Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi

lexios ::
Pa še tole cvetko...
In on ga plačuje drugim... In kot že rečeno ima družba lahko nekaj več od znanja, kot od neznanja in "štancanja škatl"! Ko je govora o "solidarnosti" rade volje pozabite ta del!
Družbi oz. dugim pa normalno lahko vrača oz. plačuje samo tako dolgo, dokler se količina pacientov in rentnikov v državi ne prenasiči do te mere, da bi onemogočali razvoj...
Zakaj pa ne greš študirat, če misliš, da ti dipl. predstavljajo neposredno konkurenco in jemljejo zaslužek?!?
Stvar je neokusna zgolj do te mere, da slovenski trg dela v večji meri ne funkcionira tudi zaradi nelojalne konkurence študentskega dela - in posledično službo prej dobi študent skoraj brez izkušenj, kot diplomant z izkušnjami! Narobe svet! Tega šolnine ne odpravijo, kvečjemu dodajo na problemu!
Ja, ampak dobiček s svojim znanjem pa bo ustvarjal in pobiral prav ta, ki je študiral in so mu ta študij plačali drugi.
In on ga plačuje drugim... In kot že rečeno ima družba lahko nekaj več od znanja, kot od neznanja in "štancanja škatl"! Ko je govora o "solidarnosti" rade volje pozabite ta del!

Družbi oz. dugim pa normalno lahko vrača oz. plačuje samo tako dolgo, dokler se količina pacientov in rentnikov v državi ne prenasiči do te mere, da bi onemogočali razvoj...
Stvar postane še bolj neokusna, ko ti nekdo plača študij, ti pa mu postaneš neposredna konkurenca in mu jemlješ zaslužek. Se bo treba naučiti, da je treba za svoje stvari tudi plačati. Tako kot vložiš denar v svoje podjetje, ga vloži še v svoje izobraževanje, ki ti bo prinašalo dobiček. S svojim denarjem pa so ljudje vedno bolj racionalni kot s tujim.
Pri vseh teh solidarnostih, bo kdaj potrebno pogledati širše in ugotoviti, zakaj bi se nekomu nekaj res izplačalo in ali je nekaj res pošteno.
Zakaj pa ne greš študirat, če misliš, da ti dipl. predstavljajo neposredno konkurenco in jemljejo zaslužek?!?
Stvar je neokusna zgolj do te mere, da slovenski trg dela v večji meri ne funkcionira tudi zaradi nelojalne konkurence študentskega dela - in posledično službo prej dobi študent skoraj brez izkušenj, kot diplomant z izkušnjami! Narobe svet! Tega šolnine ne odpravijo, kvečjemu dodajo na problemu!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

djordjevic ::
Pa kaj se vi res fucking norca delate iz naroda?

No grave is deep enough to keep us in chains.

Mr.B ::
Matijadmin , pa povej kakšen predlog. V celem popoldnevu tega nisi sposoben narediti. Ti moram pomagati. Kaj bi ti naredil bolje kot primer SDH .
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

janša pa spet nastavlja svoje v nadzorne svete državnih bank...
pogledam v ankete "koga bi volili za parlamentarne volitve"...na vrhu sta SDS in PS. Jesus fucking Christ!
Sam tole je res za bruhat - v oni nadzorni svet ne gre... Hm, ok, pa djmo istega človeka v tega drugega! Veš kolk blazno sposobnih in brihtnih članov morajo imet te stranke, da se vsi spoznajo na vsa področja!

Zato pa pravjo - djmo uvest šolnine, da jih bo mal mnj!

lexios , sej so za to ukinili diplome na FDV-ju. Tako visokega znanja pa res ne moreš okategorizirati z diplomo...

Que problem, djordje? Sj veš, demokracija pa te fore, pa cel kup poslancev s fake spričevali itaq že imamo! En več ne škodi!
In moram reč, vsaka čast za Alenko - je priznala in ji je dejanja žal! Česar za Golobičevo napačo ne moreš trditi!
Janez, dj naslednje prosto mesto še djordjetu pa moji sestrični zrihti!
//sarc off!
To mamo, kar volte...

