» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
127 / 264
»»

heftek ::

Ne bomo odpirali nove teme za sledeč vprašanje. Po internetu sem iskal in našel nič kaj uporabnega. Zanima me, kje bi našel podatke zaposlenih v javnem sektorju? Namreč zanima me zaradi aktualne tematike. Bojda jih je veliko preveč, a če je temu tako, kako, da imajo najbolj razviti Evropejci (beri severnjaki) največji javni sektor? =P

lp

Fritz ::

@ alexa-lol
Djordjevic ti je lepo napisal in ko te še naprej berem, mi je žal, da sem ti sploh odgovarjal. Se pa vidi, da se Karayini memi lepo lepijo na intelektualno prikrajšane.

@ heftek
Google pa članki v časopisih, o tem se je kar precej pisalo zadnje pol leta.
Za ožjo državno upravo pa imaš sveže podatke tukaj.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

alexa-lol ::

Tu gre za to da so naši javni uslužbenci nesposobni in za enako raven storitev potrebujemo manj ljudi.

Fritz je izjavil:

@ alexa-lol
Djordjevic ti je lepo napisal in ko te še naprej berem, mi je žal, da sem ti sploh odgovarjal. Se pa vidi, da se Karayini memi lepo lepijo na intelektualno prikrajšane.

Samo intelektualno prikrajšan prepozna intelektualno prikrajšanega... kdaj greva v večerno šolo?

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

djordjevic, težko boš tu obrazložil, zakaj izmikanje plačila davka ni ferr. Sej veš en nesojeni PM, se je celo o tem hvalil, pa so ga veselo volili.... Si predstavljaš kako bi tak kandidat govoril o medgeneracijski solidarnosti... aja sej res, je pred bankrotom :-)
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Noben ni rekel, da je izmikanje plačila davkom fer.... ampak, ko maš 1000€ plače (če imaš), daš 400€ za kredit, 200€ za položnice, 100€ za otroka za šolo v naravi gledaš na vsak evro in ko daš npr. avto na redni servis, raje rečeš brez računa, ker tako lahko kupiš še hrano za nekaj dni. Sicer ni fer ampak si bolj zadovoljen, če lahko s tem denarjem kupiš otroku nekaj kar ima rad kot pa da ga daš državi... dost preprosta logika... Fritz še ni dojel tega.

alexa-lol , temu se reče živeti izven svojih možnosti. Hm verjetno smo tudi zaradi tega tam kjer smo...

Fritz ::

Mr.B je izjavil:

alexa-lol , temu se reče živeti izven svojih možnosti. Hm verjetno smo tudi zaradi tega tam kjer smo...

Ah, kje pa, to počnejo sam javni uslužbenci 8-)

Seveda je bil alexa modro tiho, ko mu je bilo ponujeno naj za eksperimentiranje s tujimi življenji da svoja jajca na tnalo. Počasi bo morda dojel, da ga bo z degradiranjem splošne ravni blaginje in varnosti skrbelo marsikaj drugega kot to, da otroku privošči všečne stvari.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ah, kje da bi investirali v znanje svojega razvajenega derišta ? ma kje...

djordjevic ::

Aha, če si drugače česa ne morem privoščiti, pa je siva ekonomija kul. Še je čas, da za naslednji posel ne izstavim računa za 300 evrov in dam 50 evrov državi, ampak jih skasiram lepo 300 v žep. Kaj, za en vozek v Lidlu bo, ne?

>:D

Moderatorji, ponižno vas prosim, da mi tokrat pogledate skozi prste, ampak si res ne morem kaj, da ne bi - jebite se, delavci na črno in podpiralci tega kurčevega mehanizma za tunkanje tistih redkih, ki se še trudimo delamo po reglcih!

Hvala in še enkrat, excuse my french.
No grave is deep enough to keep us in chains.

TESKAn ::

Sicer ni fer ampak si bolj zadovoljen, če lahko s tem denarjem kupiš otroku nekaj kar ima rad kot pa da ga daš državi...

