» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
42 / 264
»»

djordjevic ::

Približno tako nekako, ja. Žal. Žal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

D3m ::

Dokler ne mečejo bombe name. Jih ne jebem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

oldguy ::

Psihotropnih tablet ne jem, je škodljivo za zdravje, hvala. :)

...in JS ni kriv, da je ZS tam kjer je, vprasaj se raje zakaj je temu tako in kaj je Jajo do sedaj naredil, da bi bilo boljse?


In, your point being? Da vzamemo še dve miljardi pufa dokler se končno ne odločimo, kdo pa je zares kriv? JS? ZS? Pahor? Jajo? Banke? Sosedova mica?

In potem, ko bomo krivca končno našli, mu vzeli 20 miljard, jih vrnili in uravnotežili proračun, nato bosta pa zares tekla med in mleko. Če ne bo en Buggy vmes pošizil, da je krivec seveda oni, drugi! Dejmo ga!

...meni nimas kaj rezat place ker sem v ZS, varcujemo seveda ne tam kjer bi morali in tudi nikakor si ne znam zamisliit, da bi JAJO to celo_ZNAL_naredit. Govorim o varcevanju doma...druzinski proracun in dajanje na stran za stare/tezke case, ki nam jih plesasto pezde rihta s svojimi "varcevalnimi" ukrepi


Saj verjamem, da je zajebano imet fobije v spanju, ampak težki časi so tu. Če ne bi bili težki, ne bi imeli letne luknje v proračunu v višini 25% vseh prihodkov. In tudi pezde z lasmi problemov ni prav dobro načel. Ampak spet, iščeš krivca namesto da bi se vprašal "kdo bo pa vse tole plačal?" kljub temu, da veš odgovor.

...v taki obliki kot je sedaj mu se vedno lahko tako recem ti slamnati moz, ko bo pa Jajo svoje naredil pa bos lahko razmisljal a bos tisto nekaj privarcevanega dal otroku za solanje , sebi za operacijo prostate ali pa bos zadrzal raje zase, da bos kot senior lahko premisljal ali se bos se dnevno vozil v sluzbo in delal zastoje ali pa s tem denarjem morda kupil kaj za pod zob in imel ta tablete proti senilnosti.


Slamnati mož? Da nisi ti morda pozobal kakega tableta preveč? Heh, očitno sem se motil o tvoji umski kapaciteti. Brezplačno? Vic dneva...


Skratka, brez pravih argumentov si, pa malce pljuvaš po navideznih krivcih. Nič novega.

Timurlenk ::

para! je izjavil:

Upam trdit, da povprečen Američan živi dosti, dosti bolje kot povprečen Slovenec, tako da je vsako norčevanje iz njihovega modela zgolj posmehovanje samemu sebi.

lp

seveda, seveda

they live a dream, al kako že gre
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

oldguy ::

seveda, seveda

they live a dream, al kako že gre


Najboljše da se usedeš na avion pa jih greš vprašat. In tole mislim popolnoma resno.

D3m ::

Thye live the American dream. :D Z bombami.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Timurlenk ::

seveda, sploh tistih 30 milijonov, ki živijo pod pragom revščine

p.s.


očitno vas moram spet opozoriti


med stavkajočimi je bilo spet cca. 80 % žensk, se vidi, kam želi desnica strpati žensko _(ponovno)_
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Timurlenk je izjavil:



Ti in tale tvoja teta vlečeta povsem nekoherentne zaključke. Razmišljanje tele tete je totalno protislovno.

Pa se mi ne da razlagat, ker bi bilo bob ob steno.

para! ::

Timurlenk je izjavil:

para! je izjavil:

Upam trdit, da povprečen Američan živi dosti, dosti bolje kot povprečen Slovenec, tako da je vsako norčevanje iz njihovega modela zgolj posmehovanje samemu sebi.

lp

seveda, seveda

they live a dream, al kako že gre

Timurlenk, zakaj debatiraš kot otrok, sej nikjer nisem napisal, da živijo v sanjskem svetu, ali pa da tam ni revežev, še manj pa, da se tam cedita med in mleko. Govorim o povprečju, kjer pa drži kar sem napisal, ker so v ZDA vse stvari cenejše, plače so višje, tako da se nima smisla pogovarjati o kvaliteti življenja.

Ne moreš trdit, da je s ~1000 EUR povprečne plače v Sloveniji (kjer imamo davek na davek na vse) bolje živeti kot v državi kjer se plače gibajo po 50k USD/letno after taxes in so _vse_ stvari mnogo cenejše (gorivo, avtomobili, hrana, tehnologija, nepremičnine).

Da vsak poskrbi zase kolikor lahko in odgovarja za svoje početje, je pa nekaj, kar dviguje kvaliteto življenja in ne niža. Oprosti, če plačam več zdravstvenega zavarovanja, ker sem v rizični skupini, to pomeni, da tisti, ki niso lahko živijo kvalitetneje, ker jim država prizna pravico, da jih briga zame.

