» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
109 / 264
»»

guest #44 ::

@Keyser Soze

v katerem delu JU delaš, če smem vprašat?

enadvatri ::

Karaya 52 je izjavil:

Matijamin, lahko s cim podpolcas svoj post ali pises po obcutku? Glede nadomestila brcas v temo. Sosedje imajo enega najbolj (neo)liberalnih trgov dela kar jih poznam. Pa proracunsko disciplino takisto. Kot pravi Avstrijec iz prispevka, v Sloveniji je pac prevec socializma. Ni cudno, da je Balkan v k****, ko pa so se zgledovali po slovenskem frankensteinskem modelu.

Preberi še enkrat in boš morda razumel. Nisi razumel, kar sem napisal!

Matako ::

guest #44 je izjavil:

@Keyser Soze

v katerem delu JU delaš, če smem vprašat?

Ni važno. Pravo vprašanje je: ali ima neposreden stik s strankami? Kaj če mu uleti pred faco požrten nesposoben "privatnik"? Bo znal obdržati pregovorno profesionalnost slovenskega uradnika po katerem nas imajo za zgled po svetu?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Keyser Soze je izjavil:

Nobena država, humanitarna ali ne, ne želi na svojem oezmlju par 10.000 lačnih in dezorientiranih osebkov/apatridov, ki ne vedo kaj bi s sabo.

Drzave, ki so cilj taksnih, so obicajno taksne, kjer vladavina prava in uzakonjena humanitarnost skoraj jamciti, da jih bodo se vedno absorbirali, ko bodo enkrat na njihovem ozemlju - z vecjimi ali manjsimi tezavami.

Keyser Soze je izjavil:

Sicer je analogija zbanalizirana do absoluta (nikakor pa to ni nemogoče), ampak edino to je opcija da bo kaj razumljivo pretežno tumpastim govronikom v tej temi, ki pojma nimajo kaj pomeni javni sektor za državo in jih boli kurac al ta je al ga pa ni.

Tovrstna analogija tupastim ne bo pomagala, ker je hkrati zelo neverjetna (ne tudi nemogoca) in, ker je v bliznji sosescini nimas vec prilike opazovati. Torej znanstvena fantastika.

Keyser Soze je izjavil:

Verjetno res rabite par let državnega aparata, ki bo na nivoju ene afriške, ravno iz džungle pribežane države, da boste doumeli kaj pomeni nižanje standarda storitev države (smo kar na dobri poti, ker stvari ponekod že katastrofalno škrtajo in samo čakam da začnejo padat domine).

Stvari skrtajo predvsem tam, kjer se pozna, da vlozena sredstva niso sorazmerna vidnim rezultatom. To je hkrati tudi lepo gojisce za ideje, da se tam ne sme dati vec, cetudi bi objektivno morda bilo potrebno.

Keyser Soze je izjavil:

Sam tega ne bi želel, pa naj delam v javni upravi ali ne. Ampak o tem ne odločam jaz temveč večinoma ljudje, ki so na nivoju zgoraj omenjenih.

Zaenkrat o tem soodlcas tudi ti in morda nisi osamljen. Ce pa bo slo kaksno "specialno" pravilo za prepoved referendumov v ustavo, potem pa se res lahko pripravis, da bodo o tem odlocali samo se tupasti.

Keyser Soze je izjavil:

Po eni strani varčevanje in klestenje kakovosti po drugi strani pa ultra nepotizem. Pa, nič ne de. Oni so strokovnjaki iz privat sektorja, oni bodo čudežno rešili državo, čeprav jim privat sektorja ni glih ratal.

Za nekoga, ki ni v javni upravi je viden nepotizem in slaba storitev. Go figure...

Keyser Soze je izjavil:

Folk dejansko ne želi izhoda iz krize. Folk samo slovenceljsko hrepeni po enem revanšizmu. Odraz naše rdeče-bele politike na drugih področjih.

Upam si staviti, da velika vecina folka:
- ne zeli izgubiti vseh privilegijev;
- ne vidi efekta dobro delujoce javne uprave, ker ga je videti vedno manj;
- ne vidi nacina kako vplivati na odlocitve politike.

