» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
134 / 264
»»

Keyser Soze ::

@Daedalus
Vaše prazne marnje in filozofiranje o bučah, ki to niso != moja izjava, da je vse OK.

Če vi znate nudit samo ene bežne ošvrke predlogov, ki jih itak že izvaja vlada, in se jaz s tem ne strinjam, ne pomeni da stojim na stališču, da je vse OK. Samo zagovarjam tezo, da je boljše ne naredit fuckup, samo za to, ker se vam zdi, da ste kompetentni reševat vse probleme in čutite potrebo, da je nekaj treba spremenit. Nekako tako kot to dela zdajšnja vlada. Ve, da je nekaj treba spremenit, ampak ker nima pametnih idej, dela kar vse po spisku, kar ji pade na pamet oz. bolje rečeno, kar začuti tam nekje spodaj.

Kar se tiče trgov sem ti povedal kje je problem. Razpisi za naše sisteme se delajo na mednarodni ravni, samo ni nobenih ponudb, ker je zadeva malce bolj kompleksna kot se zazdi Deadelusu medtem ko tapka po forumu.

Izvoli ti plačat folk v JU s plačami, ki jih imajo po firmah, ki jih ti omenjaš. Pa se bova pogovarjala naprej o Googlu in sličnih. Plus, malce dvomim, da mora Google v svoje sisteme, v katerih bo poleg tega da obravnava in zbira najbolj občutljive osebne podatke vseh državljanov, inkorporirat še večji del pravnega reda države v kateri deluje.

Kar se Slovenije tiče, je tole dober začetek

@oldguy
Itak, sem vedel, da bomo prišli tudi do tega, da so sposobne privat firme, ki sodelujejo z JU nesposobne privat firme, ki imajo povezave. Smešni ste. Naročnik že zna zdefinirat javno naročilo, ni pa on odgovoren, če se firma preceni in jo požre obilica predpisov, na katere se računalničarji spoznajo kot zajec na boben, in seveda bistveno pogojujejo izvedbo celotnega projekta. Od razpisa do projekta samega.

Da pa primerjaš informatizacijo privat firme (pa naj si bo še tako velika korporacija) z informatizacijo javne uprave oz. države kot take... To pa veliko pove o razumevanju problematike.

P.S.: Glede na to, da sem bil, sem in bom še tudi sam stranka v marsikaterem upravnem postopku in sem do sedaj še vse opravil v večji meri BP bi rekel da ni problem v naši JU.
OM, F, G!

Daedalus ::

Kar se tiče trgov sem ti povedal kje je problem. Razpisi za naše sisteme se delajo na mednarodni ravni, samo ni nobenih ponudb, ker je zadeva malce bolj kompleksna kot se zazdi Deadelusu medtem ko tapka po forumu.

:))

Ja, tuja konkurenca se nam izogiba, ker so zahteve prekompleksne:)) Daj, od zdaj naprej te dam na ignore... ker se ponavljaš ko zrabljena plata.

Itak, sem vedel, da bomo prišli tudi do tega, da so sposobne privat firme, ki sodelujejo z JU nesposobne privat firme, ki imajo povezave.

Poglej v Supervizor in se čudi. Kot je dejstvo, da je marsikaka javna služba priklenjena na izvajalca storitev, ker vrli uradniki ne vejo, da morajo zahtevat stvari kot so popolna dokumentacija in izvorna koda. Pa mogoče platformo, ki ni do amena zaklenjena v razne NDA-je.

Ampak ajd, Keyzer, strokonjak za vse in svašta, ve pač bolje.

Da pa primerjaš informatizacijo privat firme (pa naj si bo še tako velika korporacija) z informatizacijo javne uprave oz. države kot take... To pa veliko pove o razumevanju problematike.

Itak. Ker privat firme majo samo trivialne probleme, Država pa je nekaj čisto drugega. Majade. V osnovi se vedno rešuje iste probleme.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

oldguy ::

Primerjam, ja, in pravim, da je v primerjavi z marsikatero javna uprava mačji kašelj. Da se po zahtevnosti sploh ne da primerjat. Zapletenost postopkov v kakem EADS-u je tako zelo mindblowing, da lahko rečem le, da pojma nimaš, kakšne stresaš, če se ti zdi informatizacija JU dvomiljonske države kakorkoli primerljiva s tistim, s čim se srečujejo oni. Sam sem jih imel priložnost zgolj od daleč povohat, pa...8-O

Naročnik že zna zdefinirat javno naročilo, ni pa on odgovoren, če se firma preceni in jo požre obilica predpisov, na katere se računalničarji spoznajo kot zajec na boben, in seveda bistveno pogojujejo izvedbo celotnega projekta. Od razpisa do projekta samega.

Naročnik zna ku*ac zdefinirat. Pojma nima slovensko uradništvo. Kaj pojma, ne vizije, ne znanja in kar je najhuje, tudi interesa ne. Večinoma vse teče po inerciji. Dosti pove že to, da bi ti kot en tata-mata, kot se nam predstavljaš tule gor, od računalničarja zahteval poznavanje predpisov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

djordjevic ::

Če pa je vse AOK. You just don't get the gravity of the institution. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matako ::

Za začetek odpustiti vse vpletene v:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/za...

