» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
98 / 264
»»

Utk ::

Se strinjam, da je zelo neumno od Janše, da se krega z vsemi (saj se tudi "s svojimi"), ampak vseeno je zanimivo, da vsakič ko omeni strice iz ozadja v luft skočijo Janković, Lukšič, Stanovnik in podobni kalibri. Če teh stricev ni, zakaj se potem oni čutijo dolžne jih zanikat? Kako npr. Lukšič, nedolžen kot ovčka, lahko sploh reče, da stricev ni? A ni to skregano z osnovno logiko, kako lahko rečeš, da nekaj ne obstaja, za kar ne veš, da obstaja? Sploh če te nihče ne direktno omeni v zvezi s tem.
Levica v bistvu ne zanika teh stricev (še Pahor se jih je otepal), ampak jih brani oz. zaničuje njihovo moč, ima pa samo problem s tem, da se je nad njih spravil Janša. Če so nepomembni, zakaj se sekirajo kaj o njih reče Janša? Zakaj si ne mislijo, je pač malo trčen ta revček, ampak poglejmo vseeno kaj je napisal v zakon?

Cervantes ::

=TQ!

Looooooka ::

Zlato pravilo = pesek v oci drzavljanom.
Zadnje upanje, da volivci pozabijo, da
a)dela vse kar je rekel, da ne bo delal
in
b)pripravlja sprejem skoraj vseh predlogov, ki jih je v takrat "pravocasni" mehkejsi obliki predlagal Pahor
aja...in
c)zadnja moznost, da preprica volivce, da mu polena pod noge mece opozicija(matr...vse se vraca vse se placa a ne) kljub temu, da so bila njena stalisca ze na volitvah drugacna od njegovih.

Seriously?...prvo nas razdeli na bele in rdece...potem v zlato pravilo zmece se zadnje zakone za razprodajo drzavnega imetja in potem se odseli v Avstralijo.
Sj ni glih zajeban nacrt. Edino vprasanje ce to dela, ker dejansko misli, da je dobro za drzavo al samo zase...al pa zaradi navodil kaksne vecje evropske desne stranke s kksne vecje drzave, ki ji je itak v interesu, da vse drzave spet mal najebemo in potem placujemo drazje obresti za kredite, ki jih bodo te vecje drzave zrihtale (met velik denarja s katerim ne sluzijo pac ni zabavno).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Prav res. Najprej vsevprek popljuvaš, potem se pa čudiš, da te nihče nima rad.:))

O.

Samo drzavo bi morali imeti radi, nihce jih ne prosi, da seksajo z JJ. Drzavi pa lahko pomagajo. :( Za to so placani.

celada ::

BlueRunner je izjavil:

celada je izjavil:

Okapi je izjavil:

Z zlatim pravilom v ustavi bo ustavno sodišče zanesljivo in brez nepotrebne razprave prepovedalo referendum o varčevalnem zakonu.

O.

Čist po pravici povedano, demokracija deluje samo do takrat dokler si narod nemore izglasovati denarja direktno iz blagajne.

Cisto po pravici: "Clauses 12 and 14 of the 1215 charter state that the king will accept the "common counsel of our realm" when levying and assessing an aid or a scutage. Clause 14 goes into detail about how exactly the archbishops, bishops, abbots, earls and greater barons should be consulted. These clauses effectively meant that the monarch had to ask before raising new taxes."

Magna Carta, 13. stoletje

Referendumi so prisli malo kasneje.

Ce si lahko Irska sredi krize in sredi borbe za obstoj se vedno privosci, da o pristopu k paktu stabilnosti odloca na referendumu (nekaj, kar si slovenska oblast sploh ni upala povedati in resnicno pokazati drzavljanom) in, da pac ne zrtvuje svoje zakonodaje samo zato, da bi bilo vladanje lepse, potem se vprasam kaj je tako hudega v Sloveniji, da so potrebni taksni radikalni ukrepi.

Non-stop izredna zasedanja Drzavnega zbora, sprejemanje zakonodaje izkljucno po nujnih postopkih, omejevanje moznost drzavljanov, da odlocajo o svojih davkih? Mnja. Torej, ce je potrebno, se lahko v skrajnem primeru tudi demokracijo ukine, saj gre Kitajski cisto OK, pa se jih lahko se do konca posnemama.

