» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
133 / 264
»»

djordjevic ::

Nisi vedel, da smo družboslovci nepotrebna gamad, ki jo je treba zatreti ob prvi priložnosti? >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Cervantes ::

djordjevic je izjavil:

Nisi vedel, da smo družboslovci nepotrebna gamad, ki jo je treba zatreti ob prvi priložnosti? >:D

Podpišem. Bolje brezposelni družboslovec, kot slabo plačani inženir.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Cervantes je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Podpišem. Bolje brezposelni družboslovec, kot slabo plačani inženir.

Še najboljše če si boš kumrofško akademijo sam plačal pa potem čepil kot brezposeln,vmes pa ti bomo še socijalno ukinili.

Cervantes ::

/sarcasm off

:))

Daedalus ::

Najboljšejša Vlada na svetu obdavčuje bančne transakcije. Kar bo dodatno obremenilo že itak čisto v kurcu državne banke. Mogoče pa računa na davčne prilive ob bail-outu le-teh?

Comment this, USS.

Zdaj banke, ki so minulo leto končale s skoraj 450 milijonov evrov izgube, čaka nov davek. In kaj misli vlada, ki na eni strani ustanavlja slabo banko za sanacijo bančnega sistema, na drugi strani pa te iste banke obremeni z novim davkom? "Ob upoštevanju javnofinančnih stroškov v povezavi s sanacijo bančnega sistema je primerno, da del teh stroškov sofinancira tudi finančni sektor prek obdavčitve finančnih storitev," pravijo na ministrstvu

Očitno ja. Davčni prilivi iz bail out paketa. Zdaj pa res ne vem več, kdo je tu nor...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

lambda ::

Bankam ne bo hudega, ker bodo ta davek preprosto prevalile na svoje stranke. Nov razlog za podražitve.

Malajlo ::

Kaj, na bakomatu boš dvignil 100 EUR, z računa ti bodo pa trgali 106,5.
Ko bomo pa banke prodajali, pa nekih hudih davčnih prilivov res ne moremo pričakovati. Za koliko bi morali prodati banko, da bi dobili pobranega, recimo, 100 mio davka?
Obdavčiti bi morali vse transakcije v davčne oaze. Glih za toliko, da se ne splača več tja nakazovat in je bolje plačati davek v SLO.

Bankam ne bo hudega, ker bodo ta davek preprosto prevalile na svoje stranke. Nov razlog za podražitve.

To se razume. Mene bolj zanima, kolk naivkotov je pripravljenih mirno požret tako obdavčevanje. S tako bedno argumentacijo...
[J.P.Sartre]

Buggy ::

Daedalus je izjavil:

To se razume. Mene bolj zanima, kolk naivkotov je pripravljenih mirno požret tako obdavčevanje. S tako bedno argumentacijo...

zal je to modus operandi trenutne vlade...princip vrbine veje. Uvijas jo do te mere da ne poci. Ko jo imas pa nekaj casa v takem polozajo pa sploh ni vec potrebe po prisilnem uvijanju, saj v tem polozajo ostane tudi ko jo izpustis.

zal owce temu se vedno privoscljivo ploskajo z usesi (ker pac niso oni na tapeti), nevedoc da so naslednji na spisku s taksno ali drugacno hibo prav oni.

Selektivno, pocasi...a sigurno.

Brez skrbi jajec kar dobro obvlada fasisticne metode....priucene tudi v Jajcu :D

PaX_MaN ::

Daedalus je izjavil:

Zdaj banke, ki so minulo leto končale s skoraj 450 milijonov evrov izgube, čaka nov davek. In kaj misli vlada, ki na eni strani ustanavlja slabo banko za sanacijo bančnega sistema, na drugi strani pa te iste banke obremeni z novim davkom? "Ob upoštevanju javnofinančnih stroškov v povezavi s sanacijo bančnega sistema je primerno, da del teh stroškov sofinancira tudi finančni sektor prek obdavčitve finančnih storitev," pravijo na ministrstvu

Er, potem se useka davek samo taslabim bankam, to je, če že kažemo na krivce, tistim, ki so zjebale sistem in the first place. Ne vem zakaj bi bile dobre banke "krive" da Vlada ne zna furat NLB/NKBM ... aja, seveda, dobrim se mora lomt kosti(raziskovalcem na KI) nesposobne pa podpirat do onemoglosti (377,5 milijonov EUR "subvencij" - haloooo, "privoščiš si loh sam tolk kolkr lohk sam financiraš", anyone? )!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Mufasa ::

Keyser Soze je izjavil:

Ampak, it's all good, samo da ni Jankovič na oblasti.>:D

Jap, maš prov. BTW, kk kej firma...sm slišu da je skoraj totalno v riti, ampak odpuščal pa vseen navjo...sj skor tko k v Mercatorju pod Jankovičem, nvem kaj jamraš. >:D

PaX_MaN ::

Ja nvem, ko je Vegrad pa SCT pa Intereuropa pa ... odpuščal je bil folk zlo proti.
Nvem zka tut v Sozejevi firmi neb smel bit TRIKRAT PROTI!, em, pardon, proti.

enadvatri ::

Načeloma podpiram davek na transakcije, vendar mora biti pravično porazdeljen, torej mora biti izjemno nizek, da ga mastno plačajo tisti, ki prenašajo velike vsote, pri plačilu položnice pa mora biti zanemarljiv.