Ja, za tiste, ki bi državo cukali za rokav ob vsaki težavi in ob vsakem otroku, ki se vam rodi prejemali plačilo za nedelo,... za tiste je pa Slovenija kar raj, očitno :)

lp
Death before dishonor!

oldguy ::

para!, +1

Okapi ::

Govorim o povprečju, kjer pa drži kar sem napisal, ker so v ZDA vse stvari cenejše, plače so višje, tako da se nima smisla pogovarjati o kvaliteti življenja.
Če bi kdaj tam živel, bi vedel, kakšne bedarije kvasiš.

O.

para! ::

Torej stvari v ZDA niso cenejše in plače niso višje? Trdiš, da v Sloveniji povprečen prebivalec živi bolje kot povprečen prebivalec ZDA? Razni indeksi, kjer so ZDA vedno pred nami, torej vejo manj kot ti?

Najnižja cena goriva in cenejši _evropski_ avtomobili, kot tudi cenejše nepremičnine kot v Ljubljani, za kakovost življenje pomeni kaj?

lp
Death before dishonor!

Buggy ::

eh... oldguy! Verjamem, da se rad postavis nad okolico se orientiras, ter najdes svoje mesto v njej, verjamem tudi, da se imas za nadvse pametnega in poklicanega, kakor ti tudi verjamem, da neprovokativno in trmasto verjames temu, kar pises in zagovarjas.

Ne verjamem pa ti, da ti je vseeno, ko ti pravim, da za nastalo stanje v ZS ni kriv JS in zato, ne sme biti kaznovan po excel uravnilovki, med tem ko ti konstantno in ponavljajoce_strasis oz opletas z dolgom, ki ga drugace ne bomo zajezili, ce takoj ne porezemo JS? Kolikokrat pa bomo to se naredili? Bo samo tokratno znizanje dovolj ali se bomo isto pogovarjali cez pol leta, ker tako pametno dajemo iz levega v desni zep....kdaj bo po tvoje konec rezanja? Ko zrusimo drzavo z JS kot jo poznamo?

Bo potem ZS in s tem razvoj gospodarstva zacel producirati nova delavna mesta, podjetja bodo sirila proizvodnjo,
dobimo nova narocila in pa seveda en kup novih tujih vlagateljev ter podjetij? In to samo s tem, ker bomo trenutno (za koliko casa) zajezili (po ocenah FM) dolg, ki za EU razmere sploh ni tako alarmanten? Dolg, ki ga je nakopala nespametnost trenutne vlade v prejsnem mandatu in zavrnjene Pahorjeve reforme. Krivci za nastalo situacijo ti ocitno tudi niso pomembni oz. se sprenevedas saj tocno ves kdo ima crno za nohti in da popolnoma isto skodo drzavi delajo tudi sedaj le se v hujsi obliki, ko so skregali ljudi in unicujejo drzavo kot jo poznamo v dobrem in zdravem smislu. Kolikokrat bomo sli se na ta tanek led?

Res ti ne verjamem, da ti je vseeno istocasno pa verjamem, da zelis najbolje a kot je bilo ze veckrat povedano sredstva za dosego cilja niso prava kakor tudi ne prioritete nastavljene od IJJ. Drzava si zasluzi malo vec ali vsaj enako energije usmerjene v stabilizacijo gospodarstva kot jo usmerjajo trenutno v sizifovo delo na podrocju krcenju financ JS. Ce bi jaz poznal odgovore za resitev bi jih tukaj napisal a jih zal ne kot tudi ti ne, zato lahko samo izrazim svoje nazadovoljstvo nad tem kam nas pelje vse skupaj...jebat ga malce intuicije, ki me se ni razocarala. Tudi to, da si v resnici fejst fant :D

Okapi ::

Torej stvari v ZDA niso cenejše
Vse niti približno.

Trdiš, da v Sloveniji povprečen prebivalec živi bolje kot povprečen prebivalec ZDA?
Imaš težave z branjem? Trdim, da "povprečen Američan" NE "živi dosti, dosti bolje".

O.

Mr.B ::

Buggy, vzemimo tistim grdim kapitalistom, al pa banka tisti so krivi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Razni indeksi, kjer so ZDA vedno pred nami, torej vejo manj kot ti?
Poglej recimo, koliko ima povprečen Američan dopusta. Koliko časa se povprečen Američan vozi na delo in z njega. Poglej, kakšno imajo umrljivost dojenčkov (Slovenija je na 10. mestu, ZDA na 34.) ...

O.

BALAST ::

Drzava si zasluzi malo vec ali vsaj enako energije usmerjene v stabilizacijo gospodarstva kot jo usmerjajo trenutno v sizifovo delo na podrocju krcenju financ JS.


Če pa vemo koliko denarja gre za plače JS, in koliko so te višje od ZS. Ne zavajaj prosim z ostalimi ukrepi, ker BODO ŠE PRIŠLI NA VRSTO!
Sindikati so pa počasni, pijavski in sodelujejo le ko se gre za izboljšanje delovnih pogojev, za vse ostale stvari pa zavirajo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

para! ::

Okapi, stvari, ki sem jih naštel, praviloma so cenejše. Lahko pa ti poveš, katere od tistih stvari, ki več ali manj določajo standard posameznika, so tam dražje kot pri nas, pa bom takoj priznal napako.

