» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
77 / 264
»»

Double_J ::

Ne. Prvič, pravilo je bedarija, drugič pa nikogar nihče ne more prisiliti v karkoli tako bedastega.


Smo podpisali sporazum in zavezo. To je podobno kot pri arbitražnem sporazumu s Hrvaško. Ni več proste izbire.
Dve šivanki...

Okapi ::

Nemci so pravilo zapisali v ustavo, ker je bundesrepublik sestavljena iz 16 držav, ki so vse dovolj samostojne, da se lahko zadolžujejo po svoji zakonodaji. Da bi poskrbeli, da bodo vse zvezne države to pravilo vpeljale v svojo zakonodajo, so morali sprejeti ustrezno ustavno dopolnilo, ki zavezuje vse države.

Pri nas zaenkrat še nimamo zveznih držav in bi imel zakon popolnoma enako moč. Vsaka druga interpretacija je butalsko razmišljanje, da Turkom ni dovolj prepovedati vstopa, ampak jim ga je treba najstrožje prepovedati.

Ali pa naj vsaj priznajo, da hočejo to imeti v ustavi izključno zaradi preprečevanja referendumov, ker razlaga, da bomo drugače imeli nižjo bonitetno oceno je žalitev za vse, ki znamo razmišljati z lastno glavo.

O.

PaX_MaN ::

Double_J je izjavil:

Smo podpisali sporazum in zavezo.

Kaj to?

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Ni še dolgo, kar se je JJ na ves glas repenčil, da bi morala vsaka vlada, ko ji javna podpora pade pod 25%, odstopiti. Bi bilo zanimivo slišati, kaj na to temo pravi sedaj. Verjetno, da so ankete podkupljene:))

O.


Lahko jim omenis instrument konstruktivne nezaupnice, ce so ze pozabili.

Poljska je drugace bila ena prvih, ki je omejila zadolzevanje, dans pocasi dohiteva Slovenijo, Hrvasko pa je ze prehitela. Hud udarec balkanskemu egu.

Okapi ::

Lahko jim omenis instrument konstruktivne nezaupnice, ce so ze pozabili.
Ker jo je JJ uporabil, ko je pozival vlado k odstopu zaradi premajhne javne podpore, ne?;((

O.

Karaya 52 ::

Sem uporabil isti argument kot Ude in Jankovic, se bodo pa ja drzali lastnih nasvetov, ce mislijo resno. Konstruktivna nezaupnica, Jajo kar tako ne bo odstopil! Morajo ga ven odnesti z glasovanjem. Jeseni se baje prodajajo Triglav, Telekom in Petrol. Kako se bodo financirali, ce Jajota hitro ne odstavijo?

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Karaya 52 - to pišeš iz Lepene?
Jajo nima pojma, ekipo ima pa tako nesposobno, da bi potegnil prave poteze za dvig BDP-ja. Gre mu samo za razprodajo, da bo cerkev lahko pokrila svoje dolgove, potem pa papa v Avstralijo. Vatikan bo plačal enosmerno karto.
Delo krepa človeka

Double_J ::

Okapi, kot jaz vidim večina držav zlato pravilo zapisuje v ustavo. Pri nas bodo pravniki morali ugotoviti, ali je pri nas možno takšno pravilo brez spremembe ustave. Baje naj to ne bi bilo mogoče sploh... če pa je mogoče in obenem tudi zadosti podpisanemu dogovoru z EU, potem levica morda ne bo podprla podpisa v ustavo. Drugače pa bo seveda morala podpreti...

V Nemčiji je medtem pakt, ki ga je tamkajšnji parlament potrdil konec junija, zaradi pritožb civilne družbe trenutno v rokah ustavnega sodišča. To naj bi svojo odločitev, ali je pakt skladen z nemško ustavo, sporočilo 12. septembra. Po poročanju Dela imajo fiskalno pravilo v svojo ustavo zapisane Španija, Italija, Poljska, Bolgarija in Madžarska, Slovaška ga je zapisala v ustavni zakon, Avstrija pa v zakonodajo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

solatko ::

Double_J - seveda je samo od tega pravila odvisen dvig BDP-ja, kar edino lahko reši SLO. Kako pa to nardit, pa tvoj jajo nima blage veze, zato še vedno igra na karto populizma, vmes pa rešuje dolgove slovenske RKC.

