» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
41 / 264
»»

djordjevic ::

Itak. Tu maš čisti clash dveh idej: ustvarimo več vs. poberimo več.

It doesn't get any simpler than this.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

trololo2 je izjavil:

Tudi novela zakona o dohodnini uspešno prek državnega zbora.

Evo praga za 41% dohodninski razred niso zvišali. Prvi velik FAIL vlade. Solit naj se grejo, od brezveznih novinarjev pa o tem sploh nihče ne poroča.


Kilav narod je pac kilav, kje drugje se ljudje veselijo visijih davkov kot v exkomunisticnih kloakah?

Daedalus ::

LOL. Vlada se ne drži obljubljenega, kriv pa je kdo? Narod, itak.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Seveda, narod zahteva 50% obdavčitev.
Štrukl, semo sta narod™.
Zbogom in hvala za vse ribe

Daedalus ::

Seveda, narod zahteva 50% obdavčitev.
Štrukl, semo sta narod™.


Aja? Še enkrat - vlada ni sposobna osnovnih obljub spelat (ali jih pa noče - kot recimo trošarine za goriva), kriv je pa narod? Sej večina Slovenije res ni brihtne... samo tule pa brcata v temo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Sej bi jih lahko, ampak pol plače v JU nebi šle dol 15% z občutljivostjo do najnižjih plač ampak 25% brez vsake izjeme.
So realne šanse, da bo do bencin čez 2€, plače pa kljub temu 30% dol.
Js v politični common sense ne zaupam.
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Sam sem vedno bentil cez visje trosarine, vceraj sem imel rosne oci ko sem tankal za 70€. Sem pa vedno dodal, da je pobiranje trosarin eden boljsih nacinov ozemanja davkloplacevalcev zaradi majhnega negativnega ucinka na konkurencnost gospodarstva. Pa se omilijo brutalno davcno progresijo.

Vecanje obremenitev dela, pomeni se vec loan poslov, manj tistih panog z dodano vrednostjo. Zato me vztrajanje vlade pri tem sploh ne cudi, tako kot nisem bil presenecen da je DLGV stopila na stran JJ. Samo hiter prelet cez clanstvo stranke je razblinilo vsak dvom. Susko je res predvidljiv, ce vsaj priblizno poznas njegovo filozofijo.

Daedalus ::

@W1 - In kako je za vse to kriv Narod?

Sem pa vedno dodal, da je pobiranje trosarin eden boljsih nacinov ozemanja davkloplacevalcev zaradi majhnega negativnega ucinka na konkurencnost gospodarstva.


Ti z vso resnotjo razlagaš, kako nabijanje stroškov za transport (kanta pa bencin, pa take fore) nima negativnega vpliva na konkurenčnost gospodarstva? Medtem ko praktično ves transport lavfa na nafto ali bencin? Slaba šala je to...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Mr.B ::

Narod ponavadi voli, ali pa ga BK, dokler se ne dotiče direktno njega.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

Gorivo... ladijski, letalski promet - nase trosarine so irelavantne. Avtoprevozniki pa dobijo toliko subvencij, da so pametno tiho. Pa se tukaj so nase trosarine spet bolj ali manj nepomembne.

IgorGrozni ::

Zmanjšana obdačitev podjetij kot spodbuda za vlaganja bo delovala kdaj ? Čez kakšne dve leti, recimo.
Pa še takrat bo pomagala vzdrževati takšno strukturo podjetij, ki jih imamo sedaj.Tistih 2 , ali 3 ali 5 % tehnološko naprednih je ali premalo ali pa so premala za kakšna vplivna vlaganja.
In tako bodo največ koristi spet potegnila podjetja kot Gorenje. Manualci.In njihova vodstva, ki bodo nezmožnost ˝misliti˝ razvoj, skrili za dobro poslovanje, ki bo posledica olajšav.