Slovenija ne kot Svica Balkana, temvec kot Kitajska Evrope. Samo ne vem, ce bo 2 mio ljudi dovolj. Morda bo potrebno se kaj prepovedati, da se bo nataliteta ustrezno povecala.

Noben (vsaj upam) ne podpira konstantnih izrednih sej in nujnih postopkov za vsak zakon.

Kar se pa referenduma za vsako stvar tiče, mi nimamo direktne demokracije mi imamo reprezentativno demokracijo in volimo svoje predstavnike ter od njih pričakujemo, da opravljajo svoje delo ne pa da se vsaka stvar ruši na referendumih. Sploh na referendumih kjer je udeležba pod 50% in dobesedno odloča manjšina. Če je to tebi bolj legitimno kot splošne volitve kjer je udeležba 60+% pa tudi prav. Zame ni.

Okapi ::

Samo drzavo bi morali imeti radi, nihce jih ne prosi, da seksajo z JJ.
Tako je, tov. komisar. JJ lahko dela in govori, kar hoče, ostali morajo pa imeti radi državo.;((

O.

Drzavi pomagas, tudi ce je v tem trenutku ne vodi tvoj clovek. Skoda, za to avtodestrukcijo. :'(

Samo še priznati moraš, da je najbolj avtodestruktiven pri vsem skupaj JJ, pa se bova strinjala.>:D

O.

Trenutno blokado drzijo vsi tisti, ki iz politicnega prestiza ne podprejo resevanja krize. Ceprav so to pred nekaj meseci se obljubljali. :( Drzim pesti, da si PS in SD premislita. Ostajam optimist.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Blokado česa? A zdrave pameti JJ? Daj ne trollaj. Nihče ne brani Vladi, da se loti dejanskih problemov, pajace, partizane, murgeljske palčke in ostale fantazme pa pusti na miru.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Bi se strinjal ampak za dolocene ukrepe se potrebuje 2/3 vecina . Ta je bila obljubljena. Upam, da bodo obljubo drzali. Ne zaradi JJ ... zaradi drzave, Daedalus!

Malajlo ::

Srček, vlada lahko za začetek zlati zakon sprejme. Ne rabi groziti z bankrotom in pogojem vpisa v ustavo.
Če bi bil to point. Pa ni. Je pojutrišnji praznik, pa sprememba himne (vae po nujnem postopku)

Seveda, na vecih frontah mora delati. Reformi trga dela in pokojninska se pripravljata, nacin resevanja bank tudi.

Za tole, pa se potrebuje 2/3. Naj podprejo za voljo drzave, naslednji dan pa naj Jajota vlecejo za jajca, ce zelijo.

Če fiskalno pravilo ne bo zapisano v ustavo, nam bodo finančni trgi še bolj zbili bonitete, ter državi in podjetjem dvignili ceno zadolževanja na dolgoročno nevzdržno raven.

In v tem je efekt Maše Kociper: "Trgom dajemo občutek, da se ne strinjamo glede vsebine, kar pa ne drži." S tem, ko se na smrt prepirate o tem, o čemer se strinjate, tlačite celotno državo v bankrot!

Za kaj takšnega je resnično treba biti idiot. Ali pa slovenski politik.

Za tole, pa se potrebuje 2/3.
Ja, in to že ves čas dobro vedo, pa vseeno drezajo v himno, praznike, partizane, pašaluk, strice v ozadju ...

Verjetno so celo nalašč avtodestruktivni, v upanju, da bodo lahko krivdo za svoje neuspehe prevalili na opozicijo.;((

O.

BlueRunner ::

celada je izjavil:

Kar se pa referenduma za vsako stvar tiče, mi nimamo direktne demokracije mi imamo reprezentativno demokracijo in volimo svoje predstavnike ter od njih pričakujemo, da opravljajo svoje delo ne pa da se vsaka stvar ruši na referendumih. Sploh na referendumih kjer je udeležba pod 50% in dobesedno odloča manjšina. Če je to tebi bolj legitimno kot splošne volitve kjer je udeležba 60+% pa tudi prav. Zame ni.

Ne, nimamo direktne demokracije in da, referendum za vsak pesji kakec tudi ni potreben.

Ampak referendem za nekaj, kar je bila prva stvar, kjer se je absolutista omejilo (pobiranje davkov), stvar zaradi katerega so nastajale drzave (pobiranje davkov) in stvar, kjer bo zelo verjetno posredno ali neposredno prizadeta vecina (znova pobiranje davkov) pa se mi zdijo teme o katerih imajo drzavljani skoraj sveto in izvorno pravico do neposrednega odlocanja. Tako, kot jo imamo tudi pri sprejemanju posebnih mednarnodnih pogodb s katerimi se suverenost drzave prenasa na nekoga drugega.