(Upam, da KS ni med njimi, ker se mi zdi drugače v redu možakar).
/\/\.K.

Keyser Soze je izjavil:

@oldguy
Itak, sem vedel, da bomo prišli tudi do tega, da so sposobne privat firme, ki sodelujejo z JU nesposobne privat firme, ki imajo povezave. Smešni ste.

Še tole - jasno, ni vedno tako. So projekti, ki sploh niso izpeljani slabo. A zanikat nesposobnost in povezanost ob takihle novicah:

Zavod naj bi tudi zaobšel pravila javnega naročanja, ko naj bi po naročilu pomočnika generalne direktorice Zorana Pečnika izvedli nakup telekomunikacijskih naprav za svoj kontaktni center, pri tem pa je v nasprotju z zakonom o javnem naročanju sklenil pogodbo v približni vrednosti 39.000 evrov z edinim ponudnikom Kron Telekomom, v katerem je bil Pečnik takrat družbenik in je v njem imel poslovni delež.

je, khm, smešno.

Zgodovina sprememb…

Najs. ;((

djordjevic je izjavil:

Najs. ;((

Najs, prav zares. Predvsem je najs to, da so glede na moje izkušnje v zadnjih desetih letih dotično opremo zagotovo zamenjali že petkrat in vsakič po istem kopitu, pri čemer je funkcionalnost nove opreme oziroma zastarelost stare opreme igrala še najmanjšo vlogo pri odločitvi za nakup. Grem stavit, da to še zdaleč ni osamljen primer, ampak modus operandi večine ustanov, občin, šol, uradov in ministrstev.

Samo novice zadnjih par dni pogledaš:
Tako je podžupanoma omogočil neposredno premoženjsko korist za 10 tisoč evrov. Komisija je v njegovem dejanju prepoznala znake korupcije. Župan se je med kršitelji znašel še zaradi mogočega konflikta interesov, saj je s podjetjem FS, d. o. o. , v katerem je tudi sam zaposlen, sicer preko javnega razpisa, sklenil pogodbo za 120 tisoč evrov, komisije, ki je izbirala ponudnika, pa o svoji vlogi v podjetju ni obvestil.

Med nepravilnostmi, ki jih preiskuje protikorupcijska komisija, je tudi razdelitev promocije turističnega projekta Srca Slovenije na osem delov, s čimer so se izognili zakonskemu določilu o javnih naročilih

Zgodovina sprememb…

enadvatri ::

Vidim, da sem malo pomešal solato in pašto.

Naša vlada pripravlja davek na bančne storitve, EU pa na finančne transakcije. Prvi je živo sranje, ki bo prizadelo predvsem majhne komitentnke, drugi pa špekulante in velike dobičkarje. Je pa drugi precej bolj pod vprašajem zaradi VB.

Jap, CITY zna veselo jebat ježa, če bo ta reč sprejeta. Which would be a good thing.

celada ::

To bo najbolj ubilo high frequency trading, kar definitivno ni slabo.

Špekulanti lahko špekulirajo kjerkoli na svetu. Že zdaj si izbirajo institucije, kjer se to finančno najbolj splača. Davki vedno najmanj prizadanejo tiste, ki najbolj mutijo -ali grejo drugam, kar je mogoče tudi ok.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

celada ::

Matako je izjavil:

Špekulanti lahko špekulirajo kjerkoli na svetu. Že zdaj si izbirajo institucije, kjer se to finančno najbolj splača. Davki vedno najmanj prizadanejo tiste, ki najbolj mutijo -ali grejo drugam, kar je mogoče tudi ok.

Teška bo s temle, vsa podjetja ne trgujejo na vseh borzah in večina poslov se opravi v velikih centrih ala New York, London itd tako, da če bi v teh državah uvedli take davke bi se brezglavo špekuliranje malo omejilo, ko bi hft preprosto umrl.

Tudi HFT je nekoč nekdo izumil. Kot bo v prihodnosti nekaj drugega - in tisto, še neznano, se bo tudi moralo nehati, enkrat.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Timurlenk ::

hoho sds portal carski članek o sindikatih, hehe

ko je pa on sam jemal državo za talca in na koncu ga je celo uspel nekaznovano ubiti, pa je bilo the only option :))
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Truga ::

urlpls.

SDS moti, da ker nekatere banke/hranilnice poslujejo s plusom? Ja, hudo je, ko sindikalisti vejo boljš od edinih zveličavno tapravih, kako se posluje. Well, fantje. Spravite se k sebi, pa še bo mogoče kaj iz vas. Za nasvete okoli vodenja bank, lahko svoje podtaknjence očitno kr v DH pošljete.
[J.P.Sartre]

Mufasa ::

Za "uradnike" kalibra Kajzarce, sem dodal podpis. Ostale majo lahko srednje strokovne šole in šnelkurs, ter minimalca. Je kandidatov dovolj.