Jebe se jajotu za državo in državljane.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Martin Krpan ::

Tako kot praktično vsem v naši politiki.

Daedalus ::

Jajo še najrajši drek meša.

Okapi, kot jaz vidim večina držav zlato pravilo zapisuje v ustavo.


To je navaden bullshit. Še sto in sto pravil ne koristi ničesar, če se jih pol ne držiš. Pa dajmo pogledat, kako je pri nas s tem, shall we? Začnimo recimo z delom Ustave, ki govori o temeljnih človekovih pravicah in to postavimo ob bok zgodbi o izbrisanih recimo. Je hitro jasno, da je vse to drkanje na zlata ustavna pravila zgolj in samo drkanje. Rešilo pa ne bo ničesar, brez skrbi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

PaX_MaN ::

Hm, mogoče je pa ta poteza stroke of genius.
Se sprejme fiskalno pravilo, obresti na obveznice "padejo ful", mi pa se prec naslednji dan zadolžimo za "uan gazillion dollars" - skor za bakšiš.
:))

Karaya 52 ::

Zato pa se v ustavo zapise, da se spostuje. Kaj tukaj ni jasno?

Daedalus ::

Zato pa se v ustavo zapise, da se spostuje. Kaj tukaj ni jasno?


Še enkrat preberi, kar sem napisal. Pol pa dobro premisli. Tole opletanje z Ustavo je čisto neumestno in ne bo rešilo ničesar. Je pa verjetno dobra tema za preusmerjanje pozornosti od ostalih težav. Zato se pa tolko o tem prereka. Če mislijo resno, ni potrebe ničesar nikamor zapisovat. Če pa kdo misli, da bo zapis pravila znižal obresti za jesenski bail-out paket za Slovenijo, se pa moti. Samo primerni ukrepi bojo to naredili, ne pa neko ad-hoc spreminjanje Ustave.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Karaya 52> Zato pa se v ustavo zapise, da se spostuje. Kaj tukaj ni jasno?

Glede na to da se ne spoštuje niti maastrichtskih kriterijev, ki so kot del ratificiranega mednarodnega dokumenta nad ustavo, je tvoja trditev komična.

Karaya 52 ::

Vama je res potrebno dodatno razlagati, da se zapisano v ustavi spostuje in da ne gre za "wc papir" arbitrarno materijo? Tako je argument "zapis ne bo nic veljal" milo receno bedast. Spostovanje ustave je imperativ.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

A ker zakonov pa ni treba spoštovati, ali kaj? Turkom vstop najstrožje prepovedan.;((

O.

Karaya 52 ::

Zakone se precej lazje spreminja, ustavo tezje in to daje zapisu dodano vrednost. Sicer pa, ce si za vpis kot zakon, zakaj si potem proti zapisu v ustavo?

Okapi ::

Ker zapis v ustavo zaradi morebitnega vpliva na razpis referendumov vpliva na našo demokracijo. Knjigovodskih pravil se ne piše v ustavo.

O.

jype ::

Karaya 52> Zakone se precej lazje spreminja, ustavo tezje in to daje zapisu dodano vrednost. Sicer pa, ce si za vpis kot zakon, zakaj si potem proti zapisu v ustavo?

Nihče ni proti, zgolj pravimo, da gre za drkanje, ki ne bo spremenilo ničesar.

PaX_MaN ::

Karaya 52 je izjavil:

Zakone se precej lazje spreminja, ustavo tezje in to daje zapisu dodano vrednost. Sicer pa, ce si za vpis kot zakon, zakaj si potem proti zapisu v ustavo?

