Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi
floyd1 ::
Dr. Vinko Gorenak o tem, kako se prisluškovanja bojijo samo kriminalci. Pa resno, kdo je temu človeku podelil doktorski naziv?
Verjetno podoben "intelektualac", kot tisti kimavec, ki mu je v odgovoru spodaj lezel v rit. Meni itak deluje, kot da je vse skupaj pisala ena in ista oseba, kar pri toti stranki niti ni čudno.
Ali niste vedeli, da državljanska vojna še ni končana?
Bi še kako rekel na to temo, a nimam časa - grem po maskirno uniformo in AK47 .
Drugovi i drugarice, revolucija još traje.
PaX_MaN ::
Dr. Vinko Gorenak o tem, kako se prisluškovanja bojijo samo kriminalci. Pa resno, kdo je temu človeku podelil doktorski naziv?
Všeč mi je kako - ker se prisluškuje v fazi kazenskega postopka - fukne skoz okno domnevo nedolžnosti - po Ustavi, no less - in ima avtomatično vse, ki se jim prisluškuje, za kriminalce, po drugi strani je pa jako glasen na KPK, češ kako si le-ta upa nekoga brezprizivno obsodit!!!111ena.
enadvatri ::
Všeč mi je kako - ker se prisluškuje v fazi kazenskega postopka - fukne skoz okno domnevo nedolžnosti - po Ustavi, no less - in ima avtomatično vse, ki se jim prisluškuje, za kriminalce, po drugi strani je pa jako glasen na KPK, češ kako si le-ta upa nekoga brezprizivno obsodit!!!111ena.
Klerofašističnosdesovskanovoslovenskadrugorazrednorepubliška zaveza ima samo en plan; ideološki. Sredstva niso pomembna in to je prav odraz tega; prodajanje bučk in vsebinsko obračanje po vetru. Ne kupim, ker ne jadram na bučke!
Očitno je tipček v zanosu sral na tipkovnico ...
jype ::
oldguy> Malce briganja zase v Sloveniji, roko na srce, zares ne bi škodilo. Malce več zavedanja, kaj je pravica in kaj dolžnost.
S tem se strinjam, a to ni tisto, kar ta dva potiskata naprej. Ne. Govorita v absolutih in se hkrati očitno sploh ne zavedata, kaj pomenijo.
S tem se strinjam, a to ni tisto, kar ta dva potiskata naprej. Ne. Govorita v absolutih in se hkrati očitno sploh ne zavedata, kaj pomenijo.
oldguy> Če pa želiš rečt, da je v eni Ameriki, kjer takorekoč pol višje politike zagovarja podobne ideale kot onadva, stanje precej slabše kot v Severni Koreji
Ne, želim reči, da v eni Ameriki, kjer javno zdravstvo stane več kot dvakrat več kot pri nas, večina ljudi nima dostopa do znosne zdravstvene oskrbe.
Ne, želim reči, da v eni Ameriki, kjer javno zdravstvo stane več kot dvakrat več kot pri nas, večina ljudi nima dostopa do znosne zdravstvene oskrbe.
Oldi ::
Po moje je glede beleženja vsega od policajskega snemanja, do naših koordinat in SMS-ov treba vse dovoliti in vse arhivirati za 50 let, ter hkrati najstrožje sankcionirati vsako zlorabo. Se pravi vsak pogled samo s sodnim nalogom, vsak vpogled zabeležen in za vsako zlorabo 5 let dela v kamnolomu. Na ta način bi imeli podatke za vse barabe, recimo koliko sta se JJ in Dr.Z dogovarjala glede Patrije - tako pa je zaradi roka hranjenja JJ kao nedolžen.
Glede policajskega snemanja shodov je to lahko čisto OK, če se s tem išče tipe, ki mečejo kocke v ljudi ali okna, če pa bi se spozabili in s tehnologijo za prepoznavo obrazev šli delati evidence zombijev, pa sledi kazen prepoved dela v javnih službah in politiki za vse od operativca do ministra oziroma do vrha, ki je to ukazal + vsi v kamnolom za 2 leti.
Mislim, da druge rešitve ni oziroma pelje v vedno večje konflikte in nezadovoljstvo.
Glede policajskega snemanja shodov je to lahko čisto OK, če se s tem išče tipe, ki mečejo kocke v ljudi ali okna, če pa bi se spozabili in s tehnologijo za prepoznavo obrazev šli delati evidence zombijev, pa sledi kazen prepoved dela v javnih službah in politiki za vse od operativca do ministra oziroma do vrha, ki je to ukazal + vsi v kamnolom za 2 leti.
Mislim, da druge rešitve ni oziroma pelje v vedno večje konflikte in nezadovoljstvo.
Daedalus ::
Po moje je glede beleženja vsega od policajskega snemanja, do naših koordinat in SMS-ov treba vse dovoliti in vse arhivirati za 50 let, ter hkrati najstrožje sankcionirati vsako zlorabo. Se pravi vsak pogled samo s sodnim nalogom, vsak vpogled zabeležen in za vsako zlorabo 5 let dela v kamnolomu. Na ta način bi imeli podatke za vse barabe, recimo koliko sta se JJ in Dr.Z dogovarjala glede Patrije - tako pa je zaradi roka hranjenja JJ kao nedolžen.
V tem primeru bojo barabe preprosto uporabile drugačen komunikacijske kanale. Ti boš pa vseeno zagonil ohoho sredstev za brezvezno buzeriranje ljudstva in lov na kurje tatove. Ni lih učinka od tega. Pa še en problem maš. Kdo nadzoruje Nadzornika?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
oldguy ::
Ah, nekako tako tako torej, kot pri nas? No, na srečo tisti, ki si jo plačajo, vseeno dobijo precej kvalitetno zdravstveno oskrbo in ne le znosne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
dstr17_ ::
Fant, dost bo ... vzemi v roko kak ekonomski učbenik, pa potem pametuj. Več kot očitno ti niso jasne osnove in nimaš pogojev za debate v ekonomskih vodah. Dejstvo je, da se pri višji ceni manj proda (ceteris paribus). Vse ostalo so bedarije, katere hočejo izumiti tisti, ki nimajo pojma o ekonomiji, ampak bi vseeno radi bili brihtni na vseh področjih. Žal tudi ti nisi med tistimi, ki bi jim to uspelo.V ekonomskih učbenikih so neumnosti, ki jih nihče eksperimentalno nikoli ni preveril. Če bi jih, potem tudi ti zdajle ne bi imel težav pokazati na tri takšne raziskave. Ampak ne moreš, zato ker to ni narejeno in zato ni nobenega zagotovila, da je to sploh res.
Ne, ne veljajo. Več kot zaslužiš, več moraš plačati državi. Ni ravno enako za vse.Tudi pri enotni davčni stopnji več kot zaslužiš več plačaš. Sicer pa očitno ne razumeš čisto dobro: enaka pravila veljajo za vse.