EDIT: še ni commitan

"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

Timurlenk je izjavil:

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

Ne da zagovarjam dvoličnost sindikalnih voditeljev, toda prav Delavska hranilnica je ena izmed bank, ki imajo še nekako najbolj človeške obrestne mere na takšne in drugačne kredite. Samo toliko. Da se postavi stvar vsaj še malo bolj v kontekst.

Apropo vodja sindikata energetike - ko je pozival na stavko zaradi 'oranžnega cunamija', pa so ga rumenoplavi jeli trepljati po hrbtu, kako da se bori za interese slovenske energetike pred izkoriščevalskim lobijem okoli Ultre. Še pomnite, zlate ribice? No, zdaj ko je stopil na žulj taistim rumenoplavim, pa so ga hitro jeli žrtvovati. Tako to je, ja - revolucija žre lastne otroke.

Ko po fakin partija receptu - ne moreš verjeti.

p.s.: Tega Sevčnikarja ali kaj že in raznoraznih drkarij z veti in nenehnimi blokiranji any and all sprememb pa itak ne mislim podrobneje komentirat, ker me ima, da bi po monitorju bruhnil, kar sem nedolgo tega pojedel za kosilo. Banda jedna demagoška gnila.

Gregor P ::

Nisem šel brati članka, ampak če banka odlično posluje in je ena najugodnejših za komitente, potem si lahko zaradi mene vodilni izplačujejo po 100 mio evrov vsak mesec, če bo zaradi tega banka še bolj uspešna in pogoji še boljši za njene stranke8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jasno ko beli dan. :) Samo jo je treba zvleč v drek, da se aktivira tisti latentni (pri marsikom pa zelo aktivni) čut za faušijo, ker so 'sindikalisti' pogoltni prasci, ne pa socialno čuteči, kot bi zapisal Mr. B.

Da ne bo pomote - večina slovenskih sindikalistov je direkt za v Dinos in večini bi brez kančka slabe vesti izrekel 'Berufsverbot', ker toliko škode, kot je naredijo oni, ne bi bilo najbrž niti ob popolni odsotnosti sindikatov. Vseeno pa se mi zdi tlačiti v drek eno redkih bank na Slovenskem, ki dejansko kar ok posluje, skregano z vsako logiko, svinjsko prozorno in downright škodljivo.

Ampak cilj posvečuje vsa sredstva, na to sem pri rumenoplavih že dolgo navajen. Da je siol njihovo novo dvorno trobilo pa je več kot žalostno. Toliko o 'državnih' medijih. Se kar po malem bojim Planet TV. ;(

Truga ::

Ma to je pr nas tko, ce ma nekdo visoko placo to sigurn ni zato ker bi bil sposoben/nadarjen podjetnik, ali pa celo imel samo sreco pri izbiri nisne dejavnosti. Nak, pri nas je to zato "ker zaposleni delajo za minimalce on pa pobere ves dobicek" alpa kaksna taka fora. Saj kje je verjetno to res, v "veliki vecini" primerov pa ne, ker "velika vecina" ljudi ni tok zabitih da bi delal za minimalca ko vidijo da se obracajo resni denarji.

Pac, da se obraca resen denar mora bit clovek sposoben, sposoben clovek pa zlo hitro opazi ce kej ne stima.

djordjevic, se ponovno strinjam s teboj. Vektorjev napada na sindikate je nebroj, oni izberejo skoraj najbolj idiotskega. Pač, po preverjenem kopitu da na 30% populacije vseeno deluje, pa čeprav je drugih 30% zaradi tega alienated.

Ej, katastrofa hebena je tale naša država. Ko sem bil nekaj dni na tujem in k sreči bolj ali manj brez interneta ter s tem blisfully ignorant, sem bil neverjetno miren in nič zaživciran. Tu pa človek odpre spletni portal ali dva, pa ga že boli glava.

Nič, res smo očitno obsojeni na revščino s travo v gobcih. :(

naš problem po nekaj več kot 500 letih bolj "zavestne" zgodovine je, da smo tako zaplankani, da se grejo sosedje s sekirami klat, ker jim korenine od jablane rastejo čez mejo etc.

ni važno, če žrem travo, glavno da dosed žre presek :D

djordjevic je izjavil:

Nič, res smo očitno obsojeni na revščino s travo v gobcih. :(

No, tako slabo ni. Še vseeno smo del EU in s tem skupnega trga, torej pač, posluješ s tujino, živiš v Sloveniji, pa gre. Bit odvisen od našega trga ali države je pa hitro šus v glavo. Zato je pa treba težit k temu, da se čimveč ljudi zave, kaj delamo narobe. Da spremembe ne pridejo same od sebe. En zelo učinkovit ukrep bi znal biti mandatorno pošiljanje vseh prebivalcev za par mesecev v tujino - bi bilo hitro precej več spraševanja, zakaj so pri nas določene stvari tako zelo broken.

Ima pa Slovenija druge bonuse, ki se jih, če politike ne spremljaš preveč, toleriraš vse infrastrukturne in upravne fuckupe in rajši letaš okoli, najde kar precej, zato osebno o kakšnem odhodu niti ne razmišljam.