Banke ga ne smejo plačati, temveč ga morajo tisti, ki transakcijo opravijo.

no comment ::

Šušteršič je na začetku za sveto obljubil, da je poviševanje davkov zadnji ukrep (ko vse drugo spodleti).

Torej, smo na koncu.

Okapi ::

:)) Narobe si tole razumel. 6,5% bo davek na bančno provizijo. Na tisto, kar banka zasluži, ko dvigneš keš.

O.

enadvatri ::

Okapi je izjavil:

:)) Narobe si tole razumel. 6,5% bo davek na bančno provizijo. Na tisto, kar banka zasluži, ko dvigneš keš.

O.

Torej to ne bo davek na transakcije, pač pa na bančne storitve.

no comment je izjavil:

Šušteršič je na začetku za sveto obljubil, da je poviševanje davkov zadnji ukrep (ko vse drugo spodleti).

Torej, smo na koncu.

Se popolnoma strinjam.

Dodal bi le še to, da smo na koncu brez boja, predani ali celo izdani. Če mi kdo ne verjame, naj si prebere predvolilni program SDS in potem laja, če si upa! Tipi so izdali lastne volilce, program pa je precej socialno usmerjen (čisti populizem), določene dobre rešitve pa ne prinašajo želenih rezultatov do konca mandata, temveč so dolgoročne narave.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Rad bi vložil denar (keš, pare). Prosim dajte mi ime podjetja, ki bo imelo rast nad 6%. Z veseljem premaknem ves denar v to podjetje, ki mora biti SLovensko, z računom v Sloveniji. Namreč več kot 6% me bodo prišle obresti.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

OrkAA ::

Mr.B pa ne zna računat!

Mr.B ::

Sej vem da ne, bom tako kot Grki v Nacističnih uniformah protestiral, ter časopise polnil kako smo mi partizani premagali te naciste in seveda ne pozabimo fašiste leta 45, pa oni tega še danes ne razumejo. Gre se jim samo za denar, za nas socialno čuteče se jim pa J. Bomo naredili še eno revoluciji... anejga:|
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Keyser Soze ::

no comment je izjavil:

Torej, smo na koncu.

Jah, majstrska vlada, kaj čmo. Tud do konca znajo ekspresno hitr prit, verjetno najhitreje med vsemi. Vedno bodo rekorderji v mojih očeh.:)
OM, F, G!

monster-x ::

Keyser Soze je izjavil:

no comment je izjavil:

Torej, smo na koncu.

Jah, majstrska vlada, kaj čmo. Tud do konca znajo ekspresno hitr prit, verjetno najhitreje med vsemi. Vedno bodo rekorderji v mojih očeh.:)

Ne da bi kogarkoli zagovarjal, ampak zelo smešno se mi zdi, ko oseba X pravi, da Y ne naredi ničesar, hkrati pa X nasprotuje (in blokira) vsemu, kar hoče Y narediti.

Pa še enkrat za nepismene. Nikogar ne zagovarjam. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/fiser-no...

http://www.rtvslo.si/slovenija/mnz-se-b...

Ravnokar smo dobili odgovor na vprašanje, kdo bo dlje časa na položaju Masleša ali Fišer...
Dve šivanki...

Vlada bi si naredila največjo uslugo, če bi pogledala, koliko je prihodkov v državno blagajno in rekla: denarja je toliko, vsi ki se napajate iz proračuna, pa se sami zmenite, kdo ga bo koliko porabil. Bi se vsi sektorji in sindikati stepli med seboj. :)

monster-x je izjavil:

Ne da bi kogarkoli zagovarjal, ampak zelo smešno se mi zdi, ko oseba X pravi, da Y ne naredi ničesar, hkrati pa X nasprotuje (in blokira) vsemu, kar hoče Y narediti.

Oseba X ni nikoli prav zavzeto trdila, da oseba Y ne naredi nič. Oseba Y namreč naredi veliko, vse pa je en običajen fuckup, ker boljše ne zna. Logično, da oseba X temu nasprotuje in to blokira.

Se pa najdejo osebe Z, ki v prepričanju, da je nekaj treba naredit, brezumno podpirajo dejanja osebe Y, čeprav vse skupaj pelje v še večji fuckup, in na koncu se te stvari tudi naredijo. Čeprav X temu nasprotuje.

8-O
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

monster-x je izjavil:

Oseba X ni nikoli prav zavzeto trdila, da oseba Y ne naredi nič. Oseba Y namreč naredi veliko, vse pa je en običajen fuckup, ker boljše ne zna. Logično, da oseba X temu nasprotuje in to blokira.

Se pa najdejo osebe Z, ki v prepričanju, da je nekaj treba naredit, brezumno podpirajo dejanja osebe Y, čeprav vse skupaj pelje v še večji fuckup, in na koncu se te stvari tudi naredijo. Čeprav X temu nasprotuje.