Oboje se sesteje v apatijo ali pa gledanje v bliznjo ali daljno okolico. Hkrati pa so vse tri stvari obvladljive. Samo kljukcu, ki okrog strasi s svetovnim potopom in kataklizmo, moras dati eno posteno okoli kepe, da utihne... in se spravi delati, za kar je placan.

Zanima me kako vidi sebe na delovnem mestu.

Po mojih izkušnjah na uradih (ZZZS, DURS, Upravne enote, druge javne institucije) sem opazil dva vzorca:

- posedanje po praznih pisarnah in kofetkanje žensk ob kavnem avtomatu
- hitro delo z dolgo čakalno vrsto. Pri slednjem sem sicer reku "oh glej, tej pa delajo", pol ko vidiš kaj se počne pa se mal zamisliš. Gre bolj ali manj za razlaganje stvari osebam, urejanje kakih papirjev, ki zahtevajo veliko izpolnjevanja in drugih dolgočasnih stvari. Ob tem vidiš, da dejansko je marsikaj samo sebi namen in bi se dalo skenslat marsikatero stopnjo.

Ne trdim, da nihče v javnem sektorju ne dela btw.

Iz iz omejenih izkušenj zasebnikov, nisem niti enkrat zasledil kavnega scenarija. Bolj ali manj face zatopljene v računalnik ali beže iz enega kraja v drugega.

Dobro sej nisem nič novega povedal, ampak zabavne zgodbe. V spominu imam durs, kjer sem sicer dobil ustrezne informacije in je uslužbenka bila zelo korektna. Sam kaj, ki prostor je bil izredno velik v njemu enih 6 delovnih prostorov kjer je sta bile samo dve notri, nobena pa ni počela kaj blazno intenzivnega kolikor mi je uspelo zaslediti.

Vzrok za tiste štiri prazne mize pa je skrivnost. Bilo je konec julija nekje. Dopusti morda?

Poznam pa še par sočnih zgodb iz javnih uslužbencev.
Pogosto slišim iz ust javnih uslužbencev, kako gredo letos nekam daleč na dopust itd.
Od privatnikov slišim, da kako ni časa za dopust ker je preveč dela.

Skratka, mislim, da je skupni konsenz tu na forumu, da je javni sektor prevelik in ponekod premalo plačan.

Za moje okuse je policija izjemno podhranjena, namreč na njih je da vzdržuje varnost po naseljih. Zaradi pomanjkanja pa jih ni skorajda nikjer ko jih rabiš, še posebej na cesti.
Mirne volje bi vrgu kup javnih upravnikov vn v prid policije.

para! ::

Danski javnosektoraši zaračunajo in poberejo precej več, ampak Danci tudi ustvarijo precej več, potem jim pa znese imet izjemne rešitve.

Se pravi moramo ustvart več, da bojo lahko lahko še naši javnosektoraši pobrali še več, da bomo lahko mel izjemne rešitve? :D

Kaj pa, če se folku ne da? To je balkan, tle je vroče.
Death before dishonor!

jype ::

No, reči se je treba lotiti strokovno in sistemsko. To ni težko, samo nekaj mesecev dela je treba vložiti.

para!> Se pravi moramo ustvart več, da bojo lahko lahko še naši javnosektoraši pobrali še več, da bomo lahko mel izjemne rešitve? :D

Tako je.

para!> Kaj pa, če se folku ne da? To je balkan, tle je vroče.

Pol morajo pa dvakrat plačat zobarja, če ga res rabijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Keyser Soze ::

Matako je izjavil:

Ni važno. Pravo vprašanje je: ali ima neposreden stik s strankami? Kaj če mu uleti pred faco požrten nesposoben "privatnik"? Bo znal obdržati pregovorno profesionalnost slovenskega uradnika po katerem nas imajo za zgled po svetu?

Delam v državni upravi. Točneje v splošni službi. Ampak imam opravka s strankami, čeprav je moj prvenstveni oz. "dogovorjeni" namen skrb za delo organa.