Zgodovina sprememb…

Vseeno pa se mi zdi tlačiti v drek eno redkih bank na Slovenskem, ki dejansko kar ok posluje, skregano z vsako logiko, svinjsko prozorno in downright škodljivo.

Tako nekak. Potlačiti in pohoditi vse, kar ni v liniji z edini tapravimi. Pa ni važno, kako pa kaj. Piscu članka pa seveda kake posebne inteligence ne gre očitat.

As a sidenote - se mi zdi zdaj še boljša odločitev izpred parih let. Ko sem rekel fuck off, NLB. In odprl osebni račun pri DH. Poslovnega pa pri SKB.

No, tako slabo ni. Še vseeno smo del EU

Jap. Vsaj nekdo je nad temi pobesnelimi cucki in jim občasno fino zategne ketno. Drugače bi bila pa 110% banana tole.
[J.P.Sartre]

Gregor P je izjavil:

Nisem šel brati članka, ampak če banka odlično posluje in je ena najugodnejših za komitente, potem si lahko zaradi mene vodilni izplačujejo po 100 mio evrov vsak mesec, če bo zaradi tega banka še bolj uspešna in pogoji še boljši za njene stranke8-)

Odvisno v kakšni vlogi si; če komitent, potem da in če si lastnik, potem najbrž ne. 8-)

Če družba posluje odlično in ima profit ter imajo zaradi tega delničarji dobre dividende oz. njihove delnice pridobivajo na vrednosti, potem ne vidim razloga, zakaj za ta uspeh ne bi dobro plačali menedžerje, ki vodijo družbo, da bodo vsi skupaj še bolj uspešni;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Mr.B ::

Samo da se na koncu ne bo zgodilo, da bo kje kdo kaj našel s kakšnimi posrednimi vložki iz določenih Ciperskih podjetij, ravno pri kakšnih zgodbah.

No so pa Sindikalisti saj nekje dobri, če niso sposobni izvajati primarne dejavnosti. No pač tak način dela za Slovenijo ni nič nenavadnega, da si v eni službi nesposoben, v drugi pa Služiš za pokojnino.
No ima pa zelo zanimiv prizvok, ko take osebe govorijo o socialnih temah.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

monster-x ::

Buggy,
ti bi v pol leta prestavil upravne procese, ki jih trenutno drzava ureja na vseh nivojih v elektronsko obliko?

Da.

Upam da se res hecas ali pac dokazujes svojo puhoglavost in dejstvo, da se ti tud sanja ne o cem govoris ... za primer recimo vzemi enega malcke glede na tvoje okvire npr. SAP (IBM) in DURS s prenovo informacijskega sistema iz leta 2010...pa povej kako dalec je
Ti bom namignil. Uradni razlog je "zacasno zaustavljen projekt zaradi krize" ... verjetno pa je dosti jasno da temu ni ravno tako a ne prevelik.zalogaj.press

Enostavno. Stvari se lotevajo tako kot vseh stvari. Zato pa je tako kot je. Stvar je treba pogledati povsem z začetka in stvari poenostaviti. Torej, preveriti, če je nekaj res nujno narediti in če tega res ne moremo narediti enostavneje. Šele potem, lahko začneš kaj čarati s postavljanjem elektronskega sistema. Ko stvari dovolj poenostaviš, se vse ostalo čudežno poenostavi in dela je čudežno manj. Kot rečeno, tega ni.

Kot je bilo ze receno...ti si ocitno zagovornik principa samo da miga, ni vazno kako, samo da se drek mesa, pa tudi ce v smeri pogube a ne?
Nekako pa morjo zagovarjat pred owcam svoje pozicije...ne morjo menda rect da so tolk nesposobni in ne znajo nic narest... svojo sposobnost kazejo ze s tem da sedaj ponujajo pogrete Pahorjeve reforme katere so takrat malodane zbruhali

Še eden iz JU, torej.

Če bi malo bolje bral, bi videl, da takih štosov ne podpiram. Potrebno je poenostaviti postopke, narediti stvari čim manj zakomplicirane in jih informatizirati, da so na dosegu roke vedno in da ni treba čakati v vrsti, manj časa čakaš na stvari itd. S tem so stvari hitrejše in kvalitetnejše. Obenem pa ne rabiš več toliko zaposlenih. Stvar se poceni in postane boljša. Povsem enostavno.

Kaj pa ma kle s to debato SDS oz. trenutna vlada?!? A ste res tok obremenjeni al kako?

Tukaj se pa popolnoma strinjam, dvomim le da imava v mislih isto ciljno skupino

Če imava v mislih ene 80% Slovencev, ki so zahojeni in ne znajo razmišljati s svojo glavo, potem je to ta ciljna skupina.

To je ta skupina ljudi, ki vedno razlagajo, kako so stvari težke, se jih ne da narediti, moj sosed je kriv, da je meni slabo itd. Če bi tako vsi razmišljali in če ne bi bili na takšni lokaciji, kjer smo, bi bili na nivoju kakšne nerazvite afriške države.