Tudi lahko, če to ne stane preveč. Če se še naprej ne obnaša prav, se ga pa ven vrže.Če ti je bolj pomembno, da se obnaša prav, kot pa to, da strokovno opravi svoje delo, potem pa kar izvoli in pojdi v Čile. Tam se lepo obnašajo in slabo opravijo svoje delo.
Tudi ta sistem lahko funkcionira bolje, če je prav zastavljen. Ker je privatna lastnina učinkovitejša.Očitno nisi seznanjen z raziskavami: privatni zdravstveni sistem je manj učinkovit in je bolj nagnjen h kršenju strokovnih norm kot pa javni zdravstveni sistem.
Ni to najboljši kazalnik. Pred nami so prav tako nerazvite države. In prav tako so za nami razvite države.Spet govoriš na pamet. Evo podatki:
No zdaj mi pa povej: katere razvite države so za nami in katere nerazvite pred nami? Zelo slabo si poučen o dejanskem stanju.
Ja, dragi moj, kdo ti ga bo pa dal?!? In to po sprejemljivi obrestni meri. In _KAKO_ boš to vrnil?5% je povsem sprejemljiva OM. Vrneš lahko brez problemov, če imaš gospodarsko rast. Če je nimaš pa tudi nobeno zategovanje pasu ne bo pomagalo, kot dokazuje današnje stanje.
Ja ... kriza ni kot ena bolezen, kjer malo počakaš, pa se stvari kar same od sebe uredijo. Moraš narediti tudi strukturne spremembe, da se lahko gospodarstvo uredi.Sekanje po JS ni nobena strukturna sprememba, ampak neutemeljeno početje, ki dela samo škodo in v ničemer ne rešuje situacije.
oldguy> Ah, nekako tako tako kot pri nas?
Ne. Bistveno, _bistveno_ slabše.
Hehe. Je lepo to govorit, dokler niso tvoja jajca na tnalu. Ko se ti pa zgodi, da zaradi zanič dohtarja, ki bolj kot na dobrobit bolnika gleda na to, kako se te bo čimprej znebil in zaradi nemogočih čakalnih dob pobere nekoga od tvojih najdražjih, pa čeprav bi ob takojšnjem ukrepanju zadevo najbrž preživel, hitro spremeniš mnenje.
V Ameriki tisti, ki ima dobro zavarovanje, dobi dobro zdravljenje, tisti, ki ga nima, pa zelo slabo. Pri nas vsi dobimo pretežno slabega. Poznam ljudi z izkušnjami tako tam kot tu, pa stvari še zdaleč niso tako enoznačne, kot jih slikate.
Zgodovina sprememb…
Pri nas vsi dobimo pretežno slabega.
Bo držalo. Pri nas ne dobiš pravočasne oskrbe, tudi če imaš plačana vsa predpisana in od države požegnana zavarovanja.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Pri nas vsi dobimo pretežno slabega.Če bi bilo v tem kaj resnice, potem bi imeli slabo zdravstveno stanje v populaciji in nizko življenjsko dobo. Pa ga nimamo, in v tem citatu ni resnice.
oldguy> Hehe. Je lepo to govorit, dokler niso tvoja jajca na tnalu.
Moja jajca so na tnalu, v ZDA si pa 80% prebivalstva sploh ne more privoščiti plačevati zavarovanja, ki bi jim krilo posege, ki sem jih bil deležen jaz, očitno pravočasno, ker sem še vedno tukaj.
Daedalus> Bo držalo. Pri nas ne dobiš pravočasne oskrbe, tudi če imaš plačana vsa predpisana in od države požegnana zavarovanja.
To je seveda podla laž.
Moja jajca so na tnalu, v ZDA si pa 80% prebivalstva sploh ne more privoščiti plačevati zavarovanja, ki bi jim krilo posege, ki sem jih bil deležen jaz, očitno pravočasno, ker sem še vedno tukaj.
Daedalus> Bo držalo. Pri nas ne dobiš pravočasne oskrbe, tudi če imaš plačana vsa predpisana in od države požegnana zavarovanja.
To je seveda podla laž.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Pri nas vsi dobimo pretežno slabega.Če bi bilo v tem kaj resnice, potem bi imeli slabo zdravstveno stanje v populaciji in nizko življenjsko dobo. Pa ga nimamo, in v tem citatu ni resnice.
Mhm. Pa a imaš kake hude izkušnje z obema svetovoma ki bodo podkrepile tvoje samozavestno opletanje s statistiko, ki je ni?
To je seveda podla laž.
To je seveda kruta resnica. Firsthand.
Zgodovina sprememb…
oldguy> To je seveda kruta resnica. Firsthand.
To je seveda bullshit. Firsthand.
To je seveda bullshit. Firsthand.
Zgodovina sprememb…
Mhm. Pa a imaš kake hude izkušnje z obema svetovoma ki bodo podkrepile tvoje samozavestno opletanje s statistiko, ki je ni?Izkušenj z ameriškim zdravstvom nimam, statistika pa seveda obstaja in si jo vsak lahko brez problema ogleda.
oldguy> Ne mislim odgovarjat na takele enovrstičnice...
Jaz imam z zdravstvenim sistemom ogromno izkušenj in zdravstveni sistem pri nas je učinkovitejši in hitrejši od česarkoli, kar imaš na voljo v ZDA (ja, tudi zasebnega).
Vse klobasanje o tem da ne moreš pravočasno priti na vrsto je tudi kretensko - v našem zdravstvu dobiš praktično vse boljše, ceneje in hitreje, kot kjerkoli v ZDA, pa tudi pravočasno.
Jaz imam z zdravstvenim sistemom ogromno izkušenj in zdravstveni sistem pri nas je učinkovitejši in hitrejši od česarkoli, kar imaš na voljo v ZDA (ja, tudi zasebnega).
Vse klobasanje o tem da ne moreš pravočasno priti na vrsto je tudi kretensko - v našem zdravstvu dobiš praktično vse boljše, ceneje in hitreje, kot kjerkoli v ZDA, pa tudi pravočasno.
Zgodovina sprememb…
Mhm. Pa a imaš kake hude izkušnje z obema svetovoma ki bodo podkrepile tvoje samozavestno opletanje s statistiko, ki je ni?Izkušenj z ameriškim zdravstvom nimam, statistika pa seveda obstaja in si jo vsak lahko brez problema ogleda.
Statistika, ki bi primerjala _samo_ stanje zdravstvenega sistema z življensko dobo in zdravstvenim stanjem posameznikov brez nanašanja na vse ostale faktorje, ne obstaja.
Tudi za ostale faktorje (npr. razširjenost določenih bolezni, učinkovitost zdravljenja, itd) obstajajo statistike.
