Forum » Pomoč in nasveti » Težave z BSOD
Težave z BSOD
JaffaCakes ::
Moj računalnik je star malo manj kot 2 leti. Pred približno pol leta sem prvič dobil BSOD. Pojavil se je po naključnem času, ko sem igral igrice, bil na spletu ali na namizju. Ponavadi je bilo obvestilo Driver_irql_not_less_or_equal. Po 2 tednih sem ga peljal na servis. Serviser je pregledal trdi disk in ram, vendar z njima ni bilo nič narobe, prižganega ga je mel več časa vendar se BSOD ni pojavil. Računalnik sem vzel domov in 2 meseca je delal brezhibno. Po 2 mesecih spet enako... Ponovno sem inštaliral windowse, to je pomagalo za kake 2 tedna potem pa sem opazil da takoj potem ko sem začel rendrati v sony vegasu se je pojavil blue screen. Poskusil sem rendrati večkrat toda vedno sem dobil BSOD. Po tem sem uporabljal star računalnik in ko sem brskal na slotech za podobne težave kot ih imam jaz sem naletel na temo ki je opisovala podobne ''simptome'' sem se razveselil. V njihovem primeru je bil za težavo kriv trdi disk. Mislil sem, da je zagotovo tudi pri meni krivec trdi disk (saj sem se spomnil da mi je enkrat med delovanjem padel na stran) zato sem vzel trdi disk iz starega računalnika in ga zamenjal z tistim v ''novem''. Nanj sem inštaleral potrebne driverje za matično in grafično in spet je računalnik delal super. Spet sem poskušal rendrati video saj sem ga nujno potreboval za šolo in po 1 uri in 40 minut rendranja se je spet pojabil BSOD. Sedaj ko računalnik prižgem se mi že med nalaganjem windowsov pojavi BSOD.
Se opravičujem za dolgo objavo!
Moj pc:
procesor: AMD athlon x4 2.6 ghz 4 jederni
grafična: nvidia ge force 9500GT
ram: 4GB
Windowsi: windows7 na nobejšem disku in windows xp na starejšem.
Hvala za pomoč!
Se opravičujem za dolgo objavo!
Moj pc:
procesor: AMD athlon x4 2.6 ghz 4 jederni
grafična: nvidia ge force 9500GT
ram: 4GB
Windowsi: windows7 na nobejšem disku in windows xp na starejšem.
Hvala za pomoč!
miranpozar ::
DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL je največkrat fuč grafična kartica. Probaj z drugo.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
JaffaCakes ::
Bom najprej zamenjal na integrirano grafično in se prepričal da se bsod več ne ponovi. Če je res grafična sem tudi zadovoljen da ni kaj drugega saj sem grafično nameraval zamenjati v bližni prihodnosti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BSOD ob zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 2118 (1908) | SLO_Matej |
» | win 7 bsod - okvara matične ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1831 (1660) | vander |
» | IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 2710 (2373) | 1309976 |
» | Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5057 (4392) | BB4l |
» | Računalnik crknu po testiranju s Primo 95 NUJNA POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 1574 (1278) | Bager167 |