Prva in po moji oceni najpomembnejsa sprememba ustave bi tako bila odvzem moznosti, da zahteve za referendum vlagajo poslanci. Pogojno pa bi soglasal tudi s spremembo, da se dvigne stevilo zahtevanih podpisov za razpis referenduma.

Poskrbi za to in poskrbel si za prakticno vse neumnosti, ki jih povzroca vsakokratna opozicija, ki v "reprezentativni demokraciji" serje z institutom, ki je namenjen tocno temu, da se njihovo "reprezentativnost" v kriticnih trenutkih suspendira.

Kar se tice pa "ovc" in ostalih zaljivk za tebe, mene in vse ostale volilce, pa se vedno verjamem, da tudi ce mi referendumska odlocitev ni vsecna, pa je se vedno zavezujoca. Ce vladajoca kasta (da ne uporabim kaksne resne zaljivke za gnoj, ki se preklada po vladni palaci in parlamentu) ne zaupa ljudski volji na katero se tako neizmerno rada sklicuje, kadar ji je po godu, potem pa naj se nikakor ne skriva za nekimi papirji. Papirji, ki jih je z zelo dalnjoseznimi posledicami potrdila brez kakrnsega koli resnega posveta ali razlage drzavljanom.

Kdo tukaj sploh pozna dejansko besedilo tega papirja na katerega se predsednik vlade sklicuje? Kdo ve kaj je dejansko bilo podpisano in v DZ ratificirano? Kdo mi povedati o kaksnem "ohranjanju suverenosti" mi ceblja nekdo, ki v isti sapi trdi, da nam lahko drugi ze danes dolocajo, kaj bo pisalo v nasi Ustavi?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> Trenutno blokado drzijo vsi tisti, ki iz politicnega prestiza ne podprejo resevanja krize.

Mi lahko razložiš, kako bo sprememba ustave rešila krizo?

Ni treba, sem se že spomnu! Po spremembi ustave nam bodo finančni trgi naklonjeni in se bomo lahko še naprej ogromno in zelo ugodno zadolževali!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Pogojno pa bi soglasal tudi s spremembo, da se dvigne stevilo zahtevanih podpisov za razpis referenduma.
Čemur bi morali sočasno dodati možnost spletnega podpisa, s certifikatom.

O.

Double_J ::

Semolič: Kako se dogovarjati z vlado, ki ne namerava spoštovati že podpisanega?

http://www.rtvslo.si/slovenija/semolic-...

Sedaj pa mene zanima zakaj Semolič ne naslovi tega vprašanja opoziciji. Naj se drži podpisanega, pa ne bo treba dodatnih rezov.

17. januarja je bil dogovor med strankami, da se zlato pravilo zapiše v ustavo. Torej ker se opozicija ne drži dogovorjenega, je sedaj potrebno rezati. Delovanje v dobro države so rekli... haha.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

http://24ur.com/novice/slovenija/politi...

Slovenski politični vrh se je poenotil in sklenil, da v ustavo dodajo zlato pravilo, po katerem javni dolg ne sme preseči določene višine. Ta še ni določena. Ekonomist Masten meni, da bi morali pravilo v ustavo zapisati zelo hitro.

Tukaj se sedaj vidi kdo je lažnivec. Tako da če Semolič sedaj noče rezov, potem jaz njega pozivam, naj pozove opozicijo da izpolni svojo dano obljubo.
Dve šivanki...

Double_J je izjavil:

Semolič: Kako se dogovarjati z vlado, ki ne namerava spoštovati že podpisanega?

http://www.rtvslo.si/slovenija/semolic-...

Sedaj pa mene zanima zakaj Semolič ne naslovi tega vprašanja opoziciji. Naj se drži podpisanega, pa ne bo treba dodatnih rezov.

17. januarja je bil dogovor med strankami, da se zlato pravilo zapiše v ustavo. Torej ker se opozicija ne drži dogovorjenega, je sedaj potrebno rezati. Delovanje v dobro države so rekli... haha.