8-O

Jao, zakaj je toliko nepismenih na temu forumu? Dvakrat napišem, da nikogar ne zagovarjam, ampak še zmeraj se najde en talent, ki pravi, da počnem ravno to. :)

Keyser Soze, od ljudi, ki druge obtožujejo, da so nesposobni, bi pričakoval rešitve, ki so vsaj malo boljše od njihovih. :) Boš to zmogel? Ali te je samo en velik gobec, v resnici pa nimaš pojma, kako bi to naredil? ;)

monster-x je izjavil:

Jao, zakaj je toliko nepismenih na temu forumu? Dvakrat napišem, da nikogar ne zagovarjam, ampak še zmeraj se najde en talent, ki pravi, da počnem ravno to. :)

Keyser Soze, od ljudi, ki druge obtožujejo, da so nesposobni, bi pričakoval rešitve, ki so vsaj malo boljše od njihovih. :) Boš to zmogel? Ali te je samo en velik gobec, v resnici pa nimaš pojma, kako bi to naredil? ;)

Si se najdel v Z? Nisem jaz kriv, če se ti vidiš v določenih vloga. Pomoje cajt da se mal "v špegu" pogledaš.

Ko bom plačan toliko kot so naši trenutni vladniki (BTW, kolikor vem je ministar financije, ob znižanju plač z ZUJFom, doživel povišico s strani Janeza) in ko si bom lahko navlekel cel kabinet svetovalec, ki bodo z minimalnimi izkušnjami vlekli plače podsekretarjev ali sekretarjev s povečanimi obsegi in svašta možnimi bonitetami in dodatki, potem pa bom podal kar konkretne predloge. Do takrat čakam da mi najprej vi, ki ste baje uber bolj sposobni od enega uradnika, konkretno ubesedite tisto, kar vas prosim že dalj časa. Bi blo fer, se ti ne zdi?
OM, F, G!

Gregor P ::

... sam ne žel si>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

oldguy ::

Do takrat čakam da mi najprej vi, ki ste baje uber bolj sposobni od enega uradnika, konkretno ubesedite tisto, kar vas prosim že dalj časa. Bi blo fer, se ti ne zdi?

Evo, en super, realen predlog zate, ki bo takoj neposredno pozitivno vplival na stanje proračuna: jutri daj odpoved.

Keyser Soze je izjavil:

Do takrat čakam da mi najprej vi, ki ste baje uber bolj sposobni od enega uradnika, konkretno ubesedite tisto, kar vas prosim že dalj časa. Bi blo fer, se ti ne zdi?

Ma mtosev je za vas, uradnike, master chief.

oldguy je izjavil:

Evo, en super, realen predlog zate, ki bo takoj neposredno pozitivno vplival na stanje proračuna: jutri daj odpoved.

Se pravi, vi hočete da sposobni dajo odpoved, naprej pa delajo vam podobni.>:D

P.S.: Se mi pa res že nekaj časa poraja vprašanje zakaj vztrajat v senci Slovenceljnov, ki strašijo po naši državi. Morda se ti želja kmalu uresniči.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

monster-x je izjavil:

Si se najdel v Z? Nisem jaz kriv, če se ti vidiš v določenih vloga. Pomoje cajt da se mal "v špegu" pogledaš.

Ko bom plačan toliko kot so naši trenutni vladniki (BTW, kolikor vem je ministar financije, ob znižanju plač z ZUJFom, doživel povišico s strani Janeza) in ko si bom lahko navlekel cel kabinet svetovalec, ki bodo z minimalnimi izkušnjami vlekli plače podsekretarjev ali sekretarjev s povečanimi obsegi in svašta možnimi bonitetami in dodatki, potem pa bom podal kar konkretne predloge. Do takrat čakam da mi najprej vi, ki ste baje uber bolj sposobni od enega uradnika, konkretno ubesedite tisto, kar vas prosim že dalj časa. Bi blo fer, se ti ne zdi?

Ne, nisem se našel v Z. Saj sem ti to napisal. Zapletena je tale sposobnost sklepanja ljudi v JU ... ampak tvoji posti nekako namigujejo, da me hočeš obtožiti ravno tega.

Drgač pa slabo tole, da rabiš cel kabinet svetovalcev, visoko plačo itd. In to samo da bi ubesedil tisto, kar smo mi že stokrat napisali. Če bi prebral vse poste, bi to tudi videl. Kot kaže pa si predrag in nekonkurenčen. Mi tukaj ponujamo zastonj in dobre rešitve, pa nas nihče noče poslušati. Plačujemo pa nesposobneže, ki pač ne znajo ničesar sproducirati.

Ampak ker si očitno preveč len, ti bom še enkrat skopiral, kar sem napisal nedolgo nazaj. Bi bilo zelo fer od tebe, da bi bral, kar ti napišemo.