Sicer je zdravstvo verjetno dražje, če si večkrat bolan, ampak hej, meni se tak sistem zdi kvečjemu pravičnejši in posledično za tiste, ki imajo manj težav z zdravjem, cenejši. Pa ne bi začel s tem, ker vem, da ima večina mnenja, da je "zdravstvo neki, kar more vedno bazirat na solidarnosti" in je tu off-topic.

Obešaš se torej zgolj na nivo superlativov, ki jih uporabljam. Bi bilo bolje, če bi "dosti" napisal le enkrat? :P

Poglej recimo, koliko ima povprečen Američan dopusta. Koliko časa se povprečen Američan vozi na delo in z njega. Poglej, kakšno imajo umrljivost dojenčkov (Slovenija je na 10. mestu, ZDA na 34.) ...

Zakaj se to ne odraža na indeksih, ki merijo kakovost življenja, če je tako pomembno? Ali si prepričan, da lahko te podatke primerjaš med seboj kar tako, čez palec, češ 10 je manj od 34, boljši smo? Ker plačo in stroške življenja namreč lahko.

Sicer pa, tako kot si rekel, ne morem tu ničesar trdit in kričat na ves glas, ker ni dovolj izkušenj. Sem zgolj repliciral na Timurlenkovo "norčevanje" iz sistema, ki očitno deluje mnogo boljše kot naš. Res, tisti, ki bo trdil, da nam gre bolje kot ZDA, se smeši :)

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Okapi ::

češ 10 je manj od 34, boljši smo?
Pri nas na 1000 živih umrejo 4 dojenčki, v ZDA pa 7. Za 3 naključne ljudi na tisoč je življenje v Sloveniji neskončnokrat boljše.

Tule je še en indeks, kjer peljemo Američane scat;)
Happy Planet Index @ Wikipedia

O.

ZaphodBB ::

Od okapija boš dobil samo nakladanje.

Evo podatke http://www.numbeo.com/cost-of-living/co...

Okapi je izjavil:

češ 10 je manj od 34, boljši smo?
Pri nas na 1000 živih umrejo 4 dojenčki, v ZDA pa 7. Za 3 naključne ljudi na tisoč je življenje v Sloveniji neskončnokrat boljše.

Tule je še en indeks, kjer peljemo Američane scat;)
Happy Planet Index @ Wikipedia

O.

????

Nisi resen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

para! ::

Ja, po happy planet indeksu so bili leta 2009 precej veseli na kitajskem (20. mesto), še bolj pa v Egiptu (12. mesto). Mi smo 65., takoj za Bosno. Škoda, da niso analizirali še S. Koreje, oni so itak v konstantnem orgazmu.

Čeprav se mi opis tega indeksa zdi zanimiv zaradi tega:
[...] the usual ultimate aim of most people is not to be rich, but to be happy and healthy.
, se mi zdi pa lestvica držav po tem HPI rahlo smešna, glede na to, da so se relativno visoko uvsrtile tudi države, ki veljajo za mass-violatorja čl. pravic, kot tudi tiste, kjer se je sreča ljudstva kasneje pokazala v obliki krvave revolucije.

Je pa iz vseh teh indeksov razvidno tudi, da v Sloveniji ni tako slabo, kot se govori da je.

lp
Death before dishonor!

ZaphodBB ::

para! je izjavil:

Ja, po happy planet indeksu so bili leta 2009 precej veseli na kitajskem (20. mesto), še bolj pa v Egiptu (12. mesto). Mi smo 65., takoj za Bosno. Škoda, da niso analizirali še S. Koreje, oni so itak v konstantnem orgazmu.

Čeprav se mi opis tega indeksa zdi zanimiv zaradi tega:
[...] the usual ultimate aim of most people is not to be rich, but to be happy and healthy.
, se mi zdi pa lestvica držav po tem HPI rahlo smešna, glede na to, da so se relativno visoko uvsrtile tudi države, ki veljajo za mass-violatorja čl. pravic, kot tudi tiste, kjer se je sreča ljudstva kasneje pokazala v obliki krvave revolucije.

Je pa iz vseh teh indeksov razvidno tudi, da v Sloveniji ni tako slabo, kot se govori da je.

lp

Jah očitno so ljudje zelo srečni, ko se znebijo drugačemislečih.

Mogoče na to cilja žirafko.

Karaya 52 ::

To je tako kot tista Strukljeva, kako da je solstvo dobro, ker se je nadpovpreco odrezalo pri testih matematike. Pozabil pa je povedati, da je skupen rezultat bistveno pod povprecjem neke OECD studije. Stuksi in Okapi, mojstra statistike. :))

oldguy ::

Ne verjamem pa ti, da ti je vseeno, ko ti pravim, da za nastalo stanje v ZS ni kriv JS in zato, ne sme biti kaznovan po excel uravnilovki, med tem ko ti konstantno in ponavljajoce_strasis oz opletas z dolgom, ki ga drugace ne bomo zajezili, ce takoj ne porezemo JS? Kolikokrat pa bomo to se naredili? Bo samo tokratno znizanje dovolj ali se bomo isto pogovarjali cez pol leta, ker tako pametno dajemo iz levega v desni zep....


