» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
128 / 264
»»

PaX_MaN ::

V drugih poročilih:
V prvih osmih mesecih se je država zadolžila za 1,1 milijarde evrov, v celoti na domačem trgu.

A niso neki na glas razlagal da "se tega ne sme počet!":))
V tretjih poročilih:
Štirikratni zastaralni rok bo tudi pomenil, da bo zastaralni rok za, denimo, kaznivo dejanje zlorabe položaja namesto 10 ali 20 znašal 40 ali 80 let, kar bo na primer več kot rok za zastaranje posilstva (20 ali 30 let) in celo uboja (30 let).

Folk skor masturbira na tole, k pa rečem da je treba pirate obravnavat enako kot IRL kradljivce ja pa kr naenkrat ogenj v strehi.:|

T-h-o-r ::

alexa, kakšen hasek pa ima produktivnost, če ne bo nihče ničesar kupil
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

alexa-lol ::

T-h-o-r je izjavil:

alexa, kakšen hasek pa ima produktivnost, če ne bo nihče ničesar kupil

Od javnega uslužbenca nič ne kupiš... gre zato, da obdela namesto 10 papirjev na dan 15.

Keyser Soze ::

@oldguy & Co.
Kaj bi učil učene. Mi je jasno, da morate bit ultra podučeni, če vas informirajo ljudje tipa "Finance", "Reporter", ipd. poučna literatura.

Bomo počakali pa videli kdo bo jambral čez pol leta. Al pa čez eno leto. Srečno Kekec.8-O

P.S.: Je pa res, da je še bolj glupo biti tiho in spregledati prešerne nebuloze naših forumašev. Bom rajši konstruktivno (če je to sploh mogoče v tej indoktrinirani greznici od teme - tiste, tačrne) vprašal, kako konkretno boste pa izvedli odpuščanja? Konkretno. Brez filozofiranja. Da vidim vas znalce, ki imate vse v malem prstu.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Keyser Soze , pa nas pouči s pravim mediji. Takimi kot so skret na kanalu a in podobno.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

že enih 20 strani veliko ljudi sprašuje, kako se bo pri odpuščanjih ločil dobre od lenuhov

pa ni bilo predloga

ker pač vsi jamrate, kako morajo dobrim naložiti nekaj več dela, slabe pa fukniti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

trololo2 ::

Keyser Soze je izjavil:

@oldguy & Co.
Kaj bi učil učene. Mi je jasno, da morate bit ultra podučeni, če vas informirajo ljudje tipa "Finance", "Reporter", ipd. poučna literatura.

Bomo počakali pa videli kdo bo jambral čez pol leta. Al pa čez eno leto. Srečno Kekec.8-O

No no, kar bodi pameten, saj tebe res ni treba skrbeti ker baje "poznaš ljudi". Bodo pa drugi v JS sledili privat sektorju s plačami in z odpuščanji, drugače ne more biti.

Kar se teme tiče mislim da se je JJ vlada po dobri polovici leta izkazala za nesposobno uravnotežiti proračun. In tu mislim na krčenje javne porabe. Naj bo pameten in dokler je še v vladi zaprosi za EU pomoč. Hudih političnih posledic zanj IMO ne bo, le upamo pa lahko da bo trojka zmožna čimprej spraviti naše skupnoskledarje v red.

oldguy ::

Keyser Soze je izjavil:

@oldguy & Co.