Vse klobasanje o tem da ne moreš pravočasno priti na vrsto je tudi kretensko - v našem zdravstvu dobiš praktično vse boljše, ceneje in hitreje, kot kjerkoli v ZDA.
A to je spet ena tvojih absolutnih trditev na podlagi očitno subjektivne izkušnje?
No, potem moje izkušnje, ki kažejo, da je stanje ravno diametralno nasprotno (pa čeprav ni vedno), veljajo točno toliko kot tvoja trditev.
monster-x ::
Ampak saj so zdaj še vse desne vlade dajale davčne odpustke bogatim, pa se prav en drek pozna. Pravzaprav nam gre (po tej logiki) slabše. Pol morajo pa levi reševat situacijo, tako da bremenijo nižji in srednji razred.
Briga mene za tvojo ideologijo levih in desnih ter superiornosti ene ali druge. Ni tvoja pravica, da nekomu jemlješ več samo zaradi tega, ker ima več. Potem lahko jaz pridem k tebi domov in ti vzamem, kar si želim, ker imaš več kot jaz?
Ne, po psihiatrično utemeljenih standardih.
Rezultate pa boš moral še pokazati, če želiš, da ti bomo verjeli. Je pa res, da bi se jaz veliko bolje počutil v ZDA, kjer so razmere za posel veliko boljše kot pri nas. Sigurno je tam bolje kot v kakem komunističnem raju kdajkoli bilo.
Ne. _Vedno_, brez kakršnekoli izjeme, v vsej zgodovini človeštva delodajalec pobere popolnoma vse, delavec se pa lahko jebe. Podobno Auschwitzu, le precej bolj trajno.
Ne. V današnjem civiliziranem svetu je možnost, da ne dobi plače, prav takšna kot v primeru večjega obdavčenja plač. S tem, da če gre kaj narobe, je za podjetje bolj obdavčena plača večje breme in zmanjšuje možnost obstanka podjetja. Za vse ostalo imamo tu pravno državo.
Razmere kot pa jih opisuješ pa so posledica nečesa povsem drugega. Odsotnosti pravne države in kršenja človekih pravic, ne pa odsotnosti visokih davkov. A mislš, da bi v Auschwitzu dobili plače, če bi rekli, da morajo biti plače močno obdavčene? Ne, ne bi jih.
Davek, ki se ne plača, se v bistvu razdeli med delodajalca in delojemalca. Vse ostalo pa je odvisno od elastičnosti ponudbe in povpraševanja. Si boš pa prebral kej o tem preden boš pametoval.
Ampak ti tega ne vidiš, ker živiš v pravljicah (mi te pa financiramo).
Težko je, ko moraš financirati nekoga, ki ti gre na živce a ne? In potem naj tisti, ki imajo višje prihodke, financirajo kar vse po vrsti? Tudi če jim gredo na živce ali pa tega enostavno nočejo početi?
Ja, srečno (s takim sistemom), Kekec!
Pa ne vem od kje teb ideja, da me financiraš.
Who cares? Če si sposoben plačat več davka je to praktično tvoja dolžnost, ne zaradi mene ali kogarkoli, ki ne potrebuje ničesar, temveč zaradi tistih, ki so v sistemu pristali na položaju jebene stranke in potrebujejo tvojo pomoč. Ne zato, ker bi bil ti karitas ali veliki humanistični mecen ali karkoli tretjega, temveč zato, da je splošen nivo kriminala v tvojem življenskem okolju na dovolj nizki ravni, da te zanj ni treba skrbeti. Zdaj ti ga sponzoriram jaz, ampak moji viri so omejeni.
Ker se očitno ne zavedaš tega preprostega dejstva, naj ti priobčim preprost podatek, ki zajema bistvo težav tvoji ideologiji najbližje države: Ko ljudje kupujejo hišo ali stanovanje v ZDA, je pri več kot 80% kupcih primarnega pomena "neighbourhood crime rate".
Jaz bom tako osebo zaposlil, če jo bom potreboval, nima pa nihče pravice meni jemati več kot komurkoli drugemu. S tem, ko se mi ne bo jemalo, bom več zapravil in zaradi povečanega povpraševanja bodo ti ljudje dobili delo tam. S tem, ko mi boš vzel, boš zmanjšal tudi mojo motivacijo in ne bom ustvaril toliko kot bi lahko. Pa še tistega kar bom, ne bom imel v celoti. Ni to najboljše za gospodarstvo, a ne?
Več kot očitno je, da država ne zna prodati svojih davkov, ker tisto, kar ponujajo za to, je zelo slabo. Bo treba kaj drugega pogruntati.
Tudi v Sloveniji pogledaš, kakšen sloves ima soseska, v kateri živiš, a ne? Vsaj jaz, zate pa ne vem. Lahko greš v kako socialno Francijo. Boš videl, kako zelo nevarne soseske obstajajo v Parizu ali pa na primer Marseillu. Verjetno ljudje ne rinejo brezglavo tja, kajne? Pa imajo veliko in drago socialo.
V bistvu se ti ne zavedaš, kaj pomenijo visoki davki za gospodarstvo.
V ekonomskih učbenikih so neumnosti, ki jih nihče eksperimentalno nikoli ni preveril. Če bi jih, potem tudi ti zdajle ne bi imel težav pokazati na tri takšne raziskave. Ampak ne moreš, zato ker to ni narejeno in zato ni nobenega zagotovila, da je to sploh res.
Ti ekonomskega učbenika še od daleč nisi videl, drugače bi znal natančno povedati, kaj ne drži.
Tudi pri enotni davčni stopnji več kot zaslužiš več plačaš. Sicer pa očitno ne razumeš čisto dobro: enaka pravila veljajo za vse.
Ja, res je. Plačajo več, kar še vedno ni povsem pošteno, je pa bolj pošteno kakor progresija.
Enaka pravila za vse, ja. Plačujejo pa več samo tisti, ki tudi zaslužijo več.
Če ti je bolj pomembno, da se obnaša prav, kot pa to, da strokovno opravi svoje delo, potem pa kar izvoli in pojdi v Čile. Tam se lepo obnašajo in slabo opravijo svoje delo.
Oboje je pomembno. Ne bo men sral po glavi nekdo, ki mi je prisilno vzel denar.
Očitno nisi seznanjen z raziskavami: privatni zdravstveni sistem je manj učinkovit in je bolj nagnjen h kršenju strokovnih norm kot pa javni zdravstveni sistem.
Jaz sem do sedaj v Sloveniji bil večinoma bolj razočaran nad javnim kot zasebnim zdravstvom.
Spet govoriš na pamet. Evo podatki:
No zdaj mi pa povej: katere razvite države so za nami in katere nerazvite pred nami? Zelo slabo si poučen o dejanskem stanju.
Jaz pa govorim v svetovnem merilu.
5% je povsem sprejemljiva OM. Vrneš lahko brez problemov, če imaš gospodarsko rast. Če je nimaš pa tudi nobeno zategovanje pasu ne bo pomagalo, kot dokazuje današnje stanje.