Naredimo nov poenostavljen sistem, vse, kar je možno, postavimo v elektronsko obliko, poenostavimo in skrajšamo postopke. Pogledamo, koliko ljudi potrebujemo (v JU bo ta številka verjetno okoli 25-30% današnje številke). Naredimo razpise za ta delovna mesta, na katera se lahko prijavijo tudi tisti, ki trenutno že delajo v JU. Preko testov sposobnosti, referenc in izkušenj izberemo najbolj primerne kandidate. Vsem ostalim 70-75% pa se zahvalimo za sodelovanje. Nato zaštartamo nov sistem. Tega v JU kot kaže niste sposobni narediti.

Vi v JU se enostavno ne zavedate, da denarja ni dovolj za vse. Loh še bolj navijamo davke in imamo vaše slabe storitve. Ampak od kje boste pa potem jemali, ko bo zaradi še višjih davkov in slabih storitev JU, crknilo celo gospodarstvo?

Če si res tako sposoben, pojdi na trg, ustavnovi firmo, posluj, plačuj davke in se niti malo ne buni čez slabe storitve JU. Pa da ne boš slučajno kdaj goljufal in šel preko vrste. Potem pa te bomo videli. Lahko je srat s polno ritjo ...

Se pravi, vi hočete da sposobni dajo odpoved, naprej pa delajo vam podobni.

Viš, človek ti da takle lep, realen predlog, ki bo dejansko imel takojšnje pozitivne učinke, in to celo zastonj, ti pa takoj zapadeš v samohvalo.

Which gets me thinking, Štrukelj, si to ti?

Če si res tako sposoben, pojdi na trg, ustavnovi firmo, posluj, plačuj davke in se niti malo ne buni čez slabe storitve JU. Pa da ne boš slučajno kdaj goljufal in šel preko vrste. Potem pa te bomo videli. Lahko je srat s polno ritjo ...

Ne ga preveč vzpodbujat, nam na koncu še v tujino pobegne. Kaj če gre npr. v Nemčijo - kriza tamkaj bi imela za svet precej daljnosežnejše posledice kot pa tale med Slovenceljni.

No, šalo na stran, govoriš zidu. Za vse naše pritožbe čez JU je kriva zgolj - lastna nesposobnost! Oni že vedo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Ostalega niti ne bom komentiral, ker se me ne da. Škoda cajta.

Kar se tiče pa tvoje rešitve... Lepo. Sicer velikosežno in zelo, zelo, zelo nedodelano (morda zato tudi nisem povohal zadeve, ker je hudič pač na žalost v detajlih, s katerimi raja ponavadi nima ravno stika in zato za njih ne obstaja - jim tega ne zamerim, zamerim jim samo pametovanje).

Se pa zadeva zalomi kar hitro IMO. Že pri poenostavitvi se ustavi, ker na žalost folk nič ne verjame na besedo, in še danes hoče poslovat kar se da papirno (pač, papir v roki je boljši dokaz, kot par bitov na mailu). Transparentnost tud košta, kar se tiče kompliciranja. Pač kot vsak nadzor oz. omogočanje tega. IMO se več kot polovica dela ustvari zaradi tega. Ker folk pač hoče tako, ker ne zaupa državi.

Postavljanje v elektronsko obliko je spet poglavje zase. tle se sliši simpl. V realnosti je vse skup en klinc. 80% folka je računalniško nepismenih. V celi računalniški srenji te dežele pa IMO ne najdeš dovolj storkovnjakov, ki so sposobni spravit tak sistem na glavo. Samo poglej ZUPJS pa se čudi. Enormen informacijski sistem, enormne težave. IMO je bilo treba zaposlit še več ljudi, da je šla zadeva pod streho, da ne rečem koliko bo državo stalo vzdrževanje tega sistema.

Časovno gledano je že samo tole dvoje nemogoče izpeljat v današnjem času, ob današnjih kvalitetah trga. Vsaj v nekem doglednem cajtu ne. Bi morali kar par mandatov potrpet.

Takšne reforme še ena firma ni sposobna naredit v kratkem cajtu, kaj šele država.

Skratka, lep predlog, ampak še vedno precej daleč od konkretnega, dodelanega predloga.

@oldguy - nisi dorasel, pust stvar, ki je ne razumeš, pr mer.:8)
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

@oldguy - nisi dorasel, pust stvar, ki je ne razumeš, pr mer.:8)

Dorasel čemu? A jebanju v glavo? To ti pa verjamem - sem prepričan, da glede tega povprečnemu uradniku niti do kolen ne sežem. ;)

Transparentnost tud košta, kar se tiče kompliciranja.

Transparentnost je poceni, če se je pravilno lotiš. Trenutno brezvezno birokratiziranje in pol tlačenje nadzora v nepregledne postopke... pa stanejo. Enostavno je nice. Enostavno je poceni in pregledno. KISS princip, pa to.

Postavljanje v elektronsko obliko je spet poglavje zase. tle se sliši simpl. V realnosti je vse skup en klinc. 80% folka je računalniško nepismenih. V celi računalniški srenji te dežele pa IMO ne najdeš dovolj storkovnjakov, ki so sposobni spravit tak sistem na glavo. Samo poglej ZUPJS pa se čudi. Enormen informacijski sistem, enormne težave. IMO je bilo treba zaposlit še več ljudi, da je šla zadeva pod streho, da ne rečem koliko bo državo stalo vzdrževanje tega sistema.