No, to je tisto, česar ti ne dojameš. Želiš ne-reporter primere? Vsi so iz zadnjih 5 let:
- Nesposobna davčna delavka, je trikrat storila isto napako, dvakrat pri nas in še enkrat pri znancih, zaradi katere smo imeli vsi probleme. Brez opravičila, brez sankcij.
- Dohtar, ki si v bolnici vzame zate natančno 10 minut časa, te popoldne pretipa, kot bi bil predsednik. Če seveda plačaš sam še enkrat.
- Na en drug pregled sem nedolgo nazaj čakal eno leto in pol. Najavljen do minute točno sem še vedno čakal v čakalnici dobri dve uri. pa je šlo za malone trivialno stvar.
- Branetovega očeta, npr. je ubila prepozna diagnoza in po domače, dolvisenje dohtarjem (dam njega samo za primer, ni edini tak primer). Sankcij ni, kot še v mnogo drugih, tudi medijsko odmevnih primerih, nikakršnih.
- Občinar, pri katerem sem enkrat rihtal eno zemljišče, me je prvič, ko sem stopil čez vrata cel čas gledal s pogledom "kje je modra kuverta" preden mi je sveto zatrdil, da se pa to nikakor ne da uredit. Tri klice in županovo posredovanje kasneje je bila stvar zrihtana.
- Poznam podjetje, ki je tri leta čakalo na uporabno dovoljenje za nove prostore, pa čeprav je bilo že predtem v taistih prostorih drugo podjetje podobne dejavnosti. Je šla pristojna premetovalka papirjev menda na porodniško, pa "tanova" ni čisto vedela, kako pa kaj.
- Ker je sosednja cesta očitno primeren poligon za rally in sežiganje gum, vsake toliko časa pokličem policijo, da pomirijo mulce. Nekega dne tako primem telefon, pogledam skozi okno in zagledam - policijski rally. Da vsakodnevnega kršenja predpisov, ko vzroni možje postave mirno ignorirajo znak za obvezno smer na nekem mestu sploh ne omenjam.
- Eno določeno ministrstvo mirno zmeče vsako leto konec leta enormne denarje za računalniške sisteme, ki so takorekoč neuporabni in se vsako leto menjajo. To delajo le zato, da zagonijo denar in upravičijo sredstva. Bi šel v podrobnosti, pa ne smem, vem le, da se denar z lopato meče skozi okno. In mečejo ga kar lepo low-middle management, ne vrhovni...

Hočeš še?

Vsakič, ko se srečam z JS, si rečem, da bi vas pol pobrcal na cesto, če bi bili v službi pri meni. No, pa niste, zato bodo morali to enkrat storit vaši šefi. Kako mislite to zrihtat tako, da bodo leteli le manj sposobni, me, milorečeno, niti ne zanima - nisem jaz zato tukaj. Jaz le pravim, da na bullshite o tem, kako JS rabi enako, če ne še več sredstev, ne pristajam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Ja no, hudo pametni ste še vedno. Je pa res, da do sedaj konkretnih predlogov še ni bilo. Vmes pa lahko družno mal bluzimo in filozofiramo.

Če smo točni. Tud analize na kateri je temeljila reorganizacija še nisem videl, pa sme lepo prosil zanjo. Niti kakšne pre-post ocene stanja ne. Bog si ga vedi v akterih temnih kotičkih se skriva. Pri Janezu med WC čtivom mogoče?

P.S.: Koga jaz poznam zaenkrat niti ni relevantno. Me pa vseeno veseli, ko vidim kako močno vaš žulim in vam param živce. Osebno vaših off-topic izjav ne pomnim 5% tako fino kot vi moje. Je pa res, da jaz filtriram informacije. Šrot away. Tudi preko tega se da lepo videti, kako marsikateri forumovec razmišlja in kakašne informacije se mu zdijo vredne procesiranja. Je pametno sklepat, da tako počne pri vseh virih informiranja. ;)
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

Ja no, hudo pametni ste še vedno. Je pa res, da do sedaj konkretnih predlogov še ni bilo. Vmes pa lahko družno mal bluzimo in filozofiramo.

Če smo točni. Tud analize na kateri je temeljila reorganizacija še nisem videl, pa sme lepo prosil zanjo. Niti kakšne pre-post ocene stanja ne. Bog si ga vedi v akterih temnih kotičkih se skriva. Pri Janezu med WC čtivom mogoče?

P.S.: Koga jaz poznam zaenkrat niti ni relevantno. Me pa vseeno veseli, ko vidim kako močno vaš žulim in vam param živce. Osebno vaših off-topic izjav ne pomnim 5% tako fino kot vi moje. Je pa res, da jaz filtriram informacije. Šrot away. Tudi preko tega se da lepo videti, kako marsikateri forumovec razmišlja in kakašne informacije se mu zdijo vredne procesiranja. Je pametno sklepat, da tako počne pri vseh virih informiranja. ;)

To vprašanje je že vnaprej obsojeno na propad... in to veš tudi sam. Kako naj mi vemo koga naj odpustijo če ne vemo niti točnih podatkov o vsem. Bi pa vsak odpustil tisto nesposobno javno uslužbenko, ki jo vidi za šalterjem oz. jo pozna.