1. Imamo probleme s strukturo gospodarstva. Podpiramo pa obstoječo strukturo. Ki je pretežno manualna. Ček.
2. V tem trenutku imamo krizo, resno krizo v gospodarstvu. Sedaj. Sprejemamo pa ukrepe, ki (naj bi)bodo delovali na dolgi rok ( olajšave podjetjem, olajšave srednjemu razredu, privatizacija, ...) Ček.
3. Imamo probleme s kupno močjo, likvidnostjo in nezaposlenostjo. Zmanjšali bomo porabo države, zmanjšali bomo zaposlenost(JS). Zmanjšali bomo povpraševanje, zmanjšali bomo število zaposlenih(povratna zanka). Ček
4. Ker imamo luknjo v državnem proračunu bomo predlagali zmanjšanje davkov za bogatejše. Dokazov, da bi takšno zmanjšanje davkov kakorkoli kratko ali dolgoročno pozitivno vplivalo na gospodarstvo, ni. Bo pa povečalo luknjo. Dokazano. Ček.
5.
....
Da pa v senci prepirov z JS, JJ vleče stare znane poteze nagrajevanja kadrov, prilizovanja RKC, poračunavanja z svojimi sovražniki ( beneška komisija) skomiganja z rameni pri stomiljonskih poslih (Patria, TEŠ6), kadrovanja v podjetjih, prevzemanja organov pregona( tožilci, BB), in se ne udeležuje razprav, kjer je obtožen. (Ne poštujem ovaj sud. Ja,ja to smo že videli ...).
Ko bo še v Avstrijo in Finsko pošiljal takšne, lahko pričakujemo, da ga bo Evropa sprejela samo še pri vratih za služinčad. Bo pa seveda za to kriv Kučan, Kocjančič, Semolič, leteči sloni, opozija, pozicija, narod.., pa nikome ništa. Janša pojeo ćufte. I sladoled. Evo.

Hvala bogu, da se JJ tako oklepa oblasti in da je protiutež v sindikatih (ker na opozicijo pač ne moreš računati) takšna, da nas takšnale idiotska naveza ekonomskih fantastov in sholastikov, ter ameriškim konzervativcem poslušnih zombijev, vendarle ne bo zabila do Kitajcev.

Mogoče nas pa vendarle bo ?

Igor

jype ::

IgorGrozni> Mogoče nas pa vendarle bo ?

No worries, sej smo še mi tukej.

Mr.B ::

IgorGrozni, najprej boš moral razumeti da JS in JU ni generator BDP-ja. Morda pa pa je tu problem, ko si je sektor postavil lagodno življenje, pa s povprečejm presegajo plače v gopspodarstvu, kaj šele odhodki, ki jih kot posledica upokojencev nosi proračun, ko te stisne da verjetno večina upokojencev pade v skupino, ki presega kao nosilce gospodarskih dejavnosti, tipa Gorenje, Merkator, in ostalih nacionalnih interesov...

To da pa sedaj nekaj palamudiš da so se ne more plačati kreditov, itd... Pač nehaj živeti v sanjah, ampak začni delati....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

IgorGrozni je izjavil:

4. Ker imamo luknjo v državnem proračunu bomo predlagali zmanjšanje davkov za bogatejše. Dokazov, da bi takšno zmanjšanje davkov kakorkoli kratko ali dolgoročno pozitivno vplivalo na gospodarstvo, ni. Bo pa povečalo luknjo. Dokazano. Ček.

Igor


1. Kdo so bogati in komu se nizajo davki?
2. Ce ni dokazov, da nizji davki pozitivno vplivajo na gospodarsko aktivnost, potem velja isto obratno. Se pravi po tvoji logiki, davki kakrsnikoli ze so, efekta nimajo. Clap!

Mr.B ::

poanta je da bi se moral dati nov davčni razred tam okoli 4k€ Bruto, ker se tu zajame večina razbojnikov in inžinirjev, ki pa seveda ne sme biti 50%, ampak kvečjemu krepko nižji od trenutnega davčnega razreda. Stem čisto s stališča stroškov podjetja dosežeš da zaposlene prestaviš v razred do 4k€, za JU&JS pa je to itak nepomembno, tam šteje dejansko NETO. Naslednji pa je lahko nad 4k€.
Kar pa mnogi tup tup ne razumejo in to Sindikalisti veselo izkoriščajo je pa to, da vsak sposoben manager poskrbi da mu ni potrebno plačati davke. Ker me res zanima koliko je plačal manager SCT-ja, Primorja, itd... Edini ama edini i plačujejo davke so uni tipi nesposobni managerji, ki v gospodarstvu itak nebi uspeli, saj se jim niti ne sanja, kaj pomeni voditi podjetje, pa da se nekdo v liniji ne obesi na nekaj banalnega, lepo prijazno vse prikažejo in obdavčijo, sej so itak to dobili gratis.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

IgorGrozni ::

OK. Naj bo enkrat.

