» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
24 / 264
»»

PaX_MaN ::

Ne, gre prav za financiranje strank, ki so na volitvah presegle 1% (backdoored by LDS, AFAIK).
Gre pa za LDS, TRS in SNS (in ne za Zares, posipljem s plevelom se močno).

WarpedGone ::

A tut to da mamo? Pritty nitty nice... not.
Zbogom in hvala za vse ribe

PaX_MaN ::

1% (backdoored by LDS, AFAIK).

Bah, moj spomin me spet zajebava. :|
Pragovi 1%, 1.2% in 1.5% veljajo že od 2007, pragove 2%, 2.3% in 2.6% je pa res hotela oz. vsaj imela namen backdoorat KK v predlogu ZPolS enkrat prejšnjega leta(stran 19 in naprej).
Če bi bil zakon sprejet bi vsi trije našteti ostal brez EUR. Škoda, ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Škoda/ne škoda, tole financiranje strank direkt iz proračuna je problem. Če druzga ne, zgleda precej nehigienično. Nism pa prepričan, da obstaja bol higienična varianta.
Mogoče drugačen stil volitev - številko članstva, ki plačuje članarino?

marijancek ::

hudičeve pijavke kulturne. naj ustvarjajo v prostem času, medtem pa kramp pa lopato pa jarke kopat.

financiranje strank iz proračuna je čisto dobro. za demokracijo se splača.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Kulturniki* naj jarke kopajo, politične stranke pa si _zaslužijo_ denar iz proračuna? ;(( Daleč od tega, da bi podpiral to travestijo, ki se jo gredo kulturniki zdaj, ampak če bi kdaj povohal kaj od kulture, bi ti bilo jasno, da kultura _ni_ popoldanska dejavnost.

*Da ne bo pomote - kulturniki, ki se lahko preživijo samo z direktnimi vbrizgi konkretnih količin davkoplačevalskega denarja, so imo najglasnejši, kar se ukinitve ministrstva tiče.
No grave is deep enough to keep us in chains.

kultura je popoldanska dejavnost. kdor je talentiran pa lahko gre na višjo stopnjo in začne z njo živeti, če mu znese.

mi lahko pokažeš primere rezultatov teh subvencioniranih kulturnikov, ker si tako pameten?

jype ::

marijancek> mi lahko pokažeš primere rezultatov teh subvencioniranih kulturnikov, ker si tako pameten?

Ja, lahko:

http://www.imdb.com/title/tt0056591/

Napisal sem, da zgolj subvencijskih prisklednikov ne podpiram, tvoje mnenje, da je kultura popoldanska dejavnost, pa je skregano z logiko, plain and simple.

tili butalci, ki se derejo "smrad" sigurno niso talentirani. sem za to, da se da talentom subvencije.

Seveda niso. Če so se morda pred tem imeli za ljudi kulture, so se s tem dejanjem de-facto de-kulturizirali. Ne bomo pa zdaj vseh metal v isti koš, kali?

lexios ::

jype je izjavil:

marijancek> mi lahko pokažeš primere rezultatov teh subvencioniranih kulturnikov, ker si tako pameten?

Ja, lahko:

http://www.imdb.com/title/tt0056591/

Heh, leta 1962? Maš kj bolj sodobnega?>:D

Bo šlo z nesubvencioniranimi kulturniki?8-)
http://www.imdb.com/title/tt1927077/

lexios> Heh, leta 1962? Maš kj bolj sodobnega?>:D

Ne.

lexios> Bo šlo z nesubvencioniranimi kulturniki?8-)

Vsekakor - vprašanje je samo, kam bo šlo?

Vsekakor - vprašanje je samo, kam bo šlo?

Ob nadaljevanju trenutnih trendov, to sploh ni vprašanje... Vn! Iz države!

ZaphodBB ::

Kar bi kulturniki itak že moral počet, če bi opravljal svoj posel :D.

celada ::

WarpedGone je izjavil:

Škoda/ne škoda, tole financiranje strank direkt iz proračuna je problem. Če druzga ne, zgleda precej nehigienično. Nism pa prepričan, da obstaja bol higienična varianta.
Mogoče drugačen stil volitev - številko članstva, ki plačuje članarino?

Imam raje, da dobijo denar iz proračuna kot, da še bolj odpremo vrata lobiranju in dobesedno strankarski odvisnosti od njih kot je na primer v ZDA.