Računalniška pismenost se da izboljšat. Ene čudne pribaltske države (E-stonija pa take fore) omogočajo poslovanje z državo prek javnih terminalov. In imajo vpeljano izobraževanje za poslovanje z e-upravo. Kar se pa tiče kompliciranih sistemov... KISS, once again. In na mednarodnih razpisih izbirat izvajalce, ki imajo resne izkušnje s takimi sistemi. Lokalni mešetarji, to pravilnoma niso.

Časovno gledano je že samo tole dvoje nemogoče izpeljat v današnjem času, ob današnjih kvalitetah trga. Vsaj v nekem doglednem cajtu ne. Bi morali kar par mandatov potrpet.

S takim odnosom (it's oh-my-god-so-bad-and-huge) bo tud 10 mandatov premalo. Če je lokalni trg problem, pa se ga obide. Sam ni. Lokalni trg je celotna EU... in tam maš države s precej večjimi sistemi, ki delujejo. Bojo pa kolegi izviseli, kar je nedopustno.
[J.P.Sartre]

Okapi ::

Dvakrat napišem, da nikogar ne zagovarjam,
Lahko tudi 10x, pa to še ne pomeni, da je res.>:D

O.

Transparentnost je poceni, če se je pravilno lotiš. Trenutno brezvezno birokratiziranje in pol tlačenje nadzora v nepregledne postopke... pa stanejo. Enostavno je nice. Enostavno je poceni in pregledno. KISS princip, pa to.

In na mednarodnih razpisih izbirat izvajalce, ki imajo resne izkušnje s takimi sistemi. Lokalni mešetarji, to pravilnoma niso.

S tem se lahko samo strinjam. Vendar se tu ne bo premaknilo prav nič, dokler za to ne bo politične vizije in volje z vrha. Stvari se bodo lahko začele premikat v to smer šele s pravim vodstvom. Podobno pač, kot v podjetjih brez zaledja ne spraviš skozi ničesar. Dokler je pa vodstvo takšnole...

Zgodovina sprememb…

Tole kar berem tle je na istem nivoju kot nedavna reorganizacija, ki jo je takoj izvedla aktualna vlada.

Brez analize in brez jasnega cilja. En kup prestavljanja sem ter tja, da se na koncu ni vse skup ama nič spremenilo. IMO smo še kakšen EUR več ponucal, na račun izgubljenega cajta.

Skratka, Janez je reku da bo reorganiziral. Še Karel je povedal ene par stvari, verjetno je kakšno navrgel tudi Vinko, pa Gregi, ki se na vse spozna, in smo imeli groundbreaking reorganizacijo.

KISS all the way. Pizda, je simpl. Jaz pa tle brezveze kompliciram. Bom kar nehal, vidim da res nimam pojma.8-O
OM, F, G!

celada ::

Sm opazil zanimiv trend pri tebi, nekdo nekaj predlaga rečeš ni analize ni cilja ( čeprav cilj je, analiza držav kjer to deluje tut jasno pokaže da se da) nakonc pa primerjaš to vse s trenutno vlado nakonc pa vse skup v sarkazm zaviješ. No sej če res nimaš boljšega za napisat pa tbh res lah nehaš.

Analiza držav kjer deluje? Pokaži mi tak sistem in državo kjer to deluje.

Analize imajo ponavadi tudi povzetke. Da ne bo treba glih celo brat. Pa lahko direktno primerjamo s Slovenijo. Če se bodo našli podatki o naši e-upravi.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

Ostalega niti ne bom komentiral, ker se me ne da. Škoda cajta.

Kar se tiče pa tvoje rešitve... Lepo. Sicer velikosežno in zelo, zelo, zelo nedodelano (morda zato tudi nisem povohal zadeve, ker je hudič pač na žalost v detajlih, s katerimi raja ponavadi nima ravno stika in zato za njih ne obstaja - jim tega ne zamerim, zamerim jim samo pametovanje).

Se pa zadeva zalomi kar hitro IMO. Že pri poenostavitvi se ustavi, ker na žalost folk nič ne verjame na besedo, in še danes hoče poslovat kar se da papirno (pač, papir v roki je boljši dokaz, kot par bitov na mailu). Transparentnost tud košta, kar se tiče kompliciranja. Pač kot vsak nadzor oz. omogočanje tega. IMO se več kot polovica dela ustvari zaradi tega. Ker folk pač hoče tako, ker ne zaupa državi.

Takšne reforme še ena firma ni sposobna naredit v kratkem cajtu, kaj šele država.

Skratka, lep predlog, ampak še vedno precej daleč od konkretnega, dodelanega predloga.

To se da narediti. In takšna investicija se povrne v izredno hitrem času. Zanaliziraš procese, poiščeš načine, da se jih naredi hitreje in ceneje. In na koncu postaviš elektronski sistem. Vse se da pa lepo zaviti v obliko, ki bo enostavna za vse. Kdor pravi, da je to nemogoče in da se tega ne da, je nesposoben in nima kaj delati v JU, ker očitno ne zna delati države konkurenčnejše. Več kot očitno je, da delate v nekih okvirjih, iz katerih se nočete premakniti. Če bi vsa podjetja tako razmišljala, jih sploh ne bi bilo več. Vi pa ne bi imeli denarja za svoje plače.