Janez, dj naslednje prosto mesto še djordjetu pa moji sestrični zrihti!
//sarc off!
To mamo, kar volte...
Zgodovina sprememb…

Eh, ni panike. Ti prepustim mesto. Meni samo eno fino svetovalno pogodbico za 2k neto na mesec do konca mandata (ker alternative tak kao ni in ne bodo odstopili), pa je Bob's your uncle.

PaX_MaN ::
djordjevic je izjavil:
Eh, ni panike. Ti prepustim mesto. Meni samo eno fino svetovalno pogodbico za 2k neto na mesec do konca mandata (ker alternative tak kao ni in ne bodo odstopili), pa je Bob's your uncle.![]()
Challenge accepted alneki:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()

Stari, edina alternativa in my book je 60 poslancev DLGV.

celada ::
Mislim ljudje se delajo norca kako so srednje šole lahke, a kakor zgleda volimo pa same take bedake, ki še tega niso sposobni skup spackat.

enadvatri ::
Matijadmin , pa povej kakšen predlog. V celem popoldnevu tega nisi sposoben narediti. Ti moram pomagati. Kaj bi ti naredil bolje kot primer SDH .
Ah, kaj bom s tabo razglabljal, ko ti še družbene vloge niso jasne, kdo je kdo. Jaz imam neko mnenje o tem, kaj in kako, a tudi, če tebi to zaupam, ne bo nobenega učinka!
Naj ti bo, politiki so poklicani, da nam krojijo zakonodajo in vladajo. Jaz sem tu, da pridno plačujem davke. Jaz jih, oni pa zganjajo prvovrstne prevare. Kaj tebi (še) ni jasno?

Mater, smo nizko padli, da se prodaja obveznic po 6 posto jemlje kot hvalevreden uspeh*.
Bu, navijači.
*glede na dane okoliščine sicer boljše kot kamen v hrbet, toda:

*glede na dane okoliščine sicer boljše kot kamen v hrbet, toda:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

PaX_MaN ::

Truga ::

T-h-o-r ::
carsko je danes janša povedal za hrvatina
pa kaj, če je kradel bencin, če druge stvari ok dela

hahaha
ha
ha
sploh tisti, ki izkoriščajo svoje delavce za zastonj delovno silo, ne?
pa kaj, če je kradel bencin, če druge stvari ok dela

djordjevic je izjavil:
hahaha
ha
ha
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()

oldguy ::
Kateri so že to? Please, do refresh?

Matako ::
carsko je danes janša povedal za hrvatina
pa kaj, če je kradel bencin, če druge stvari ok dela.
Ja saj. Stalno imamo ta "krao, a je i nama dao" sistem :(. Malo več bi bilo treba hoditi v čuzo pri nas - saj so določeni stroški, samo dolgoročno bi bil prihranek.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

vogrin al kako se je že pisal, ne poznam jih dobro ... teh lolekov
Zgodovina sprememb…

vogrin al kako se je že pisal, ne poznam jih dobro ... teh lolekov
Mhm, so ga po precej hitrem postopku kiknili iz svojih vrst. Spoštovanje.

Misliš, da delajo vse stranke UDBA-like checke svojih članov, zlasti novonastale? Get real, no.

aja, torej delajo tak
ah, tisti tam, ja, videt je car
we'll take'im
ah, tisti tam, ja, videt je car
we'll take'im

Kaj ti ne paše? Pač pljuvaš po vsem, kar je iz te vlade? Meni tudi ni všeč, je pa moja izbira njen konstitutiven član, zavoljo države, sebe in konec koncev tudi tebe pa si želim, da bi bila uspešna. Kaj imate od tega, da pizdakate vedno, kadar vaš česa ne naredi, navijači? Podpiral sem reforme prejšnje vlade, podpiram reforme te, ker vem, da so krvavo potrebno. Zaradi mene jih naj izvede sam J. C., samo da bodo. BMK za to in ono politično stranko. Se je res treba s tem obremenjevati?