Er, če se ne motim želijo v ustavo zapisat samo "pri zadolževanju glej v tainta zakon".
YES THEY CAN:

[...]
Način izvedbe drugega, tretjega in četrtega odstavka tega člena, ureja zakon, ki ga sprejme državni zbor z dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev
[...]
Državni zbor Republike Slovenije sprejme zakon iz šestega odstavka spremenjenega 148. člena ustave v enem letu od uveljavitve tega Ustavnega zakona.
[...]

Looooooka ::

Ne vem zakaj bi nekaj, kar se tice financ spadala v ustavo. Prvo so 8-10 let pustili prakticno krajo vsega premozenja...zdaj bojo pa nekaj zapisali v ustavo in to bo to.
Glede na to, da krivci tko al tko z velkim nasmehom prosto hodijo okoli s tem niso resili nicesar. To je tko kot, da gres kupit protivlomna vrata po tem, ko si spraznijo celo stanovanje.
Oz...pri nas jih verjetno kupis kar od vlomilca in ga pustis, da pazi na okna.
Naj rajsi delajo tisto, kar so obljubili. Poskrbijo, da se podjetnike cim manj obremenjuje in ponovno zazene gospodarstvo. To da en preklet pezde ne more mimo dejstva, da so bli njegovi starsi BELI in poskusa spreminjat zgodovino...pa vtikat neke bedarije v ustavo na zeljo velecenjene Nemcije zame ni neka podpora gospodarstvu.
Namest da unim kretenom mecejo miljarde posojila za elektrarno bi rajs dal 100-200 mil. za promocijo gospodarstva na sejmih. Na koncu bomo tko kot revezi iz Afrike. Izvazal surovine(tistih par kubikov lesa, ki ga se imamo...plin smo baje ze prodal v naprej)...in to bo to.Pa se zeleznico bodo zgradili od Trsta lepo mimo Slovenije pa se gremo lahko praskat po jajcih.
Tistih par metrov obale za katero se tko borimo nas verjetno ne bo zvleklo iz dreka.
Ampak vazn, da mamo v ustavi od danes naprej prepovedano zadolzevanje a ne. Pustmo dejstvo, da si kmal se za spodnje gate sposodit ne bomo mogli vec oziroma, da sploh ne bo vec podjetij, ki bi si za kaksno idejo celo lahko sposojala denar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Daedalus ::

Spostovanje ustave je imperativ.


Itak, sploh v Sloveniji. Kako komentiraš pol kolobocije okoli temeljnih človekovih pravic in izbrisanih? Imperativ, al kako? Če resno misliš, da bo zgolj vpis v Ustavo dovolj, se konkretno motiš. Slovenija je tudi sicer znana kot država, kjer se veliko stvari napiše (večinoma tudi precej dobro), ko jih je treba pa izvajat, pa vse počaka. Nihče nikomur ne brani, da se samoomeji. In če se misli resno, je vse to prepucavanje (a.k.a drkanje) na račun zlatih pravil brezveze. Just freaking do it.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Ker zapis v ustavo zaradi morebitnega vpliva na razpis referendumov vpliva na našo demokracijo. Knjigovodskih pravil se ne piše v ustavo.

O.


Zakaj pa ne, v ustavi pise po katerem vrstnem redu so farbe zastave razvrscene. Tole z "knjigovodstvom" je v javnost lansiral Mencinger, ki je pred dvajsetimi leti palamudil o nicvrednosti certifikatov. Zakaj potem clen, ki se nanasa tudi na zadolzenost nerojenih slovenskih generacij, nebi semkaj sodil? Gotovo bi omejitev zadolzevanja sodila med top deset najpomembnejsih clenov ustave. Je pa tudi kamencek v civilizacijskem napredku, ce se mene vprasa zato bo imo v ustavo kmalu zapisan. Razumem, da PS in SD to izrabljata za dnevnopoliticne igrice ampak evropski tok je mocnejsi. Poljska se je samoomejila ze pred krizo, zdaj so pa ze pred Hrvati po BDP na prebivalca. Bili so 50 let za njimi.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Poljska se je samoomejila ze pred krizo, zdaj so pa ze pred Hrvati po BDP na prebivalca. Bili so 50 let za njimi.