Potem pa hop po socialo, pa v zastonj bolnico, pa na občino, pa gasilce klicat, pa policaje klicat, pa...
To, da živiš v državi, kjer se ti ni treba bat, da te za naslednjim vogalom oropajo in imet na poti v službo šibrovko na sovoznikovem sedežu, stane. Zato imamo davke. In da jih ne plačuješ oz. opravičuješ neplačevanje je klofuta vsem tistim, ki od svojih zaslužkov plačamo vse davke in prispevke.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

PaX_MaN ::

Policija bo prodajala "nadstandardne storitve".
Bolj me je zmotilo tole:
Ob tem je spomnil, da že obstaja primer plačevanja policiji. Konec leta 2008 je bil namreč podpisan sporazum med Združenjem zavarovalnic in policijo, po katerem imajo zavarovalnice možnost vpogleda v policijske evidence o prometnih nezgodah in je to plačljivo. Dodal je, da do njegovega prihoda na ministrstvu nihče ni izdal nobenega računa in so ga hoteli celo prepričati, da za to ni pravnih podlag. Danes pa se računi plačujejo.

Sicer ne najdem nič takega, najdem pa ZUJF @ maj 2012(!):
[...]
V Zakonu o policiji se za 54. členom doda nov 54.a člen, ki se glasi:

"54.a člen

Slovensko zavarovalno združenje in zavarovalnice morajo policiji za vpogled ali posredovanje podatkov iz evidenc policije o kršiteljih in prekrških, o kaznivih dejanjih, o dogodkih in elektronskih zapisnikih policije o prometnih nesrečah, ne glede na določbe zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov, plačati nadomestilo, v znesku, ki ga določi minister. Slovensko zavarovalno združenje in zavarovalnice zahteve za podatke iz prejšnjega stavka ne smejo prenesti na oškodovanca.".

In potem še PRAVILNIK o nadomestilu za vpogled in posredovanje podatkov iz evidenc policije @ julij 2012(!):
Nadomestilo za enkraten vpogled v podatke znaša 34,81 eurov brez davka na dodano vrednost. Davek na dodano vrednost se obračunava v skladu z veljavno zakonodajo.

signed by yors truly, Minister of the Interior.
Also, tri leta je policija nezakonito lupila zavarovalnice?
Majo da letijo glave!

Ja kaj si pa pričakoval od Kresalke.

PaX_MaN ::

Vsaj da govori konsistentno. Gorenak, letos maja:
Minister Vinko Gorenak je minuli teden dejal, da je v pripravi sprememba zakonodaje. Po njegovih besedah državna policija že desetletja brezplačno dela za potrebe zavarovalnic, ki so ekonomski subjekti. Kot primer navaja prometno nezgodo z manjšo nastalo škodo, ob čemer stečejo vsi postopki, zavarovalnica pa potem izplača odškodnino. Notranje ministrstvo bo od sprejetja zakona naprej zavarovalnicam to zaračunavalo, pojasnjuje minister.

Pa tudi zavarovalničar ni reku "sej nam že zdej zaračunajo vpogled, nov nč drgač!", recimo.
Zdaj pa kar naenkrat opravičuje colanje za "nadstandardne storitve policije" ker "itak policija že cola za vpogled"...
:|:8)

Daedalus ::

Kot je prerokoval JPD, Vlada nori z najslabšim izmed najslabšega. Sej ne, daje to kaj presenetljivega... pajac pač ostane pajac.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Grey ::

Daedalus je izjavil:

Kot je prerokoval JPD, Vlada nori z najslabšim izmed najslabšega. Sej ne, daje to kaj presenetljivega... pajac pač ostane pajac.

Poglejmo z druge strani...recimo, da tile pajaci niso neumni, so še kako pretkani, drugače si ne bi nakradli toliko denarja. Kdo lahko s tako potezo največ pridobi? Ko se gre za tako slabe odločitve, v škodo prebivalstva, vedno obstaja nekje v ozadju nekdo, ki bi imel kar hudo korist od odločitve. No novinarji, izbrskajte in pritisnite nanj.

