» »

Waze-Free GPS Navigation with Turn by Turn

Waze-Free GPS Navigation with Turn by Turn

BlackGuard ::

Pri brskanju po enem drugem forumu sem naletel na omenjeno navigacijo. Navigacija oz. program za spremljanje dogodkov na cesti je free, kar jo loči od ostalih je to, da lahko vsak uporabnik vnaša stanje na cesti v realnem času. Na podlagi teh podatkov pa potem navigacija obvešča oziroma preračunava najhitrejšo pot do cilja. Nisem je še kaj dosti preskušal, tako da ne vem kako se v praksi obnese. Lahko pa rečem, da je pokritost Slovenije slaba. Mi je pa sam način delovanja všeč. Če na hitro povzamem:

Prednosti:

free
    prometne informacije v realnem času (zastoji, dela na cesti, megla,...)
    podprtih je več mobilnih OS

Slabosti:

slaba pokritost z zemljevidi (upajmo, da se stanje počasi popravi. lahko pa vsak uporabnik vnaša nove odseke cest)
    prenos podatkov (kar jo naredi neuporabno za tujino oziroma za tiste, ki nimajo zakupljene zadostne količine prenosa podatkov)
    zelo majhna slovenska "skupnost" (kot sem opazil je recimo v Italiji program precej razširjen)

Če se hoče kdo poigrati: http://world.waze.com/

RejZoR ::

Jezst uporabljam Navfree, ker ima lokalne mape in kasneje ne rabi nobenih prenosov podatkov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Jezst uporabljam Navfree, ker ima lokalne mape in kasneje ne rabi nobenih prenosov podatkov.

Aha, dobro za vedet.
Če bi se ta navigacija pri nas "primla", bi postala kr dobra opcija. Kot sem vidu pa količina prenesenih podatkov niti ni tako huda, kot bi si lahko mislil. Se ji pa ne da izogniti, če hočeš sprotno obveščanje.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Čeprav tud Navfree ni glih super al pa je moj telefon smotan... Najbolj me moti, da so vse free navigacije direkten stream kot Google Maps. Če nimaš data plana je to grozno draga zadeva in jo posledično naredi neuporabno.
Še najboljši od vseh je MapDroyd, ampak nima funkcije navigacije ampak je samo map tool. Torej če se izgubiš, da pogledaš na situacijo iz vrha. Ni povsem neuporabno, ni pa isto kot proper navigacija.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jah, jaz imam še manj izbire, ker sem še na WinMobile, "mrtev" OS pač.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google navigacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
326029 (542) GupeM
»

Avto brez navigacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8818436 (14778) Mavrik
»

Samsungovi androidni telefoni bodo dobili zemljevide Nokia HERE

Oddelek: Novice / Android
3213219 (9556) kpkp
»

Začetek prodaje iPhona 5 v Sloveniji, Apple se opravičuje zaradi slabih zemljevidov v (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5930384 (25915) bdoxx

Več podobnih tem