Ja, mi smo bili pa pri 7%. Sedaj je malo bolje. Verjetno ne bi bilo tako, če bi se še naprej brezglavo pufali, ker nam nihče ne bi zaupal in bi imeli slabšo boniteto.
ČE imaš gospodarsko rast. Katere pa nimaš, če nimaš dobrih pogojev za razvoj zasebnega sektorja. Torej, kakšna je naša druga opcija kot varčevanje?
Sekanje po JS ni nobena strukturna sprememba, ampak neutemeljeno početje, ki dela samo škodo in v ničemer ne rešuje situacije.
Brezglavo sekanje ne, optimizacija in odpustitev presežka pa je. In ureditev razmer za podjetništvo je tudi korak v pravo smer. In spodbuda za podjetništvo z nižjimi davki je tudi. Jaz sem bolj motiviran, da se ukvarjam s podjetništvom, če vem, da mi bo več ostalo kakor pa če vem, da bom imel manj in če bom rabil več kapitala, da bom lahko državi plačal vse njene davke. Če bom bolj motiviran, pa bom tudi več ljudi zaposlil. Brez skrbi, veliko več jih bom zaposlil, če vem, da mi bo več ostalo. No, pa plačujte več za socialo, če imate raje ljudi na zavodu kot pa da delajo.
V Ameriki tisti, ki ima dobro zavarovanje, dobi dobro zdravljenje, tisti, ki ga nima, pa zelo slabo. Pri nas vsi dobimo pretežno slabega. Poznam ljudi z izkušnjami tako tam kot tu, pa stvari še zdaleč niso tako enoznačne, kot jih slikate.
Podpis pod to.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
oldguy> A to je spet ena tvojih absolutnih trditev na podlagi očitno subjektivne izkušnje?
Ne. To je dejstvo.
oldguy> No, potem moje izkušnje, ki kažejo, da je stanje ravno diametralno nasprotno (pa čeprav ni vedno), veljajo točno toliko kot tvoja trditev.
Številke na mizo. V ZDA je zdravstvo dražje (in za mnoge celo nedostopno), storitve pa ekvivalentne.
monster-x> Podpis pod to.
Podpis pod bullshit, ja. Makes sense.
monster-x> nima pa nihče pravice meni jemati več kot komurkoli drugemu.
Koga pa naj bi brigalo tvoje zastarelo mnenje? Vsak je zase, torej ti lahko poberemo popolnoma vse, pa če se na trepalnice postaviš. _Edino_, kar nam to preprečuje, je tvoje pridno plačevanje davkov.
monster-x> Brezglavo sekanje ne, optimizacija in odpustitev presežka pa je. In ureditev razmer za podjetništvo je tudi korak v pravo smer.
Trenutna "desna" vlada ne počne ničesar od tega, niti ni tega počela 2004-2008.
Ne. To je dejstvo.
oldguy> No, potem moje izkušnje, ki kažejo, da je stanje ravno diametralno nasprotno (pa čeprav ni vedno), veljajo točno toliko kot tvoja trditev.
Številke na mizo. V ZDA je zdravstvo dražje (in za mnoge celo nedostopno), storitve pa ekvivalentne.
monster-x> Podpis pod to.
monster-x> nima pa nihče pravice meni jemati več kot komurkoli drugemu.
Koga pa naj bi brigalo tvoje zastarelo mnenje? Vsak je zase, torej ti lahko poberemo popolnoma vse, pa če se na trepalnice postaviš. _Edino_, kar nam to preprečuje, je tvoje pridno plačevanje davkov.
monster-x> Brezglavo sekanje ne, optimizacija in odpustitev presežka pa je. In ureditev razmer za podjetništvo je tudi korak v pravo smer.
Zgodovina sprememb…
oldguy> A to je spet ena tvojih absolutnih trditev na podlagi očitno subjektivne izkušnje?
Ne. To je dejstvo.
Ne. Bom uporabil tvoj argument - to je bullshit.
No, ampak vseeno mi duša ne da, da bi bil tako pritlehen, zato bom razložil, kaj dejansko hočem povedat. Za ne tako veliko več denarja (morda za en velikostni razred) lahko dobiš tam _precej_ boljše zdravstvo. Stroški samoplačniških posegov pa so visoki in tu in tam in stroškovno pravzaprav precej primerljivi (logično, ker tu že deluje svetovna konkurenca). Za one na dnu lestvice je pa tam seveda stanje precej slabše - a to še zdaleč ne pomeni, da je zato pri nas zelo dobro.
Pod črto pa je vse skupaj svetlobna leta stran od tvojih absolutnih izjav.
Številke na mizo? Čakanje na specialistični pregled s plačanimi vsemi zavarovanji v Sloveniji = 8 mesecev. Čakanje na podoben specialistični pregled s plačanimi vsemi zavarovanji v Ameriki = manj kot mesec. A bo?
Mi je pravzaprav žal, da moram branit zanič zdravstveni sistem, kar Ameriški nedvomno je, ker pravzaprav podpiram njihove poskuse uvedbe obveznega zdravstvenega zavarovanja. Je skrajni čas, da to uredijo. A imajo pa njihova zavarovanja kljub vsem felerjem eno pozitivno lastnost - in to je, da kdor želi, lahko vseeno lažje in ceneje pridobi boljše zavarovanje kot pa v Sloveniji. Pri nas pa si obsojen na uravnilovko če ne želiš zmetat v letu dni za hišo denarja za boljšo oskrbo.
monster-x ::
Ja, sej, težko je, če nimaš prav.
Kaj vse človek danes doživi. Ne, nimaš mi pravice vzeti moje zasebne lastnine. Tako kot jaz nimam pravice vzeti tebi. Ker se ne gremo anarhije, čeprav zaradi tvojega nerazumevanja konceptov, misliš, da je to to.
Ja pridnemu plačevanju nizkih davkov, ne odiranju z visokimi davki. Jasno?
Kaj to mene briga. Nisem jaz njihov odvetnik, nisem član nobene politične stranke, nimam nič s politiko. Sem pa za to, da se proračun uravnoteži, ker bomo le tako nekoč prišli iz krize in naredili temelje za zdravo gospodarstvo. Sem pa že 100-krat povedal, na kakšen način, ki je povsem mogoč in realen. Nasprotujejo mu samo tisti, ki si zatiskajo oči in tisti, ki ne vedo, kako se nekaj zoptimizira.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
Imaš cel kup takih analiz, npr. takole pravi OECD:Mhm. Pa a imaš kake hude izkušnje z obema svetovoma ki bodo podkrepile tvoje samozavestno opletanje s statistiko, ki je ni?Izkušenj z ameriškim zdravstvom nimam, statistika pa seveda obstaja in si jo vsak lahko brez problema ogleda.