Keyser Soze ::

alexa-lol je izjavil:

Noben ni rekel, da je izmikanje plačila davkom fer.... ampak, ko maš 1000€ plače (če imaš), daš 400€ za kredit, 200€ za položnice, 100€ za otroka za šolo v naravi gledaš na vsak evro in ko daš npr. avto na redni servis, raje rečeš brez računa, ker tako lahko kupiš še hrano za nekaj dni. Sicer ni fer ampak si bolj zadovoljen, če lahko s tem denarjem kupiš otroku nekaj kar ima rad kot pa da ga daš državi... dost preprosta logika... Fritz še ni dojel tega.

Evo, takle osebek izjavi da so naši javni uslužbenci nesposobni in da za enako raven storitev potrebujemo manj ljudi.

Exactly kaj pa ti veš? Iz tvojih postov namreč prešerno veje, da nisi kos niti najmanj preprostim kalkulacijam. In ti bi vedel kako sposobni so javni uslužbenci in koliko jih potrebujemo za kvalitetno izvajanje storitev?
OM, F, G!

Gregor P ::

Če bi bilo merilo uspešnosti visoka izobrazba, potem bi mi morali imeti najboljše javne uslužbence; ker pa vemo, da ti tam (katerakoli) diploma prav pride le zaradi malo višje plače ...>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Matako ::

No ja... število gotovo ni _optimalno_, trditi nekaj takega bi bilo noro. Se pravi je ali preveliko ali premajhno. Pametna stava je na 1. možnost.

Drugače pa ne vem kaj se sekirate, Jajčkove strahovlade bo konec prej kot v enem letu (mogoče ne bo videla pomladi), moja napoved. Tako da Keyser... VZTRAJAJ!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

T-h-o-r ::

alexa-lol je izjavil:

jp, v primeru bolezni, poškodb pa vzameš od kupa, ki si ga prišparal z neplačevanjem davka 60.000 e tu 30.000 e tam za rutinske posege
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako je izjavil:

No ja... število gotovo ni _optimalno_, trditi nekaj takega bi bilo noro. Se pravi je ali preveliko ali premajhno. Pametna stava je na 1. možnost.

Hm, ne vem. Kadarkoli gledam poročila se folk pritožuje, da je premal javnih uslužbencev.

Sicer ne rečejo javnih uslužbencev, ampak medicinskih sester, inšpektorjev, policajev, zaupnikov take in drugačne sorte, ipd. Bolj uporabljajo fohe kot pa enotni naziv javni uslužbenec.

Ne vem, vejretno lažje shendlajo če ni "javni" tam vmes. Ni važno če v ozadju je, važno da se ne sliši.

Drugače pa, se nič ne sekiram, niti ne bom vztrajal ker iz prve roke spremljam situacijo in mi je jasno kje smo in kaj naredit, da me ne bo preveč prizadelo. IMO se boste bolj vi sekirali, ko bo treba it dvakrat na dan stari mami rit obrisat v dom. Ker negovalka ne bo shendlala toliko varovancev v enem dnevu. Samo ne takrat jokat po forumu. 8-O
OM, F, G!

-valvoline- ::

Keyser:
Tik,tak,tik,tak,tik,tak...... 20 taužnt za odstrel za prvo rundo ..... naj se prične z deratizacijo.

Ko se bo začelo z masovnim odpuščanjem se bo začel tudi boj za obdržitev stolčka,takrat se bo res nekaj začelo delat v PARAZIT d.o.o.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Fritz ()

oldguy ::

IMO se boste bolj vi sekirali, ko bo treba it dvakrat na dan stari mami rit obrisat v dom. Ker negovalka ne bo shendlala toliko varovancev v enem dnevu.

Katera negovalka? A ona, ki ji poleg fotrove pokojnine še jaz dodam 300€/mesec, ker ZPIZ prispeva manj kot 20% celotne vsote? Ne bi jaz zanjo skrbel na tvojem mestu...ona se za varčevalne zakone ne sekira tako, kot se ti - se ji ni treba.

no, pa tudi časa nima med delovnim časom na račun davkoplačevalcev po forumih pisat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

oldguy je izjavil:

Katera negovalka? A ona, ki ji poleg fotrove pokojnine še jaz dodam 300€/mesec, ker ZPIZ prispeva manj kot 20% celotne vsote? Ne bi jaz zanjo skrbel na tvojem mestu...ona se za varčevalne zakone ne sekira tako, kot se ti - se ji ni treba.

no, pa tudi časa nima med delovnim časom na račun davkoplačevalcev po forumih pisat

Pa koga ti farbaš? Mene al sebe?