Zgodovina sprememb…

@oldguy
Nesposobna davčna delavka, je trikrat storila isto napako, dvakrat pri nas in še enkrat pri znancih, zaradi katere smo imeli vsi probleme. Brez opravičila, brez sankcij.
Zanimivo. A je problem pri davčni al pri nepoznavanju prava. Obstaja vrsta mehanizmov, ki ti pomaga zaščitit svoje pravice in interese. Sam se ne spomnim primera pri sebi, ko ne bi z malo raziskovanja in truda uspel rešit problem sebi v prid. Pa še za koga drugega je bilo to treba storit. H komu pa misliš, da pride folk ko ima probleme. Jp, si uganil. K takim kot sem jaz, ker kao poznamo JS in mi vemo kako rešit problem. Pa čeprav je ta morda rešljiv s preprostim dopisom. Folku se ne da prebrat ama enega papirja, pa čeprav bi jim to še kako nucalo.

Dohtar, ki si v bolnici vzame zate natančno 10 minut časa, te popoldne pretipa, kot bi bil predsednik. Če seveda plačaš sam še enkrat.
In kaj hočeš ti? VIP obdelavo. Dve sestri z vsakega konca pa še cel konzilij poleg? Mal boljš jih plačajte al pa mal več jih zaposlite, pa bo morda imel več časa zate.

Na en drug pregled sem nedolgo nazaj čakal eno leto in pol. Najavljen do minute točno sem še vedno čakal v čakalnici dobri dve uri. pa je šlo za malone trivialno stvar.
Hvala enako. Pa se ne obnašam kot ena pizda. Pač ti sestra lepo pove, da je norišnica. Pacienti, ki niso naročeni, taki, ki se naročijo preko vrste, taki, ki 100 na uro komplicirajo in zavlečejo preglede... V življenju še nisem imel problema oz. konflikta pri dohtarju (odkar sem odrasel oz. hodim sam k zdravniku), ker nekako vidim kaj in kako, če le malo odprem oči...

Branetovega očeta, npr. je ubila prepozna diagnoza in po domače, dolvisenje dohtarjem (dam njega samo za primer, ni edini tak primer).
Tudi tule obstajajo postopki, ki omogočajo dokazovanje odgovornosti. Ni pa vse tako simpl kot se nekaterim tule zdi. Najlažje je dvignit prst in pokazat na človeka. Kriv, ker vem da je kriv. Pa direkt na gauge z njim. Tole smo prerastli. Take situacije so težke, ampak še zdaleč ne do te mere, da morajo vse vrečt ven iz predpisanih tirov. Če folk dela po reglcih, ne moreš potem pavšalno krivit vseh, ki so vpleteni v ta sistem. Poišči feler v sistemu, ki omogoča takšne napake in ga pomagaj odpravit. Je pa lažje vpit da je sistem sfukan in da bomo zarad propadli.

Občinar, pri katerem sem enkrat rihtal eno zemljišče, me je prvič, ko sem stopil čez vrata cel čas gledal s pogledom "kje je modra kuverta" preden mi je sveto zatrdil, da se pa to nikakor ne da uredit. Tri klice in županovo posredovanje kasneje je bila stvar zrihtana.
Lepo da priznaš, ni pa lepo da izkoriščaš luknje v sistemu. Tule velja popolnoma enako kot sem napisal zgoraj. Kje je feler, tam se popravlja. A če se ti zlomi ključ od avta, menjaš cel avto?

Poznam podjetje, ki je tri leta čakalo na uporabno dovoljenje za nove prostore, pa čeprav je bilo že predtem v taistih prostorih drugo podjetje podobne dejavnosti. Je šla pristojna premetovalka papirjev menda na porodniško, pa "tanova" ni čisto vedela, kako pa kaj.
Spet miks zgoraj navedenih odgovoro. Iskanje izgovorov za lastno nesposobnost.