1. Nisem zapisal , da so (JS, JU) generatorji BDP. Pa sicer so. Delitev na produktivne in neproduktivne, realne nerealne ti pusti kar pri marksizmu in v dvajsetem stoletju.
Ker sem že 20 let s.p.... ne ti meni o sanjanju/delanju.

Govorim o >predlogu< zmanjšanja davkov za >bogate< . In v primeru zmanjšanje/zvišanje osebnih davkov bogatih ni dokazljive povezanosti z vlaganji. T.i.m. trickle down.

Še celo v primeru znižanja davkov podjetjem , je potrebno v razmerah, kjer ni povpraševanja ( npr. , ko sektor države, cca 50 % BDP in povpraševanja, zmanjšuje povraševanje, tako preko zmanjšanja investicij, kot preko zmanjšanja kupne moči zaposlenih v JS) vprašati ; Ali bo podjetje vlagalo toliko, kolikor mu omogočiš z olajšavo, če pa svojih produktov in storitev ne more prodati na trgu, ker ni povpraševanja.
Če ti vlagaš zato ker imaš, to ne pomeni, da tudi podjetja tako vlagajo. Vlagajo, ko je priložnost za zaslužek. Ki je ni, če ni kupne moči.

Ne bom več razpravljal ob vprašanjih, ki so posledica nezmožnosti razumevanja napisanega in pomankljive splošne razgledanosti sogovornika.

Lp.Igor

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

OK genius, nihce ni govoril o osebnih dohodkih, to si kar sam dodal da si lazje vpeljlal trickle down koncept, ki po tvoje ocitno ne deluje. Mogoce res ne v nasem gospodarstvu, ki bazira na loan poslih, ki so posledica visoke obdavcitve dela, ki je propulzivne panoge z visoko dodano vrednostjo odgnala na tuje, nam so pa ostali sivilski lagerji.

Govora je o davku na dobicku, tega itak vec ni veliko, tako da je izplen tukaj majhen, nizji davek lahko samo pozitivno vpliva na gospodarsko aktivnost, investicije. Olajsave... hja, niso vse panoge v istem zosu, nekaterim prav dobro uspeva in njim bodo olajsave koristile, metati denar v neprespektivne panoge nima smisla, tako da gre za neko autoselekcijo. In to je del strukturnih reform, vlada lahko naredi ugodno okolje, ostalo je pa odvisno od kreativnosti posameznikov.

Potrosnja tudi ni najbolj vazen element nasega gospodarstva, izvoz pa je. Pa tudi ce bi bila, potrosnja namrec, je zelo smesno zagovarjati visoke place javnih usluzbencev, ker bodo potem v BigBangu kupili dva nova televizorja, sestavljena na Slovaskem. Placa mora imeti dober fundament, ne pa po Keynesu iz lufta emitiran denar, ki se potem obrne v realnosti. Se pravi, "spend money to make money" je po tej krizi res neumna krilatica.

WarpedGone ::

Se pravi, "spend money to make money" je po tej krizi res neumna krilatica.

Spend money to make money je že OK, problem je, da se pozablja na prvi del reka: "Print money and spend money to make money."

Mi tiskarn nimamo več tako da nam preostane slabša variacija "lend money, spend money to make money", ki pa funkcionira omejeno dolgo - le dokler je še kdo pripravljen kej posodit. Potem pride pa kelnar z računom.
Zbogom in hvala za vse ribe

IgorGrozni ::

Predlog manjšega davka za bogate, je predlog manjšega osebnega (bogati=oseba) davka.