Kakšno je stanje v naši "socialnih" institucijah mi je še predobro znano. In tudi kam se trenutno giblje.

P.S.: Kako pa ti veš kdaj jaz pišem na forum? A sklepaš po svojih navadah?
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

Pa koga ti farbaš? Mene al sebe?

Kaj ti ni jasno? Praviš, da je negovalka zastonj? Da jo plača ZPIZ? Da doplačila ni? Da zasebni centri za oskrbo ne služijo prav lepo? In da je stanje primerljivo s takšno službo, kot je policija? Get real...

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: Kako pa ti veš kdaj jaz pišem na forum? A sklepaš po svojih navadah?

Ne, Keyser. Sklepam zgolj po tistem, kar si sam povedal nekaj mesecev nazaj. No, mi niti ni treba sklepat - si bil kar zelo konkreten... ;)

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Keyser Soze je izjavil:

Hm, ne vem. Kadarkoli gledam poročila se folk pritožuje, da je premal javnih uslužbencev.

Seveda, ko tisti ki so zaposleni ne delajo ... rabijo jih pol še več. Ki spet ne bodo delali.

Problem javne uprave je v nemerjenju učinkovitosti le te.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Buggy ::

...ko smo ze spet pri javnih usluzbencih se ena cvetka trenutne vlade in njenega ucinkovitega urejanja.

V sluzbi javnih narocil bodo zaradi namisljene korupcije zamenjali/premesali operativce na podrocjih, ki jih urejajo. Ne sefe h katerim naceloma ponudnik res lahko pride z vrecko, ne, operativce, ki ne morejo popolnoma nic narediti v smislu korupcije...sefi ostajajo isti in to se sefi oddelkov, da ne bo pomote...pa kdo je tukaj na glavo padu in kdo koga farba :))

Ker člani komisij pa hodijo z dol zašitimi žepi, ne? >:D

upam, da bo vlada začela z odpuščanjem pri sebi

se pravi najprej premier, potem ministri in nato poslanci

pa prišparamo ogromne denarce, država pa bi še naprej nemoteno delovala

To, ja. Pol pa lepo Lukšiča na čelo, da nam pobere še tisto revščino, ki jo imamo, pa bomo kmalu v samem svetovnem vrhu. Ker če se ne vzame dovolj, se vzame še več!

;((

oldguy je izjavil:

Praviš, da je negovalka zastonj?

Praviš, da si večina Slovencev lahko privošči zasebno negovalko?

oldguy je izjavil:

Ne, Keyser. Sklepam zgolj po tistem, kar si sam povedal nekaj mesecev nazaj. No, mi niti ni treba sklepat - si bil kar zelo konkreten... ;)

Aja? No kaj sem napisal? Če si lahko malo bolj konkreten? Če ne moreš bit, bom razumel - bluzer, kot ostali.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

oldguy je izjavil:

Praviš, da je negovalka zastonj?

Praviš, da si večina Slovencev lahko privošči zasebno negovalko?

Praviš, da večina ostarelih Slovencev dobi oskrbo v domu za ostarele brez doplačila? Ne ga srat s posranimi ritmi, če ti tudi to ni jasno, kdo pije in kdo plačuje vse skupaj, že danes, ko JS menda nudi toliko storitev, in to menda za malce več kot for free...

oldguy je izjavil:

oldguy je izjavil:

Aja? No kaj sem napisal? Če si lahko malo bolj konkreten? Če ne moreš bit, bom razumel - bluzer, kot ostali.

A tisto, ko si napisal:

Keyser Soze je izjavil:

oldguy je izjavil:

Keyser Soze: Samo eno vprašanje imam zate - ali si zdajle na delovnem mestu?

Jp, tako je, in kaj potem?