Ker je sosednja cesta očitno primeren poligon za rally in sežiganje gum, vsake toliko časa pokličem policijo, da pomirijo mulce. Nekega dne tako primem telefon, pogledam skozi okno in zagledam - policijski rally. Da vsakodnevnega kršenja predpisov, ko vzroni možje postave mirno ignorirajo znak za obvezno smer na nekem mestu sploh ne omenjam.
Lahko posnameš rally video? Si prijavil zadevo? In ja, tudi policaji kdaj kaj prekršijo, kjer pa ne pomeni, da vedno uidejo kazni oz. odgovornosti. Samo folk se mora zrajtat in nehat iskat izgovore za to, da se itak nič ne bo spremenilo, če premaknejo rit.

Eno določeno ministrstvo mirno zmeče vsako leto konec leta enormne denarje za računalniške sisteme, ki so takorekoč neuporabni in se vsako leto menjajo. To delajo le zato, da zagonijo denar in upravičijo sredstva. Bi šel v podrobnosti, pa ne smem, vem le, da se denar z lopato meče skozi okno. In mečejo ga kar lepo low-middle management, ne vrhovni...
Bulšit. Povej kdo, pa bomo rešili zadevo. Imamo par inštitucij, ki kar lepo bdijo nad porabo proračunskih sredstve. Predpisi sicer dopuščajo določene malverzacije na tem področju, je pa kriv sam sistem, ki promovira porabo napram varčevanju. So pa že nekaj časa stvari precej drugačne, med drugim tudi pri nas. Ni več zapravljanja zato, da bo proračun za naslednje leto na nivoju letošnje realizacije.
Low management pa, kolikor sam vem, še vedno odgovarja vrhovnim... Al ej tam kaj drugače. Brez njihovega žegna ne gre noben drek čez.

P.S:: Kar se tiče tega zapravljanja za vzdrževanje proračuna... Ti povem, kdo je bil najbolj razočaran, ko se je začelo par let nazaj (tako je, par let nazaj) zategovat pasove. Privat sektor. So gledali ko mlada teleta, ko ni bilo naročilnic. In tudi kdo izmed teh je v tem času zaprl vrata. Ker ni bilo več dovolj prometa oz. tistega dela, ki bi prevesil jeziček na tehtnici med obstankom in propadom. Ampak vi kar nadaljujte politiko "pametnih". Saj sebi pljuvate v skledo (meni tudi, ampak bom že kako, saj jih baje veliko poznam).

P.P.S. na tvoj P.S.: Bluziš oz. filozofiraš namesto da bi prišel na plano s konkretnim predlogom. Dokler ne prideš sem s čim oprijemljivim si irelevanten za to temo. A ti je jasno to? Pa lahko stokrat pristajaš al pa ne.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

alexa-lol je izjavil:

Bi pa vsak odpustil tisto nesposobno javno uslužbenko, ki jo vidi za šalterjem oz. jo pozna.

sliši se kot full-proof plan

dohtar si komaj najde 10 min za 1, 2 sestri imata prek cel hodnik pacientov (enih 16-20)

ampak mi jih mormo odpustit, ker jih je preveč

Zgodovina sprememb…

alexa-lol je izjavil:

To vprašanje je že vnaprej obsojeno na propad... in to veš tudi sam. Kako naj mi vemo koga naj odpustijo če ne vemo niti točnih podatkov o vsem. Bi pa vsak odpustil tisto nesposobno javno uslužbenko, ki jo vidi za šalterjem oz. jo pozna.

Nekako se bo treba lotit problema. Al praviš da se ga mora nekdo drug namesto tebe? To je vsekakor boljše, gled ena to kar berem tule, ampak predloge pa vseeno lahko date.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

alexa-lol je izjavil:

Nekako se bo treba lotit problema. Al praviš da se ga mora nekdo drug namesto tebe? To je vsekakor boljše, gled ena to kar berem tule, ampak predloge pa vseeno lahko date.

Ni naloga privat sektorja oz. posameznikov iz privat sektorja da se ukvarja z vašimi problemi. Pravzaprav naj bi bilo ravno obratno. Tarnat tule da ni konkretnih predlogov za reorganizacijo JS/JU je milorečeno bedasto. No pa saj verjamem da tega niste sposobni storiti, nisi ni sposobna trenutna vlada. Zato rabimo da pride trojka, od tam brezskrbi da bojo konkretne rešitve.

Dokler ne prideš sem s čim oprijemljivim si irelevanten za to temo. A ti je jasno to? Pa lahko stokrat pristajaš al pa ne.