djordjevic je izjavil:
Kaj ti ne paše? Pač pljuvaš po vsem, kar je iz te vlade? Meni tudi ni všeč, je pa moja izbira njen konstitutiven član, zavoljo države, sebe in konec koncev tudi tebe pa si želim, da bi bila uspešna. Kaj imate od tega, da pizdakate vedno, kadar vaš česa ne naredi, navijači? Podpiral sem reforme prejšnje vlade, podpiram reforme te, ker vem, da so krvavo potrebno. Zaradi mene jih naj izvede sam J. C., samo da bodo. BMK za to in ono politično stranko. Se je res treba s tem obremenjevati?![]()
ne, pljuvam po vsem, kar je del slovenske politike, ne samo vlade

Okapi ::
Mene zanima kaj se je zgodilo z 10+100 in zakaj tak U zavoj prec po prihodu na ablast?No battle plan ever survived first contact with the enemy

Daedalus ::
Temu, da v parlament in v vodilne politične funkcije, sindikate in državna podjetja prideš skoraj da z osnovnošolsko izobrazbo, ponarejenim spričevalom, IQ-jem < 90 in partijsko knjižico, jst ne bi reku demokracija!!!!! Prej Butale!
Temu je pa kriva izjemno majhna kritičnost volilne baze. Ki take kretene podpira, voli in se še smeši z zagovarjanjem vedno novih izgovorov, ki jim jih servira t.i. "elita". V tem je čar demokracije - jasno reflektira stanje v neki družbi. In pri nas je stanje res slabo, kot je razvidno iz tvojega ranta.
Tu nekje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Z butastimi volilci? Vedno! 8-O
Volilci niso butasti, butast je narod!

Volilci sam mislijo, da so butasti zgolj uni v drugem klubu navijačev (in vice versa)... Si to mislu, nje, da so uni bl butasti, nje?

butast je vsak, ki je kdaj dal glas kateri parlamentarni stranki med 91-2011

Temu je pa kriva izjemno majhna kritičnost volilne baze.
Volina baza je dost kritična, I guess! ...žal ne konstruktivno, zna pa zato odlično pljuvat čez vse in se že vsak klošar spozna na čisto vse!

Kar mamo, to volte! Pa to sploh ni problem, problem je zgolj v tem, da je volina baza prekleto nostalgična, naivna in pretežno kr lepo iz leta v leto bolj dementna in zabita! Pa dejmo uvest 9-letko, bolonjca in še šolnine, da bo še v prihodnje tko... Bolje, da je tako...

S tem se pa strinjam...
V tem je čar demokracije - jasno reflektira mentalno stanje v neki družbi.