Osebni dohodek je socialistična kategorija.
Je jeba tole. Za vas vernike v idejo. Kar naprej v tale vaš kapitalizem vdira prej naučeno samoupravljanje s temelji marksizma(STM).
Napiflati molitev ja, s pametjo pa ne, to pa ne.

Trickle down ne deluje. Ne pomoje, ne po tvoje, preprosto ne deluje.
I am so sorry... Tako nekako je mrmral s sklonjeno glavo in stisnjenim grlom v ameriškem kongresu Friedman, ali Volcker ali pač nekdo od teh, ko so ga vprašali o trickle down.

Če kogarkoli relevantnega ( IMF, ekonomisti(nobelovci), banke, tudi nesrečne bonitetne hiše), sedaj vprašaš, zakaj ima EU težave in bo imela še večje, ti bodo povedali zato, ker preresno jemljejo lapanje Merklove (politik) in drugih konzervativcev-politikov o varčevanju države in oslabelo gospodarstvo z varčevanjem še dodatno potiskajo v prah.

Ampak ti seveda, kot papiga, ponavljaš zareke in laži naših veleumnih politikov in seveda ne greš malce pogledati v svet, kaj menijo. Pa je to z Googlom res lahko. Economist, NYT, WP.

A ti raje ne bi. Prav. A pomanjkanje splošne razgledanosti pride od tega. Pa od drkanja... Ne, ne...zaradi tistega se ti roka posuši. ...Zaradi vere pa možgani.
Igor

Karaya 52 ::

Ce bi bila kaksna povezava med velicino tvojega ega in resnicnostjo tvojih trditev, bi ti kaksna nagrada ne usla. Tako pa na slo-techu nizas neke stavke, ki je ne mores pametno argumentirati, pises o mrmranju nekega ekonomista in pri vsem tem upas da ne bo nihce opazil keynes afinitete.

Ocitno osebni dohodek je, ce ze v prvem stavku pises o osebnem davku, to je se pred ad hominem preskoku. Ker ze tretji post berem, pa se vedno ne vem tocno - pises o dohodninskih razredih ali davku na dobicek. "Davek za bogate" ...

Zdaj samo se ugotavljam, ce te bodo reforme direktno udarile po zepu in zato nabijas o visokih plcah JS in "skrbi" za potrosnjo, gospodarstvo ali to izvajanje izhaja iz ideologije, ki je odgovorna za tole dolznisko jamo.

IgorGrozni ::

Igor post 1 > Ker imamo luknjo v državnem proračunu bomo predlagali zmanjšanje davkov za bogatejše.
Jaz govorim o davku bogatih, iz besedila je razvidno da gre za osebni davek in ne za osebni dohodek , ki ga ti vpelješ - očitno trpiš za STM

Friedman je ekonomist, ki je izumil trickle down teorijo, katere pravilnost je potem zanikal v kongresu .
Keynes je eden od najvidnejših in priznanih ekonomistov na svetu - ni razloga se sramovati ga
Glede na to da sem s.p. brez poslovnih povezav z državo ...


Falsificiranje mojih besed in potem sklepi na njih osnovi, neupravičena, neposrečena in odvečna uporaba tujk, osebna ogroženost, nekakšno sramovanje, slabo razumevanje besedila, iskanje nekega scenarija, razloga ˝zadaj˝... kot; Kdo stoji za tem ...

jap, vem na koga me spominjaš...


Še enkrat...drkanje ni dobro, se ti bojo možgani posušili... ne, ne to je že dobro, saj vem ..., ampak nekaj pa je vendarle vzrok ?

Igor

Mr.B ::

IgorGrozni , ti si idelani da obrazložiš povprečnemu telebajsku , kaj pomeni
Jaz govorim o davku bogatih
. Lepo boš obrazložil zakaj povprečni Slovenec spada v kategorijo bogatih zaradi nepremičnine, in ni opravičen do socialnih transferjev.
Nehaj s populizmom.