Karaya 52 ::

Zanimivo, kako si pravzaprav vecina predstavlja delo na umetnostnih podrocjih. Da gre za uglajene ljudi, mirne v srcu in dusi, dvignjene nad bedo vsakdanjika, proc od okov realnosti et ceterum... Nekateri so ze taksni, tisti uspesni, zafrustrirani pa protestirajo z zaljivkami, ker jim muza ne omogoca ucinkovitega umetniskega izrazanja. Umetnik po cudaskem vedenju, od njega pa nic. Ce je cloveku dolgcas, gre k samooklicanim slovenskim (povdarek na slovenskim) strpnim umetnikom in navrze par politicnih tem. Ce misli podobno kot Ziga Turk bo delezen istega tretmaja, garantiram. Dozivel ze veckrat, zal, ker tem "pluralistom" ni jasno, da obstajajo npr. bralci poezije, ki imajo drugacno politicno prepricanje oz. sploh ne razumejo, kako lahko na komparativistiki poucujejo ljudje iz "desnega" kroga. Ce vas slucajno zvlecejo v svoj svet metafizike, kjer je resnic neskoncno (samo vase ne prebavljajo), labirinte lacanovstva, potem priporocam manjso razvado pred spancem. Kamilicni caj z medom in sproscujoc film, da se travmaticen dogodek cimprej pozabi.

tisti, ki se je drl na turka, je en propadli igralec, ki se najbrž boji, da ne bo več državno subvencioniranih filmov, kjer bi lahko on nastopal. biti igralec v sloveniji je pa res patetično, ni čudno da je tako živčen.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

pathetic = beden, pomilovanja vreden

nehajte pa že enkrat, for the love of god, zlorabljati patetičen/patetično
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako ::

Drugače pa, kot je že marsikdo opazil in večina ne: kaj je sploh trik s to "kulturo IN umetnostjo" pri nas? Ker marsikje pojem umetnosti itak pokriva vse, ker je tako zelo širok. No mogoče imaš zraven še "zabava" pa še v zabavni industriji se imajo skoraj vsi za umetnike. Pri nas imamo marsikje neznano 3. vrsto: kulturnike. Kdo za vraga?

Moja teorija: "kultura" pri nas igra isto vlogo kot "zabava" drugje - samo da ni zabavna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Vsaj za eno Presernovo nagrajenko lahko recem, da ni imela v zivljenju nobene koristi od ministerstva za kulturo. Umetnost zivi dalje, vcasih jo ideologija zajaha, sploh naciji in komiji so to pripeljali do skrajnosti. Ministerstvo vidim kot financni fond za zasluzne ideoloske vojscake. V kateri normali drzavi ministri menjujejo direktorje dram?

Buggy ::

V kateri normali drzavi ministri menjujejo direktorje dram?

verjetno mislis s tem na nenormalnega Simonitija iz Janseve vlade, ki je na koncu mandata se naredil to da je uspesnega ravnatelja Pipana nadomestil s svojim Banom, ki je bil kasnje prisoten pri marsikateri necednosti.

...res se je za vprasat ja glede normalne drzave, ko je za krmilom plesati obsojenec.

Karaya 52 je izjavil:

V kateri normali drzavi ministri menjujejo direktorje dram?

Tip je odletel, ker je s službeno kartico financiral svoje zasebne reči. To je drugače kul in ok, če je 'naš'? >:D

Ijaa... in potem ko so ugotovili, da jo je uporabil za nakup sendvica (itak se mu je trgalo od place) so se odlocili za razresitev. Malo morgen. :D Upam da bo nova vlada uprabljala isti meter. Notranji nadzor v vseh drzavnih podjetijh, sluzbah, potem pa vidimo kdo bo ostal brez greha. >:D

By no means! To može samo Tito!>:D

Karaya 52 je izjavil:

Ijaa... in potem ko so ugotovili, da jo je uporabil za nakup sendvica (itak se mu je trgalo od place) so se odlocili za razresitev. Malo morgen. :D Upam da bo nova vlada uprabljala isti meter. Notranji nadzor v vseh drzavnih podjetijh, sluzbah, potem pa vidimo kdo bo ostal brez greha. >:D

Tale s sendvičem je imo bosa. Kolikor se spomnim, je tipo orenk kasiral na službeno kartico. Ampak ja, če paše v šablono, je vse dovoljeno, ne? >:D

Limit-sky ::