monster-x ::
Še mal mešamo jabuke in banane, ane?
Kar v ednini govori.
Dj si za začetek razjasn, da Slovenija ne premore (in je v teh Butalah imho tudi še precej dolgo ne bo!) niti ene elitne VŠ, kamor bi si ob šolnini 10k eurov/letno, želelo vsako leto vpisati par deset tisoče študentov. Govorimo o elitnih šolah ala Harvard, Cambridge, Oxford, MIT... Za začetek se elitnim univerzam lahko gladko j*be in si to lahko privoščijo glede na - cca. 40.000 prošenj (Harvard), cca. 20.000 prošenj (Oxford), cca. 20.000 prošenj (Cambridge), cca. 20.000 prošenj (MIT) vsako leto! In okoli 3000 prostih mest! In edini način, da te šole ostanejo elitne je - da ne diplomira vsak, kot je to praksa na FDV!
Te šole imajo praktično zagotovljen vpis za 10 let vnaprej! In jim ni potrebno štancat diplom, da ohranijo lasten obstoj, ravno nasprotno...
Ja, jih ne premore. In zakaj misliš, da jih bomo po sistemu, ki ga ti zagovarjaš, nekoč imeli?
Enako si lahk odgovoriš na tvoje vprašanje! Koji k*rac ti je kriv, da nisi šel v šolo ali študirat in zdj bemtiš nad dejstvom, da vsi študirajo, vidva z -valvoline- pa zgolj plačujeta, ko budala... Pravico maš/si mel... Da pa se nekoga v izobraževanje sili, je bedasto. Exactly!
Seveda je bedasto, da se nekoga sili v izobraževanje. In prav tako je bedasto, da se nekoga sili, da plačuje izobraževanje drugim.
Zakaj bi ti kot prvo sploh mel šolnine?
Da bodo ljudje resni. In da vsak plačuje kar koristi. Enostavno.
a) Ker je vse več pavzerjev, večnih študentov, falirancev in nesposobnih diplomantov? Itaq vsi sam popivajo in žurajo... In dejansko misliš, da zgolj šolnine lahko "rešijo" kvaliteto VŠ (in hkrati še prihranimo...)?
Zgolj šolnine ne. So pa ena izmed stvari, ki bi jo bilo potrebno uvesti.
b) Nimaš otrok, nimaš partnerke, si neploden, al pa zgolj še rosno mlad in te moti plačevanje nečesa, česar ti nisi izkoristil? ...žal ti moram sporočit, da ne gre za osamljen primer! "Nevede" plačuješ še cel kup ostalega sranja, ki dejansko nima nobenega opravka z blagostanjem družbe!
Hja, se motiš glede ugibanja. Ampak tebi je pač všeč, da plačuješ za stvari, ki nima nobene veze s tabo in blagostanjem v družbi.
Ali moraš zagovarjati nekaj samo zato, ker tebi odgovarja? Ne gledaš pa na posledice na dolgi rok?
c) Se ti varčevanje oz. privatizacija izobraževanja in razvoja itd zdi čist ok in na mestu - ker smo v krizi in se ti zdi, da nas edino to še lahk reši bankrota!? K*rc, če je men krava crknla, naj pa še njim!? Čist legitimno mnenje, nisem pa čist 100%, da se zavedaš pomena in posledic... Pa brez skrbi - bankrotiral bomo z javnim al pa privat VŠ! Važn, da imate grešnega kozla!
Nima veze, ali smo v krizi ali ne. V zahodnih državah so šolnine nekaj povsem normalnega in jim to omogoča dejansko kvalitetno šolanje. Tam funkcionira? Zakaj smo mi nekaj tako posebnega, da pri nas ne bi moglo?
True... Dj še omeni, kje je razlika! Namreč, če država pobere recimo cca. 80 eurov vsak mesec pomnoži to s cca. 1.000.000 aktivnih državljanov in jih porabi za "zastonj šolanje" študentov (konec koncev imajo tudi državljani nekaj od tega), al pa privat univerza pobere cca. 10.000 eurov letno od cca. 80.000 študentov to ni čist enak učinek! Kako učinkovito se denar prenaša na kvaliteto dipl. in univerz je pa v obeh primerih precej enak problem organizacije! Pa si čist na istem, ane?
Hmm, enkrat trdiš, da varčevanje, da varčevanje in reorganizacija negativno vplivata na šolstvo v državi, drugič pa je to sam problem reorganizacije in nima veze, koliko daš v šolstvo.
Šolnino ranga par tisoč eurov na letnik (če hočeš met privat VŠ) mu pa lahk ata pa mama plačata al pa naj raje kr vzame kredit, ane?
...dejmo uvest šolnine, da bojo lahk študentje kj zaslužil preko študentskega dela in plačevali najemnino, hrano, preživetje skratka in mogoče celo že delno odplačeval kredit za šolnino!
Da, v tujini se tudi kredit jemlje, če je treba. In pa varčuje za šolanje.
Zakaj preko davkov ni problema metat v šolstvo? Kaj pa če ti država ta denar pusti in ga sam plačaš? Ali pa nabiraš na banki dolga leta in dobivaš še obresti.
Res je! In fleksibilno je očitno lahko zgolj in samo študentsko delo!!! In ja, če le to ukineš, 50% študentov v zgolj enem tednu pogine od lakote, istočasno pa se sesuje celotn trg dela, ker bodo delodajalci prenehali zaposlovat in je ostale oblike dela nemogoče urediti delodajalcu "prijazne in flexibilne"! Odlična logika! Sedi, 5!
Jao, jao. Kdo pa trdi, da je to lahko samo študentsko delo? Vsem daj pogoje študentskega dela. Najboljši bodo itak dobili pogodbe za nedoločen čas, slabši pa pač bodo malo bolj fleksibilni.
Aja, pa ne vem, zakaj mi želiš podtakniti, da podpiram ŠS. Prej kot jih bodo odklopili, bolje bo. Ta denar pa direktno zaposlenim.
To, da je premalo fleksibilen trg dela, pa že dolgo govorim. Ampak eni pač želijo podtikati nekaj drugega.
Ja, ni nujno, da ga sploh ustvarja. Lahko gre iz Slovenije na primer. In pa lahko da ga ne ustvari toliko kot ga je prejel, da bi ga vrnil v sistem.
Jaz prisilne solidarnosti nikoli nisem podpiral. Ker je neučinkovita. Ampak če je pa prostovoljna, je pa to povsem v redu.
Samo zaradi tega, ker bo nekaj manj ljudi šlo na faks ali pa se navidezno vpisalo na faks, ne bomo štancal škatel. Ogromno uspešnih podjetij so ustvarili ravno ljudje brez faksov.
Kdo pa pravi, da nikoli nisem študiral?
Sej pravim, ne morš nečesa zagovarjat samo zaradi tega, ker je tvoja rit na boljšem. Poglej raje širše. Pravičnost pa to.
Se strinjam. Ukini ŠS. Spusti davke na delo, naredi delo bolj fleksibilno, poenostavi birokratske postopke. In potem boš videl nova delovna mesta. Prej pa ne. Žal.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Mufasa ::
djordjevic je izjavil:
Kaj ti ne paše? Pač pljuvaš po vsem, kar je iz te vlade? Meni tudi ni všeč, je pa moja izbira njen konstitutiven član, zavoljo države, sebe in konec koncev tudi tebe pa si želim, da bi bila uspešna. Kaj imate od tega, da pizdakate vedno, kadar vaš česa ne naredi, navijači? Podpiral sem reforme prejšnje vlade, podpiram reforme te, ker vem, da so krvavo potrebno. Zaradi mene jih naj izvede sam J. C., samo da bodo. BMK za to in ono politično stranko. Se je res treba s tem obremenjevati?![]()
Bravo care!
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Mufasa ::
Keyser Soze je izjavil:
Z butastimi volilci? Vedno!![]()
Ti se, tko kot penziči, ne rabiš prov velik sekirat idrvej. JU press
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;