Tebi ni najbolj jasno, da moraš ti prepričat mene, če hočeš obdržat službo. Več bo takih kot sem jaz, manj jih bo, ki bodo dovzetni za nebulozne izjave v stilu "ja kdo bo pa zapravljal če jih pou na cesto zmečejo?" "Vse je tipi-topi sam preobremenjeni so" "Sam si kriv, kaj si pa nesposoben".

Po domače, tak odnos bo tebe še štrafal, mene pa že zdej. Irelevantnost gor ali dol, prej ali slej vas bo folk spregledal.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Keyser: Short and simple. Potegni glavo iz riti.
No grave is deep enough to keep us in chains.

trololo2 je izjavil:

Ni naloga privat sektorja oz. posameznikov iz privat sektorja da se ukvarja z vašimi problemi. Pravzaprav naj bi bilo ravno obratno. Tarnat tule da ni konkretnih predlogov za reorganizacijo JS/JU je milorečeno bedasto. No pa saj verjamem da tega niste sposobni storiti, nisi ni sposobna trenutna vlada. Zato rabimo da pride trojka, od tam brezskrbi da bojo konkretne rešitve.

Pameten si dovolj, da pišeš v tej temi. Tudi sam sebe smatraš za dovolj kompetentnega, da komentiraš in se ukvarjaš z "našimi" problemi. Nisi pa dovolj kompetenten, da bi konkretno rešil problem praviš? OK, vzeto na znanje. Te ne bom več prosil, bom pa druge, ker tega še niso priznali.

@oldguy
Ne bluzi daj, nisi še z eno pametno prišel naproti. Vse kar je slišat od tebe je "Reporter" propaganda. Nekako tako se bereš kot reklama za ta cajtng. Žalostno. Vaša žoltavost bo na koncu vaš pogreb, javna uprava gor ali dol.

Overall je ta tema polna tega. Konkretnega nič, le kup vladni floskul forwardanih na 100 in en način. In potem spet čakanje na kakšno vladno nebulozo, ki se nato začne kot slaba kaseta ponavljat na tem dorumu, v tej temi. Dejte no, sem dovzeten za konkreten predlog reforme oz. optimizacije javne uprave.

P.S.: Lahko pa navržete še kakšno analizo reorganizacije. Bo še lepše.

djordjevic je izjavil:

Keyser: Short and simple. Potegni glavo iz riti.

Hvala enako.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Vi ste ali javni uslužbenci ali pa bedaki... ne vem zakaj se zavzemate za ohranitev delovnih mest? Ste odvisni od njih? Jaz sem za ohranitev produktivnosti celotnega javnega sistema ob dvigu povprečne produktivnosti na € plače. Iz tega sledi, da so potrebna odpuščanja. Tu ni nič za filozofirati.

Kje odpuščati? Nimam (1) ne časa in (2) ne vpogleda v podatke. Če bi jih mel bi lažje delal. Zdaj bom pa vam jaz vrnil enako retoriko... pa dokažite zakaj je vsako delovno mesto v JS in JU nujno potrebno... dokažite!

Jaz rečem, da ni vsako delovno mesto v JS in JU nujno potrebno. Tega ne morem dokazat zaradi pomankanja informacij. Vem pa, da se mora država, tudi zato da plača javen uslužbence, zadolžiti. Vem tudi, da je od začetka krize v realnem sektorju ostalo brez dela 50.000 ljudi, to je v sektorju, ki financira JS in JU. Ob tem v JS in JU niti eden ni ostal brez dela in plače, še več, plače so celo višje.

Dokažite, da je vsako delovno mesto v JS in JU potrebno!

Kje odpuščati? Nimam (1) ne časa in (2) ne vpogleda v podatke.

niti se še nobena vlada tega nikoli ni lotila

Vem pa, da se mora država, tudi zato da plača javen uslužbence, zadolžiti.

zadolžiti se mora tudi za vse delavce, ki jim nekaj let niso plačevali prispevkov, plač

zadolževati se mora, ker so nekateri pobasali v raznih "javno-zasebnih" partnerstvih denar v žep

Zgodovina sprememb…

Me zanima kaj bi vi naredili če bi meli lastno podjetje in imeli neproduktivne ljudi. Odpustili bi jih takoj. Enako logiko prenesite na JS in JU pa smo zmenjeni.