Zaenkrat od mene še nobena stranka ni odšla nezadovoljna, ker mi je pač jasno kje je meja med privat in službenim. Na forumu, ki je bolj zasebne narave pa res ne mislim držat ene profi stance, če ostali ne kažejo niti . od najmanjše možne mere profesionalizma oz. nekega nivoja (zato se povečini držim stran od te teme, pridem samo občasno ko me kakšen post malo preveč razdraži).

Če mi pa pred faco uleti požrten "nesposoben" privatnik (kar se mi v službi še ni zgodilo - bi moral delat na kakšnem DURS, ker tam šele pridejo do izraza tele sorte tiči), bi ga pa hitro postavil na realna tla. Kot ga v privat lajfu.

Tipi na minimalnih prispevkih, pol biznisa gre na črno, storitve so še kar drage, pa ne glih na nivoju (le zakaj je že pregovorno potrebno vseskozi našim podjetnikom gledat pod prste če kaj naročiš od njih), roki so bolj za hec kot zares, skratka če bi poslušal trobljenje udeležencev tega foruma, tipičen javnosektoraš. Potem mu pa kaj rečeš v tej smeri, te pa pisano gleda, kot da mu kratiš najmanj osnovne človekove pravice. Odnos do javne uprave je pa takisto na nivoju tega foruma. Takšnale je povprečna podoba privat sektorja. Saj sami zase veste kako in kaj. Če si pa ne priznate, pa srečno do prve potrebe po enem majstru.:)
OM, F, G!

Okapi ::

Jaz ne rabim države da si zgradim hišo. Ne rabim gradbenega dovoljenja niti nobenega drugega.
Boš povedal potem, kar rabiš, ko ti bo sosed tik ob meji parcele postavil 10 nadstropen blok.>:D

O.

Karaya 52 ::

Keyser; Glede na to, da si pred casom zapisal, da ta vlada zate ni legitimna, me zanima kako odreagiras ob prejemu internih navodila "nelegitimnega" ministra? Vemo, kako se zakljucijo kariere taksnih kalibrov v privatnem sektorju. >:D

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Bolje da ga postavi samovoljno s svojim denarjem v enem letu, kot pa zdaj, ko bi čakal na gradbeno dovoljenje najmanj 7 let (poglej si emoniko), če ga bi postavil na črno in bi bil jaz žleht, bi pa jaz rabil najmanj 17 let boja z državo, da bi mu ga podrli.

Sem že spraševal bodočega javnega upravnika ali bi delal pod vlado, ki jo ne odobrava. Guess what...reku je da bi.

Toliko o hrbtenici. Jz sem že dve javni ponudbi odklonil, aka. nisem poslal prijave. Iščem privat sektor.

Toliko o hrbtenici. Jz sem že dve javni ponudbi odklonil, aka. nisem poslal prijave. Iščem privat sektor.

Uuuu, stari, ti pa maš hrbtenico, a je iz titana???
Death before dishonor!

para! je izjavil:

Uuuu, stari, ti pa maš hrbtenico, a je iz titana???

Unobtaniuma, zakaj vprašaš?

Koliko služb, ki so bile moralno konfliktne si ti odklonil?

Karaya 52 je izjavil:

Glede na to, da si pred nekaj casa zapisal, da ta vlada zate ni legitimna, me zanima kako odreagiras ob prejemu internih navodila "nelegitimnega" ministra? Vemo, kako se zakljucijo kariere taksnih kalibrov v privatnem sektorju. >:D

Če zame ni legitimna še ne pomeni, da mi ni treba upoštevati njenih zakonitih zahtev. Če pa niso v skladu s predpisi pa še vedno lahko rečem ne. BP. Se je že zgodilo. Brez posledic.

P.S.: Grem sedaj v štacjon po špecerijo. Saj veš Karaya... Zapravljat plačo, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja. Ne si pojest vseh nohtov, m'kay, ker zapravljam "moje, ki ni tvoje"?