Zgodovina sprememb…

@oldguy
My bad. Tistih 300 EUR nisem razumel kot plačilo stroškov bivanja v DSO.

Dejansko pa je tako, da so sredstva, ki gredo iz proračuna primarno namenjena plačam zaposlenih oz. bolje rečeno se vsak manjko teh odraža na plačah oz. na stroških plač. Ne bodo šli kar prec nižat materialnih stroškov, ker bodo predpisi prvo zategnili plače ter število zaposlenih, kar posledično pomeni, da jih bo manj tudi v DSOjih.

Ni glih čist v domeni direktorja da kar mal poprek deli proračun doma kot se mu zrajta. Vsaj v tistih, ki delajo kot morajo.
http://www.ssz-slo.si/slo/main.asp?id=4...

P.S.: Aha, se pravi enkrat pišeš na delovnem mestu, vedno pišeš na delovnem mestu? Al kako? Niti ne vidim težave, če narediš vse kar je treba, pa si vmes še na internetu. Tule vidijo težave samo kakšni bebavi tumbarji, ki iščejo dlako v jajcu in na vsak način hočejo dokazat svoj prav.
Če pa misliš, da se bom za znižano plačo, ki ni bila usklajena že ohoho, za praktično krajo regresa, ukinitev vsakega dodatka za svojoj plačo trgal na šihtu po 12 ur na dan, se pa pošteno motiš. Če ne drugega, bi delodajalca spravljal v nezakonit položaj.8-O
OM, F, G!

djordjevic je izjavil:

To, ja. Pol pa lepo Lukšiča na čelo, da nam pobere še tisto revščino, ki jo imamo, pa bomo kmalu v samem svetovnem vrhu. Ker če se ne vzame dovolj, se vzame še več!

;((

le kje si ti lukšiča zdaj videl?

Ja, če kiknemo to vlado, mora priti druga, drugih kandidatov, kot sta Zoki In Lukšič pa nekako ni na vidiku.

ne, ne rabimo vlade

8-O

Matako ::

Še vedno lahko razmislimo o S-Technični vladi ... kadra je dovolj...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

celada ::

djordjevic je izjavil:

8-O

Če tko pogledaš delo zadnjih treh vlad bi čist iskreno Slovenija bila na boljšem, če jih nebi imeli.

Matako je izjavil:

Še vedno lahko razmislimo o S-Technični vladi ... kadra je dovolj...

No vsaj take slabe banke nebi delali :))

amigo_no1 ::

Slabih bank imamo že dovolj 8-).

Dejansko pa je tako, da so sredstva, ki gredo iz proračuna primarno namenjena plačam zaposlenih oz. bolje rečeno se vsak manjko teh odraža na plačah oz. na stroških plač. Ne bodo šli kar prec nižat materialnih stroškov, ker bodo predpisi prvo zategnili plače ter število zaposlenih, kar posledično pomeni, da jih bo manj tudi v DSOjih.

V redu, marsikaj razumem. Situacija ni nikoli rožnata ko je na koncu posameznik. Le ne mahaj preveč s posranimi ritmi, ki bi že danes ostale posrane, če ne bi bilo takih, ki polovico teh storitev pokrijejo iz svojega žepa, kljub temu da so jih menda že plačali s tem, ko državi zmečejo polovico prihodkov.

Obenem mi boš pa oprostil, če ti direktno rečem, da streljaš popolne nebuloze ko groziš z razpadom socialne države (za katero lepo vidim, koliko je vredna vsakič, ko moram sam doplačat pol "zastonj" storitev) zaradi morebitnega zmanjšanja JS za 10%. V malce več kot desetih letih se je namreč za 20% povečal, pa ne opazim drugih sprememb, kot zvišanja cifre na položnicah, zato predvidevam, da morebitno zmanjšanje prinaša enak efekt v sami kakovosti storitev - ničelni.

P.S.: Aha, se pravi enkrat pišeš na delovnem mestu, vedno pišeš na delovnem mestu? Al kako? Niti ne vidim težave, če narediš vse kar je treba, pa si vmes še na internetu.