T-h-o-r je izjavil:

zadolžiti se mora tudi za vse delavce, ki jim nekaj let niso plačevali prispevkov, plač

Pojasni to nebulozo, prosim.

Ja Pahor je rekel da bodo vsem ki jim niso plačali prispevkov le-te plačala država.

@alexa lol
Reče tip, ki je še nedolgo nazaj z lahkoto omenjal utaje davkov. Kaj pa če je tak odnos pokopal državo? Pa privat sektor, kjer so dobra podjetja redka kot biseri v mulju Piranskega zaliva. Pa kjer se storitve tržijo po cenah EU, plače pa izplačujejo na nivoju PRC?

Vaša kapacitete seže do tja, da veste, da je nekaj treba naredit. To je, da je manjko sredstev, in ker je manjko sredstev, in to rešiš edin tako, da en del folka odrežeš. To je vaš domet.

Ampak ta vaš domet, skupaj z dometom vaših vzornikov, ki bi to reformo izpeljali, pelje tja, kjer je na koncu sistem še vedno tak kot je bil (malo manjši, efektiven pa ne dosti bolj, prej manj), ljudi, ki bodo brez službe bo še več, denarja v blagajni še manj, in spirala se bo sukala naprej. Precej plastična predstavitev kako in kaj upam. Da bo jasen moj revolt ob omenjanju odpuščanj, kot se jih predstavlja v teh časih.

A sedaj lahko en Janez tle pove kako konkretno bo rešil problem "preobsežne javne uprave"?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

djordjevic je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

Pojasni to nebulozo, prosim.

jamstveni sklad, sociala, zavod

@oldguy
Ne bluzi daj, nisi še z eno pametno prišel naproti. Vse kar je slišat od tebe je "Reporter" propaganda. Nekako tako se bereš kot reklama za ta cajtng. Žalostno. Vaša žoltavost bo na koncu vaš pogreb, javna uprava gor ali dol.

Hja, se oproščam. Ne želim biti tako pesimističen, a ko srečam ljudi, ki takole nesebično še med svojim ultra-zaposlenim delavnikom najdejo čas, da izobražujejo ljudi o pomenu posranih riti, si ne morem kaj, da ne bi bil malce žoltav.

Sej veš - ker sem sam nesposoben.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze je izjavil:

A sedaj lahko en Janez tle pove kako konkretno bo rešil problem "preobsežne javne uprave"?

Takoj ko dokažeš, da je prav vsak uslužbenec JS in JU absolutno potreben, da brez njega razpade javni sektor.

alexa-lol je izjavil:

Takoj ko dokažeš, da je prav vsak uslužbenec JS in JU absolutno potreben, da brez njega razpade javni sektor.

Daedalus ::

Kaj pa če je tak odnos pokopal državo?

Imamo dovolj kazalcev, da komot rečem, da so to državo pokopale (in jo še naprej uničujejo) preobsežna pooblastila politike, ki je s pomočjo s strani Vlade nadzorovane/usmerjane ekonomije lepo okupirala večino kapitala, ki je na voljo v tej državi. Nacionalni interes, pa to. Posledična rast JS je logična... in le-ta se bo skrčil samodejno takoj, ko bo Država izgubila kontrolo nad večino kapitala.

Predlagam privatizacijo pod nadzorom IMF. Ker resnici na ljubo, drugega izhoda iz te godlje ne vidim več. S slabo banko na najdražji način se samo ohranja obstoječe stanje, svinje pa že nekaj časa lepo rijejo po energetiki, naslednjem plenu naših ubersposobnih politikov. Ki jih v gospodarstvu tud za čistilke ne bi nikjer vzeli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze je izjavil:

@alexa lol
Ampak ta vaš domet, skupaj z dometom vaših vzornikov, ki bi to reformo izpeljali, pelje tja, kjer je na koncu sistem še vedno tak kot je bil (malo manjši, efektiven pa ne dosti bolj, prej manj), ljudi, ki bodo brez službe bo še več, denarja v blagajni še manj, in spirala se bo sukala naprej. Precej plastična predstavitev kako in kaj upam. Da bo jasen moj revolt ob omenjanju odpuščanj, kot se jih predstavlja v teh časih.