P.P.S.: Aha, vidim, da sem tudi jvernu že odgovoril. Nevede. Ni problem imet hrbetnice tudi če sprejmeš službo v javni upravi. V bistvu jo rabiš še več, ker nisi taka pi*** da bi jo stisnil, ker ni glih čislana služba. Ene pač mal ego žuli. Hrbtenico pa samo mislijo da imajo, sprobajo jo pa rajši ne. >:D
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

jverne> Koliko služb, ki so bile moralno konfliktne si ti odklonil?

Vse.

Ampak se ne slepim, da je to predvsem zato, ker si to lahko privoščim. Mnogi si ne morejo.

V bistvu priznas legitimnost ko izvrsis Jajotov ukaz.

Drugace pa javni usluzbenci ne zapuscajo "grozne" sluzbe kar tako, ker se je neka vlada menjala. Po forumu je simpl cez vlado tipkati. Bolj kot tipkajo, bolj so pridni v sluzbi za racunalnikom. Ponavadi vstajajo s stola vsakic ko kdo omeni besedo Jajo ali pa besedo s korenom "maj" oz. kdorkoli je ze pac na oblasti. Leto pred volitvami pa migirajo kot ptice selivke, k tistemu, ki mu najbolje kaze.

Keyser Soze je izjavil:

zahtev. Če pa niso v skladu s predpisi pa še vedno lahko rečem ne. BP. Se je že zgodilo. Brez posledic.

P.S.: Grem sedaj v štacjon po špecerijo. Saj veš Karaya... Zapravljat plačo, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja. Ne si pojest vseh nohtov, m'kay, ker zapravljam "moje, ki ni tvoje"?

Bo podjetnik kar zadovoljen, da se je del svojega denarja vrnil nazaj. :P

Karaya 52> V bistvu priznas legitimnost ko izvrsis Jajotov ukaz.

Ceu stručko si, ni čudno, da ti ni nič jasno kako države delujejo.

jype je izjavil:

jverne> Koliko služb, ki so bile moralno konfliktne si ti odklonil?

Vse.

Ampak se ne slepim, da je to predvsem zato, ker si to lahko privoščim. Mnogi si ne morejo.

Jaz tudi priznam, da sem odklonu zaradi tega, ker si lahko privoščim. No, pri meni je privoščenje shajat z par sto evrov mesečno, ampak ok. Vsekakor ni ravno komfortno. Ampak things are about to change...soon.

Glede kolektivov v javnem ali zasebnem okolju. V javnem si prej izločen iz druščine, če nadpovprečno delaš, saj kvariš povprečje. V privat pa je bolj ali manj run for your lives.

Okapi ::

Jz sem že dve javni ponudbi odklonil, aka. nisem poslal prijave.
:)) Ker bi te sigurno vzeli, ne?

O.

Delati v javni upravi ni "nemoralno", verne.

A po ta novem je ignoriranje razpisa enako odklonu ponudbe?

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

Okapi je izjavil:

:)) Ker bi te sigurno vzeli, ne?

O.

Glede na to, da v vseh službah, ki sem do sedaj delal niso imeli pripomb. Dobil pa sem že pohvale tipa "s teboj smo bili še najbolj zadovoljni od vseh prejšnjih". -> privat podjetje

Morda nisem top, ampak imam kar solidno P/P razmerje, kar je pomembneje od tega ali si uber sposoben.

para! je izjavil:

Delati v javni upravi ni "nemoralno", verne.

lp

Glede na mojo politično pozicijo, ki jo zavzemam je.

Direktno odklonil na razgovoru sem samo eno.
Drugače pa sem posredno odklonil, da. Which is good enough.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

Mufasa ::

Keyser Soze je izjavil:

Če zame ni legitimna še ne pomeni, da mi ni treba upoštevati njenih zakonitih zahtev. Če pa niso v skladu s predpisi pa še vedno lahko rečem ne. BP. Se je že zgodilo. Brez posledic.

You don't say...v keri firmi pa delas?