Looooooka ::
djordjevic je izjavil:
Bravo care!
Ja treba se je.
Po teh reformah je ta PEZDE, ko je bila prejsnja vlada na oblasti pljuval in trdil, da niso potrebne. Danes trdi, da so potrebne se hujse.
So sorry ampak vsem prebivalcem te drzave bi moralo enkrat dopizdit in bi LEVE in DESNE, ki 4 leta pljuvajo po koaliciji samo zato, da naslednje volitve zmagajo, kaznovali tako, da pac NIKOLI VECne dobijo vec NOBENE podpore.
Ce ma kreten 1x na 10 let dobro idejo to pac ne spremeni dejstva, da je v osnovi kreten.
In sele ko bo v Sloveniji prevladala taka mentaliteta in bodo vsi politiki dojeli, da bo metanje polen kaznovano, bo vseeno cigave reforme podpiramo. Do takrat pa niti ni vazno ce podpres neko reformo, ker bodo vsi ostali scali po njej samo zato, da jo bodo lahko oni realizirali v naslednjem mandatu.
Levi, desni, rdeci in beli si pac zasluzijo boljsi sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()

Truga :: danes, 06:07:11citiraj
#
Mr.B je včeraj ob 18:04:18 izjavil:
Truga, da te ne bom razočaral, kar preberi kaj sem odgovoril Matijadmin.
Kaksni ukrepi? Jaz nisem nic razmisljal o nobenih ukrepih.
Mene zanima kaj se je zgodilo z 10+100 in zakaj tak U zavoj prec po prihodu na ablast?
Če poznaš izraz Pussy, potem zaradi tega.
No bi bilo pa zanimivo. Ali bi bili samo protesti ali samo barikade...