Ne rabiš nekaj mandatov. To se da narediti v recimo pol leta. Še prej. Ne bluzi, da se tega ne da. To zagovarjajo samo nespsoobneži. Ti samo vztrajaš, da je trenutno stanje najboljše in da mora gospodarstvo še naprej skrbeti za vaše razvajene riti, ki se nočejo nikamor premakniti. Jaz bi vam dal ene pol manj denarja, kolikor ga imate sedaj, pa se sami odločite, kaj boste z njim. Al boste poenostavili procese in dajali dobre plače tistim, ki delajo ali pa boste ohranili trenutno stanje in imeli vsi pol nižje plače ter imeli še naprej takšne zastarele procese?

Keyser Soze je izjavil:

Tole kar berem tle je na istem nivoju kot nedavna reorganizacija, ki jo je takoj izvedla aktualna vlada.

Brez analize in brez jasnega cilja. En kup prestavljanja sem ter tja, da se na koncu ni vse skup ama nič spremenilo. IMO smo še kakšen EUR več ponucal, na račun izgubljenega cajta.

Skratka, Janez je reku da bo reorganiziral. Še Karel je povedal ene par stvari, verjetno je kakšno navrgel tudi Vinko, pa Gregi, ki se na vse spozna, in smo imeli groundbreaking reorganizacijo.

KISS all the way. Pizda, je simpl. Jaz pa tle brezveze kompliciram. Bom kar nehal, vidim da res nimam pojma.8-O

Kako zelo nekoga boli desna vlada. :)) Ali pa ti je bila leva vlada ljubša, ker se vas ni dotikala in so vaše razvajene riti ostale tam, kjer so bile, država pa je še naprej tonila?

Res je bolje, da si tiho. Lahko pa največ za to državo, da daš odpoved v JU in ustanoviš svoje podjetje, kjer boš ustvarjal enormno dodano vrednost in plačeval davke ter s tem dokazal, kako se futra JU, čeprav te zajebava vsakič posebej.

Stvari si zelo enostavne. Samo glavo moraš potegniti iz svoje riti.

Okapi je izjavil:

Dvakrat napišem, da nikogar ne zagovarjam,
Lahko tudi 10x, pa to še ne pomeni, da je res.>:D

O.

Sindrom zlate ribice? Zagovarjam že ves čas določene stvari. Če bi si kaj zapomnil, bi vedel, da niso v skladu s tem, kar se trenutno dogaja. Je pa res, da si verjetno kar precej obremenjen s tem, da je trenutno na oblasti desna vlada in po tvoje kar vsi zagovarjamo tole vlado, češ če ne podpiraš Okapijeve ideje, sigurno podpiraš Janševe ideje. V tvojem slogu: lahko destkrat napišeš, da ni res, pa še ne pomeni, da ni.

Tale Slovenija je vsak dan bolj zjebana. Zato ker so ljudje idioti. Zato ker so politiki idioti. Zato ker idioti podpirajo idiote. Ovce pa še naprej hodijo za svojimi pastirji, obenem pa se ne zavedajo, kako zelo nategovane so. Pa še vesele so, če so "njihovi" na oblasti. Pa nima veze, kaj počnejo. Kot da bi bili na nogometni tekmi, kjer se navija za ene oziroma druge.

Ko bodo ljudje začeli uporabljati svojo glavo in ne bodo nasedali pravljicam, bo pa morda kaj boljše. Do takrat pa naj ovčke kar tonejo.

Keyser Soze je izjavil:

Analiza držav kjer deluje? Pokaži mi tak sistem in državo kjer to deluje.

Analize imajo ponavadi tudi povzetke. Da ne bo treba glih celo brat. Pa lahko direktno primerjamo s Slovenijo. Če se bodo našli podatki o naši e-upravi.

Lahko narediš sistem, ki ga še ni nikjer. Pokažeš, da se da imeti poceni državo, ki funkcionira nekajkrat bolje in stane nekajkrat manj.

Ni treba kopirat kot Kitajci. Malo izvirnosti in iznajdljivosti, pa bi lahko vse poštimal. Ampak to mora biti v interesu vseh, ne pa da prevladajo neki individualni interesi, češ odpuščali pa že ne bomo.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Ti samo vztrajaš, da je trenutno stanje najboljše in da mora gospodarstvo še naprej skrbeti za vaše razvajene riti, ki se nočejo nikamor premakniti.

Sej Keyser bo moral kar hmalu v gospodarstvo, po mojem mnenju... :)
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J je izjavil:

Ti samo vztrajaš, da je trenutno stanje najboljše in da mora gospodarstvo še naprej skrbeti za vaše razvajene riti, ki se nočejo nikamor premakniti.