Statistika, ki bi primerjala _samo_ stanje zdravstvenega sistema z življensko dobo in zdravstvenim stanjem posameznikov brez nanašanja na vse ostale faktorje, ne obstaja.
Abstract: The Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) tracks and reports annually on more than 1,200 health system measures across 30 industrialized countries, ranging from population health status and nonmedical determinants of health to health care resources and utilization. Based on analysis of OECD health data from 2008, the United States continues to differ markedly from other countries on a number of health system measures. The U.S. has a comparatively low number of hospital beds and physicians per capita, and patients in the U.S. have fewer hospital and physician visits than most other countries. At the same time, spending per hospital visit is highest in the U.S., and American patients are among the most likely to receive procedures requiring complex technology. The nation now ranks in the bottom quartile in life expectancy among OECD countries and has seen the smallest improvement in this metric over the past 20 years.
Sem ti že napisal: to, da zvišanje davkov zviša brezposelnost ni dokazano. Cela skandinavija ti pravi, da ta zveza ni linearna.
Ti ekonomskega učbenika še od daleč nisi videl, drugače bi znal natančno povedati, kaj ne drži.
Enaka pravila za vse, ja. Plačujejo pa več samo tisti, ki tudi zaslužijo več.Tako je že zdaj.
ČE imaš gospodarsko rast. Katere pa nimaš, če nimaš dobrih pogojev za razvoj zasebnega sektorja. Torej, kakšna je naša druga opcija kot varčevanje?Ustvarjanje pogojev za gospodarsko rast. Investicije, delovanje pravne države in učinkoviti ter enostavni predpisi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dstr17_ ()
S tem se pa seveda strinjam. Tile "desni" so...khm...nesposobneži, v najboljšem primeru. Austerity se ne gredo zato, ker bi ga ljubili, ampak zgolj zato, ker so take direktive od zunaj. Izvajajo ga precej zanič, na učinkovitosti ne znajo delat, na boljših pogojih za gospodarstvo tudi ne, pravna država je neznan pojem, skratka, popolno razočaranje. No, vsaj omejitev gotovinskega plačevanja se ne gredo več...se pravi, pod črto še vedno kanček bolje kot kak Križanič...
To je seveda podla laž.
Firsthand izkušnje marsikoga, ki ga muči kaj več kot prehlad. Moji punci so recimo na tak način punktirali kilo (namesto da bi najprej na ultrazvoku pogruntali, kaj je dejansko narobe) in ji s tem skoraj povzročili sepso, jo pošiljali na "ročno" iskanje prostega ultrazvoka po Ljubljani, kljub temu, da je imela na napotnici napisano nujno, mene je študentska zobarka vrgla iz ambulante, ker "ti čez en mesec poteče status, pa se tu itak ne boš mogo več zdravit"... a čem nadaljevat? Gremo kako o ljudeh, ki dobijo tablete proti pritisku, resnega pregleda pa nikol? A čemo kako rečti o mojem stricu, ki je po infarktu doživel še enega v manj kot letu po prvem, ker se dohtarju ni zdelo vredno pofixat vseh resno prizadetih žil? Čemo rečt kako o slavnih v predalu obležanih tkivih za biopsijo v bolnišnici Celje?
Ne bullshitaj tule. Naš zdravstveni sistem je precej v kurcu. Sej ko enkrat prideš do specialista, je načeloma ok. Če tako dolgo živiš, ali pa ne obupaš že prej. Ali pa si lahko privoščiš preskaovanje vrste in plačevanje "zagotovljenih", že plačanih storitev.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
oldguy> morda za en velikostni razred
Mhm - vsi okrog tebe, ki tega nimajo, imajo pa dober razlog, da če zbolijo za rakom, pridejo v tvojo bajto, pobijejo tvojo familijo in spizdijo z vsem kar vrednega najdejo.
Daedalus> Ne bullshitaj tule. Naš zdravstveni sistem je precej v kurcu.
To drži, le v primerjavi z večino ostalih sistemov, ki jih v tej temi obravnavamo, je svetlobna leta boljši.
monster-x> Ne, nimaš mi pravice vzeti moje zasebne lastnine.
Seveda imam, halo? Kdo mi jo je pa vzel? Morda ti? Ti praviš, da "tako visokih" davkov itak ne misliš plačevat, torej sploh ne moreš biti del sistema.
monster-x> Kaj to mene briga.
Tebe itak nič ne briga, tako da sploh nisi del človeške populacije (in kot tak nimaš nobenih pravic).
monster-x> Ja pridnemu plačevanju nizkih davkov, ne odiranju z visokimi davki. Jasno?
Ne, plačal boš take davke, ki se meni zdijo smiselni. Druge možnosti nimaš.
Mhm - vsi okrog tebe, ki tega nimajo, imajo pa dober razlog, da če zbolijo za rakom, pridejo v tvojo bajto, pobijejo tvojo familijo in spizdijo z vsem kar vrednega najdejo.
Daedalus> Ne bullshitaj tule. Naš zdravstveni sistem je precej v kurcu.
To drži, le v primerjavi z večino ostalih sistemov, ki jih v tej temi obravnavamo, je svetlobna leta boljši.
monster-x> Ne, nimaš mi pravice vzeti moje zasebne lastnine.
Seveda imam, halo? Kdo mi jo je pa vzel? Morda ti? Ti praviš, da "tako visokih" davkov itak ne misliš plačevat, torej sploh ne moreš biti del sistema.
monster-x> Kaj to mene briga.
Tebe itak nič ne briga, tako da sploh nisi del človeške populacije (in kot tak nimaš nobenih pravic).
monster-x> Ja pridnemu plačevanju nizkih davkov, ne odiranju z visokimi davki. Jasno?
Zgodovina sprememb…
Cervantes ::
oldguy> morda za en velikostni razred
No, no...a smo spet pri absolutih? Še nisi poštudiral, da te bodo pripeljali le do - Severne Koreje?
Kontra. Boš pač plačeval manj - tough shit. Ti pa nič ne brani, da ne podoniraš še polovice ostanka.
oldguy> No, no...a smo spet pri absolutih? Še nisi poštudiral, da te bodo pripeljali le do - Severne Koreje?
Ne mene - jaz nisem tisti, ki se mu narobe zdi, da je manj učinkovit in dražji zdravstveni sistem od našega kar boljši od našega.
oldguy> Kontra. Boš pač plačeval manj - tough shit. Ti pa nič ne brani, da ne podoniraš še polovice ostanka.
V tej državi je več kot očitno demokratični konsenz, da se davke navije, potem jih pa plačujejo drugi.
Ne mene - jaz nisem tisti, ki se mu narobe zdi, da je manj učinkovit in dražji zdravstveni sistem od našega kar boljši od našega.
oldguy> Kontra. Boš pač plačeval manj - tough shit. Ti pa nič ne brani, da ne podoniraš še polovice ostanka.