Po teh reformah je ta PEZDE, ko je bila prejsnja vlada na oblasti pljuval in trdil, da niso potrebne. Danes trdi, da so potrebne se hujse.
So sorry ampak vsem prebivalcem te drzave bi moralo enkrat dopizdit in bi LEVE in DESNE, ki 4 leta pljuvajo po koaliciji samo zato, da naslednje volitve zmagajo, kaznovali tako, da pac NIKOLI VECne dobijo vec NOBENE podpore.
Ce ma kreten 1x na 10 let dobro idejo to pac ne spremeni dejstva, da je v osnovi kreten.
In sele ko bo v Sloveniji prevladala taka mentaliteta in bodo vsi politiki dojeli, da bo metanje polen kaznovano, bo vseeno cigave reforme podpiramo. Do takrat pa niti ni vazno ce podpres neko reformo, ker bodo vsi ostali scali po njej samo zato, da jo bodo lahko oni realizirali v naslednjem mandatu.
Levi, desni, rdeci in beli si pac zasluzijo boljsi sistem.
Se celo strinjam, ampak zdaj poglej, kateri dve stranki sta na vrhu po anketah.
I rest my case.

no, evo, vogrin je celo pogruntal, da jih je treba vse odstraniti

Seveda je bedasto, da se nekoga sili v izobraževanje. In prav tako je bedasto, da se nekoga sili, da plačuje izobraževanje drugim.
Zakaj bi ti kot prvo sploh mel šolnine?
Da bodo ljudje resni. In da vsak plačuje kar koristi. Enostavno.
Izvoli privatizirat vse od A do Ž, povsem enako kot tu trdiš za izobraževalni sistem, lahko trdiš tudi za zdravstvo, pokojninsko "solidarnost", gasilce... Enostavno, nimam nič proti, da mi delodajalec izplača celotno bruto plačo! Pa nj dela s tem denarjem pol vsak po svoje... No problem! Sam ne mi čez 15 let prit jokat o tem kakšno je stanje 70% ljudi v državi! BMK!

Da, v tujini se tudi kredit jemlje, če je treba. In pa varčuje za šolanje.
Pa pejd(/pošl svoje otroke) v tujino šolat! Ne vidim problema...
Tole s kreditom sm ti pod nos vrgu predvsem zato, ker sproti prilagajaš argumentacijo - spreminjaš pozicijo iz ene izjave v drugo! Če omenim ukinitev ŠS in študentskega dela jokaš kako morajo tudi študenti preživet in plačat najemnino... Ko argumentiraš "za šolnine", pa očitno par jurjev kredita na letnik (če hočeš neodvisno privat VŠ) NI problem, sj tud v tujini...
Nekonsistentnost (ki si jo celo podtikal in očital meni, ker sem ti do sedaj odgovarjal in argumentiral...)! I rest my case!
...bla bla bli bla blu!
Skratka, po želji lej! Ne vidim smisla v nadalnjem pojasnjevanju in debati! ...me tvoji komentarji in zabetonirano stališče še najbolj spominja na inkvizicijo in vernike al pa sindikate in Štuklja, če hočeš bolj moderno alternativo! En kup mahanja rok, zabetoniranih stališč in kazanja s prstom! ..."Eppur Si Muove!"