ZDA nima samoomejitve v ustavi, dolg/BDP je ~70% in ima BDP/prebivalca ~4x/2x+ (nominalni) večjega od Poljske.

Daedalus ::

Gotovo bi omejitev zadolzevanja sodila med top deset najpomembnejsih clenov ustave. Je pa tudi kamencek v civilizacijskem napredku, ce se mene vprasa zato bo imo v ustavo kmalu zapisan.


WTF? Še enkrat - če politična elita ni sposobna obvladati preprostih matematičnih izračunov in je folk tako glup, da tega ne vidi, ti nobeno zlato pravilo ne pomaga. In tudi to ne bo pomagalo. Pa IMO tudi v Ustavo ne bo šlo.

Še vedno pa se očitno izogibaš odgovoru na vprašanje o spoštovanju temeljnih človekovih pravic in Ustave v tem delu...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

Primer izbrisanih se je resil na podlagi ustave, drugace se nebi, tako da je to kvecjemu argument za vpis omejitve. Vcasih kaksna rec nalasc ali po nakljucju zleti izven ustavnih okvirov ampak na srednji rok se stvari ujamejo. Krsenje ustave je vecji greh kot ostalih zakonov, opozicija bi dobila moznost ustavne obtozbe. Tako da je vso "wc papir" relativiziranje brezveze.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> opozicija bi dobila moznost ustavne obtozbe.

Ain't no such thing.

Karaya 52 ::

Kako da ne? Ustavna obtozba

jype ::

Karaya 52> Kako da ne? Ustavna obtozba

Ne ustavna obtozba, opozicija.

Okapi ::

Krsenje ustave je vecji greh kot ostalih zakonov,
Kakšna potrditev za tole v kazenskem zakoniku morda?

O.

BlueRunner ::

Karaya 52 je izjavil:

Primer izbrisanih se je resil na podlagi ustave, drugace se nebi, tako da je to kvecjemu argument za vpis omejitve.

Da, seveda. Po 20 letih in se to potem, na podlagi sodbe zunanjega sodisca, ki je zacelo dosojati tudi odskodnine.

In "problem" se vedno ni resen.

Financna politka je obcasno stvar dnevov, ne desetletij.

Karaya 52 je izjavil:

Vcasih kaksna rec nalasc ali po nakljucju zleti izven ustavnih okvirov ampak na srednji rok se stvari ujamejo.

20 let? Nekateri so v tem casu od rojstva prisli ze do volilne pravice.

Karaya 52 je izjavil:

Krsenje ustave je vecji greh kot ostalih zakonov,

Bedarija. Z ustrezno politicno manipulacijo je vse izvedljivo in obnasanje vidnih politikov v preteklih 20 letih to dejstvo samo potrjuje. Argumenti in dejstva so v njihovem svetu nepomembni.

Kot se le letos izkazalo ustava o himni pravi eno, zakon pa drugo. Seveda je to obrobna malenkost, ampak taksnih se potem najde se kaj. Kje potegnes crto? 0,1% nad mejo je ze tezava? 1%? Kaj pa, ce bo to sanirano takoj, ko se povecajo prihodki?

Moznosti relativizacije kolikor hoces. Osnovno pa je to, da trg ne trza na papirje, ampak na dejanja.

Karaya 52 je izjavil:

Tako da je vso "wc papir" relativiziranje brezveze.

Brez veze je predvsem to, da ne vem, ce se je "na podlagi ustave" komu ze kaj zgodilo. Ljudje, ki so jo v sodnih postopkih dokazano krsili imajo se vedno sluzbe, se vedno se jih voli, se vedno sedijo v Drzavnem zboru in kaksen se najde tudi v Vladi.

Po drugi strani se ljudje, ki ne zmorejo placati prekrska, ker nimajo sredstev, znajdejo v uklonilnem priporu.

Toliko glede relativne teze in odgovornosti za posamezna dejanja.