Link or STFU.
Šele potem pridemo do raznih "služenj" z najemninami prijateljev in zaslužki partnerjev državnih uslužbenk na "stroške" vlade. Pa kakšno obnovo hišice lahko damo tudi skozi. ;(( Samo, da so "naši".
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Djordje verjetno pise na podlagi anonimke, ki je bila verjetno spisana v prostorih ministerstva za kulturo. :D Pocakajmo na anonimko, ki bo letela na Gorska. >:D

Limit-sky je izjavil:

Link or STFU.
Šele potem pridemo do raznih "služenj" z najemninami prijateljev in zaslužki partnerjev državnih uslužbenk na "stroške" vlade. Pa kakšno obnovo hišice lahko damo tudi skozi. ;(( Samo, da so "naši".

Mhm, takoj ko boš našel kak moj citat, kjer sem taka ravnanja 'naših' ala Simonca odobraval ali ne obsodil. >:D

djordjevic je izjavil:

Limit-sky je izjavil:

Link or STFU.

Mhm, takoj ko boš našel kak moj citat, kjer sem taka ravnanja 'naših' ala Simonca odobraval ali ne obsodil. >:D

Ne bom iskal. Si pa na koncu navrgel "naš" in sem sklepal, da se ločiš na naše in vaše. Sicer pa še čakam na link o Banovem služenju, ki znese kaj več kot par sendvičev. Da ne bo pomote, tudi jaz takšna dejanja obsojam.
And I am extremist.

Ne bom iskal. Si pa na koncu navrgel "naš" in sem sklepal, da se ločiš na naše in vaše. Sicer pa še čakam na link o Banovem služenju, ki znese kaj več kot par sendvičev. Da ne bo pomote, tudi jaz takšna dejanja obsojam.

ce bos kriticno gledal na stvar bos morda dojel bistvo

..sicer pa ni poanta kaj je kdo naredil in koliko ima crnega pod nohti, mene je spiknila ironija, da ministrstvo na koncu svojega mandata zamenja dolgoletnega in uspesnega ravnatelja vec kot ocitno iz politicnih razlogov z nekom, ki jim je bolj "domac".

o tem namrec nekdo tako tuli, pa mu ni cist jasno...spomin muhe enodnevnice je jeba.

še kak link izven mladine?

Buggy je izjavil:

ce bos kriticno gledal na stvar bos morda dojel bistvo

..sicer pa ni poanta kaj je kdo naredil in koliko ima crnega pod nohti, mene je spiknila ironija, da ministrstvo na koncu svojega mandata zamenja dolgoletnega in uspesnega ravnatelja vec kot ocitno iz politicnih razlogov z nekom, ki jim je bolj "domac".

o tem namrec nekdo tako tuli, pa mu ni cist jasno...spomin muhe enodnevnice je jeba.

A si moj zadnji stavek spregledal? Naj ga še enkrat citiram: "Da ne bo pomote, tudi jaz takšna dejanja obsojam."
Ko so nekateri tulili o neprimerno večjih svinjarijah je bilo pa zakonsko vse v redu... Hmm. Morda zato, ker so "vaši".
P.S. Daj kakšen link do "uspešnosti" prejšnjega direktora. Da lahko sam precenim, če so boljši "naši" ali "vaši".
And I am extremist.

A si moj zadnji stavek spregledal? Naj ga še enkrat citiram: "Da ne bo pomote, tudi jaz takšna dejanja obsojam."

ne vem kaj se vznemirjas...s tuljenjem bedarij, ki jih trosi okoli sem mislil Karayo

še kak link izven mladine?

in kaj tocno te moti pri povzetku anonimke, ugotovitvah komisij in njegovih lastnih izjavah v medijih?
...ce je Maldina "pretezko" branje si lahko pomagas s tem

vasi/nasi...sej vas bo se požrl in to celo zdej, ko mate duceta na celu. Si ne predstavljam kaj bi bilo sele ce bi se stvari obrnile drugace.

na se malo branja, ce te res tako zanima ta za desni pol nic nenavaden pojav.

http://www.mladina.si/43489/pipan-odhaj...
http://narocanje.dnevnik.si/novice/aktu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

gslo ::

Karaya 52 je izjavil:

Djordje verjetno pise na podlagi anonimke, ki je bila verjetno spisana v prostorih ministerstva za kulturo. :D Pocakajmo na anonimko, ki bo letela na Gorska. >:D

Ne vem a je tole kakšna interna fora (s kolegi imamo namreč eno z besedo "precednik", npr.), ampak tvoj typo prav bode v oči. Pogovarjate se o kulturi.