Tudi jaz ne vidim težave z občasnim brskanjem po internetu, pa čeprav ga plačamo vsi davkoplačevalci, a razumel boš, da hkratno jamranje o preobremenjenosti, nepogrešljivosti in brisanju riti ob teh in zgornjih dejstvih izpade le malce preveč hinavsko.

Zato mi boš oprostil tudi, če te bom še vnaprej zafrkaval s tvojo lastno izjavo vsakič, ko boš zganjal prevelik jamr na to temo.

Trdno sem namreč prepričan, da pomanjkanje sredstev in zaposlenih še zdaleč ni eden glavnih problemov slovenskega JS.

Zgodovina sprememb…

Vedno so na koncu posamezniki. Mahanje s posranimi riti je pa zgolj in samo prispodoba večjega problema, ki ga na žalost nisi popadel. Ostal si pri problematiki striktno posranih riti, jo zreduciral na njen dejanski obseg in s tem rešil problem. Čestitam. Ampak te moram razočarat, da ni problem samo "usrana rit". Je še kakšna druga rit problem. Lačna rit, brezposlena rit, neizobražena rit, bolna rit, pretepena rit, migratorska rit, zaspana rit, ipd., ipd.

Problem namreč zajeda v vse te riti. Ne samo usrane. In morda socialna država (pa ne vem če je socialna glih pravi pojem, ker omeji problem, ki sega še na kakšna druge področja, ne samo socialno) še ni ogrožena, čeprav je že precej na robu in sistem laufa samo še na hlape - ko bo počilo bo fino, ne pa nujno danes, ta mesec ali v tem letu, ampak s tako mentaliteto garant bo.

Da svojo presojo vpliva "redukcije" na javni sektor presojaš preko neopažanja sprememb ob zvišanju zneska "položnice" pa itak ne bom komentiral. Pa mi sploh ni treba oprostiti, če te še vedno smatram za bluzerja, ki je ultimativno obveščen iz medijev kako in kaj (mal ga pa še politika v pogovornih oddajah osvesti). Ne zamerim. Ker sem že vajen takih modelov.

P.S.: O hinavščini pa rajši ne bi. Sploh ne s človekom, ki je sposoben tako suvereno presojat delo drugih in kaj ter koliko bi morali naredit. Na podlagi česa le. Višjih "položnic" in nezaznavanja sprememb?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Čestitam. Ampak te moram razočarat, da ni problem samo "usrana rit". Je še kakšna druga rit problem. Lačna rit, brezposlena rit, neizobražena rit, bolna rit, pretepena rit, migratorska rit, zaspana rit, ipd., ipd.

Predvsem mi ob komunikaciji z večino JS pridejo na misel naslednji pripadniki zadnjic: lena rit, pokvarjena rit, podkupljiva rit, grabežljiva rit, nesposobna rit in kradljiva rit. ;)

Problem namreč zajeda v vse te riti. Ne samo usrane. In morda socialna država (pa ne vem če je socialna glih pravi pojem, ker omeji problem, ki sega še na kakšna druge področja, ne samo socialno) še ni ogrožena, čeprav je že precej na robu in sistem laufa samo še na hlape - ko bo počilo bo fino, ne pa nujno danes, ta mesec ali v tem letu, ampak s tako mentaliteto garant bo.
Da svojo presojo vpliva "redukcije" na javni sektor presojaš preko neopažanja sprememb ob zvišanju zneska "položnice" pa itak ne bom komentiral. Pa mi sploh ni treba oprostiti, če te še vedno smatram za bluzerja, ki je ultimativno obveščen iz medijev kako in kaj (mal ga pa še politika v pogovornih oddajah osvesti). Ne zamerim. Ker sem že vajen takih modelov.

Ja ja, seveda. Ti kar tišči prste v ušesa še naprej in se imej za blazno razsvetljenega, podcenjenega in nerazumljenega genija. Padec na realna tla bo prizadel predvsem tebe, in privoščim ti. Kot tudi vsem ostalim podobnim kalibrom, ki ne znajo potegnit glave iz - no - riti. Ostali smo se namreč že davno tega navadili, da je kvaliteta storitev JS glede na število zaposlenih ena navadna žalost in da je v tej državi, če dejansko od JS hočeš kaj konkretnega zrihtat hitro in učinkovito, treba plačat/podkupit vse skupaj še enkrat.