Mr.B ::

JS ni nikakor prevelik, samo ukiniti in označiti delo, ki ga opravljajo porivat za isti delovno mesto oziroma panogo, enostavno prepoveš in zagroziš z odškodninskim in kazenskim pregonom.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

mtosev ::

http://www.google.com/publicdata/explor...!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=minimum_wage&fdim_y=currency:eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:si:hr:bg:be:cz:ee:fr:el:hu:ie:lv:lt:lu:mt:nl:pl:pt:ro:sk:es:tr:uk&ifdim=country&hl=en_US&dl=en_US&ind=false
mi lahko kdo pove zakaj slovenčki vedno jokajo? glede na tole je minimalna plača v SLO čisto ok
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

celada ::

mene zanima koliko ostane ljudem po davkih ;)

Poleg tega pa ni definirano , kaj je dejanska plača, dejanski bruto, dejanski neto z ali brez vse dodatkov in privilegijev...
Na koncu pa pogledaš Avstrijo, za isti bruto brez malice brez prevoza in ostalih bulshithov, na koncu dobi večji neto ?

Daedalus ::

On topic - Dr. Vinjeni Bedak, ups. Vinko Gorenak o odpuščanju novinarjev (ali spet je zamudil priložnost, da molči) in Janša je za bankrot
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Vrgel bi prvega moža sanacije krize. Bravo, janezek. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Cervantes ::

Pobral bojo, kar se še da, pol pa briši.

Daedalus je izjavil:

On topic - Dr. Vinjeni Bedak, ups. Vinko Gorenak o odpuščanju novinarjev (ali spet je zamudil priložnost, da molči) in Janša je za bankrot

Čeprav si o Delu ne mislim čisto nič lepega, tega minister ne bi smel izjavit in bi moral pet minut kasneje odstopit.

Ma, veš kaj je problem... je zadnjič Pličanič v intervjuju za Dnevnik lepo pojasnil, kako lahko prihaja do takih ekscesov (kako vladni možje vidijo svojo vlogo).

Namreč, po njegovem mnenju je vsak politik del časa tudi "čisto navaden" državljan - se pravi, ko ni v službi. In po njegovem lahko ima, kot vsak ostali čisto navaden državljan, svoje mnenje. In ga tudi naokoli razlaga. Kar bi verjetno, pravno formalno gledano, mogoče zdržalo.

Problem pa tiči v dejstvu, da politik ni nikol "čisto navaden državljan". In da more, kot zelo izpostavljena oseba in mnenjski voditelj, ves čas paziti, kako otepa z gobezdalom. In tista zgornja teorija... je navaden lame excuse za folk, ki je preprosto preveč zabit, da bi se tega dejstva zavedal. Ko si enkrat minister, je vse, kar rečeš gledano skozi prizmo tvojega trenutnega položaja. Če si v službenih prostorih, al pa pri kolegu v gorci. Zato je Gorenak še enkrat zamudil priložnost, da bi bil lepo tiho. In še enkrat je javno potredil, kako nizko na civilizacijski lestvici se nahaja njegov mindset. Nivo škodoželjnosti nekaterih predstavnikov te Vlade je prav neverjetno visok. In taki ljudje, ki drugim želijo slabo (pa se jim tega niti ne da več zavijati v vato), bi naj reševali Državo (ki je unija onih, ki jih marajo in onih, ki jih ne, če poenostavim) v krizi?

Next, please!
[J.P.Sartre]

Ampak kako zabite svetovalce mora imet SDS, da izgubi te zadnje volitve, pol pa še naprej take klamfa? Če bi bil Fredi Miler njihov svetovalec pa ne bi mogli takih neumnosti delat.

oldguy ::

Ampak kako zabite svetovalce mora imet SDS, da izgubi te zadnje volitve, pol pa še naprej take klamfa? Če bi bil Fredi Miler njihov svetovalec pa ne bi mogli takih neumnosti delat.

Jap. Največjo škodo slovenski "desnici" delajo kar oni. Ne potrebujejo nobene udbomafije in stricev za to. Že samo trenirkarji bi morali biti dovolj, da bi nekdo letel.

