» »

Pravila, tveganja, pednosti/slabosti navijanja (intel 2 quad q8200

Pravila, tveganja, pednosti/slabosti navijanja (intel 2 quad q8200

partisguy ::

Vem da je bilo veliko tem odprtih o navijanju. Vendar odpiram novo temo zato: ker nikjer nisem dobil vseh željenih informacij. Rad bi da se prvo pove slabosti navijanja in pa tudi prednosti. Prosim da pri razlagi tega ne uporabljate domačih/pogovornih besed saj bi se lahko narobe razumeli in pa, da če pišete kratice zraven tudi napišete kaj pomeni in kaj je. Vem da sem tečen, ampak sem začetnik in se zelo bojim da bi kaj Šlo narobe. Hvala

kuglvinkl ::

Predvsem moraš vedet, kaj delaš. Sam imam svoja q8200 navitga na 3Ghz from day one.

Če ne veš kaj delaš, just don't do it.

Še preden pa skočiš v ta bazen, preveri ali imaš sploh izpolnjene pogoje: ustrezne komponente, npr. P45 chipset, ustrezno hitri RAMi, dovolj zmogljivo napajanje in hlajenje.

aha, pozabil pa sem še na spekcifikacije.

imam:
matična plošča: asus P5Q-E
grafična kartica: nvidia geforce 9800gt
procesor: intel 2 quad q8200 (2,33 ghz)
pomnilnik: 4gb a data 1333mhz

če rabite še kakšno informacijo vprašajte. ;)

To plato mam sam, kot pravim, če ti RAMi nesejo, imaš napajanje in hlajenje, je 3GHz easy.

Vredu. No ja, zelo bi bil hvaležen če bi mi razložili ves postopek kako se to dela (kaj moram zvišati, zračunati) vendar postopoma, kot sem prebral po raznih forumih da tiktakanje postopoma zvišujemo po malo dokler ne pridemo do skrajne meje. Aja, pa še: procesor hočem pri življenju ohraniti vsaj še dve leti tako da ga ne bi preveč matral.

Tako na SThu ne gre. Sam zgooglaj how-to, za nejasnosti pa vprašaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Q8200

Oddelek: Navijanje
241940 (1156) klemenp15
»

Nadgradnja strojne opreme na ASUS P5B

Oddelek: Kaj kupiti
131779 (1507) 69charger
»

AMD-ju zmanjkuje šestjedrnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7015273 (12545) Steinkauz
»

Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )

1008422 (6617) Pdove05
»

kateri procesor

271439 (1040) Meizu

Več podobnih tem