Keyser Soze,
Ne rabimo trojke, rabimo vas. Fantje, dajte se na eno listo. Obljubim da imate moj glas. Že samo zato, ker bo pestro gledat kako mizerno boste pogoreli, ko bo treba besede pretvorit v dejanja. To je namreč tisto kar rabite da vas pribije na realna tla in nehate tule bluzit o zadevah, ki jih še niste videli od blizu v svojem lajfu.

Pridem čakat na letališče trojko z veseljem, samo da pomede vas iz JU, ker ste neučinkoviti.

Heh, se ne ukvarjam s politiko, ampak ja, z veseljem ti pridem pokazat, kako se take stvari naredi. Ti dam še popust. Ampak morš podpisat, da ne boš nikoli nagajal in zaviral naše procese ter se ne boš upiral odpuščanju.

Nisem videl od blizu? Vsakič, ko grem kaj urejat in imam opravka z JU, vidim stvari in mi postane slabo. Da o zdravstvu in kakih državnih podjetjih niti ne govorim. Rešitve ti takoj ponudim, ampak kot sem rekel. Brez nagajanja. Boš videl, da se da.

A misliš, da če si sposoben postavit en server oz. administrirat eno omaro IBM rezinc si pa požrl vso pamet tega sveta. Mater, mate pa en kup hudih kompleksov tle gor.

Mislim, da si zakompleksan predvsem ti, ker počasi ugotavljaš, da obstajajo pametnejši ljudje od tebe.

Ko bi vedeli koliko takšnih kot ste vi, sem že videl v svoji karieri. Požrli vso pamet sveta, ko je pa prišla na vrsto praktična preizkušnja, ki ni bila že opisana v kakšni bukvi, je pa vse skup zatrokiral. Stroški so začeli it v višave, stvari niso bile več izvedljive. Napake so začele letet ven kot po tekočem traku, reševanje teh pa ni bilo mogoče v sprejelmjivem času. Pa so bile to privat firme, take ki so baje ultra sposobne.

Sej ni noben rekel, da so vse privatne firme ne vem koliko sposobne. Saj zato pa imamo super filter, ki se imenuje trg. Samo da imajo določene firme to srečo, da poslujejo z državo, kjer tvoja kvaliteta ne igra vloge.

Stvari so izvedljive. No, sej v JU ste pa tok "sposobni", da bi to mogli vedeti. :)) Za marsikatero stvar so dolgo trdili, da jo je nemogoče narediti. Pa so kasneje ugotovili, da so se zmotili. Pa že rešitve ti ponujam, ampak ti še zmeraj trdiš, da je to nemogoče narediti. A ni to že dober dokaz, da si nesposoben? V dobri privat firmi bi človeka, ki hoče celotno firmo prepričati, da je nekaj nemogoče narediti, čeprav vsi dokazujejo drugače, takoj vrgli ven.

Mamo slovenci kar dobro informatiziran sistem javne uprave.

Soliden. Ne pa kar dober. Si pozabil povedati, da ste pri izdelavi upoštevali samo tiste kriterije, po katerih se stvar ocenjuje, vse ostalo pa ste izpustili? Potem pa smo kao eni izmed najboljših ...

Tujci pa za fičnike, ki jih ponuja Slovenija, ne bodo prišli delat takih enormnih sistemov, kjer jih najprej čaka obsežno študiranje našega pravnega sistema (da ne omenjam jezikovnih barier), šele potem pa vedo pri čem približno so.

Lepo, da priznaš, da imamo zakompliciran sistem. Še bolje bi bilo, da bi priznal, da je to ena izmed stvari, ki jo je potrebno poenostaviti.

Lahko še naprej bluzite o stvareh, ki jih ne poznate, pa to ne bo niti pikice spremenilo tega, da vaši predlogi nimajo trde podlage oz. da so izvedljivi v takšni obliki.

Poznam(o). Vsakič posebej jih vidim, ko moram imeti opravka z vami. Mene bi bilo sram, če bi o meni takole pisali po forumih. Vi pa še veselo zagovarjate svoje početje.

Vaša naloga je, da delate državo konkurenčnejšo. Tega očitno niste zmožni, zato prosim, da ne pametuješ.

Če vi znate nudit samo ene bežne ošvrke predlogov, ki jih itak že izvaja vlada, in se jaz s tem ne strinjam, ne pomeni da stojim na stališču, da je vse OK. Samo zagovarjam tezo, da je boljše ne naredit fuckup, samo za to, ker se vam zdi, da ste kompetentni reševat vse probleme in čutite potrebo, da je nekaj treba spremenit. Nekako tako kot to dela zdajšnja vlada. Ve, da je nekaj treba spremenit, ampak ker nima pametnih idej, dela kar vse po spisku, kar ji pade na pamet oz. bolje rečeno, kar začuti tam nekje spodaj.