Problem je da denar masa plač itd JU&JS ne ostane v potrošeni v Sloveniji, ampak gre na dopust v tujino.... Denar ki se ga tako bajno tala za rast BDP-ja odhaja v tujino, in tu je problem cele zgodbe Slovenije. Tisti milijardni krediti itd niso nikoli ostali v Sloveniji, in še Janković se je hvalil, da je raje nesel denar v Davčno oazo, ker.... Problem je da moraš generirati realni denar, ne pa živeti od trgovine. Država kot si opazil v času krize ne more živeti na račun trgovini, če nič ne proizvaja za prodajo v Lastni režiji. Tistih nekaj podjetij, pa je kot kaže malo premalo, razen če msiliš da je dokapitalizacija države uspešna formula za ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TESKAn ::

Seveda, vsak uslužbenec v JS takoj, ko dobi plačo, to prenakaže v Ciper...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matako ::

Jaz pravim, da nihče ne naredi tega.

Resnica je, kot vedno, nekje vmes.
/\/\.K.

oldguy ::

Hvala bogu, da se JJ tako oklepa oblasti in da je protiutež v sindikatih (ker na opozicijo pač ne moreš računati) takšna, da nas takšnale idiotska naveza ekonomskih fantastov in sholastikov, ter ameriškim konzervativcem poslušnih zombijev, vendarle ne bo zabila do Kitajcev.

Mogoče nas pa vendarle bo ?


Hja, nas bo zabilo do Kitajcev predvsem nezmanjšano zadolževanje, če že. Če misliš, da bomo lahko v nedogled filali blagajne z zunanjimi pufi brez posledic - dosti to pove o tvoji logiki...

Mr.B ::

TESKAn , kot pravi gopodje podpirajo zaradi svojega statusa oziroma ker si lahko privoščijo nakupe v Merkaturju, ker so za težo nacionalnih interesov pripravljeni plačati 30% več za isto stvar. Žalostno je sicer to, da nekateri te nacionalne interese in odplačevanje kreditov za nepremičnine, ki jih ima Merkator TO istovetijo z rastom BDP-ja države. Aja sem pozabil, zato se bo morda potrebno manj zadolžiti, ko bomo dokapitalizirali državne banke.

TESKAn, in da vseh ne smemo istovetiti, žalostno pa je to da tisti, ki imajo najmanjše plače in pokojnine, te najbolj skrbi dobrobit tistih ki so drugi strani povprečne bruto plače v Sloveniji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

IgorGrozni; najbolje da naprintas svoj manifest na plastificirane A4 liste in jih polepis po lokalnih parkih, pri tem pa pazi da ne pustis na listu praznega prostora, ker te utegne kaksen podpisani komentar iztiriti. To je edina resitev za ljudi, ki se niso dojeli koncepta foruma in tako custveno reagirajo na kritike.

IgorGrozni ::

And now, something completly different:
No.1;...The Larch...

And now:
No.3;... Horse Chesnut...

Courtesy of MPFC

Hvala, Igor

-valvoline- ::

http://www.finance.si/350011/Krivi%C4%8...

Klap klap,vsaka čast avtorju

......Slovenski plačni svet je narobe plačni svet: delavci v zasebnem sektorju delajo in polnijo državni proračun, plačni rekorderji iz javnega sektorja pa stavkajo, ustvarjajo proračunsko izgubo in zadolžujejo državo do njenega bankrota.....

Zgodovina sprememb…

Timurlenk ::

plačni rekorderji



700 €, prasci
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Mr.B ::

Timurlenk , kaj 700€ je povprečna plača v JS. Mislim da tam veljajo zakonski minimumi glede na izobrazbo, in itak se tam vsi šolajo, ker imajo toliko dela, madonca slovenija bi postala Indija in koromandija, če bi vse te šolane buče poslali na Ceste, in bi le ti bili primorani najti delo v gospodarstvu...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Timurlenk ::

ne vem, koliko je povprečna, več kot 850 neto pa verjetno ni


ampak govorim predvsem o javni upravi, ne celotnem javnem sektorju



keri debil se je le spomnil, da se izenači tajnice, čistilke, zdravnike, vojake, policiste, pilote, profesorje pod eno streho?


aja, virant
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Mr.B ::