Ne, ne bo dovolj. Dovolj bo takrat, ko se bomo navadili, da ne moremo strukturno zapravljat več kot dobimo notri. Da če to počnemo, da je to narobe, da s tem delamo škodo sebi in dajemo denar tujcem. Pa naj bo za NLB, TEŠ, politike, Dars, javni ali zasebni sektor.

In ne strašim - jaz agitiram proti zadolževanju s tem, da navajam gola dejstva za razliko od nekaterih, ki opletajo s propadom socialne države, hkrati pa ne razumejo, da je največja grožnja le-tej nadaljnje zadolževanje. Če te dejstva o zadolževanju strašijo, hell, toliko bolje za moj point. Gotovo se boš strinjal, da če se ne bi konstantno zadolževali zadnjih 20 let, ne bi imeli debate, ki jo imamo trenutno.

Hell, cela Evropa ne bi bila v krizi, če se ne bi. Še zapisat so šli to v pogodbo, pa so jo vsi veselo kršili, najebemo pa vsi. A smo sokrivci - kolektivno jih nismo dovolj držali za jajca, pa všeč so nam bile drobtinice, katere so nam vrgli od pogače ki so jo veselo talali naokoli v času debelih krav. Zato jaz hočem odgovornost politikov za vsakokratni proračun in popolno transparentnost le-tega. Če se vzame dolg, naj se vzame samo v primeru, ko gre npr. za kak razvojni projekt, ki se bo sam odplačal. Pa še v tem primeru rad vidim, da gre pri velikih vsotah vse skupaj na referendum. Nikakor ne sme iti za dolg strukturne narave.

Res ti ne verjamem, da ti je vseeno istocasno pa verjamem, da zelis najbolje a kot je bilo ze veckrat povedano sredstva za dosego cilja niso prava kakor tudi ne prioritete nastavljene od IJJ. Drzava si zasluzi malo vec ali vsaj enako energije usmerjene v stabilizacijo gospodarstva kot jo usmerjajo trenutno v sizifovo delo na podrocju krcenju financ JS. Ce bi jaz poznal odgovore za resitev bi jih tukaj napisal a jih zal ne kot tudi ti ne, zato lahko samo izrazim svoje nazadovoljstvo nad tem kam nas pelje vse skupaj...jebat ga malce intuicije, ki me se ni razocarala. Tudi to, da si v resnici fejst fant :D


To, al sem jest fejst fant al ne, je dosti irelevantno, tako kot intuicija...rajši dobro preceni argumente, če se le da :) Jaz pač mislim, kar sem tudi že večkrat povedal, da trenutni ukrepi še zdaleč niso optimalni, ampak da so zgolj good enough, ker so alternative še slabše. Zato jih vseeno podpiram, a še zdaleč ne brezpogojno. Če bodo tile na oblasti počeli še večje neumnosti, jih skurcam v petih minutah. Če bodo zapravljali bistven del vsote, ki jo bodo menda "prišparali", za nove neumnosti, grem tudi na ulico (no, ampak ne verjamem da s Semoličem ali Štrukljem - tadva sta demagoga posebne vrste).

Zaenkrat jim pa pomojem glede na zmožnosti ne kaže tako slabo - če jim uspe, kar so si zadali. Načrti niso vsi dobri, ravno slabi pa tudi ne. Če koalicijo pozorno poslušaš, moraš priznat, da ni v planu samo uravnilovka v JS - zgolj največ prahu se dviga za njo. Šušterčič pa je zame zaenkrat pravi človek na pravem mestu.

Prav jim dam namreč, da so se najprej lotili porabe. Zakaj:
- Če bodo "premišljeno ter optimalno" spreminjali JS čez npr. eno leto, ko bodo plani narejeni in domišljeni, so vmes zapravili novi dve miljardi +. S tem, da bo perja takrat letelo enako, če ne še več. Bo še več ljudi reklo "Že lani smo vam dali to-pa-to, ostrižite drugega" in kakršnekoli reforme bodo šle še težje čez. S tem da "optimalno" glede na danes slišano lahko kar mirno pozabiš - šolniki dajo rajši plače kot katerikoli "standard" ali "pravico" (beri spremembo), da ne govorim o tem, kaj bo, ko bi morda hoteli ukinit kako Knjigo - kar Okapija beri, pa kulturnikov se spomni kako so piskali, ko se jim še niti rezat ni začelo nič. Tisoče svetih krav bi morali prelopatat za podoben učinek kot ga bo imela uravnilovka. Združit občine in zmanjšat le JU? Sem za, a to lahko še izvedemo, s tem, da tudi to ne gre čez noč in ne bo easy.
- Če zdaj dvignejo davke, da notri prinesejo tak prihranek kot ga bodo trenutni ukrepi, so še bolj obremenili gospodarstvo, ki mu že tako ne gre prav dobro - jasno, tudi po krivdi politike in menežmenta. A to ne spremeni tega, da bodo stvari po tem še slabše. Gospodarstvo bo kmalu obdavčeno še bolj že s tem, ko bo moralo v prihodnosti vračat, kar smo pridelali v 20 letih. Obrestne mere države zato še zdaleč niso imaginaren pojem.
- Za nove dokapitalizacije in subvencije kot pomoč gospodarstvu pa nikakor ne morem bit - ko slišim ta pojem, me začne bolet denarnica. Če pozabimo, da pomenijo novo zadolževanje, dokapitalizacije do sedaj niso prinesle še ene dobre stvari v vsej zgodovini države - naj se gospodarstvo kar samo zrihta, le pri miru naj ga pustijo s svojim političnim kadrom in od nas sposojenim denarjem. Še prodajo naj, kar imajo pod kontrolo, pa čimprej, da se ne bodo spet igrali s temi firmami kot otroci v peskovniku.
- Lahko pa se zadolžujemo do onemoglosti in vidimo kaj bo - se zgledujemo po Evropi, takorekoč. Ko se nam bo dokončno zalomilo, Islandija sicer ne bomo mogli biti ker smo del evrocone, a še vedno lahko razglasimo bankrot ali upamo na milost ECB-ja. A ta alternativa je ena slabših, se mi zdi.