Karaya 52 ::

Dlakocepis, relativiziras, kot da ustavna obtozba ni dovolj huda kazen. Spet bos raje pisal "Turkom vstop ..." Ni kj, ustava je dobila tezo "wc papirja" odkar sta PS in SD pozrli dano besedo.

P.S.: ampak na koncu je glede izbrisanih obveljala sodba US, tako da je argument o arbitrarnosti ustave nicen. Pa komu se to ni jasno...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> Dlakocepis, relativiziras, kot da ustavna obtozba ni dovolj huda kazen.

Ne, ni. Ne samo, da ni dovolj huda, celo nihče je do zdaj ni vložil niti ob najbolj očitnih kršitvah ustave.

Karaya 52> P.S.: ampak na koncu je glede izbrisanih obveljala sodba US, tako da je argument o arbitrarnosti ustave nicen. Pa komu se to ni jasno...

To v ničemer ne spreminja dejstva, da je naša oblast počakala, da jo je EU v rit sunla, preden je karkoli spremenila.

BlueRunner ::

Karaya 52 je izjavil:

Dlakocepis, relativiziras, kot da ustavna obtozba ni dovolj huda kazen. Spet bos raje pisal "Turkom vstop ..." Ni kj, ustava je dobila tezo "wc papirja" odkar sta PS in SD pozrli dano besedo.

Kakor da je kdo drug oportuno ne bo ali pa je se ni. Kako huda kazen je ustavna obtozba sama, pa bomo se videli. Do sedaj je sploh se ni bilo, ne glede na vse ocitane ali dokazane krsitve ustave.

Karaya 52 je izjavil:

P.S.: ampak na koncu je glede izbrisanih obveljala sodba US, tako da je argument o arbitrarnosti ustave nicen. Pa komu se to ni jasno...

Na koncu po 20 letih, da. Cudovito. Ustava tudi ne more biti "arbitrarna", zato mislim, da ne ves kaj beseda sploh pomeni. Kar se tice komu se kaj ni jasno, pa se lahko od najbolj svezih primerov obrnemo na trenutega ministra za notranje zadeve.


Glede na vso urgenco in ihto pisanja zakonov, se vedno razmisljam:
- kje so ukrepi za ozivitev gospodarstva;
- kje je strategija za krepitev potrosniskega zaupanja;

Vse, kar se videl do sedaj je pogrevanje lanskega golaza (studentsko delo?), sanacija pokojninske in placne anti-reforme 2004-2008 (torej pospravljanje dreka, ki ga je zakuhala vlada pod istim "direktorjem") in menjava slabo za slabse (AUKN je deloval in se vedno deluje slabo, SDH ima vse obete, da stvar se bolj zaserje).

Torej:
- omejevanje skode, ki so jo sami povzrocili;
- po letu dni koncno sprejemanj tega, kar so sami sabotirali; in
- kreganje za stolcke.

Jp. Financni trgi ploskajo.

Nissan GTR ::

zapis v ustavo sigurno ne more škodit... če je mencinger proti, potem moramo to čimprej dati v ustavo...

Karaya 52 ::

Em, ce v ustavi nebi bilo tocno dolocenega clena, problema izbrisanih nebi bilo, tudi na EU ravni. Vsa ta leta se je ravno z ustavo mahalo, zdaj pa postaja "wc papir", ker Janko in Luko na tem gradita svoj politicni prestiz, Mencinger, ki je certifikate razglasil za "wc papir", uvajal nacionalni interes, delal studije o skodljivosti tujega kapitala v Sloveniji, zdaj kvasi neumnosti o knjigovodskih pravilih. Neverjetno, kako hitro se oblikujejo tabori okoli "naravnega" vprasanja, ce politicni voditelji tako hocejo.

BlueRunner, lahko ostanemo kar pri tem vprasanju, ni potrebno vlaciti notri drugih tem, soncevih peg in fotosinteze.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

BlueRunner je izjavil:

Do sedaj je sploh se ni bilo, ne glede na vse ocitane ali dokazane krsitve ustave.