Timurlenk , sej res mi v gospodarstvu pa imamo sigurno vsi nad 2600€ neto, pa se borimo kot bogati proti davčnim stopnjam. Dej Statistika je Prasica, če jo spraviš kocko in začneš analizirati, kaj dejansko pokaže...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Timurlenk ::

ja, ok, že stotič



ne morem pomagat, če so slovenski gospodarstveniki nesposobni, nesposobni ustvarjat, nesposobni prodajat


edini, ki so uspešni, so gospodje "zmagali smo na državnem razpisu"
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Daedalus ::

ne morem pomagat, če so slovenski gospodarstveniki nesposobni, nesposobni ustvarjat, nesposobni prodajat


Ja, ok, že stotič. In kako naj tako zafurano gospodarstvo podpira JS, ki pomalca >40% državnega proračuna samo za plače? Ne more, end of story.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Timurlenk ::

ja, razmontirajmo državo, ampak potem v celoti, ne samo tako, da zaposlenim vzameš plače, svinje se pa še naprej redijo
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

VelikiTun ::

Komu kdo vzema plače?

Timurlenk ::

vlada tistim, ki skrbijo, da vlado sploh lahko imamo
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

VelikiTun ::

nižanje != odvzem

Timurlenk ::

ja, je še slabše kot odvzem slabim


ker zdaj jemljejo tudi dobrim in tudi najboljšim
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Daedalus ::

Stvar je pač taka, da je treba državo nekak financirati. In tisti, ki pri srednješolski ekonomiji niso lih na ušesih sedeli, razumejo, kako se kaj financira. Ostali pa pač bluzijo. Takle mamo.

Komu kdo vzema plače?


Meni država nesorazmerno velik del plače, pa še prispevke in dohodnino od dopolnilne dejavnosti. Zato, da lahko pita JS in "nacionalni interes" v obliki nasedlih naložb tipa NLB. Ko je pa še bil čas vložit kaj pametnega v šolstvo, so pa raje investirali v beton in asfalt, šolstvo pa prepustili "samoupravi" nesposobnih dr.-jev, ki so popolnoma zafurali bolonjsko reformo, obenem si pa dvigovali standard z kanaliziranje projektnega denarja v lastne žepe. Korupcija uber alles = Slovenija. Kul, če si prave barve in lezeš v pravo rit, malo manj če lezeš v napačno rit in si napačne barve in popolnoma za kozlat, če se nočeš iti takih rabot. Bo treba poiskati izhod iz tele podalpske greznice.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ZaphodBB ::

Timurlenk je izjavil:

ja, je še slabše kot odvzem slabim


ker zdaj jemljejo tudi dobrim in tudi najboljšim


Lol wut?

Vlada govori o zmanjšanju "mase" za plače, koliko komu in na kakšen način (znižanje ali odpuščanje) pa ni določeno.

Sindikati pa pravijo takole:



In nihče še ni nikomur nič vzel, razen krize realnemu sektorju. Ne širi laži. Bedak.

VelikiTun ::

Timurlenk je izjavil:

ja, je še slabše kot odvzem slabim


ker zdaj jemljejo tudi dobrim in tudi najboljšim
Kot sem povedal v drugi temi. Sindikati so praktično proti kateremukoli predlogu, ker jim ustreza sedanja pozicija. So proti odpuščanjem, nižanjem plač v določenih sektorjih, predčasnemu aka. prisilnemu upokojevanju,...

Timurlenk ::

ja, pa saj to je problem a ne

zdaj bi pa tudi janša vse, ki zaslužijo nad 2500 proglasil za bogate :))


naša država je pač en velik invalid, ki zna pobrat tisto najbolj simpl in trotl ziher zadevo, to je plačo in pa nabit zna trošarine za bencin, cigarete, alkohol



to je vse


vsi lastniki delnic, vsi, ki milijončke vozijo v lihenštajn/na kajmanske otoke, vsi, ki imajo v lasti 2, 3, 4, 5, 30 nepremičnin, pa se vsemu lepo izognejo

VelikiTun je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

ja, je še slabše kot odvzem slabim


ker zdaj jemljejo tudi dobrim in tudi najboljšim
Kot sem povedal v drugi temi. Sindikati so praktično proti kateremukoli predlogu, ker jim ustreza sedanja pozicija. So proti odpuščanjem, nižanjem plač v določenih sektorjih, predčasnemu aka. prisilnemu upokojevanju,...