?

Danes je jasno, ce je kdo sposoben Slovenijo spraviti iz zivega blata je to Jansa-Susko naveza.

gslo ::

??

ministrstvo =/= ministerstvo

Karaya 52> Danes je jasno, ce je kdo sposoben Slovenijo spraviti iz zivega blata je to Jansa-Susko naveza.

Abejžno.

Mo vidl.

Malajlo ::

Je hotel napisati "če se je kdo sposoben spraviti iz".

Bellatrix ::

Malajlo je izjavil:

Je hotel napisati "če se je kdo sposoben spraviti iz".

Ha ha ha... very funny
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Truga ::

Karaya 52 je izjavil:

Danes je jasno, ce je kdo sposoben Slovenijo spraviti iz zivega blata je to Jansa-Susko naveza.

Ko mamo ze glih vedezevalni krozek, kaksne bojo ta teden LOTO stevilke?

Timurlenk ::

novi vladi želim, da bo imela isto opozicijo, kot je bila sds

veliko polen pod noge, veliko referendumov in veliko negativne kampanje v medijih

Jaz pa ne, zavoljo nas vseh.

Timurlenk> novi vladi želim, da bo imela isto opozicijo, kot je bila sds

Jaz pa upam, da so levičarji manj destruktivni.

Matako ::

Timurlenk je izjavil:

veliko polen pod noge, veliko referendumov in veliko negativne kampanje v medijih

Zadnje ni pomembno, IMO. Slovenski tiskani mediji so se praktično uspeli samoukiniti kot relevanten igralec. Postali so le (prehodni) dom za kretene. Elektronski mediji niso kaj dosti stran.

In pod vsi mislim vsi - razen mogoče specializiranih revij tipa Moj pes pa še to nisem gotov.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Timurlenk ::

jype je izjavil:

ponavadi so, zato pa lahko desnica počne karkoli se ji zljubi

time to stop being the good guys and grow some balls

če bi imeli levi politiki vsaj malo jajc, svet ne bi bil v takšnem položaju

obama bi raztural fašistične tea partyjevce

francozi ne bi spustili na oblast priseljenskega nacionalista

etc. etc. etc.

but they just watched

nejclp ::

Timurlenk je izjavil:

jype je izjavil:

ponavadi so, zato pa lahko desnica počne karkoli se ji zljubi

time to stop being the good guys and grow some balls

če bi imeli levi politiki vsaj malo jajc, svet ne bi bil v takšnem položaju

obama bi raztural fašistične tea partyjevce

francozi ne bi spustili na oblast priseljenskega nacionalista

etc. etc. etc.

but they just watched

Se globoko strinjam.
V trenutku, ko kdo označi stvari s pravimi pojmi (Stanovnik, Makarovič, Kadunc), začnejo kaolevičarji politično korektno zavijati z očmi, se distancirati in "obsojati izjave". Klinc jih gleda.

Gregor P ::

Timurlenk je izjavil:

novi vladi želim, da bo imela isto opozicijo, kot je bila sds

Tale s poleni pa vidim, da je zelo priljubljena želja med forumaši te dni>:D

Na RTV portalu:
Janša želim ti veliko polen pod nogami (kot si jih ti metal Pahorju), močan veter v prsa in seveda da ne pozabim: 3x proti vsemu kar boš predlagal
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

TESKAn ::

jype je izjavil:

Hm, na koncu si rečeš. So imeli manj destruktivno opozicijo prvo Janševo četrtletko, pa poglej, kaj jim je to prineslo? Jamši se bo samo smejalo, če bodo spet igrali "konstruktivno opozicijo".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tako kot si boste postlali, tako boste lezali. Vecina drzavljanov je razumnih, nekateri pa raje spijo na rdeci slami kot na mehki svili. Drugace pa pohvale Slaku za drzavniski intervju in Travanu, ki skozi vsako oddajo niza argumente za klasicni liberalizem in lepo nastavlja ogledalo javnosti, kje smo in kje bi lahko bili. Slednje sploh pali pri Slovencih, ker se imamo za uspsen slovanski narod in ne spimo dobro, ce nam sosedje ali tisti s Karpatov dihajo za vrat.
««
24 / 264
»»