Jah lej tko kot dolocene stranke, ki obljubljajo veliko naredijo pa nic.
V nasi drzavi pac po novem velja to, da velja samo zapisano.
Do takrat pa ne hodi okoli vesel v prepricanju, da mas "dogovor".
Pa verjetno je bilo dogovo se o marsicem drugem. Verjetno je nekdo Kahlu rekel, da ne bo rezal pokojnin. Pa jih bo.
Dogovori so dvostranske zadeve.

Zgodovina sprememb…

celada ::

BlueRunner je izjavil:

Ne, nimamo direktne demokracije in da, referendum za vsak pesji kakec tudi ni potreben.

Ampak referendem za nekaj, kar je bila prva stvar, kjer se je absolutista omejilo (pobiranje davkov), stvar zaradi katerega so nastajale drzave (pobiranje davkov) in stvar, kjer bo zelo verjetno posredno ali neposredno prizadeta vecina (znova pobiranje davkov) pa se mi zdijo teme o katerih imajo drzavljani skoraj sveto in izvorno pravico do neposrednega odlocanja. Tako, kot jo imamo tudi pri sprejemanju posebnih mednarnodnih pogodb s katerimi se suverenost drzave prenasa na nekoga drugega.

Prva in po moji oceni najpomembnejsa sprememba ustave bi tako bila odvzem moznosti, da zahteve za referendum vlagajo poslanci. Pogojno pa bi soglasal tudi s spremembo, da se dvigne stevilo zahtevanih podpisov za razpis referenduma.

Poskrbi za to in poskrbel si za prakticno vse neumnosti, ki jih povzroca vsakokratna opozicija, ki v "reprezentativni demokraciji" serje z institutom, ki je namenjen tocno temu, da se njihovo "reprezentativnost" v kriticnih trenutkih suspendira.

Kar se tice pa "ovc" in ostalih zaljivk za tebe, mene in vse ostale volilce, pa se vedno verjamem, da tudi ce mi referendumska odlocitev ni vsecna, pa je se vedno zavezujoca. Ce vladajoca kasta (da ne uporabim kaksne resne zaljivke za gnoj, ki se preklada po vladni palaci in parlamentu) ne zaupa ljudski volji na katero se tako neizmerno rada sklicuje, kadar ji je po godu, potem pa naj se nikakor ne skriva za nekimi papirji. Papirji, ki jih je z zelo dalnjoseznimi posledicami potrdila brez kakrnsega koli resnega posveta ali razlage drzavljanom.

Kdo tukaj sploh pozna dejansko besedilo tega papirja na katerega se predsednik vlade sklicuje? Kdo ve kaj je dejansko bilo podpisano in v DZ ratificirano? Kdo mi povedati o kaksnem "ohranjanju suverenosti" mi ceblja nekdo, ki v isti sapi trdi, da nam lahko drugi ze danes dolocajo, kaj bo pisalo v nasi Ustavi?

Takrat je tudi situacija bila drugačna, davki so bili drakonski in so dobesedno ljudje umirali od prevelikih davkov. Situacija dan danes je pa večinoma glede privilegijev in ljudje se jim neradi odpovejo čeprav bi bilo dolgoročno bolje (seveda v merah normale) in kot zgleda tale naša vodilna kasta to izkorišča, da furajo svoje kdor se pa ne strinja z njimi je pa kot si rekel ovca.
Pa tudi ne zdi se mi ok da lahko zbereš podpisov 5% ljudi dobiš referendum katerega se udeleži 30% in to je kar na enkrat sveto. Nebi rekel če bi bile te cifre ×2, imaš potem vsaj merodajne številke. In ja poslanci nevem zakaj točno imajo pravico, da razpišejo referendum če se jih zbere 10. To je privilegij, ki pripada ljudstvu. In se tudi strinjam, ko je enkrat referendum čez je zavezujoč ni kle trte mrte (pa čeprav mi ni všeč koliko ljudi je predlagalo referendum ali koliko se jih je udeležilo).

Slovenski politični vrh se je poenotil in sklenil, da v ustavo dodajo zlato pravilo, po katerem javni dolg ne sme preseči določene višine. Ta še ni določena. Ekonomist Masten meni, da bi morali pravilo v ustavo zapisati zelo hitro.

S tem se itak strinja vecina ekonomske stroke, se levi ekonomisti. Mrak, JPD itak pa so tukaj se Masten, Brscic, Pezdir, mlada garda ne stari fosili. Problem stranke PS, o katerem se ne govori veliko, je slab kadrovski sestav. Njihova glavna ekonomistka Bratuskova je po izobrazbi sivilja.