Kakšne so še alternative? Praviš, da boljših rešitev ne poznava ne ti ne jaz, ampak dejmo vseeno počakat še malo? Naj pustijo vse pri miru zgolj zato, ker smo idealisti in smo zadovoljni samo z "the best" rešitvijo, ki jo bomo šele našli? E, mam pa že rajši uravnilovko zdaj. Jih je pa seveda treba grabit za jajca, da ne bodo slučajno pozabili, da je njihova naloga spravit državo na zeleno vejo in ne tlačenje svojih kadrov vsepovsod.

Pa če so prioritete IJJ prave ali ne, mu moraš vseeno priznat vsaj nekaj - debata o dolgu se je vsaj orenk začela. Treba se je začet zavedat da ni vse fancy-dandy in da imamo v Sloveniji, kot tudi v Evropi in v končni fazi po vsem svetu, zajebane strukturne probleme.

Keyser Soze ::

oldguy je izjavil:

E, mam pa že rajši uravnilovko zdaj. Jih je pa seveda treba grabit za jajca, da ne bodo slučajno pozabili, da je njihova naloga spravit državo na zeleno vejo in ne tlačenje svojih kadrov vsepovsod.

A pa lahko sproduciraš eno simulacijo, kaj pomeni za Slovenijo špranje z 800 miljoni na leto in kaj pomeni za slovenijo šparanje z 400 milijoni na leto?

Al boš še najprej mantral to, kar po cajtngih mantrajo kupljeni slovenski meneđerji. Zanimivo je tudi to, da je besednjak dokaj sličen tistemu, ki se sliši s strani SDS&Co.
OM, F, G!

Okapi ::

moraš vseeno priznat vsaj nekaj - debata o dolgu se je vsaj orenk začela.
Vse skupaj je en velik deja vu.>:D Smo pred 30 leti v ex-Jugi jamrali o 20 milijardah dolarjev dolga, stabilizaciji, zategovanju pasu, imaš kuču, vrati stan ... In 30 let kasneje ni nihče niti za trohico pametnejši. Zeh.;((

O.

oldguy ::

A pa lahko sproduciraš eno simulacijo, kaj pomeni za Slovenijo špranje z 800 miljoni na leto in kaj pomeni za slovenijo šparanje z 400 milijoni na leto?


Ne morem. Ker smo svetlobna leta stran od kakršnegakoli šparanja.

In 30 let kasneje ni nihče niti za trohico pametnejši. Zeh.


Ja, eni se res še vedno niso naučili napisat kej več, kot pa eno, dve vrstice. Zeh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Keyser Soze ::

oldguy je izjavil:

Ne morem. Ker smo svetlobna leta stran od kakršnegakoli šparanja.

Hm, OK. Gremo nazaj na temo.
OM, F, G!

oldguy ::

Hm, OK. Gremo nazaj na temo.


Ki je, kaj? Temni princ pa njegovi grdigrdi pritlehni janševiki? Drugega tko al tko ne pokažeš...:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Okapi ::

Ja, eni se res še vedno niso naučili napisat kej več, kot pa eno, dve vrstice.
Bolje dve vrstici kot pet strani generičnega ranta.>:D

O.

oldguy ::

Bolje dve vrstici kot pet strani generičnega ranta


Bolje raca v omaki kot tele v hlevu. See, tut jest znam...

Aja, ne...zakaj lažeš, Okapi? :D

Timurlenk ::

Okapi je izjavil:

Govorim o povprečju, kjer pa drži kar sem napisal, ker so v ZDA vse stvari cenejše, plače so višje, tako da se nima smisla pogovarjati o kvaliteti življenja.
Če bi kdaj tam živel, bi vedel, kakšne bedarije kvasiš.

O.



Okapi je izjavil:

moraš vseeno priznat vsaj nekaj - debata o dolgu se je vsaj orenk začela.
Vse skupaj je en velik deja vu.>:D Smo pred 30 leti v ex-Jugi jamrali o 20 milijardah dolarjev dolga, stabilizaciji, zategovanju pasu, imaš kuču, vrati stan ... In 30 let kasneje ni nihče niti za trohico pametnejši. Zeh.;((

O.

in kaj so še govorili v tistih časih? predvsem v letih 53, 63 in 74?

danes moramo trdo delati, zategniti pas, se odrekati, da nam bo enkrat v prihodnosti boljše


prejšnja in sedanja vlada kot da kopirata kardeljeve govore (in vseh ostalih dežurnih iz tistega časa)
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

para! ::

Timurlenk, a smo v vrtcu, da stvari sporočamo s slikcami, al kako? Ta tvoja infografika mi ne pove prav nič, čeprav bi me to, kar trdi, znalo zanimati.

lp
Death before dishonor!