Je bla, zoper Türka.

BlueRunner ::

Nissan GTR je izjavil:

zapis v ustavo sigurno ne more škodit... če je mencinger proti, potem moramo to čimprej dati v ustavo...

Bah. Poanta, ki jo zelimo nekateri tukaj poudariti je, da je skoda casa in energije za poskusiti zapisati v ustavo nekaj, kar lahko vlada (ce je sploh opravilno sposobna) naredi tukaj in sedaj.

Nicesar ni v zakonodaji ali ustavi, ki bi trenutni vladi preprecevala, da izpolnjuje cisto vsa nacela pakta, dokler se razmislja kam naj se dolocila sploh prepise.

PaX_MaN je izjavil:

BlueRunner je izjavil:

Do sedaj je sploh se ni bilo, ne glede na vse ocitane ali dokazane krsitve ustave.

Je bla, zoper Türka.

Ni bila. So jo poskusili vloziti, pa ni bila izglasovana. Pa tudi, ce bi bila... zaradi ene kolajne? Bi rekel, da se en argument kako je politika oportuna in, da se pravila spostuje samo in predvsem takrat, ko je potrebno "nasprotnika" sabotirati.

Ce pri temu drzava nadrsa? Koga briga...

Karaya 52 je izjavil:


BlueRunner, lahko ostanemo kar pri tem vprasanju, ni potrebno vlaciti notri drugih tem, soncevih peg in fotosinteze.

Aha, zanimivo. Ko pa se clovek vprasa kje so protikrizni ukrepi in ukrepi za gospodarstvo, pa je to nenadoma "druga tema, sonceve pege in fotosinteza".

Kaj je sedaj pomembno? Da se stvar sanira, ali kje bo na koncu napisano, da se to sanira?

Zgodovina sprememb…

redo ::

Karaya 52 je izjavil:

Dlakocepis, relativiziras, kot da ustavna obtozba ni dovolj huda kazen. Spet bos raje pisal "Turkom vstop ..." Ni kj, ustava je dobila tezo "wc papirja" odkar sta PS in SD pozrli dano besedo.

P.S.: ampak na koncu je glede izbrisanih obveljala sodba US, tako da je argument o arbitrarnosti ustave nicen. Pa komu se to ni jasno...

Ne razumem. A nisi ti pred leti napisal, da boš ustavo jedel, če bo sila, samo da izbrisani ne dobijo odškodnin?

GregiB ::

Hipotetično.. zapišemo zlato fiskalno pravilo v ustavo, pridemo do "plafona", rabimo dodatna sredstva... kaj se po mnenju podpornikov zgodi...? Da se redno prihaja do "plafona", dokazujejo amerji čez lužo...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

solatko ::

Se zbere 60 poslancev in spremenijo ustavno določilo, jaka muda.
Nekateri tukaj pač ne znajo razmišljat s svojo glavo, vse kar reče RKC in Jajo, je sveto in prepotrebno za obstoj kokoške.
Pejte že v Lepeno, pa saj za nekaj časa nehajte trolljajat na ST.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Karaya 52 ::

Normalno, da ne govorimo o soncevih pegah ali o RKC, ki jo Solatko omeni v vsakem postu, ko je pa tema o zlatem fiskalnem pravilu. Sicer pa ta retoricni manever ponavadi pomeni mahanje z belo zastavico.

BlueRunner ::

Karaya 52 je izjavil:

Normalno, da ne govorimo o soncevih pegah ali o RKC, ki jo Solatko omeni v vsakem postu, ko je pa tema o zlatem fiskalnem pravilu. Sicer pa ta retoricni manever ponavadi pomeni mahanje z belo zastavico.

Zlato fiskalno pravilo je sredstvo za dosego cilja in nikakor ne samo sebi namen ali celo cilj.

Trdim, da ima ta vlada, kot tudi vse prejsnje, vse moznosti, da v okviru obstojece zakonodaje z ali pa brez fiskalnega pravila sprejema ukrepe, ki bodo gospodarsko stanje izboljsevali.