PS, Mencinger je jasno proti.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Karaya 52 je izjavil:

Trenutno blokado drzijo vsi tisti, ki iz politicnega prestiza ne podprejo resevanja krize. Ceprav so to pred nekaj meseci se obljubljali. :( Drzim pesti, da si PS in SD premislita. Ostajam optimist.

Vrhunec cinizma je, da pocnejo natanko to, kar je lani ta cas pocel Jansa. Rusijo. Cakam samo, da prepisejo tisti lanski spik o absurdnosti tako visokih trosarin na gorivo v primerjavi z okoliskimi drzavami.

Ker drzi kot pribito.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Vrhunec cinizma je, da pocnejo natanko to, kar je lani ta cas pocel Jansa.

Ne, nikakor ne drži. Janša ni nikoli blokiral v parlamentu katerekoli odločitve, kaj šele da bi blokiral nekaj, kar bi predhodno obljubil da bo podprl.
Dve šivanki...

Zlato pravilo med drugim tudi omejuje zadolzevanje obcin. To pa vemo, da razsipnim zupanom ni vsec, nekateri bi "gradili, gradili, bo ze drzava placala". Tudi v tej luci gledam na prelomo obljube. Ni cudno, da nismo vec kredibilni in da je bonitetna ocena korak do smeti, trash.

donfilipo ::

Double_J je izjavil:

Vrhunec cinizma je, da pocnejo natanko to, kar je lani ta cas pocel Jansa.

Ne, nikakor ne drži. Janša ni nikoli blokiral v parlamentu katerekoli odločitve, kaj šele da bi blokiral nekaj, kar bi predhodno obljubil da bo podprl.

Čakej malo. Kako je bilo s pokojninsko reformo, ki bi nemara drugega helfarja žida, na bonitetni, takoj spravila za 2 notcha v boljšo voljo?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Maslo sindikatov, tvojih frendov.

A zato ker je na volišču obkrožil PROTI, je blokiral to reformo po tvoje? Ali nekateri sploh veste kaj govorite?
Dve šivanki...

Maslo sindikatov, tvojih frendov.

Da te ne bi lepo pozval na dvoboj, če boš basal in lagal. Po viteško!!!!

Kdaj sem jaz kaj posebej podpiral sindikate razen načeloma.

No zdaj pa moram pogledati kje bašeš jasno, če ne bo dobile_j odgovoril.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Double_J je izjavil:

A zato ker je na volišču obkrožil PROTI, je blokiral to reformo po tvoje? Ali nekateri sploh veste kaj govorite?

Kaj je obkrožil?

Tvoj ata?

Janša ni nikogovič, da bi bil za samo obkrožanje. On pač lahko odločitve oblikuje. Nagovori volivce!

In zdaj, če najdem kako jih je nagovoril, ti pa pridem pokazat8-)

Reforma je bila izgubljena v trenutku, ko je šla na referendum. Neglede kaj bi kdorkoli rekel o njej. Pahor se ni hotel dogovoriti s sindikati, pa tudi z opozicijo se ni hotel dogovoriti o vsebini reforme.

Sedaj pa imamo dogovor o zapisu fiskalnega pravila v ustavo in nekateri nočejo spoštovati tega dogovora.
Dve šivanki...

Double_J je izjavil:

Glej, če si ti tako zagledan v svojega firerja, da dejansko ne znaš malo stopiti vstran in na zadeve poskusiti pogledati objektivno, ti jaz ne morem pomagati. Če leto poprej rušiš neko reformo (tako se reče, če o določeni zadevi govoriš skrajno negativno in svoje volivce ter kajpak tudi ostale veselo pozivaš naj glasujejo (trikrat) proti), ki jo kaniš leto pozneje spraviti v 95% enaki obliki naprej, nekako nisi kredibilen v obtožbah, kako ti opozicija meče polena pod noge, kenede. >:D

Sej so tebi in še ene par vojščakom lepo povedali: seješ veter, žanješ vihar. Jeba je samo, da bomo kolateralne škode prepucavanja egov državljani. Kasta (ta in ona) bo zase že oz. je že poskrbela.