No sej, zato pa so, pač, neizvoljivi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Najbolj verjetna teorija je, da je SDS v bistvu one man band (allmighty JJ) in da kot stranka neke resne strategije nimajo. Pol pa je pač tak, kot je. JJ je mogoče dober strateg, ko je treba iti na nož, v mirnem času pa se sploh ne znajde. In kot kaže, se tudi kontrolirati ne zna prav dobro. Dolgoročni načrti pa... v stranki, kjer ni razprave o (ne)primernosti leaderja, jih ne more bit.

Čeprav, nekje se sliši, da se pojavljajo frakcije v stranki in da jim lahko zgodi LDS-ovski polom, v kolikor zafurajo tale podarjeni mandat.
[J.P.Sartre]

Pa očitno se JJ spušča v mikromanagement in prevzema delo svojih ministrov. EOL za tole Vlado je IMHO precej blizu.

Pa še ena o strokovnem kadrovanju, iz istega članka:

Se pa v SLS po naših informacijah strinjajo, da je bila napačna izbira državne sekretarke za okolje Marjete Peterlin, ki naj bi jo že na naslednji seji vlade razrešili, prav tako naj bi sprejeli ustrezne kadrovske rešitve glede Agencije RS za okolje, ki jo že vrsto let vodi Silvo Žlebir. Peterlinova je članica izvršilnega odbora stranke, kar je bilo najverjetneje ključno pri njenem imenovanju na položaj državne sekretarke, saj zanj ni imela prepotrebnih izkušenj s področja okolja. S Peterlinovo so zaposleni na ministrstvu za kmetijstvo in okolje zelo nezadovoljni, očitajo ji neaktivnost, nestrokovnost in neprimeren odnos do njih. Na vse to naj bi po naših informacijah večkrat opozorili pristojne na ministrstvu, v anonimnem pismu pa naj bi s svojimi problemi seznanili tudi kabinet predsednika vlade.

Priceless.
[J.P.Sartre]

JJ je mogoče dober strateg, ko je treba iti na nož, v mirnem času pa se sploh ne znajde.

Eh, niti ne. Če bi bil dober strateg, bi mirno zmagal prejšnje volitve, pa so bili ljudje toliko fed up nad njihovimi izjavami da so izgubili lepo prednost zgolj po lastni neumnosti. Jaz, vkolikor sem včasih celo mislil, da imajo kdaj pa kdaj point, jih vidim le še kot stranko primitivcev in nesposobnežev, ki se na oblasti poslužuje točno tistih metod, zlorabe katerih obtožuje vse ostale.

Sej pravi, samo ko je treba iti na nož. SDS je precej časa uspešno furala taktiko, ko so z eno izjavo naredili štalo, počakali na odzive in pol obrnili taiste odzive nazaj proti ostalim. Sam, se je izpela.

Še tolko bolj ob trenutni situaciji, ko je precej jasno, da tudi JJ nima recepta (še manj pa pristopa) za reševanje krize. Dokler je bil Pahor na oblasti, je bilo simpl - sam ponavljat, kako so ti levaki nesposobni (kar sicer ni daleč od resnice) in kako bo JJ lastnoročno rešil Državo (kot jo je menda že enkrat). Pa je folk delno kupil to zgodbo... pa še takrat so jim je ratalo spotaknit ob lastne neumnosti. Pol nekak spravijo skup neko (v očeh ne tako malega dela javnosti nelegitimno) vlado in se obnašajo, kot da majo najmanj 110% podporo. Oni sloni,ki jih je menda JJ enkrat vidal... so rumene barve. In gazijo po štacuni s porcelanom.
[J.P.Sartre]

Utk> bi moral pet minut kasneje odstopit.

Sej takrat še ni bil trezen?

On a related note: A je že kje kakšna stranka, ki ima program, ki je vreden te besede?

Mufasa je izjavil:

You don't say...v keri firmi pa delas?

Upam, da s tem ne misliš, kar jaz mislim da misliš?