Obsedenost s tem, kje naj bo pravilo zapisano je sekundarnega pomena. Ce ga v danem trenutku ne mores stlaciti v ustavo, ker prepoved cele kategorije referendumov nekomu ne disi, ga pac ne mores.

Vprasanje kje so ti ukrepi zami ni vprasanje o soncevih pegah, kar si odgovoril meni (ali pa vsaj zapisal tako, kot da odgovarjas meni), se preden se je solatko oglasil.

Retoricni manever much?

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

>Trdim, da ima ta vlada, kot tudi vse prejsnje, vse moznosti, da v okviru obstojece zakonodaje z ali pa brez fiskalnega pravila sprejema ukrepe, ki bodo gospodarsko stanje izboljsevali.

In zakaj bi si "vlada" česa takega sploh želela ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Karaya 52 ::

Ni vseeno, ker pride druga vlada, zakon crta v prvem tednu in se veselo zadolzuje, placal bo pa kdo? "Drugega Krizanica" si Slovenija ne more privosciti zato je potrebno tej in vsem prihodnjim vladam postaviti omejitve. "Takle je proracun, zdaj pa migajte." Sicer pa je zadolzevanje v ustavi ze omenjeno, da ne bo kdo mislil, da izumljamo toplo vodo. Samo clen, ki o tem govori, je napisan tako poetsko, da si z njim drzavljani ne moremo pomagati.

jype ::

Karaya 52> "Drugega Krizanica" si Slovenija ne more privosciti zato je potrebno tej in vsem prihodnjim vladam postaviti omejitve.

Nonsense. Dokler ljudje volijo Križaniče, naj jih imajo.

BlueRunner ::

Karaya 52 je izjavil:

Ni vseeno, ker pride druga vlada, zakon crta v prvem tednu in se veselo zadolzuje, placal bo pa kdo?

In tukaj trcimo ob "ustavo". Kolikor je bilo videti v zadnjih 20 letih, se ne bo nic crtalo, se bo pa ignoriralo.

Potem, ko bo 5 vlad naprej ugotovljeno, da je bila stvar narejena protiustavno, bo pa kar nenadoma vse urejeno.


Karaya 52 je izjavil:

"Drugega Krizanica" si Slovenija ne more privosciti zato je potrebno tej in vsem prihodnjim vladam postaviti omejitve.

Taksnih in drugacnih krizanicev ustava sama po sebi zal ne bo ustavila. Ustavijo jih lahko kvecjemu volilci. Vladam v splosnem postavljajo omejitve le volilci in dokler ti ne kaznujejo tistih, ki ignorirajo "wc papir", toliko casa je vseeno kam in kaj se zapisuje.

Karaya 52 je izjavil:

Sicer pa je zadolzevanje v ustavi ze omenjeno, da ne bo kdo mislil, da izumljamo toplo vodo. Samo clen, ki o tem govori, je napisan tako poetsko, da si z njim drzavljani ne moremo pomagati.

Ooops. Zakaj si bi pa z njim pomagali "drzavljani"?

Bottom line je zame se vedno isti: ce vsakokratna vlada ne bo dobila po betici zaradi slabega dela, je vseeno kje in kaj pise. "Financnih trgov" flance ne zanimajo. Vsakokratna vlada lahko dobi po betici predvsem od zainteresiranih volilcev. Izbris iz politicnega zemljevida je konec koncev nekaj najhujsega, kar se lahko zgodi kariernem politiku.

Ampak v Sloveniji se to (se) ne dogaja.

Karaya 52 ::

Vidim, da je tole bob ob steno. Janko in Luko sta padla v graben in tam obticala. Spet smo na "se ne bo upostevalo", prav, potem pa ukinimo ustavo, ker se je "itak ne uposteva". Raje preostanek ponedeljkovega dneva prezivim na wc skoljki kot se enkrat odgovarjam na "se ne bo uspotevalo" spin.

jype ::

A ti kr zdele povem, da se že ne upošteva?
««
77 / 264
»»