Malo pogrešam W1 v teh debatah. Ko so bili lani problemi s sprejemanjem reform (očitno niso bile tako slabe, čeprav po daljšem premisleku trdim, da je bila pokojninska rop, ta pa ne bo nič manjši, če jih misli Janša forsirati praktično enake dalje), smo poslušali, da vladar ne zna poiskat konsenza. Da ima vendar večino v parlamentu. WTF changed? Ker dandanes poslušamo samo, kako je opozicija kriva za vse, kar se slabega zgodi državi ali se ji kani v prihodnosti zgoditi. Od kot ta shift? A če ni zlatega pravila takoj nemudoma zdaj, se ne da izpeljati določenih projektov, ki bi nam lahko malo olajšali življenje v bodoče?

Zgodovina sprememb…

DF, v bistvu si pravi kvanti pojav, si za vse pa za nic hkrati. To menjavanje meril, od nacelnega do konkretnega, levo desno bi moralo biti v debatah pospremljeno s pojasnilom. ;)

Anyway, da osvezimo spomin:

Takole so jih zbirali, zbrali in sami vodili in placali kampanijo. Kako nenavadno, da so zdaj policine stranke krive, sindikati, ki so opravili 90% vsega dela pa se ne buzerira.

Reforma je bila izgubljena v trenutku, ko je šla na referendum. Neglede kaj bi kdorkoli rekel o njej

Nisem čisto prepričan, če bi jo podprli vsi politiki enoglasno, kar bi dejansko morali, če skrbijo za stabilnost in tudi solidarnost, bi nemara sindikati izgubili. Politiki imajo vendarle več medijske mašinerije in reforma ne prizadane vseh upokojencev enako.

Ampak ok. Argument deloma drži.
Sem pa že takrat opozoril da Ivan blokira volan in da bo to dobil nazaj!

Jankovič pa obljubil da bo pogledal preko in ne bo blokiral. Pa zdaj?

Da vam podam analogijo. Recimo da bi bilo za pokojninsko reformo potrebno 60glasov v parlamentu. Stranke se dogovorijo in uskladijo o vsebini te reforme ter se zavežejo da bodo v parlamentu glasovale za njo. Vse je samo še stvar formalnosti in postopkov.

Potem pa stranki SDS in Nsi ko pride čas za glasovanje v parlamentu, nočeta dati svojih glasov za sprejem.
Dve šivanki...

DF, v bistvu si pravi kvanti pojav, si za vse pa za nic hkrati.

Ti nimaš pojma o kvantnih pojavih. Ne glede na to da ti sotapkajo še fiziki:)). Ampak to ni tak greh.

Ampak, če pa misliš, da je dobro trobezljati strogo butasto v levo, ali v desno in to v dialogu z resnimi ljudmi, si se pa zmotil orenk.

Za sintezo je treba biti objektiven.

A je JJ takrat rekel, dejmo to sprejet, ker enkrat bomo moral? Ni. Ker je hotel prestol.
Pas sej ni panike. Vse troje bo obveljalo. Vizjak obljublja še oszrejše. Sicer pa se nam delavnik podaljšuje iz 37.5 ur na 40. Uoam, da vo BDP temu primerno višji. NOT!

Ce zelis podporo drugih strank, potem se moras z njimi verjetno vsaj pet minut pogajati, ne pa da stvar vodis tako, da stranka upokojencev zapusti vlado, potem pa naj ignorirani politicni nasprotniki pravzamejo krivdo. Sicer pa so volilci odgovornost prevzeli nase. To je tudi poanta referenduma.

Double_J je izjavil:

Da vam podam analogijo. Recimo da bi bilo za pokojninsko reformo potrebno 60glasov v parlamentu. Stranke se dogovorijo in uskladijo o vsebini te reforme ter se zavežejo da bodo v parlamentu glasovale za njo. Vse je samo še stvar formalnosti in postopkov.

Potem pa stranki SDS in Nsi ko pride čas za glasovanje v parlamentu, nočeta dati svojih glasov za sprejem.

Analogija, ki je tvoj spomin zlate ribice najbrž ne pozna več: glasovanje o ratifikaciji pristopne pogodbe Hrvaške k Natu, ki je prav tako terjalo dvotretjinsko večino. Vse stranke zmenjene, nato pa je Janševa SDS obstruirala glasovanje, dokler ni Pahor s cmokom v grlu v parlamentu potrdil dokazano sfriziranega zaključnega računa za, mislim, da, leto 2008.

Toliko o analogijah, dragi JJ. >:D

edit: typo

Zgodovina sprememb…

http://www.rtvslo.si/slovenija/tuerk-na...