Sej Keyser bo moral kar hmalu v gospodarstvo, po mojem mnenju... :)

In več kot očitno se tega boji. :)

Gregor P ::

... zopet aktualno8-)
(vem, vem ... imamo temo za takšne videe, ampak kaj ko ta tako paše tu:D)

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Buggy ::

Ne rabiš nekaj mandatov. To se da narediti v recimo pol leta. Še prej. Ne bluzi, da se tega ne da. To zagovarjajo samo nespsoobneži.

ti bi v pol leta prestavil upravne procese, ki jih trenutno drzava ureja na vseh nivojih v elektronsko obliko?

Upam da se res hecas ali pac dokazujes svojo puhoglavost in dejstvo, da se ti tud sanja ne o cem govoris ... za primer recimo vzemi enega malcke glede na tvoje okvire npr. SAP (IBM) in DURS s prenovo informacijskega sistema iz leta 2010...pa povej kako dalec je :D
Ti bom namignil. Uradni razlog je "zacasno zaustavljen projekt zaradi krize" ... verjetno pa je dosti jasno da temu ni ravno tako a ne prevelik.zalogaj.press ;)

Kako zelo nekoga boli desna vlada. :)) Ali pa ti je bila leva vlada ljubša, ker se vas ni dotikala in so vaše razvajene riti ostale tam, kjer so bile, država pa je še naprej tonila?

Kot je bilo ze receno...ti si ocitno zagovornik principa samo da miga, ni vazno kako, samo da se drek mesa, pa tudi ce v smeri pogube a ne?
Nekako pa morjo zagovarjat pred owcam svoje pozicije...ne morjo menda rect da so tolk nesposobni in ne znajo nic narest... svojo sposobnost kazejo ze s tem da sedaj ponujajo pogrete Pahorjeve reforme katere so takrat malodane zbruhali ;((

Tale Slovenija je vsak dan bolj zjebana. Zato ker so ljudje idioti. Zato ker so politiki idioti. Zato ker idioti podpirajo idiote. Ovce pa še naprej hodijo za svojimi pastirji, obenem pa se ne zavedajo, kako zelo nategovane so. Pa še vesele so, če so "njihovi" na oblasti. Pa nima veze, kaj počnejo. Kot da bi bili na nogometni tekmi, kjer se navija za ene oziroma druge.

Ko bodo ljudje začeli uporabljati svojo glavo in ne bodo nasedali pravljicam, bo pa morda kaj boljše. Do takrat pa naj ovčke kar tonejo.

Tukaj se pa popolnoma strinjam, dvomim le da imava v mislih isto ciljno skupino 8-)

KISS all the way. Pizda, je simpl. Jaz pa tle brezveze kompliciram. Bom kar nehal, vidim da res nimam pojma.

Exactly. Še zgled sem navedel... pa še kr ni dosti. O informatiki pa verjamem, da nimaš dosti pojma, v vsakem primeru pa precej manj, kot ene par ljudi tu naokoli (vključno z mojo malenkostjo).
Po drugi strani pa, ko je treba opravičevati image lastne pomembnosti, se pa odzivaš z napihovanjem in brez bilokakih argumentov. Kaki so pa tvoji predlogi, dragi insider, ki ti je vse tako prekleto jasno?

Za zglede pa... googlaj kako Estonijo. Sej maš čas. Voljo pa menda tudi.

Upam da se res hecas ali pac dokazujes svojo puhoglavost in dejstvo, da se ti tud sanja ne o cem govoris ... za primer recimo vzemi enega malcke glede na tvoje okvire npr. SAP (IBM) in DURS s prenovo informacijskega sistema iz leta 2010...pa povej kako dalec je
Ti bom namignil. Uradni razlog je "zacasno zaustavljen projekt zaradi krize" ... verjetno pa je dosti jasno da temu ni ravno tako a ne prevelik.zalogaj.press

Če se stvari lotevaš tako, da overengeeniraš od začetka, namesto da bi v manjših zalogajih posodabljal obstoječe sisteme oziroma postopoma "informatiziral" storitve, pol maš pač clusterfuck. Sploh, če se gre v večje projekte brez jasno definiranih ciljev. Kar je kr praksa tu naokoli. Sam pristojnega ministra je treba malo buzzwordati, pa par uradnikom pokazat omaro IBM bladov... pa so čisto mokri in že letijo pogodbe naokoli.
[J.P.Sartre]

Oh, vrtec...

Ne rabimo trojke, rabimo vas. Fantje, dajte se na eno listo. Obljubim da imate moj glas. Že samo zato, ker bo pestro gledat kako mizerno boste pogoreli, ko bo treba besede pretvorit v dejanja. To je namreč tisto kar rabite da vas pribije na realna tla in nehate tule bluzit o zadevah, ki jih še niste videli od blizu v svojem lajfu.

A misliš, da če si sposoben postavit en server oz. administrirat eno omaro IBM rezinc si pa požrl vso pamet tega sveta. Mater, mate pa en kup hudih kompleksov tle gor.