V tej državi je več kot očitno demokratični konsenz, da se davke navije, potem jih pa plačujejo drugi.
oldguy> No, no...a smo spet pri absolutih? Še nisi poštudiral, da te bodo pripeljali le do - Severne Koreje?
Tudi jaz ne - jaz sem tisti, ki se mu pravilno zdi, da je naš sistem kljub temu, da zanj kot celoto zmečemo manj kot oni, v določenih (a ne vseh) pogledih precej slabši od njihovega.
No, nekateri delamo na tem, da vas (demokratično) sreča pamet in da začnemo skupaj od države zahtevati bang for the buck, racionalno potrošnjo in skrb za to, da naši otroci ne bodo že ob rojstvu nase prevzeli plačevanje včerajšnjih napak.
Zgodovina sprememb…
oldguy> Tudi jaz ne - jaz sem tisti, ki se mu pravilno zdi, da je naš sistem kljub temu, da zanj kot celoto zmečemo manj kot oni, v določenih (a ne vseh) pogledih precej slabši od njihovega.
Kar ne drži - tudi pri nas zlahka lahko plačaš storitve (in to bistveno ceneje), če jih nujno potrebuješ - le večina si jih ne more ali pa celo noče privoščiti.
oldguy> No, nekateri delamo na tem, da vas (demokratično) sreča pamet in da začnemo skupaj od države zahtevati bang for the buck, racionalno potrošnjo in skrb za to, da naši otroci ne bodo že ob rojstvu nase prevzeli plačevanje včerajšnjih napak.
Hi, strawman.
Kar ne drži - tudi pri nas zlahka lahko plačaš storitve (in to bistveno ceneje), če jih nujno potrebuješ - le večina si jih ne more ali pa celo noče privoščiti.
oldguy> No, nekateri delamo na tem, da vas (demokratično) sreča pamet in da začnemo skupaj od države zahtevati bang for the buck, racionalno potrošnjo in skrb za to, da naši otroci ne bodo že ob rojstvu nase prevzeli plačevanje včerajšnjih napak.
Hi, strawman.
celada ::
To je seveda podla laž.
Firsthand izkušnje marsikoga, ki ga muči kaj več kot prehlad. Moji punci so recimo na tak način punktirali kilo (namesto da bi najprej na ultrazvoku pogruntali, kaj je dejansko narobe) in ji s tem skoraj povzročili sepso, jo pošiljali na "ročno" iskanje prostega ultrazvoka po Ljubljani, kljub temu, da je imela na napotnici napisano nujno, mene je študentska zobarka vrgla iz ambulante, ker "ti čez en mesec poteče status, pa se tu itak ne boš mogo več zdravit"... a čem nadaljevat? Gremo kako o ljudeh, ki dobijo tablete proti pritisku, resnega pregleda pa nikol? A čemo kako rečti o mojem stricu, ki je po infarktu doživel še enega v manj kot letu po prvem, ker se dohtarju ni zdelo vredno pofixat vseh resno prizadetih žil? Čemo rečt kako o slavnih v predalu obležanih tkivih za biopsijo v bolnišnici Celje?
Ne bullshitaj tule. Naš zdravstveni sistem je precej v kurcu. Sej ko enkrat prideš do specialista, je načeloma ok. Če tako dolgo živiš, ali pa ne obupaš že prej. Ali pa si lahko privoščiš preskaovanje vrste in plačevanje "zagotovljenih", že plačanih storitev.
Glej ne me narobe razumet, toda statistika se preprosto ne strinja s teboj. To kar ti tu opisuješ je bolj izjema kot pravilo za slovenski zdravstveni sistem in si bil ti tu nažalost jebena stranka. Seveda ne rečem, da ni ogromno prostora za izboljšavo v našem sistemu toda definitivno ni najslabši sistem, ki obstaja in moje osebno mnenje, da rešitev ne leži v njegovi privatizaciji.
Poglej si naprimer kaj se dogaja v ZDA in njihovem svetem gralu od privatnega zdravstvenega sistema kjer ljudi vržejo ven na cesto ker nimajo zdravstvenega zavarovanja in to kljub temu, da jim je ogroženo življenje ( kolikor sem bral na drugih forumih anekdotske dokaze ;) ). Seveda lahko pa pogledamo statistiko obeh zdravstvenih sistemov, od cene do splošnega performanca in lahko iz tega prideš ven do kakih pametnih zaključkov kot pa samo iz osebnih slabih izkušenj.
oldguy> Tudi jaz ne - jaz sem tisti, ki se mu pravilno zdi, da je naš sistem kljub temu, da zanj kot celoto zmečemo manj kot oni, v določenih (a ne vseh) pogledih precej slabši od njihovega.
Ta tvoja izjava ne drži, sem ti že večkrat povedal, zakaj ne in se niti ne mislim več ponavljat.
Hi, strawman.
Ah, mi boš oprostil, ampak jaz ga, dokler veselo zagovarjaš višanje davkov in poleg tega v drugih temah še dodatno pufanje pa magar za kritje strukturnih stroškov in to magar po neživljenskih obrestnih merah, ne vidim. Sorči.
Zgodovina sprememb…
Glej ne me narobe razumet, toda statistika se preprosto ne strinja s teboj. To kar ti tu opisuješ je bolj izjema kot pravilo za slovenski zdravstveni sistem in si bil ti tu nažalost jebena stranka. Seveda ne rečem, da ni ogromno prostora za izboljšavo v našem sistemu toda definitivno ni najslabši sistem, ki obstaja in moje osebno mnenje, da rešitev ne leži v njegovi privatizaciji.
Statistika je super, dokler se ne znajdeš v nekem ekstremu, ki od nje odstopa. Pa ne se zanašat samo na neke generalne statistike. Pri nas nimamo kakega sistema ocenjevanje dela zdravnikov. Preprosto ne veš, s kom imaš opravka. Tistih nekaj statistik, ki pa so, pa kažejo na to, da je uspešnost zdravljenja zelo odvisna od zdravnika, pri katerem pristaneš. Beri, pa se čudi.
Plus, kje zagovarjam nekritično privatiziranje? Kar se v našem zdravstvu dogaja trenutno, je tiha privatizacija, kjer se marsikdo okorišča na račun nejasnih pravil. Posledično imaš zdravnike, ki delajo v javnem službenem času za privat prakso, preusmerjajo paciente v privat prakse, da dolgoletnih spornih praks na področju javnih razpisov niti ne omenjam. Resnega nadzora nad predpisovanjem zdravil ni. Resnega vpogleda v delovanje sistema kot celote, ni. Niti ni želje, da se te malo fevde naokoli uredi. Se zve marsikaj zanimivega, če poznaš koga, ki pozna sistem dela tod naokoli. Na koncu dneva, pa še vedno plačujem za že plačane storitve, če nočem lih čakat kako leto na obravnavo. Ali pa ti pravočasno obravnavo prepreči medicinska sestra, ki jo muči PMS. Al pa osebni dohtar/ca, ki sam čaka na penzijo. Fuck that.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
IgorGrozni ::
Jaz sem v zadnjem letu v eni kar zajebani zdravstveni obravnavi. To kar sem pričakoval in to kar sem dobil in dobivam je povprečna strokovnost s povrečno ravnijo storitev, v povprečju EU. Seveda sem vmes odslovil dva ˝sumljiva˝ specialista ( nepotizem, prirejanje dokumentacije o posegih) a tako je z vsako zadevo. Pač se ne moreš vreči na hrbet in tarnati, kot mali otrok.
