji ko gledam film vrtim kolo.

noraguta ::

Okapi je izjavil:

Buff.



totalna traparija , edin vlago ti zadržuje ob faci. to lohk napiše sam en k ni bil nkol zunej. za hud veter delno pomaga neopren. sam toj za smučlat k gre res ver vec kt 20m/s. buf je fajn za vrat če nimaš pulija.sicer je pa prej kiler kt kej drucga.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Okapi ::

Ja, vedno se najde kakšen, ki misli, da je edini pameten daleč naokoli.;((

O.

Rippy ::

@Looooooka

Takšne odločitve niso samo iz finančnih razlogov. Poznam nekaj ljudi katerim je kolesarjenje bolj pomembno od avtomobila. Kolega je zelo navdušen nad tem in samo vrednost njegovega downhill kolesa presega 3000€, vozi se pa v starem twingotu. Sobno kolo...prosim te, to kupijo tisti, ki želijo shujšati in obupajo po tednu dni.

Če imaš primerna oblačila in skrbiš za njih, zelo dobro telesno higijeno se lahko spotiš, da vse teče s tebe in ne boš smrdel, ker enostavno ni dovolj bakterij prisotnih na tebi ali oblačilih.

stock ::

Heh, klesarjenje pozimi, razlika je a se govori o vožnji na šiht ali rekreativnem kolesarjenju oziroma. pro rekreativnem kolesarjenju.

Dosti, tistih, ki se zamaskirajo za do šihta-šole, drugače ne kolesari rekreativno, in tudi takrat ne vozijo dovolj hitro in dolgo da bi se spotili. Te variante grejo tudi skozi zimo dokler res niso padavine itd.

Čisto nekaj drugega je pa kolesarit rekreativno v takšnem vremenu, poznam zelo dobrega kolesarja, ki še poleti če je le kak oblak, ne sede na kolo, pa drugače tedensko vozi ture od 200km. Je to pač stvar okusa. Tudi sam zadnja leta rekreativno kolesarim, a se ne podam na kolo če dežuje, in ne ko je manj kot 20C. Mi potem ne paše več, ni več užitka v premagovanju kilometrov in osvajanju hribov ko te potem navzdol zebe xD

Rešpetlin ::

Preverjena oprema za gorsko kolesarjenje do -17° (windchill ni upoštevan):
- Craft Warm spodnje perilo
- no-name oprijet, debel flis
- Gore Windstopper komplet (hlače, jakna, kapa, rokavice - prisegam na Tool model)
- nogavice Lorpen iz outlasta (TCOF?)
- pod -10° še merino podrokavice in kolenčniki

Največji problem so ponavadi prsti na rokah, kjer kolebaš med oprijemom in otrplostjo. Grelnikov še nisem sprobal.

Drug problem potem rata odvajanje vlage na vzponu, kar rešijo kakovostni materiali.

Filmček z nekoliko toplejše ture ob rahlih padavinah 8-)

http://vimeo.com/2407641

Zgodovina sprememb…

damjan1980 ::

Prvo se zjasnite o kaksnem kolesarjenju je tu govora, ker eni govorijo o poti v sluzbo, drugi o gorskem. Za v sluzbo ne rabis nic posebnega, samo da je toplo, za v brege pa vso high tech robo
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz pisarne v fizikalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566674 (4276) kuall
»

Zakaj Kanadčani(in Slovenci) ne kolesarijo pozimi, Finci pa! (presenetljiv razlog za (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
956944 (3677) internet_txt

Več podobnih tem