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::
Najbolš bi bilo, da vsak podpiše(!), da ne bo plačeval davkov/prispevkov you name it in da bo sam poskrbel za plačilo storitev na urgenci, če se (bognedaj) kaj zgodi ali bi šolal svoje otroke/vnuke/nečake. Al pa še levo ledvico zastavit! Pa saj je en neobledo napisal, da za koji k bi pa plačeval gasilce/policijo/civilno zaščito/dohtarje/šolnike, ča nič od tega ne rabi takoj in vedno (ko bo pizdarija, bo pa (za nazaj?) plačal?)
Sicer pa, ljubčki desnj in neoti - Veselko se ne gre več urgence. Pa če jverne (ali kateri že) misli, da morajo skakati okoli njega vsi takoj, ne pa po petih urah, a da je pa vedno manj dohtarjev pa ne pomisli?
(ko smo glih pri urgenci. Čeprav se ti zdi, da bi tvoj zvit gleženj lahko prioriretno pogledali, da ne bo gužve, ker je poškodba itak pičkin dim za znalce, se motiš. Sam z leti in doživetji dojemam, da vsak pacient zahteva čas. Nekateri več, drugi manj. Tudi na urgenci. Sicer bleknem, da bom že, samo da ni kaj resnega, ampak tam me obravnavajo kot tisto mamo z infarktom. In zdaj ne bo več tako. V tujini (jebote pet ur čakat na rgenci!) sem rabil osem ur za pet minut slikanja in napotka "vozi, Miško, naj se s tabo jebe kdo drug". Take privatizacije se jaz nimam časa it. Pa vsake pet let ali pa dvajset.)
Sicer pa, ljubčki desnj in neoti - Veselko se ne gre več urgence. Pa če jverne (ali kateri že) misli, da morajo skakati okoli njega vsi takoj, ne pa po petih urah, a da je pa vedno manj dohtarjev pa ne pomisli?
(ko smo glih pri urgenci. Čeprav se ti zdi, da bi tvoj zvit gleženj lahko prioriretno pogledali, da ne bo gužve, ker je poškodba itak pičkin dim za znalce, se motiš. Sam z leti in doživetji dojemam, da vsak pacient zahteva čas. Nekateri več, drugi manj. Tudi na urgenci. Sicer bleknem, da bom že, samo da ni kaj resnega, ampak tam me obravnavajo kot tisto mamo z infarktom. In zdaj ne bo več tako. V tujini (jebote pet ur čakat na rgenci!) sem rabil osem ur za pet minut slikanja in napotka "vozi, Miško, naj se s tabo jebe kdo drug". Take privatizacije se jaz nimam časa it. Pa vsake pet let ali pa dvajset.)

jype ::
Na Danskem je super urgenca, pa visoke davke majo, pa nobene krize.
Pa nimajo desničarske ali neoliberalne vlade, pa zelo konkurenčni so v kmetijstvu in terciarnem sektorju.
Pa nimajo desničarske ali neoliberalne vlade, pa zelo konkurenčni so v kmetijstvu in terciarnem sektorju.

ZaphodBB ::

Buggy ::
Pa tudi malo manj jamrajo pa bolj pametno in trdo delajo.
anede..ker pri nas pa imamo vse stiri od sebe in drka*o ku*ac..al kaj bi rad povedal?
hint: ni problem v ljudstvu

meni je všeč norveška
zahojena država, najdejo nafto, jo pametno izkoriščajo in cel narod lepo živi od tega
če v mislih preslikam to na slovenijo ...
zahojena država, najdemo nafto, od nje 10 posameznikov postane multimiliarderjev, država pa postane še večje smetišče ...
potem pa prebiraš in poslušaš naše desničarje in iz njihove retorike se razbere, da je za njih 2. način bolj "pravilen" od prvega
zahojena država, najdejo nafto, jo pametno izkoriščajo in cel narod lepo živi od tega
če v mislih preslikam to na slovenijo ...
zahojena država, najdemo nafto, od nje 10 posameznikov postane multimiliarderjev, država pa postane še večje smetišče ...
potem pa prebiraš in poslušaš naše desničarje in iz njihove retorike se razbere, da je za njih 2. način bolj "pravilen" od prvega
Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::
Pa tudi malo manj jamrajo pa bolj pametno in trdo delajo.
anede..ker pri nas pa imamo vse stiri od sebe in drka*o ku*ac..al kaj bi rad povedal?
hint: ni problem v ljudstvu![]()
Ne, problem je v vseh okrog nas knede?

Buggy ::
prav imas...izvoljene predstavike ljudstva imamo tam zato da imamo pri porocilih kaj za posusat...sej ves razvedrilni program je zadnje case na RTV oklescen...kneda... koreninc?