» »

hoh.de nakazilo preko SEPA ali UPN?

hoh.de nakazilo preko SEPA ali UPN?

WildChild ::

Pozdravljeni!

Ker prišparam nekaj vec kot 100eur kljub poštnini pri hoh.de sem se odločil da kupim tam. V mail so mi poslali podatke kam nakazati denar vkljucno z namenom plačila.

Versandkosten: 32,90 EUR
Gesamtkosten Netto: 770,16 EUR
Gesamtkosten Brutto: 916,49 EUR

Gewãhlte Zahlungsart: Vorkasse
Sie zahlen einfach vorab und erhalten die Ware bequem und günstig bei Zahlungseingang nach Hause geliefert.

Bitte überweisen Sie den Betrag in Höhe von 916,49 EUR unter Angabe des Verwendungszwecks "173919" an die folgende Bankverbindung:
Kreditinstitut: Deutsche Bank AG
Kontoinhaber: HTM GmbH
Kontonummer: 445811301
BLZ: 10070000
Bankdaten bei Überweisungen aus dem Ausland:
IBAN: DE09100700000445811301
BIC: DEUTDEBBXXX

Gewãhlte Versandart: Versand EU bis 9kg
EU Versand 22,90 EUR inkl. 9 kg Gewicht
Bitte beachten Sie, dass eine versandkostenfreie Lieferung nur innerhalb Deutschlands über den DHL Standardversand möglich ist.

Kolikor mi je znano se za banke v EU in so v SEPA placuje prav z SEPA. Torej imam raiffeisen spletno bančništvo. Izberem SEPA plačilni nalog in se mi zatakne pri namenu plačila. Namreč namen plačila je pri meni obarvan sivo.

Prav tako sem opazil, da moram za BIC vpisati samo DEUTDEBB in ne DEUTDEBBXXX, drugače ko pritisnem na Preveri BIC gumb, mi ga ne najde!

Tako me zanima, kam naj vpišem kodo za namen plačila, da bojo vedli za kiro naročilo se gre. In zanima me tudi, kaj naj napišem pod Referenco prvi in drugi okenček? In še kaj pomeni Strukturirano da/ne? Je to pomembno?

SEPA obrazec

SEPA obrazec

in da mood

Yohan del Sud ::

Bi bilo to fino na samo banko vprašat (tale obrazec zgleda na vsaki malo drugače, opozorila in kontrole pa tudi), četudi mislim, da bi, če ti prime brez teh podatkov, morali zadevo dobiti tam nakazano v roku dveh ali treh delovnih dni ... Sam sem že plačeval prek UPN v tujino prek SKB, pa itak mi (brez posledic) teži že za nakazila doma ...
www.strancar.com

fosil ::

Sepa sploh ni obrazec, ampak kratica za Single Euro Payments Area.
Obrazec za plačevanje v tem sistemu pa je UPN.
Če maš na spletni banki obrazca SEPA in UPN pa jim lahko pošlješ sporočilo da so bumbarji :)
Tako je!

Ja imam obe možnosti plačila SEPA in UPN. Nič bom ju3 zjutraj poklical pa vprašal kako točno izpolnim.
in da mood

Vikking ::

Kar se tiče BIC-: DEUTDEBB je v sistemu SEPA. XXX pa označuje kodo njihovih podružnic. Se pravi podružnica ( Deutsche Bank AG ) v Frankfurtu ima kodo DEUTDEBB170, kar pa ni pomembno.

Referenca (številka naročila) je bolj pomembna od namena plačila (tekstualni opis, recimo če kupuješ preko Ebay poanvadi želijo da pod namen vpišeš svoje uporabniško ime).

Se pravi če je koda v obliki številk, potem jo vpišeš pod referenco. Važno je kaj vneseš pod prejemnik.

vasquez ::

UPN je slovenski obrazec za SEPA plačila. Če gre za plačila med slovenskimi bankami in vpišeš referenco, se namen ne prenaša naprej (zato je verjetno siv).

Čeprav, imaš pa spodaj Podatke o plačilu 140 znakov ter možnost izbire strukturirano/nestrukturirano, kar je po moje namen, če ga hočeš vpisati.

Referenca v dveh delih je spet slovenska posebnost. Ko se pošilja naprej, se sestavi skupaj. Po moje, da prvo polje pustiš prazno, v drugo pa vpišeš karkoli že imaš.

Hvala za odgovore. Pod referenco desno bom torej vnesel 173919 ki je za mene pomembno. Levi okencek pa pustil prazno. Spodaj kjer so podatki o plačilu pa lahko ravno tako pustim prazno, razen če tudi tu napišem 173919
in da mood

Zvezdica27 ::

lp,

v tujino v bistvu ne plačuješ v tujino, ker smo vsi v Eurodeželi. Šlo bi tudi z navadnim nakazilom, če imaš spletno, pač izberi ta novi obrazec. Jaz sem v tujino uspešno plačeval tudi z SPN ne vem če se to še da.

Brugače pa v teh primerih jaz najraje s paypalom, je najlažje.

če moram preko banke pa rgem peš v poslovalnico, dam na mizo print in rečem: plačaj..

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakazilo v tujino

Oddelek: Loža
3447741 (2390) M-XXXX
»

BankaNet in plačilo v tujino

Oddelek: Pomoč in nasveti
137250 (2960) Ascendor