Ko bi vedeli koliko takšnih kot ste vi, sem že videl v svoji karieri. Požrli vso pamet sveta, ko je pa prišla na vrsto praktična preizkušnja, ki ni bila že opisana v kakšni bukvi, je pa vse skup zatrokiral. Stroški so začeli it v višave, stvari niso bile več izvedljive. Napake so začele letet ven kot po tekočem traku, reševanje teh pa ni bilo mogoče v sprejelmjivem času. Pa so bile to privat firme, take ki so baje ultra sposobne.

Kar se tiče Estonije, mi lahko date en link, ki bo konkretno pokazal v kakšni meri se storitve dejansko izvajajo in v kakšni meri so lahko na račun tega dejansko skrčili obseg javne uprave. Tudi storitve le te upam, da so na eni sprejemljivi ravni. Mamo slovenci kar dobro informatiziran sistem javne uprave. Večji problem je to, da skoraj nihče ne uprablja tega, zaradi česar se napake odkrivajo izredno dolgo časa, da na našem trgu ni firme, ki bi bila sposobna zagotovit dovolj kvalitetne storitve, da bi širili te storitve. Že pri obstoječih jim, kot sem že povedal, skače kuzla v rit. Tujci pa za fičnike, ki jih ponuja Slovenija, ne bodo prišli delat takih enormnih sistemov, kjer jih najprej čaka obsežno študiranje našega pravnega sistema (da ne omenjam jezikovnih barier), šele potem pa vedo pri čem približno so. Skratka, bi moral met res dobro stoječo firmo in aktivno iskat šansko da jo nekako zjebeš (firmo), tacga pa ne vem če najdeš na tem svetu.

Lahko še naprej bluzite o stvareh, ki jih ne poznate, pa to ne bo niti pikice spremenilo tega, da vaši predlogi nimajo trde podlage oz. da so izvedljivi v takšni obliki.

P.S.: Moj glas vam ostaja.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: Moj glas vam ostaja.

p.s. = pozitivni sloveniji?

A misliš, da če si sposoben postavit en server oz. administrirat eno omaro IBM rezinc si pa požrl vso pamet tega sveta. Mater, mate pa en kup hudih kompleksov tle gor.

Če ima kdo res hude komplekse, si to ti. Ki nonstop ponavljaš ono staro - sej je vse ok. Če pa kaj ni, je pa preveliko, da bi se tega lotil. Sklepaš pa na podlagi omejenih lastnih izkušenj. Aja, pa btw. Moje izkušnje grejo precej preko postavljanja ene omare bladov.

Ko bi vedeli koliko takšnih kot ste vi, sem že videl v svoji karieri. Požrli vso pamet sveta, ko je pa prišla na vrsto praktična preizkušnja, ki ni bila že opisana v kakšni bukvi, je pa vse skup zatrokiral. Stroški so začeli it v višave, stvari niso bile več izvedljive. Napake so začele letet ven kot po tekočem traku, reševanje teh pa ni bilo mogoče v sprejelmjivem času. Pa so bile to privat firme, take ki so baje ultra sposobne.

Sej sem napisal. Kompleksnih sistemov se ne spreminja tako, da se gre nek "intelligent design". Ampak se lotiš sistema z manjšimi spremembami, po delih. Plus, seveda veselo ignoriraš vse dele, kjer omenjam, da lokalni trg ni samo Slovenija. In da so v svetu države (in podjetja), ki uspešno furajo precej večje in bolj kompleksne sisteme, kot jih uporablja naša JU. Ki po obsegu infrastrukture verjetno ne zasede niti pol spodobnega datacentra firme ala Amazon. Al pa Google. It can be done... sam ne na tak način, kot se dela zdaj. Tu se pa strinjama.

Kar se Estonije tiče, je tole dober začetek
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Ko bi vedeli koliko takšnih kot ste vi, sem že videl v svoji karieri. Požrli vso pamet sveta, ko je pa prišla na vrsto praktična preizkušnja, ki ni bila že opisana v kakšni bukvi, je pa vse skup zatrokiral. Stroški so začeli it v višave, stvari niso bile več izvedljive. Napake so začele letet ven kot po tekočem traku, reševanje teh pa ni bilo mogoče v sprejelmjivem času.

Seveda. V večini takšnih primerov je naročnik nesposoben pravilno zdefinirat procese za informatizacijo. Prišteješ še feature creep, "prijateljske" firme in vsesplošno apatičnost popolnoma vseh vpletenih ter občutek večvrednosti nekaterih, pa imaš clusterfuck.

Ampak to še ne pomeni, da se stvari ne da speljat. Je primerov uspešnih firm, ki managirajo še precej bolj zajebane stvari od davkov pa zemljiških knjig, kolikor češ, takorekoč. Samo poglej kak Airbus ali Siemens, pa ti je jasno, da je zinformatizirat eno Slovenijo kot dojenčku vzet dudo v primerjavi z njimi. Ni primerjave, takorekoč.

A z uradništvom, s kakršnim sem imel priložnost sodelovat do sedaj, ko vsak gleda na vse kaj drugega kot na učinkovitost, to seveda ni mogoče. Skratka, in the house ste popolnoma nesposobni. Brez načrtovanja, brez vizije, brez znanja. Videno iz prve roke na občinah, ministrstvih in uradih.

Zgodovina sprememb…

««
133 / 264
»»