Če bom preživel, bom še dodatno poročal, če ne ... JBG.
S svojimi dohodki, pa niso (bili) majhni in obveznostmi( tudi te niso majhne) si takšne obravnave v npr. Ameriki preprosto ne bi mogel plačati. Ne storitev, ne zdravil. Pravzaprav bi že bil krepan.
Lp. Igor
Ideja, po kateri podjetnik ne bi plačal še zdravstvenega zavarovanja svojim delavcem, je pa zanimiva in kaže na način teoretskega, ekonomskega obravnavanja ekonomskih pojavov
(šolsko dojemanja ekonomije), kjer se ti pojavi za lažje opazovanje izolirajo od okolja tako kvantitativno, kot časovno. Vendar se vsaj večina ekonomistov zaveda teh omejitev in ne obravnavajo rezultatov kot izluščene čiste resnice.
Podjetnik bo plačal zdravstveno varstvo, kot tudi izobraževanje svojim delavcem ali s sedanjim sistemom večjega participiranja (večjimi davki) ali preko višjih cen delovne sile. Zdrava in izobražena delovna sila, s katero lahko ustvarja profit ne nestaja iz nič, potrebno jo je izobraziti in obdržati zdravo. Kar velja tudi za ostale zahteve delovne sile; varnost, varnost družine, ipd.
S tem, da ga vse skupaj pride ceneje, če to dela skupaj s celotno družbo, v ekonomiji obsega.
Brez tega lahko podjetnik in podjetja tukaj in zdaj, konkurirajo na trgu zgolj z lepimi željami.
A že vem, da tole ne bo padlo na plodna tla.
Od ljudi, ki se imenujejo ˝vitezi neoliberalizma˝- ali si bil to ti Karaya52 ?. Kašen otročji narcisizem !
Do ljudi, oldguy, ki napovejo, da bodo ˝sesuli podatke˝. Ker pa podatkov pač ne moreš sesuti, pa pač podvomijo tako v same podatke (ki jih ob napovedi sesutja niti ne poznajo) in ki so jih pripravili svetovno priznani strokovnjaki v IMF, podvomijo v iterpretacijo teh podatkov, ki jih sta jih interpretirala glavna analitika IMF in domači strokovnjak Dr. Kovač. A pravijo, da oni vedo bolje.
In kot relevantno ponudijo ˝svojo, bolj pravilno˝ interpretacijo. Pa ne moreš ostati resen pri takšni dozi grotesknosti.
Ali od ljudi, kot je monster-x, ki poiskuša z znanjem ekonomske poštevanke in neskončno dolgimi traktati prepričati predvsem sebe, da je zato sposoben izračunati tudi trajektorijo poleta rakete na Luno. -...Eee, razložiti tudi kompleksnejše ekonomske pojave.
Nadležni !
Kot je komentiral J. Mencinger v parlamentu; ˝Po vseh letih učenja ekonomije se mi je zdelo, da nekaj vem o tem, a tukaj me pisatelji in pesniki ( ter geografi in obrambniki) prepričujejo, da to nič ne pomeni, oni to en-dva-tri vedo bolje ˝ ....
Preden je, prijazen mož, kakršen je, odstopil.
Če bom preživel, bom še dodatno poročal, če ne ... JBG.
S svojimi dohodki, pa niso (bili) majhni in obveznostmi( tudi te niso majhne) si takšne obravnave v npr. Ameriki preprosto ne bi mogel plačati. Ne storitev, ne zdravil. Pravzaprav bi že bil krepan.
Lp. Igor
Ideja, po kateri podjetnik ne bi plačal še zdravstvenega zavarovanja svojim delavcem, je pa zanimiva in kaže na način teoretskega, ekonomskega obravnavanja ekonomskih pojavov
(šolsko dojemanja ekonomije), kjer se ti pojavi za lažje opazovanje izolirajo od okolja tako kvantitativno, kot časovno. Vendar se vsaj večina ekonomistov zaveda teh omejitev in ne obravnavajo rezultatov kot izluščene čiste resnice.
Podjetnik bo plačal zdravstveno varstvo, kot tudi izobraževanje svojim delavcem ali s sedanjim sistemom večjega participiranja (večjimi davki) ali preko višjih cen delovne sile. Zdrava in izobražena delovna sila, s katero lahko ustvarja profit ne nestaja iz nič, potrebno jo je izobraziti in obdržati zdravo. Kar velja tudi za ostale zahteve delovne sile; varnost, varnost družine, ipd.
S tem, da ga vse skupaj pride ceneje, če to dela skupaj s celotno družbo, v ekonomiji obsega.
Brez tega lahko podjetnik in podjetja tukaj in zdaj, konkurirajo na trgu zgolj z lepimi željami.
A že vem, da tole ne bo padlo na plodna tla.
Od ljudi, ki se imenujejo ˝vitezi neoliberalizma˝- ali si bil to ti Karaya52 ?. Kašen otročji narcisizem !
Do ljudi, oldguy, ki napovejo, da bodo ˝sesuli podatke˝. Ker pa podatkov pač ne moreš sesuti, pa pač podvomijo tako v same podatke (ki jih ob napovedi sesutja niti ne poznajo) in ki so jih pripravili svetovno priznani strokovnjaki v IMF, podvomijo v iterpretacijo teh podatkov, ki jih sta jih interpretirala glavna analitika IMF in domači strokovnjak Dr. Kovač. A pravijo, da oni vedo bolje.
In kot relevantno ponudijo ˝svojo, bolj pravilno˝ interpretacijo. Pa ne moreš ostati resen pri takšni dozi grotesknosti.
Ali od ljudi, kot je monster-x, ki poiskuša z znanjem ekonomske poštevanke in neskončno dolgimi traktati prepričati predvsem sebe, da je zato sposoben izračunati tudi trajektorijo poleta rakete na Luno. -...Eee, razložiti tudi kompleksnejše ekonomske pojave.
Nadležni !
Kot je komentiral J. Mencinger v parlamentu; ˝Po vseh letih učenja ekonomije se mi je zdelo, da nekaj vem o tem, a tukaj me pisatelji in pesniki ( ter geografi in obrambniki) prepričujejo, da to nič ne pomeni, oni to en-dva-tri vedo bolje ˝ ....