@jverne
Prvo si razpucaj kaj je nemoralno, potem pa pametuj. V bistvu ne poznam veliko dovoljenih, legalnih služb, ki bi bile nemoralne. Poznam pa veliko ljudi ki so nemoralni. Ampak razumem, preventiva je boljša kot kurative. Če veš, da si nemoralen človek, potem je boljše ne sprejemat služb kjer je lahko skušnjava prevelika.
OM, F, G!

jype je izjavil:

On a related note: A je že kje kakšna stranka, ki ima program, ki je vreden te besede?

Pravzaprav, je:

link

Nobenih revanšističnih bedarij ali ideoloških bojev se ne omenja, zgolj dokaj v redu smernice, pa čeprav malo ohlapne, le moči za njihovo izvajanje ni...

Zgodovina sprememb…

Ja, ta je skoraj edina, ki se noče sploh pogovarjat o neumnostih, se mi pa zdi, da je malce preveč osredotočena na varčevanje in premalo na optimizacijo države. No, če na prihodnjih predčasnih volitvah ne bo nobene druge, podprem tudi to.

...se mi pa zdi, da je malce preveč osredotočena na varčevanje in premalo na optimizacijo države.

Uvajali bomo nove e-storitve, na primer naročanje osebnih dokumentov preko spleta.

Združili bomo zemljiško knjigo in zemljiški kataster, vpisi bodo opravljeni po sistemu vse na enem mestu, ne da bi stranka morala izpolnjevati kakršne koli obrazce.

Ukinili bomo obvezno članstvo v vseh zbornicah in združenjih (brez izjeme) in prešli na zasebnopravni (prostovoljni) model zbornic. Tako bomo onemogočili monopolno zastopanje interesnih skupin v razmerju do države.

Odpravili bomo vse koncesijske omejitve in dovolili konkurenco v panogah, kjer sedaj število igralcev na trgu neposredno kontrolira država (notarstvo, pogrebništvo, dimnikarstvo itd.).

Na finančnih trgih bomo okrepili vlogo države kot regulatorja in odpravili njeno lastniško vlogo.

Tudi ta smer je precej poudarjena. Seveda pa so eno želje, drugo realnost.

Matako ::

Ta je nova: politični spopadi v obliki hortikulture:
http://www.finance.si/jansa_turku_ocita...

Mogoče pa računa na tiste orhideje z zračnimi koreninami?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Buggy ::

Tudi ta smer je precej poudarjena. Seveda pa je eno pesek v oci, drugo realnost.

evo fixed!

...pri rumenckih in njihovem 10+100 najdes se lepse pravljice o trosarinah, strokovnem kadrovanju in gospodarskem zagonu, ki smo jim zal prica v malce drugacni obliki.

ampak vazno da je zapisano v programu ali ustavi ..pol pa bo >:D

3,2 odstotka? Jao, drzava tone kot kamen. Gott erhalte Franz den Kaiser. :D

Mufasa ::

Sej so butli ne recm, ampak tole zezanje z nevpisom v ustavo, ceprav to pac mormo narest za nizke obresti, je pa najmanj nedrzavotvorno in hinavsko...kljub temu da ce malo pobrskamo po zgodovini vidmo da so kljub ustavnosti poslanci vsaj trikrat ignoriral ustavno sodisce in vsi vemo da je to pac tko kukr je pr ns praksa, zunanji opazovalci so pa to nasreco spregledal.

Buggy je izjavil:

Tudi ta smer je precej poudarjena. Seveda pa je eno pesek v oci, drugo realnost.

evo fixed!

...pri rumenckih in njihovem 10+100 najdes se lepse pravljice o trosarinah, strokovnem kadrovanju in gospodarskem zagonu, ki smo jim zal prica v malce drugacni obliki.

ampak vazno da je zapisano v programu ali ustavi ..pol pa bo >:D

Hja, eno je, če te nekdo nategne (večkrat zaporedno), drugo pa, če ima še vedno benefit of doubt bonus. Verjamem, da tega ne dojemaš ravno najbolje, but it makes all the difference...

Zgodovina sprememb…

««
109 / 264
»»