ZaphodBB ::

Timurlenk je izjavil:

Okapi je izjavil:

Govorim o povprečju, kjer pa drži kar sem napisal, ker so v ZDA vse stvari cenejše, plače so višje, tako da se nima smisla pogovarjati o kvaliteti življenja.
Če bi kdaj tam živel, bi vedel, kakšne bedarije kvasiš.

O.



Okapi je izjavil:

moraš vseeno priznat vsaj nekaj - debata o dolgu se je vsaj orenk začela.
Vse skupaj je en velik deja vu.>:D Smo pred 30 leti v ex-Jugi jamrali o 20 milijardah dolarjev dolga, stabilizaciji, zategovanju pasu, imaš kuču, vrati stan ... In 30 let kasneje ni nihče niti za trohico pametnejši. Zeh.;((

O.

in kaj so še govorili v tistih časih? predvsem v letih 53, 63 in 74?

danes moramo trdo delati, zategniti pas, se odrekati, da nam bo enkrat v prihodnosti boljše


prejšnja in sedanja vlada kot da kopirata kardeljeve govore (in vseh ostalih dežurnih iz tistega časa)


Tele infografike so pa tak nateg. MRI v USA je po ceniku menda res 1500$, v praksi pa bližje 100$. Zakaj? Zaradi usekanega in netransparentnega "dilanja" med zasebnimi medicinskimi centri in zasebnimi zavarovalnicami. Prvi simptomi se kažejo pri nas.

Zavarovalnica reče: "Ste vi nori, nimamo dnarja - ne plačamo vam vsega, samo x% (50,60,70,80).
Dohtarji: K, OK. BTW, ste dobili obvestilo, da smo cene dvignili za x,y%.

Drugače pa mit o bogih Amerikancih, ki mrjejo levo in desno ne drži. Tako dobiš zdravstveno zavarovanje s polnim kritjem že za cca. 200$ mesečno - pri čemer moraš potem v primeru večjih posegov (operacije, kemoterapije), plačati participacijo s kapico - tako moraš recimo plačat DO 2000$ na LETO. To pomeni, da prideš do zavarovalnice - jaz bi šel pa na transplantacijo jeter, pa ti rečejo 2K$ pls! Plačaš in od tu naprej so vsi postopki plačani od zavarovalnice.

Dražja so pa potem zavarovanja brez participacije, itd...

Brez zavarovanja so pa predvsem loleki, ki si mislijo da se jim ne bo nikdar nič zgodilo. In neobveznost zdravstvenega zavarovanje je izrecno kulturna stvar Merikancev, ki so prepričani, da je osebna odgovornost temelj družbe. In da svoboda pomeni tudi svobodo za neumne odločitve. V podobno kategorijo spada tudi uporaba varnostnih pasov.

Tako, da jaz sem prišel do zaključka - da v USA bi bil brez zavarovanja predvsem kak Zoki Vaskrsić, samo da tam ga ne bi gledali kako serje vsem po glavi.

para! ::

In neobveznost zdravstvenega zavarovanje je izrecno kulturna stvar Merikancev, ki so prepričani, da je osebna odgovornost temelj družbe. In da svoboda pomeni tudi svobodo za neumne odločitve.

Sej, osebna odgovornost pomeni točno to - svobodo do neumnih odločitev in nošenje posledic le-teh. Če je zavarovanje urejeno pravilno, potem s tabo itak noben nima stroškov. Win win win win wi

lp
Death before dishonor!

Matako ::

Ko smo že pri zdravstvenih zavarovanjih v ZDA... če imaš srečo, da nimaš kroničnih bolezni in si pod ameriškim povprečjem telesne teže (mala, ehm, malica)... si pri zavarovalnicah car.
Lahko se zdilaš za praktično karkoli, ker igraš na karto, da v _splošnem_ taki kot ti hodijo k zdravniku samo, če imajo smolo :D. Itak, da ni fer, samo to se tam razume samo po sebi. Kao: Življenje ni orehova potica - prej trd oreh! :D

Bi se pa seveda pri nas folku skegljalo, ko bi videli, kake zdravstvene teste folk nosi zavarovalnicam (ki imajo seveda lastne diagnostične kapacitete).

Pa itak Pirc Musar ne bi tega dovolila. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mr.B ::

Ah se so podpisali da ne analizirajo podatkov, samo za pretočnost se gre :D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

jype ::

oldguy> In, your point being? Da vzamemo še dve miljardi pufa dokler se končno ne odločimo, kdo pa je zares kriv? JS? ZS? Pahor? Jajo? Banke? Sosedova mica?

Ne. Pufe jemljemo, dokler nam jih ne nehajo dajat, oziroma jih ne vrnemo, kar bo prej. Druge možnosti v resnici sploh nimamo, le nekateri, ki niso dobro premislili, si to umišljajo.

oldguy ::

Ni letelo na možnosti ki jih imamo. Si bral malce mimo konteksta?