Več kot očitno je, da je s trenutnim sistemom nekaj hudo narobe. Ko boste v JU to ugotovili, bo bolje. Če ne prej, boste to ugotovili, ko za vaše plače denarja preprosto ne bo več. Na zavodu je dosti ljudi, ki bi delali enake stvari za dosti manj ...

P.S.: Glede na to, da sem bil, sem in bom še tudi sam stranka v marsikaterem upravnem postopku in sem do sedaj še vse opravil v večji meri BP bi rekel da ni problem v naši JU.

Srečnež torej. Morda pa to urejaš preko vrste, ker ravno to delaš. Ali pa pač srečnež. Samo ugibam. Vprašaj ostale državljane. Zatakne se že pri prijaznosti. Nadaljuje pa se pri pridobivanju želenega.

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

Dajte no. Super novica, da banka tako dobro posluje. AMPAK. Tukaj je problem drugje. Problem sindikatov. Oni od državnih in privat podjetij javno dobesedno zahtevajo, da denar puščajo v firmi, zahtevajo da menedžerji nimajo visokih plač. Borijo se proti dobičkom, češ da bi to moralo pripadati delavcem. Osebe kot so sindikalisti, so javno zelo izpostavljeni in imajo velik vpliv na javno mnenje, ki ga soustvarjajo. Problem pa nastane, ko oni v ozadju delajo ravno tisto, čemur nasprotujejo. Zato je tudi potrebno ljudi seznaniti s tem. Pa naj se potem sami odločijo, če jim bodo še naprej verjeli.

Od vseh zahtevajo, da javno prikazujejo podatke o poslovanju, plačah itd. Sami pa to skrivajo. Ne me hecat, no. Malco neokusno, kajne?

V glavnem. Če gre podjetju slabo, se je potrebno pogovoriti z delavci o novih pogojih dela. Enako velja za državo. Komur kaj ni všeč in meni, da je to zanj prenizka plača, lahko gre drugam, kjer bo dobil boljšo. Kot sem rekel. Na zavodu je dovolj ljudi, ki bi tisto delo opravljalo vsaj toliko dobro za manj denarja, ker bi se bali, da bi morali spet na zavod in bi se trudili. Razvajenim ritim v JU bi to bilo potrebno tudi dopovedati. Ne vem pa od kje sindikatom pravica, da se pridejo pogajat in s svojim blokiranjem še dodatno povečujejo zadolženost države in posledično naše bonitete, zaradi česar nam nihče več ne zaupa. Boste videli, ko denarja ne bo več in vam bodo še tisti sposobni, ki so trenutno še tukaj, ušli v tujino. Potem pa boste padli na realna tla in boste ugotovili, da tako kot ste si zamislili, pa res ne bo šlo. Do takrat pa srečno. Jaz samo upam na čim prejšnji prihod trojke. Ali pa da komu drugemu uspe spucati stvari.

Keyser, zate pa samo tole. Dokler ne boš uspel sproducirati rešitev, STFU. Če veš, da nekaj ni prav, gotovo poznaš tudi prave rešitve. Če jih nisi sposoben prikazati, jih ne poznaš, kar tudi pomeni, da ne moreš trditi, da nekdo nima prav.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

PaX_MaN ::

Iz drugih novic, še mal vladnih lulzov.
Premier Janša:
O zakonu, ki predvideva ustanovitev državnega holdinga, pa je predsednik vlade dejal, da je to "svetlobna leta večja preglednost, kot je bila do zdaj". "Na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb je do zdaj kadrovala mafija."
Na vprašanji, kdo najbolj ovira sprejetje reformnih ukrepov in ali so to sindikati, je Janša spomnil na nedejavnost sindikatov v nekaterih drugih primerih, tudi v primeru Mure. Po njegovih besedah gre za politikanstvo, niso pa takšni vsi člani sindikata. "Glavni razlog za to blokado so kalkulacije iz ozadja, sindikati so samo lutka, s katero upravlja nekdo drug." Premier je sicer prepričan, da je glavni razlog za blokiranje zakona samo v podaljšanju zastaralnih rokov.

Svetlobna večja preglednost? A to uno, o čemer je Šušteršič glede nadzornikov/uprave/direktorja al' kaj bodo za eni uradnički notr ki jih večino nastavi vlada, rekel nekej v smislu da če že plačamo, mora vlada tut vse vodit?:)):D
Z opazko o zastaralnih rokih je pa direkt priznal da je zakonodaja zanič in da policija pojma nima.
O mafiji v AUKN in stricih iz ozadja pa ... a je na kakih zdravilih al' mu Jelinčič suflira?

Propaganda obrambnega ministra za - kako prozorno! - več varnosti:
"To nedvomno kaže, da je Evropa zaspala, da bo treba tudi v Evropi začeti razmišljati bolj z vidika varnosti, da bomo morali tudi Evropejci več prispevati k varnosti," je poudaril. Del odgovornosti za slabo zavedanje javnosti o pomenu varnosti minister pripisuje tudi novinarjem, ti bi morali po njegovih besedah s pozitivnimi članki slovensko javnost, ki je že pozabila na vojno pred 20 leti, prepričati o pomenu varnosti.
"Varnost je bolj pomembna kot to, da si sit. Če si mrtev, ti niti jesti ni treba," je ponazoril.