Türk: Napačno je od fiskalnega pravila pričakovati čarobne učinke

Kdo pa pričakuje čarobne učinke od sprejetja? Od nesprejetja se pričakuje katastrofalne učinke.

Obeta si zmago v prvem krogu

Ter poraz v drugem krogu.
Dve šivanki...

Karaya 52 je izjavil:

DF, v bistvu si pravi kvanti pojav, si za vse pa za nic hkrati. To menjavanje meril, od nacelnega do konkretnega, levo desno bi moralo biti v debatah pospremljeno s pojasnilom. ;)

Anyway, da osvezimo spomin:

Takole so jih zbirali, zbrali in sami vodili in placali kampanijo. Kako nenavadno, da so zdaj policine stranke krive, sindikati, ki so opravili 90% vsega dela pa se ne buzerira.

A ima kdo tu morda kakšno lepo besedo za naše sindikalistične buzerante? ;((

Ma tu nihče ni dal neke pametne alternative. Pokojninska reforma je pač pot do tega da se sploh lahko spoštuje zlato pravilo. Sicer je default in kaos ne glede na to in še ameriško ustavo zraven!
:)

Blokade so povsem butaste.

Ali pa naj nekdo pove alternativo.

Analogija, ki je tvoj spomin zlate ribice najbrž ne pozna več: glasovanje o ratifikacije pristopne pogodbe Hrvaške k Natu, ki je prav tako terjalo dvotretjinsko večino. Vse stranke zmenjene, nato pa je Janševa SDS obstruirala glasovanje, dokler ni Pahor s cmokom v grlu v parlamentu potrdil dokazano sfriziran zaključni račun za, mislim, da, leto 2008.

Lepo in prav, vendar ravno za to smo imeli sedaj pogajanja o holdingu in bankah, ker je opozicija nekoliko izsiljevala. Ampak kljub temu da se jim je ugodilo na teh področjih, bodo še vseeno glasovali proti zlatemu pravilu.

Ti jaz povem kaj levi hočejo v zameno za zlato pravilo, odstop desne vlade. Vendar to pa je nevredno vsakršnega bontona in se tudi ne bo zgodilo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Türk: Napačno je od fiskalnega pravila pričakovati čarobne učinke

Jih tudi ne ataturk:)

Ampak nek protokol je bil pa dogovorjen, ali bomo na naslednji sprejem Obame prišli vsi v gatah:))

Vlada bi tko al tko mogla odstopit ze zaradi % podpore in cvekanja nekoga, ki je rekel, da bi ob taki podpori vlada MORALA odstopit.
Res ne vem zakaj bi se se nekdo sekiral in uposteval jokanje s strani nekoga, ki se lastne obljube ne zna drzat :)

Zgodovina sprememb…

Ti jaz povem kaj levi hočejo v zameno za zlato pravilo, odstop desne vlade. Vendar to pa je nevredno vsakršnega bontona in se tudi ne bo zgodilo.

Jebeš bonton. Kar slišim v drugih temah med vrsticami je dobro, če nimajo v parlamentu okostnjakov:))

Kaj se dobrega zgodi če Janša pade?

Tole sedaj je približno tako, kot da bi Janša za ratifikacijo pristopne pogodbe Hrvaške zahteval, da se najprej oblikuje desna vlada. Tako pač definitivno ne bo šlo...
Dve šivanki...

Desna vlada ne bo odstopila. Odstopili jo bodo. Ni isto, če ima Pahor nizko podporo al pa glavni preganjalec palčkov, hobotnic in stricev.
Slovenija ni Grčija. Nas hebejo državne banke s slabimi krediti. Pa še to čisto nobena naša banka ne bo bankrotirala zaradi tega. So pa take želje, to pa. In takoj za bankami še država.

Tako pač definitivno ne bo šlo...

Navadi se uporabljat logiko.

Može i gore...v principu. Lahko ga na triglavu povozi medved8-)

Ampak ali je dobro?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

A ima kdo tu morda kakšno lepo besedo za naše sindikalistične buzerante?

Imajo, malo visje. Na koncu je kriva stranka, ki ni bila nikoli vkljucena v postopek cerpav je veckrat to izrecno prosila. Ne razumem, kako se lahko o tako pomembnih temah pogajas mimo opozicije in po koncu prineses list v podpis. "Evo, takle smo se zmenili, podpisite or eat shit."

Sicer je pa levica leta pedenala sindikate, enkrat so se pac obrnili proti njej. Pa se se bodo.
««
98 / 264
»»