Je pa seveda jasno, da se ne bomo rešili primanjkljaja - niti ni to namen te ali kake druge vlade. Namen trenutnih "varčevalnih" ukrepov je zgolj to, da se bomo lahko še naprej zadolževali po približno znosni o.m.. Da bo tako imenovana "socialna država", o razgraditvi katere nezavedni zagovorniki njenega propada toliko govorijo zadnje čase, lahko še stala brez hujših pretresov.

Ampak na dolgi rok bi morala biti uravnoteženost državne porabe cilj - prenehanje zadolževanja za strukturne izdatke in regulirano ter transparentno zadolževanje zgolj za investicije, če že.

jype ::

oldguy> Ampak na dolgi rok bi morala biti uravnoteženost državne porabe cilj - prenehanje zadolževanja za strukturne izdatke in regulirano ter transparentno zadolževanje zgolj za investicije, če že.

Ja, ampak to se ne dela tako, kot bi radi pri nas, temveč tako, da se _investira_ v profitne centre.

ZaphodBB ::

jype je izjavil:

oldguy> Ampak na dolgi rok bi morala biti uravnoteženost državne porabe cilj - prenehanje zadolževanja za strukturne izdatke in regulirano ter transparentno zadolževanje zgolj za investicije, če že.

Ja, ampak to se ne dela tako, kot bi radi pri nas, temveč tako, da se _investira_ v profitne centre.


In ti bi, da to počne država?

Roko na srce, država bi morala nehat talat denar ljudem (razen penzij). Več bi moralo iti skozi razne olajšave.

Pa tudi delavcem v JS bi namesto znižanja plač, del plače plačal v državnih obveznicah.

oldguy ::

Ja, ampak to se ne dela tako, kot bi radi pri nas, temveč tako, da se _investira_ v profitne centre.


What Zaphod said...če država ni dober investitor zaradi tega, ker ne zna razčistit svojih interesov, naj rajši ustvarja okolje, kjer bomo to počeli drugi.

para! ::

Zakaj pa noben posameznik (lahko tudi tujec) ne investira v te profitne centre? A ma samo država zemljevid do tega zaklada, al kako? :)

Profitni centri... morjo bit pa dobr skriti, da jh anben ne najde an!

lp
Death before dishonor!

jype ::

ZaphodBB> In ti bi, da to počne država?

Seveda. Država je edini partner, ki sploh zmore izpeljati strukturne reforme, ki lahko potem gospodarstvu omogočijo, da visoko dodano vrednost pridela v tej državi. Zasebna podjetja ne morejo graditi infrastrukture, ne da bi jim država zagotovila ustrezno kritje v sprejetih smernicah in načrtih, da je v vsem razvitem svetu navada, da država pri infrastrukturnih projektih pomaga tudi denarno, pa mi menda ni treba razlagati.

oldguy> če država ni dober investitor zaradi tega, ker ne zna razčistit svojih interesov, naj rajši ustvarja okolje, kjer bomo to počeli drugi.

Na travniku, kjer je najbližji kos infrastrukture 15km oddaljen električni transformator, zelo težko postaviš karkoli drugega kot kmetijo, če pa država poskrbi za papirje, ki jih potrebuješ za izgradnjo vse potrebne infrastrukture do tega travnika, se pa investitorji dobesedno stepejo za priložnost.

para!> Zakaj pa noben posameznik (lahko tudi tujec) ne investira v te profitne centre?

Ne da ne more - ne sme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ZaphodBB ::

ZaphodBB> In ti bi, da to počne država?

Seveda. Država je edini partner, ki sploh zmore izpeljati strukturne reforme, ki lahko potem gospodarstvu omogočijo, da visoko dodano vrednost pridela v tej državi. Zasebna podjetja ne morejo graditi infrastrukture, ne da bi jim država zagotovila ustrezno kritje v sprejetih smernicah in načrtih, da je v vsem razvitem svetu navada, da država pri infrastrukturnih projektih pomaga tudi denarno, pa mi menda ni treba razlagati.


Sej se razumemo, ampak moraš vedet da v sodobnem Slovenskem jeziku to pomeni, da bo država investirala denar v podjetja. Potem pa dobimo primere kot je Startup Podjetnik Tomaž Lovše, ki za svojo "green field" naložbo pobere 1/4 denarja namenjenega startupom, profite izvozi na Ciper, Slovenija pa za 2MM€ dobi 10 zaposlenih v call centru.

Država mora ustvarjat pogoje in gradnja infrastrukture oz. planiranje nje je skrajni domet do koder sme.

jype ::

ZaphodBB> ampak moraš vedet da v sodobnem Slovenskem jeziku to pomeni, da bo država investirala denar v podjetja.