Se bojijo demonstracij - na katere nas vabi kar sam premier - , zgleda, pa hočejo da bi nas novinarji odvrnili od tega.
Je kr jeba k niste Kresalovi pustil da naroči vodni top, a?

Kot vedno pa ne smete spregledat nadaljevanja dissanja Kučana, pardon, bogatih sindikalistov, ki hočjo na vsak način zrušit Osvetljenega vodjo.

guest #44 ::

Zasmejem se ko slišim, kako se sindikati bunijo nad reformam trga dela...češ, da pa javni uslužbenci že ne morejo živeti v taki negotovosti, kot bi jih spremembe prinesle. lol

Jaz iz dneva v dan se trudim bit at my best, da naredim vse kar mi je naloženo in pri tem nič ne zajebem. Glede na razmere trga...you're just a fuckup away from being fired. Predvsem za tiste, ki smo še novi v tem. Vsaj tiste dve leti moram dat skozi brez večjih napak. Pol si malo pridobiš zaupanje delodajalca.

Glede informatiziranja JU pa kot je bilo že omenjeno. Sprogramirat vso nesnago, ki jo je JU navlekla skupaj je res izziv. Ko pa se vrže stran vsaj polovico postane že malo bolj managable.

JU-vniki priznajte, da mnogo od vas so sami sebi namenjeni. Preveč vsega je, preveč postopkov, preveč pogojev...

P.S.: proti operativi v javnem sektorju imam zelo malo. Proti paperweight uslužbencem pa veliko.

Malajlo ::

Pred slabim letom Sustersic slabi banki nasprotuje
http://m.delo.si/clanek/181905
Zdaj, ko pa res ni cajt za to, pa sili.
A je čakal na ugodno nizko ceno al kaj?
Letos maja ... http://m.delo.si/clanek/206310

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Buggy ::

Aroganca katere zametke se zacuti lahko tudi pri desnicarskih forumasih. Ampak temu psihicu pa res ze mocno zvizga v glavi! - "Ta vlada ne bo odstopila, ker ni alternative"

Kaksna trdna vladana koalicija?!?... razen SDS trenutno sploh nobena od koalicijskih partnerk ne pride v parlament

Da vlada dela uspešno meni 22,9 odstotka vprašanih (prejšnji mesec 18 odstotkov), da je pri svojem delu neuspešna pa meni 72,6 odstotka vprašanih.

Med političnimi strankami bi v primeru parlamentarnih volitev največ glasov prejela največja vladna stranka SDS, in sicer 17,3 odstotka.Sledile bi Pozitivna Slovenije (13,9 odstotka), SD (13,6 odstotka), SLS (4,3 odstotka), ostale stranke pa bi prejele manj kot tri odstotke glasov.

Cervantes ::

Matako je izjavil:

Za začetek odpustiti vse vpletene v:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/za...

(Upam, da KS ni med njimi, ker se mi zdi drugače v redu možakar).

Kaj ti bi jih odpustil... a de bojo pol šli... na zavod??

:)):))

Keyser Soze ::

monster-x je izjavil:

Sej ni noben rekel, da so vse privatne firme ne vem koliko sposobne. Saj zato pa imamo super filter, ki se imenuje trg.

Super filter. Zato pa obstajo podjetniki vašega kova. S takimi kvašenji kot jih tule poslušam in vašimi trditvami, da ste uspešni na trgu, se kaže, da je s trgom, kot filtrom, nekaj hudo narobe.

Prijetno nebulozenje še naprej. >:D
OM, F, G!

D3m ::

Če bo pri nam do konca leta vse v redu bomo imeli dober promet in dobiček.
Lani smo povečali promet za 50%.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Super filter. Zato pa obstajo podjetniki vašega kova. S takimi kvašenji kot jih tule poslušam in vašimi trditvami, da ste uspešni na trgu, se kaže, da je s trgom, kot filtrom, nekaj hudo narobe.

Nasprotno, s takšnimile izjavami se kaže zgolj to, da je s tvojim razumevanjem trga kot filtra nekaj hudo narobe.

Skratka, nič čudnega za uradnika tvojega kova.

Gregor P je izjavil:

Če družba posluje odlično in ima profit ter imajo zaradi tega delničarji dobre dividende oz. njihove delnice pridobivajo na vrednosti, potem ne vidim razloga, zakaj za ta uspeh ne bi dobro plačali menedžerje, ki vodijo družbo, da bodo vsi skupaj še bolj uspešni;)

Filozofirava na suho.

Imaš konceptov upravljanja kolikor hočeš; dajva se omejiti na dva skrajna/tipična za naš prostor. Lastniki (ne vem zakaj, spominja me na našo državo) kot slabi gospodarji imenujejo požrešen in brezvesten menedžment (na posebno misijo), ki mu je v času pred krizo z nekaj (morda celo nezakonitih) spretnosti lahko šlo celo dobro. Seveda so si ne glede na pravo stanje družbe izplačevali fine nagrade. In imaš lastnike, ki nekoliko bolj skrbno gospodarijo in dober menedžment tudi dobro plačajo in primerno nagradijo (nikoli ekscesno, vedno premočrtno z uspehom).