povej mi prosim, kako se predsčano upokojevanje sklada s tem, da bo treba začeti delati do 65


in do 65 bomo delali tako ali tako, ker je res malo takšnih, ki se redno zaposlijo prej
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

VelikiTun ::

Timurlenk je izjavil:

povej mi prosim, kako se predsčano upokojevanje sklada s tem, da bo treba začeti delati do 65
S tem, da je v določenih delih JS preveč ljudi. Razen če ti je logično, da se v gospodarstvu odpušča in je država vse bolj zadolžena, v JU pa celo zaposluje.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

in do 65 bomo delali tako ali tako, ker je res malo takšnih, ki se redno zaposlijo prej


-najprej zbijemo placo (najprej JS ZS bo itaq sledil) in socialne pravice, da ne bo mozno nic privarcevati
-potem ukinemo brezplacno zdravstvo in solstvo za otroke, da bomo ze tako shirani se bolj zmolzeni od privat solnikov in dohtarjev
-pol je pa pocas pri 65 ze cas, da bi sli v penzijo, kjer pa ne bo spet nicesar za nas, ce pa se bos oglasil bos ozmerjan za prokletega parazita :/

...sanje jajcnika in njegovih followerjev

oldguy ::

-najprej zbijemo placo (najprej JS ZS bo itaq sledil) in socialne pravice, da ne bo mozno nic privarcevati
-potem ukinemo brezplacno zdravstvo in solstvo za otroke, da bomo ze tako shirani se bolj zmolzeni od privat solnikov in dohtarjev


News for you - ZS tule vodi.

Another news for you - ne varčujemo. Če vam porežemo plače za 50%, bomo začeli varčevat. Seveda šele potem, ko odplačamo trenutni dolg.

Yet another news for you - ne šolstvo ne zdravstvo ni brezplačno. Oziroma, če misliš, da ni tako, sporoči ZZZSju in davčni, kaj zavraga se gresta da ti trgata za brezplačne storitve.

Now, come back from neverland, please...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Buggy ::

News for you - ZS tule vodi.


...in JS ni kriv, da je ZS tam kjer je, vprasaj se raje zakaj je temu tako in kaj je Jajo do sedaj naredil, da bi bilo boljse?

Another news for you - ne varčujemo. Če vam porežemo plače za 50%, bomo začeli varčevat. Seveda šele potem, ko odplačamo trenutni dolg.


...meni nimas kaj rezat place ker sem v ZS, varcujemo seveda ne tam kjer bi morali in tudi nikakor si ne znam zamisliit, da bi JAJO to celo_ZNAL_naredit. Govorim o varcevanju doma...druzinski proracun in dajanje na stran za stare/tezke case, ki nam jih plesasto pezde rihta s svojimi "varcevalnimi" ukrepi

Yet another news for you - ne šolstvo ne zdravstvo ni brezplačno. Oziroma, če misliš, da ni tako, sporoči ZZZSju in davčni, kaj zavraga se gresta da ti trgata za brezplačne storitve.


...v taki obliki kot je sedaj mu se vedno lahko tako recem ti slamnati moz, ko bo pa Jajo svoje naredil pa bos lahko razmisljal a bos tisto nekaj privarcevanega dal otroku za solanje , sebi za operacijo prostate ali pa bos zadrzal raje zase, da bos kot senior lahko premisljal ali se bos se dnevno vozil v sluzbo in delal zastoje ali pa s tem denarjem morda kupil kaj za pod zob in imel ta tablete proti senilnosti.

Now, come back from neverland, please...


no zdej pa daj preberi se enkrat, vdihni in pogoltni ze enkrat tisto tableto prosim.

Timurlenk ::

Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

para! ::

Upam trdit, da povprečen Američan živi dosti, dosti bolje kot povprečen Slovenec, tako da je vsako norčevanje iz njihovega modela zgolj posmehovanje samemu sebi.

lp
Death before dishonor!
««
41 / 264
»»