Ne. To ni nobena investicija, to je prelivanje javnega denarja v zasebne žepe. Da se tako ne dela, vemo vsi. Država investira že s tem, da dovoli (in podpira - ne denarno, ampak s hitrim in strokovnim reševanjem političnih vprašanj), da se projekti izvedejo. Namesto da se primeri, ki se reči za več let znajdejo na upravnih sodiščih, izrodijo v katastrofo, naj se poskrbi, da bodo oškodovane stranke hitro in učinkovito dobile odškodnine, izvajalci pa hitro in učinkovito zaključili z infrastrukturo, da se gospodarstvo lahko že enkrat po dolgem času začne ukvarjati z rastjo, ne pa z iskanjem rešitev za trivialne težave, kakršne so pridobivanje soglasij, delovanje v sivi coni zaradi prepočasnih državnih organov in iskanje rešitev za upravne zagate, zaradi kakršnih podjetja izgubijo ogromno količino časa (zadnji tak podvig je bilo zaposlovanje ruskega državljana pri nas, na primer).

ZaphodBB> Država mora ustvarjat pogoje in gradnja infrastrukture oz. planiranje nje je skrajni domet do koder sme.

Se ne strinjam - tudi infrastrukturo naj gradijo zasebniki na podlagi koncesij. Država naj se le drži lastnih pravil in na podlagi usmeritev in strokovnih analiz sprejema težke odločitve (recimo o trasah, po katerih poteka infrastruktura in o spremembah namembnosti večjih zemljišč), potem se pa umakne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ZaphodBB ::

jype je izjavil:

ZaphodBB> ampak moraš vedet da v sodobnem Slovenskem jeziku to pomeni, da bo država investirala denar v podjetja.

Ne. To ni nobena investicija, to je prelivanje javnega denarja v zasebne žepe. Da se tako ne dela, vemo vsi. Država investira že s tem, da dovoli (in podpira - ne denarno, ampak s hitrim in strokovnim reševanjem političnih vprašanj), da se projekti izvedejo. Namesto da se primeri, ki se reči za več let znajdejo na upravnih sodiščih, izrodijo v katastrofo, naj se poskrbi, da bodo oškodovane stranke hitro in učinkovito dobile odškodnine, izvajalci pa hitro in učinkovito zaključili z infrastrukturo, da se gospodarstvo lahko že enkrat po dolgem času začne ukvarjati z rastjo, ne pa z iskanjem rešitev za trivialne težave, kakršne so pridobivanje soglasij, delovanje v sivi coni zaradi prepočasnih državnih organov in iskanje rešitev za upravne zagate, zaradi kakršnih podjetja izgubijo ogromno količino časa (zadnji tak podvig je bilo zaposlovanje ruskega državljana pri nas, na primer).

ZaphodBB> Država mora ustvarjat pogoje in gradnja infrastrukture oz. planiranje nje je skrajni domet do koder sme.

Se ne strinjam - tudi infrastrukturo naj gradijo zasebniki na podlagi koncesij. Država naj se le drži lastnih pravil in na podlagi usmeritev in strokovnih analiz sprejema težke odločitve (recimo o trasah, po katerih poteka infrastruktura in o spremembah namembnosti večjih zemljišč), potem se pa umakne.


Ne gre mi v račun, zakaj podpiraš status quo? In držiš štango ljudem, ki so prepričani, da je četa državnih uradnikov najboljši način za usmerjanje naših produktivnih sil?

Ne. To ni nobena investicija, to je prelivanje javnega denarja v zasebne žepe. Da se tako ne dela, vemo vsi. Država investira že s tem, da dovoli (in podpira - ne denarno, ampak s hitrim in strokovnim reševanjem političnih vprašanj), da se projekti izvedejo. Namesto da se primeri, ki se reči za več let znajdejo na upravnih sodiščih, izrodijo v katastrofo, naj se poskrbi, da bodo oškodovane stranke hitro in učinkovito dobile odškodnine, izvajalci pa hitro in učinkovito zaključili z infrastrukturo, da se gospodarstvo lahko že enkrat po dolgem času začne ukvarjati z rastjo, ne pa z iskanjem rešitev za trivialne težave, kakršne so pridobivanje soglasij, delovanje v sivi coni zaradi prepočasnih državnih organov in iskanje rešitev za upravne zagate, zaradi kakršnih podjetja izgubijo ogromno količino časa (zadnji tak podvig je bilo zaposlovanje ruskega državljana pri nas, na primer).


Ne ne vemo tega vsi. Konkretno Štrukeljči trdijo, da vsi vemo da je to edini pravi način.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

jype ::

ZaphodBB> Ne gre mi v račun, zakaj podpiraš status quo?

Nisi prebral zapisanega, potem se ti pa zdi, da podpiram status quo.

ZaphodBB ::

jype je izjavil:

ZaphodBB> Ne gre mi v račun, zakaj podpiraš status quo?

Nisi prebral zapisanega, potem se ti pa zdi, da podpiram status quo.

Dobro sem prebral v konkretnem primeru si sicer jasno nakazal kako razmišljaš. Ampak v širšem kontekstu pa daješ vtis, kot da bomo na način, ki ga prakticiramo že 20 let, kdaj uspeli doseči takšno stanje kakršnega si želiva ti in jaz.

S politično korektnostjo bomo bolj težko prišli do tam. Bo treba najprej reči bobu bob. In se znebit teh parih klanov, ki nas vse nategujejo, v prostem času nam pa prodajajo razne pravljice.
««
42 / 264
»»