S človekom ki verjame da je osnova ekonomije potrošnja in ne proizvodnja racionalna debata ni možna. Še vedno pa je smiselna pravzaprav celo koristna, ker tule s tvojo pomočjo dobro razkazujemo mentaliteto in nadutost povprečnega uradnika. Kar bo koristno ko bo treba ornk zategniti pas. Naj ljudje vidijo da bojo odleteli tudi naduteži tvojega kalibra in ne le "nedložne medicinske sestre".

"nadležne medicinske sestre"

Si to mislu?

D3m ::

Moje mnenje je sledeče. Podpiram prihod trojke iz Bruslja.

LP.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Daedalus je izjavil:

Kaj pa če je tak odnos pokopal državo?

Imamo dovolj kazalcev, da komot rečem, da so to državo pokopale (in jo še naprej uničujejo) preobsežna pooblastila politike, ki je s pomočjo s strani Vlade nadzorovane/usmerjane ekonomije lepo okupirala večino kapitala, ki je na voljo v tej državi. Nacionalni interes, pa to. Posledična rast JS je logična... in le-ta se bo skrčil samodejno takoj, ko bo Država izgubila kontrolo nad večino kapitala.

Predlagam privatizacijo pod nadzorom IMF. Ker resnici na ljubo, drugega izhoda iz te godlje ne vidim več. S slabo banko na najdražji način se samo ohranja obstoječe stanje, svinje pa že nekaj časa lepo rijejo po energetiki, naslednjem plenu naših ubersposobnih politikov. Ki jih v gospodarstvu tud za čistilke ne bi nikjer vzeli.

Nekako tako, ja.

Daedalus je izjavil:

Predlagam privatizacijo pod nadzorom IMF. Ker resnici na ljubo, drugega izhoda iz te godlje ne vidim več.

Veseli me da nas je vedno več ki tako mislimo. Zna se zgoditi da bomo prva država ki bo šla trojko pozdravit na letališče :D. Bom še enkrat napisal, najbolje kar lahko zdaj stori JJ za Slovenijo je da zaprosi EU za pomoč. Za tem pravzaprav ne bo več važno kakšno vlado imamo, ker bo tako samo izvajala ukaze. Potem pa čim večja privatizacija pa omejitev virov državi. Tako bo politiki (za naprej) in njihovim nastavljencem v JU/JS prej ali slej zmanjkalo maneverskega prostora za ribarjenje v kalnem.

Podpiram.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Daedalus ::

Veseli me da nas je vedno več ki tako mislimo. Zna se zgoditi da bomo prva država ki bo šla trojko pozdravit na letališče

Jaz osebno se takega scenarija ne veselim preveč. Se mi pa zdi, da ob tem boju vseh z vsemi (in boju totalno nesposobnih "elit", da si zagotovijo preživetje na račun večine) ni druge alternative. Ker jasno je, da se trenutna Vlada nikakor nima namena prostovoljno odrečti višku pooblastil, s katerimi pol krmari v kalnem. Opozicija pa praktično oglašuje isto, z malo drugim naborom besed. Tako da je izpeljava reform pod kontrolo kompetentnih ljudi edina rešitev.

Al pa bojo molotovke in splošno nasilje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ko bo prišla trojka, bo rekla, to in to, če ne boste lačni. Me zanima kako bodo jokali socialno čuteči na počitnicah v Cipru, Keyser Soze bo pa jokal s Stanovnikom in Turkom na čelu, vzeli so nam socialno državo... No Stanovniku ne bo nič hudega, ker z razliko od drugih bo od zunaj dobil še vedno več kot 5k€ pokojnine, tudi če partizanske ne, ne vem pa kaj bodo dobili drugi, vključno s plačo...

Kaj, trojka bo najela Keyserja, ker bodo v njem prepoznali ta silni potencial, ki ga baje poseduje. >:D

D3m je izjavil:

LP.

+1

Malajlo ::

zakaj ne greste svojih riti že zdaj nastavljat trojki? Če vam prihaja že ob misli na to :))
Država je od dividend Telekoma dobila več kot bo pršparala pri oklestenih penzijah. Recimo. Ampak ne, dejmo vse prodat. NAmest da bi še kej kupil... Zdej, k je pocen.

D3m je izjavil:

LP.