Sicer pa, for the record, celo strinjam se z ene parimi tvojimi sestavki iz preteklosti o tem, da glavni problem ni v nižjih ritkah, ampak v višjih zadnjicah in v ocenjevanju/nadziranju njihovega dela. Ko bo učinkovitost top-notch in moj denar maksimalno izkoriščen, se strinjam z novim vlaganjem v JS. Do takrat je pa prenapihnjen JS zgolj kamen okoli vratu in takile kot si ti, ki ne dojemajo da so tudi oni delček mozaika, zgolj črvi ki od znotraj jedo že tako gnil sistem.

Pa bodi dovolj o zadnjicah....

P.S.: O hinavščini pa rajši ne bi. Sploh ne s človekom, ki je sposoben tako suvereno presojat delo drugih in kaj ter koliko bi morali naredit. Na podlagi česa le. Višjih "položnic" in nezaznavanja sprememb?

Pravi človek, za katerega so tisti, ki mu dajejo plačo, kup nesposobnežev in diletantov. You get what you give, poba...

Zgodovina sprememb…

solatko ::

JU je nafilan z VIP kadri, vseh dosedanjih vlad. So nezamenljivi informatorji za posamezne stranke, sicer pa v JU nič kaj uporabni. Večinoma hodijo štempljat, potem pa je edina naloga, ki jo imajo, da svoje botre obveščajo, o trenutnih dogajanjih. Glede na visokostrokovne nazive, ki jih ima večina političnih kadrov v JU, bi predloge zakonov delali v sami JU, ne pa porabili silne miljone, za pogodbeno sestavljanje osnutkov.
Na delovnih mestih v JU, kjer pa je potrebno delati na konkretnih nalogah, pa je zaposlenih občutno premalo, za kvalitetno delo. Če bi namesto silnih množic sekretarjev, svetovalcev in podobnih tičev, za nižje plače, od njihovih, zaposlili zdravnike, čakalnih vrst praktično nebi bilo, saj mora sedaj, zdravstvena blagajna pokrivati tudi nedelo in visoke plače, teh VIP pajacev. (izračun si naredite sami, če računate na približno 2k prijateljev, ki jih je zaposlila vsaka izvoljena oblast/leto.
JS pa že od prve vlade vodijo naši, praviloma sila nesposobni kadri, saj bi sicer JS delovale tudi za tuji trg in tuje naročnike. Razni inštituti nebi delali raziskav tipa - vpliv leta komarja na telekomunikacijske povzave, temveč kaj koristnega, predvsem pa uporabnega v realnem sektorju.

Ja, mirno lahko trdim, da je v JU in JS vsaj 40%-ov zaposlenih preveč in cca 10%-ov premalo.

Ob morebitnih odpuščanjih, politični kadri 120%-no, ne bodo ogroženi. Za naše je pač potrebno skrbet, tudi tako, da se preveč ne dreza v nenaše, saj volitve prinesejo svoje, maščevanje je pa sila sladko.
Delo krepa človeka

monster-x ::

Eh, solatko, veš, enim tukaj ne boš dopovedal, da je v JU preveč ljudi, ki mislijo, da se trudijo, v resnici pa ne naredijo ničesar.

Zakaj jim ne boš dopovedal? Obstaja več razlogov. Na primer:
- se jim nikoli ni bilo treba ubadati s čimerkoli
- so sami zaposleni v JU
- imajo sorodnike v JU

Pač če nekoga ščitiš ali pa ne poznaš situacije in se hočeš oglašati v temah na forumih, ti ne ostane drugega kot da iščeš izgovore, da bi ščitil uslužbence v JU, ki ti bodo z veseljem grenili dneve z nesmiselnimi omejitvami.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Jaz pravuim, naj odpustijo čim več kadra, ki ni prišel v JU in Js, kot posledica uslug. Verjetno se ostali zavedajo, da bodo prej ali slej fasali nekaj na temo učinkovitosti ala norme..., in ob spremembah delovne zakonodaje, bodo hitro zamenljivi. Trenutni status samo agonijo podaljšuje....