Sam mojo filozofijo gradim na podlagi tega (ter kako so do tega prišli):
Skupni kapital hranilnice na dan 30.9.2012 znaša 17,7 mio evrov, kar pomeni 10,09 odstotno kapitalsko ustreznost.

... zdaj pa podaj recimo podatek za "državni" NLB in bova videla, kdo bolj na suho filozofira8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Malajlo je izjavil:

Pred slabim letom Sustersic slabi banki nasprotuje
http://m.delo.si/clanek/181905
Zdaj, ko pa res ni cajt za to, pa sili.
A je čakal na ugodno nizko ceno al kaj?
Letos maja ... http://m.delo.si/clanek/206310

hehe, pač tipično desnjakarsko

Utk ::

Pa kaj ste malo butasti ali kaj? Je odstavek s 5 stavki predolg za vaše možgane, da ga bi prebrali do konca? Lepo piše pod katerim pogojem je slaba banka zanj v redu. Upajmo samo, da je res našel bedake, ki bi kupili NLB.

Še dve precej neobičajni praksi te vlade sem opazil.

1) V javnost plasirajo precej konfliktne predloge, nato sprejmejo milejše, manj sporne ali pa celo povsem v drugo smer načrtovane (slednje je še posebej lahko sporno). To razumem predvsem kot slepilne manevre, a naj jim bo.

2) Vse pogosteje sekretarji (tik pred zdajci imenovani SDS-ovi vojaki) na ministrstvih ob rezih v plačno maso podrejene/druge sodelavce (razne direktorje, predstojnike, ravnatelje, predsednike) ob javnih napovedih puščajo brez situaciji primernih pojasnil o dogajanju v resorju ali organu. Zadnje čase pa se izredno pogosto omenja krizne štabe in poudarja, da bodo ti odločali o vsem in ustrezno uredili stvari. To bi bilo modro vprašati kar vlado, kaj za ena finta so ti krizni štabi? In kaj se SDS-ovi sekretarji z njimi toliko širokoustijo? Za sekretarko in 2 sekretarja s treh ministrstev z druge roke vem, da ji omenjajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Matijadmin , sej se da vse rešiti, vzamemo kredit cca 6.5 %, Ta kredit damo v Beton in ostalo gradbeništvo. Vse kul do tu. Samo prodati moraš to nekomu, ne državi seveda, ki bo s tem generiral 6.5% rasti + 12x mesečno maso za plače JU&JS + PA seveda ne bo probono nekdo delal..
Ej če najdeš tak projekt, z veseljem investiram ves svoj denar in ostalo lastnino, ker takega doprinosa v Sloveniji nebom videl...

PaX_MaN ::

Utk je izjavil:

Pa kaj ste malo butasti ali kaj? Je odstavek s 5 stavki predolg za vaše možgane, da ga bi prebrali do konca? Lepo piše pod katerim pogojem je slaba banka zanj v redu. Upajmo samo, da je res našel bedake, ki bi kupili NLB.

Torej bomo plačali 4 milijarde za to da bomo NLB prodali za 1 milijardo?
Zlo uredu, morm rečt.
Pa seveda bo tole verjetno "najbolj transparenten posel od Patrij naprej", ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Utk ::

Tudi to bi bilo bolje, kot da damo 4 milijarde in NE prodamo NLB. Čeprav, z malo sreče bomo prišli blizu ničle. Pa tudi če bi zaslužili s tem 4 milijarde, bi se levičarji pizdli, tako da se brez veze sekirat zarad tega.

Torej bomo plačali 4 milijarde za to da bomo NLB prodali za 1 milijardo?
V bistvo je joke v tem, da NLB ne more dobiti kredita, s katerim bi financirala kreditojemalce. No ampak mnogi tega itak ne razumejo, denar raste kot listje na drevesu, vsako pomlad ga je več :)

http://www.rtvslo.si/slovenija/kirurg-b...

Mislim, da jih je veliko, ampak je politika zastavljena tako, da jih ne spusti naprej. Ne leve, ne desne. Zakaj se na levici kar naprej prikazuje Milana Kučana in Janeza Stanovnika, ki ponujata Zorana Jankovića kot rešitev, ki ni rešitev.

Človek, ki je uspel s posojili in nepreglednimi posli in naj bi zdaj rešil državo. Zaradi takih ljudi na Zahodu kapitalizem propada, mi bomo pa izumitelji in bomo z ljudmi s takim načinom dela rešili državo. Če je to rešitev za levico, je to tragično.

Na desnici imamo Janeza Janšo, ki stoji na okopih in ne pusti nikomur zraven, da bi se v politiki razvil tako daleč, da bi ga lahko zamenjal. To je ta princip titoizma, da smo morali čakati, da smrt konča neko obdobje, ki je očitno tudi v Sloveniji.
««
134 / 264
»»