Sej greš lahko v Grčijo, če te tolk matra jih izkust.

-valvoline-, ne gre to tako enostavno. Najprej ne bodo dobivali plač ? hm me zanima kateri minister bo brez plače na ministrstvu ostal prvi. Realno bo prej več naroda bilo lačnih, pa bodo še vedno mahali z zastavico Stanovniku, Kučanu, Turku, češ Janša nam je vzel vse, pa cesta itd....

PaX_MaN je izjavil:

D3m je izjavil:

LP.

Boljšega odgovora tako ali tako ne pričakujem.

LP.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

D3m je izjavil:

LP.

Boljšega odgovora tako ali tako ne pričakujem.

LP.

E jebiga, vam je treba vrnt milo za drago.
("kva podpirate te komunajzarje k bi se sam zadolžval pa nas pelal v bankrot [troika === bankrot] - evo zarad take gamadi kakršne ste vi smo tolk v kurcu!")

Gregor P ::

Mr.B je izjavil:

-valvoline-, ne gre to tako enostavno. Najprej ne bodo dobivali plač ? hm me zanima kateri minister bo brez plače na ministrstvu ostal prvi. Realno bo prej več naroda bilo lačnih, pa bodo še vedno mahali z zastavico Stanovniku, Kučanu, Turku, češ Janša nam je vzel vse, pa cesta itd....
Sam sem sicer vedno smatral neko ministrsko funkcijo ipd. za častno delo (vem utopično), ampak to tudi pomeni, da tisti, ki dela kot minister samo zato, da ni lačen, nima na takšnem položaju kaj iskati.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

-valvoline- ::

Preprosta kmečka logika: Če zaslužim 1000e na mesec lahko porabim MAX 1000 evrov in fertik. Tolko rdečekmerskih uber ekonomistov celo za izvoz jih mamo pa še vedno noben ni sposobn tega skapirat. Ne moreš verjet.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- , to s tujci ravno ne gre, če ne drugega zaradi odprtega trga dela.
So pa "ukinili", kot se reče JAVNA dela, ker bi z izrecnim izvajanjem le teh, zgubili nekateri lep del volilnega telesa. No morda pa je to rešitev za nekatere v JU in JS. Pač preko javnih del za socialo celi dan premikati kupček papirja iz leve poti desni, potem pa drugi ki je usposobljen iz desne v levo, in imamo začaran krog. sive ekonomije bo manj, ker ne bodo mogli na črno delat.

D3m , na koncu bo verjetno zagotovo prišla trojka, samo takrat bomo za preživetje da narod ne bo lačen, brez kakršnih koli ovir potrdili sprejem HR v EU, brez da bi le ta sprejela kakršne koli obveze....

Gregor P , minister tudi nebi smel dobiti nadomestila, ker verjetno nekod ki sprejme ali je imenovan za tak položaj, verjetno ne spada v kategorijo nesposobnežev, čeprav glede na izjave nekaterih poslancev, smatram, da je njihova sposobnost verjetno nekje drugje.

Preprosta kmečka logika: Če zaslužim 1000e na mesec lahko porabim MAX 1000 evrov in fertik.
, to je sicer dobro, če taista oseba relano zapravi 2000€, pa to davčne ne zanima kako si lahko tak življenjski slog privošči :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Mr.B je izjavil:

So pa "ukinili", kot se reče JAVNA dela, ker bi z izrecnim izvajanjem le teh, zgubili nekateri lep del volilnega telesa.

To že ni res.

PaX_MaN , vidiš to je en izmed načinov dela zakaj je država tam kot je.
A nebi bilo enostavno da Jankovič prijavi zaradi propada CPL-ja, da rabi 100 sposobnih za delo da bodo kidali sneg. A moramo za to res odpreti razpis, a nebi bilo enostavno da CSD v sodelovanju z Zavodi za brezposelne pošlje recimo delo sposobne malde ljudi, recimo iz Celovških dvorov da poprimejo za lopato, in kidajo celovško cesto, namesto da so na zavodu, državljani pa plačujemo njihovo bivanje, ogrevanje hrano in šolanje. Ali nebi bilo dobo da tisti brezposelni v takih situacijah, nekaj tudi vrnejo ?

Teb pa ni jasn kaj so javna dela, a?
««
128 / 264
»»