TESKAn ::

Jaz pravuim, naj odpustijo čim več kadra, ki ni prišel v JU in Js, kot posledica uslug.

Samo da vidim, če te prav razumem - po tvoje naj odpustijo čim več tistih, ki v JS _niso_ prišli po vezah in poznanstvih oziroma čim več tistih, ki so tam zato, ker so dejansko bili izbrani na razpisu in niso noter kot plačilo za uslugo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

djordjevic je izjavil:

8-O

kaj zdaj, bi se počutil nelagodno, če ne bi imeli nekih idiotov, ki 4 leta sramotijo našo državo? delo bi pa seveda nemoteno potekalo, saj ga opravljajo tisti, ki so dejansko zaposleni in ne izvoljeni na razna mesta

belgija je izvrsten primer

Ta debata o odpuščanju v JS in JU je brezpredmetna.
1) Ni denarja ... pa se lahko prepiramo kdo ga je pokradel in kdo ga ni... pač ni ga dovolj
2) Nesposobnost uslužbencev države je javna skrivnost .. vsak državljan, ki ni odvisen od plače takega uslužbenca se zavzema oz. ni proti zmanjšanju njihovega števila
3) Za isto količino opravljenih storitev potrebujemo manj ljudi, ki pa morajo biti bolj produktivni => manj denarja za iste storitve .. ne govorit o razpadu javnega sektorja

Še kot dodatek .. vsak pozna enega sorodnika, znanca, ki je v javnem sektorju in ki živi kot bikec na gmajni, meanwhile se mora pa on spopadati s težavami realnega sektorja in to ni 10% redukcija plač, to pomeni da delaš nadure, gradivo nosiš domov in upaš da boš jutri še imel službo.

Poleg tega imam še vprašanje za ostale forumaše... Se še komu zdijo te sindikalisti nadležni. Mislim cmon, oni so hujši kot angleška kraljica. Včasih dobim občutek, da mora vlada njih zadovoljit, hkrati pa sploh ne vem koga predstavljajo. Mene prav zagotovo ne. Jaz sem za njihovo izključitev iz javnega življenja, sodno prepoved javnega nastopanja, ker naredijo več škode kot koristi. Itak se ve čigavo gobezdalo je Štrukelj.

1) Ni denarja ... pa se lahko prepiramo kdo ga je pokradel in kdo ga ni... pač ni ga dovolj

in kaj bo država storila potem, ko bo 50.000 folka dodatno na zavodu/sociali

3) Za isto količino opravljenih storitev potrebujemo manj ljudi, ki pa morajo biti bolj produktivni => manj denarja za iste storitve .. ne govorit o razpadu javnega sektorja

in masovna odpuščanja bodo doprinesla k temu kako?

Mene prav zagotovo ne.

predstavljajo tiste, ki so v njih včlanjeni in jim plačujejo članarino

Jaz sem za njihovo izključitev iz javnega življenja, sodno prepoved javnega nastopanja, ker naredijo več škode kot koristi.

fašisti will fašist

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

T-h-o-r je izjavil:

in kaj bo država storila potem, ko bo 50.000 folka dodatno na zavodu/sociali

in masovna odpuščanja bodo doprinesla k temu kako?

Mene prav zagotovo ne.

predstavljajo tiste, ki so v njih včlanjeni in jim plačujejo članarino

Jaz sem za njihovo izključitev iz javnega življenja, sodno prepoved javnega nastopanja, ker naredijo več škode kot koristi.

fašisti will fašist

Ta tvoj pri argument je dead lock.. po tvoji logiki odpuščanje sploh ne bi bilo možno... ekonomist Polanec (pameten po mojem mnenju) je prefinjeno dejal, da bi kljub temu strošku odpravnin in sociale, bil dobiček v smislu višje produktivnosti glede na €. Pač če nič ne dela ga plačaš 1000€, če doma nič ne dela pa 400€ al kolk je.
««
127 / 264
»»