Preden je, prijazen mož, kakršen je, odstopil.
oldguy> dokler veselo zagovarjaš višanje davkov
Bo treba citirat.
oldguy> in poleg tega v drugih temah še dodatno pufanje pa magar za kritje strukturnih stroškov in to magar po neživljenskih obrestnih merah, ne vidim. Sorči.
Bo treba citirat.
Daedalus> Pri nas nimamo kakega sistema ocenjevanje dela zdravnikov. Preprosto ne veš, s kom imaš opravka.
Wrong. Pri nas imamo zelo dober sistem za ocenjevanje dela zdravnikov in tudi sistem za znatno pospeševanje zdravstvenega sistema. Poznati ali v žlahti imeti moraš dohtarja.
Bo treba citirat.
oldguy> in poleg tega v drugih temah še dodatno pufanje pa magar za kritje strukturnih stroškov in to magar po neživljenskih obrestnih merah, ne vidim. Sorči.
Bo treba citirat.
Daedalus> Pri nas nimamo kakega sistema ocenjevanje dela zdravnikov. Preprosto ne veš, s kom imaš opravka.
Wrong. Pri nas imamo zelo dober sistem za ocenjevanje dela zdravnikov in tudi sistem za znatno pospeševanje zdravstvenega sistema. Poznati ali v žlahti imeti moraš dohtarja.
Ja, tega sem pozabil omenit. Na žalost ni merodajen za večino
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Daedalus> Na žalost ni merodajen za večino:|
What? _Vsi_ ki se prebijajo skozi naš sistem to počnejo s pomočjo neke povezave, ki opravlja telefonske klice.
(Če ti počneš drugače, ti očitno manjka osnovna izobrazba za delo z našim zdravstvenim sistemom in se mi lahko zahvališ, da sem te razsvetlil.)
What? _Vsi_ ki se prebijajo skozi naš sistem to počnejo s pomočjo neke povezave, ki opravlja telefonske klice.
(Če ti počneš drugače, ti očitno manjka osnovna izobrazba za delo z našim zdravstvenim sistemom in se mi lahko zahvališ, da sem te razsvetlil.)
Zgodovina sprememb…
Tu imamo sicer kup zaslepljenih in nespametnih mulcev, zelencev, ki slepo zagovarjajo neke precej desničarske in konzervativne neolibi ureditve. Sami pa ne vedo, da bo to tudi njih globoko pokopalo! American dream, živeti v upanju in garati, da ti bo uspelo. Uspe pa zelo majhnemu deležu ljudi. To ni prihodnost, ki bi si jo v demkroaciji večina želel, razen, če je naivna in zaslepljena.
To, kar pravi Igor, načeloma drži. V njegovo osebno zgodbo pa se ne bom spuščal.
Če bogati ne želijo plačevati za tiste, ki jih potrebujejo, nastane spor in ob hudem sporu, tudi razredni boj. Normalen družbeni pojav. Rešitev je ravnovesje, zato smo pa potrebni vsi.
To, kar pravi Igor, načeloma drži. V njegovo osebno zgodbo pa se ne bom spuščal.
Če bogati ne želijo plačevati za tiste, ki jih potrebujejo, nastane spor in ob hudem sporu, tudi razredni boj. Normalen družbeni pojav. Rešitev je ravnovesje, zato smo pa potrebni vsi.
@jype - wrong. Ene par nas ima to srečo, da lahko off the record še komu pokaženo izvide in tako preverimo, kdo koga farba. Velika večina, tega luksuza nima na voljo. To, da te od kolega stara mama, ki je bila včasih čistilka v UKC, napoti k nekomu, ki pozna nekoga... pa ni lih hudo učinkovita pomoč. Je pa v tolažbo, da se vsaj nekdo potrudi, če so že PMS-jane medicinke tečne ko hudič.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Daedalus> Velika večina, tega luksuza nima na voljo.
Nonsense, vsi imajo to na voljo, le izkoristijo ne, ker se ne znajo kregat z dohtarji.
Daedalus> Je pa v tolažbo, da se vsaj nekdo potrudi, če so že PMS-jane medicinke tečne ko hudič.
To mate mogoče na periferiji tko, v najlepšem mestu na svetu so precej napredovali.
Nonsense, vsi imajo to na voljo, le izkoristijo ne, ker se ne znajo kregat z dohtarji.
Daedalus> Je pa v tolažbo, da se vsaj nekdo potrudi, če so že PMS-jane medicinke tečne ko hudič.
To mate mogoče na periferiji tko, v najlepšem mestu na svetu so precej napredovali.
Zdaj pa nehaj trolat, prosim. Dobro veš, kje živim.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Prej si govoru o Celjski bolnišnici, ki ma sloves (IMHO neupravičen) kot ena najslabših v državi.
V UKC več kot 90% tako dobro in hitro zrihtajo, da ti v anketi ob odpustu pohvalijo osebje.
V UKC več kot 90% tako dobro in hitro zrihtajo, da ti v anketi ob odpustu pohvalijo osebje.
@jype - wrong. Ene par nas ima to srečo, da lahko off the record še komu pokaženo izvide in tako preverimo, kdo koga farba. Velika večina, tega luksuza nima na voljo. To, da te od kolega stara mama, ki je bila včasih čistilka v UKC, napoti k nekomu, ki pozna nekoga... pa ni lih hudo učinkovita pomoč. Je pa v tolažbo, da se vsaj nekdo potrudi, če so že PMS-jane medicinke tečne ko hudič.
Zdaj, danes in v tem trenutku je možno z obstoječim zavarovanjem obsikati specialista kjer koli v Evropi (zadostuje napotnica naših dohtarjev)! ZZZS plača vse, le potne stroške samo do najbližjega v naši državi in z odbitkom za prvi obsik. Tako da vsem, ki živite ob meji ali imate možnost (premorete te potne stroške), svetujem obisk specialistov v tujini. Seveda se pozanimajte o kakovosti storitev in čakalnih dobah. Pri nas na Obali to že dolgo počnemo. Predpostavljam, da je ob meji z Avsttrijo podobno.
Kmalu bom moč izbirati (na podlagi direktive) vse zdravstvene storitve prosto po Evropi, bojim pa se, da naša blagajna z dodatnim zavarovanjem ne bo zdržala. Izbire nimamo, direktiva je direktiva in dvomim, da jo bomo skušali obiti v zakonodaji.
Prej si govoru o Celjski bolnišnici, ki ma sloves (IMHO neupravičen) kot ena najslabših v državi.
Ja, ker je z onimi tkivi dokazano po nepotrebnem pokopala ene par ljudi. Pa 3x lahko ugibaš, kje so mojemu stricu čistili žile po principu "sej tale pa še ni tooolk bad". Splošna bolnišnica Celje je kr poden. Vprašaj koga, ki dela tam.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]